13 – This week

Vi kör väl lördag till lördag då!
Förra lördagen började med hotellfrulle i Kiruna innan tågfärd hem till stan!
Sedan jobba på kontoret och därefter ta tåget upp till Kiruna igen. I julklapp från ett annat företag fick jag en fin termos som funkade ypperligt att ta med på tåget....
När jag var åter hemma, efter tågförseningar och intensivt jobbande lyckades jag slita åt mig en liiiten bit morotskaka som familjen fått i julklapp av bästa moster I. Det finns ingen som bakar så god morotskaka som du. Maken skryter alltid upp dig och undrar hur du kan berätta för mamsen hur man ska smeta till en morotskaka "på rikt"!
..
På torsdag var vi på julkalendern i stadsparken med barnen. Vilken ynnest det är att bo i denna stad där kulturen får ta plats och bjudas på så alla, oavsett tjocklek på plånbok kan vara delaktig. Julkalendern i stadsparken är en sådan tradition som alla generationer kan glädjas av och åt! Tack Luleå kommun och Luleå stassteater! Å Anton Raukola du var toppen som tomten! Dan före dopparedan har vi fler traditioner..som att ta in granen och lägga i lamporna i den så tomten ska hitta var han ska lämna alla paketen!
Dessa tomtar kommer också fram samtidigt som granen. De kommer från "fammo" i den lilla byn i tornedalen och har funnits alla jular jag kan minnas. Det är inte jul innan de är vid granen!
En annan trevlig tradition är att makens morbror med fru skickar en fin julblomma till oss! Det är något särskilt med blomsterbud tycker jag! Jag blir så glad av det!
Sen är det givet att julstrumporna ska hängas upp så tomten kan lämna en tidning åt oss till morgonen. Barnen fick Star Wars och Blixten tidningar med klistermärken, ficklampa (till midis stora förtjusning) och planscher. Maken får "Uti vår hage" och trisslotter i sin, hundarna får musiga godbitar...Undra varför mamma blir utan? ;)
Sen kommer Nissarna med alla paket under natten så Tomten inte ska behöva köra runt med renarna i stan. Förra året så började labben öppna paket på natten när vi gått och lagt oss. I år hade tomten uppmärksammat detta och säkrat paketen i fina säckar..
På morgonen tassar hela familjen runt i långkallingar och klär granen tillsammans. Så många pumlor som möjligt ska det vara..och polkagrisstänger förstås..och mycket och tjockt glitter! Jag ÄLSKAR granar med pumlor i alla färger och former..stora små,blå, sliver, lila, gröna, guld..glittriga, matta och blanka! Det ska vara en trivsam blandning!
...
På julafton blir det långprommis med hundarna och dela ut lite julkort till några som behöver få en julekram...medan maken kokar tomtegröten...Sen lite tomteuppdrag för grannar innan han kom hit på besök...
Minis julklappar i år hade ett visst tema:
Sen fortsatte kvällen med god julmat för fina familjen...legobyggande med midi och maxi...filmmys med fina maken...Sovmorgon på juldagen..sov till 11.40!!!!!! Sedan ut med familjen så hundarna fick springa av sig...Lunch i magen och sedan besök...först av P och L, sen av familjen B från Viken. Mysigt med middagssällskap!
Nu är det lugnt och tyst i huset..värmer nog på lite...
Tassar runt och njuter av julkänslan som bor i hjärtat...tända ljus i huset..julsånger på datorn och så finaste julpyntet från i år:
Maxi har gjort det finaste luciatåget ever! Det är "Pappa och pojkarna" som lussar för mig! Vad kan smälta ett mammahjärta mer än en sådan handling!
..
Det har varit en toppenvecka! Och jag tror att den kommande blir ännu bättre! I morgon middag med fina familjen i Viken...sen ledig hela veckan med fina killar...familjen L från Göteborg kommer på torsdag och firar in det nya året med oss! Ska bli så kul!
...
Ta hand om varandra resten av julen! Kram!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0