Dagens goda gärning....

Tre välfyllda kassar med kläder till de hemlösa på Ria-härberget. Packat och levererat. Det blev fint med plats i våra byråer. Nu hittar man kläderna som man faktiskt vill använda och de som man använt och kanske inte gillat så mycket kommer att värma någon som inte har en egen garderob. Någon som får ta på sig rena kläder efter en dusch...
...
Det är när man lämnat kläder till Ria som man sitter en stund i tacksamhet att man har ett stort socialt skyddsnät som hjälpt en från att hamna på gatan...Som fått en att göra kloka val genom livet...När jag sitter i mitt svenssonhus i medelklassområdet får jag skicka tacksamma tankar över att jag har en fin familj, ett helt OK hus och tak över huvudet. Att jag har pengar så jag kan köpa kläder som jag tycker om och som värmer gott i höstrusket. Alla ni där ute. Glöm inte bort de som inget har. Lämna varma kläder till de hemlösa så går de direkt till den som inget har, utan att någon hinner förskingra pengarna som trots allt finns att tjäna in på sådant som någon annan skänkt.
Den andra goda gärningen är att jag stillat mitt dåliga samvete i tvättstugan...till och med strumporna är i par! Så skönt..till nästa vecka eller så när kaoset åter är ett faktum!
Sen har jag fått dokumentera ärret efter skötbordsincidenten för 2 år sedan. Blir spännande att se vad de säger. Det är inte så lätt att fota, det syns ju irl..och det syns mer på sommaren och i vissa vinklar för ärret är rätt "tjockt"....Jag fick fnissa lite när jag läste journalanteckningen...Så det kan gå ibland!
Nä...nu är det bara att mumsa middag...ärtsoppa och plättar gjorda på ärvda plättlaggar..
Finaste fammo stekte massor av smarriga småplättar i den till skolbarnen..sen stekte pappa massor av goda plättar till mig och brorsan. Nu är det mina barn som får äta goda plättar från plättlaggen...stekta med kärlek!
..
Sen till Hertsön och ge järnet i 55 minuter, hem och basta med finaste maken..sen är det bara en arbetdag kvar att ladda för så där är det bara:
:

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0