tillbaka i stan...

nu är vi hemma igen efter en vecka av lata dagar i stugan. Hur skönt som helst har vi haft det, men nog är det hur skönt som helst att vara hemma igen! jag har utlovat lite bilder från vistelsen så håll tillgodo!

Vi har grillat vid sjön, ätit massor av korv och hamburgare, druckit gott kaffe och surrat med massor av vänner och bekanta! Även om vädret vissa dagar hade kunnat vara bättre så ska vi inte klaga på sällskapet, på det vi mumsat i oss och på att få vara lata och lediga i tornedalen!
En och annan liten abborre har fått sätta livet till när ungarna pimplade för glatta livet. När de fått upp några och sedan tröttnat på det så tog de pauser och byggde ytakvarier till de stackarna som fått lämna djupet. Det uppkom även förfrågningar om att få ta med dem hem som husdjur...svaret blev negativt förstås.
 
Det är härligt att se spänningen i barnens ögon. Man minns känslan när man själv var liten och var i farten med föräldrarna. Min pappa hade altid jättevarma händer och fixade med masken när man själv huttrade. Jag minns alla pimpeltävlingar som gått av stapeln i trakterna kring stugan. Alla härliga människor som varit med och satt sig på pinnar i minnet. Många finns inte längre med oss, alla har vi blivit äldre och det bästa av allt är att nya har tillkommit! 
Maxi har kämpat med yxan hela veckan! Han har huggt en massa småträd i diket tillsammans med bonuskillen som tillbringat hela påsklovet med oss. De har huggit ner, släpat hem och sågat dem till grillved som ska användas i sommar. På bilden syns maxi när han håller på att tillverka en surfbräda! De har åkt miniskidor i massor ner för en liten backe och "surfat" på snön. Man blir varm i hjärtat av att bara tänka på hur mycket fantasi sådana killar har som har förmånen att växa upp i hem där det finns möjligheter till att leka och lattja, att prova, misslyckas och våga sig på det igen! Utevistelse i många timmar och pimpling på en vårsjö kräver sin beskärda del av kläder...

Det gamla elementet i stugan är fantastiskt då man har mycket blöta kläder som behöver torka. Och det torkar riktigt snabbt! Det är en mycket bra hall i stugan måste jag säga. Man ryms många där utan att det blir allt för rörigt. För det är ju inte bara vantar och byxor och strumpor och sådant som går åt, det blir ju även en hel del skor

Det är skönt att man kan ha lite skrotkläder i stugan så man inte behöver släpa allt fram och tillbaka. Nu har vi lämnat dit en del grejer som vi inte behöver i stan på länge och i stugan finns förråd att förvara bobar, madrasser, skidor, pjäxor och dyl. Ungarna vaknade inte senare än vanligt trots att det var semester. Så jag och mini bakade lite vid femsnåret så resten av familjen fick vakna upp till nybakat och mjölk!

Vi mumsade så friskt så vi fick fixa en omgång till så det finns i frysen om det är några fikasugna som har vägarna förbi oss i stugan när vi är där nästa gång!

Nu vet ni lite vad vi pysslat med. Hoppas att ni haft det lika skönt som vi! Nu ska jag jobba i helgen, tvätta bort den sista stugtvätten och ta en långpromenad med hunden....Borta bra men hemma bäst...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0