Surströmming!

(Det är inte burken som är med på bilden som vi tuggade i oss....vi körde Kallax surströmming.....)
...
Har tillbringat eftermiddagen/kvällen hos fina vännen L i Örarna tillsammans med bästa moster I....Myst med bebis M och pratat med lilla fina N..och avnjutit goda tunnbrödmackor med mandelpotatis och surströmming! MUMMA! Det är väl det man kan säga om det! Dessutom bjöd huset på en fantastisk smulpaj med jordgubbar och äpple och kaffe.....Varför gör man detta så sällan??? Tack fina L för allt!
...
Annars har jag haft en ränna och fixa dag idag. Det blir sådana ibland när man är god man åt ett gäng underbara personer! Verkligen ytterligheter man möter......fina J med världens bästa föräldrar och andra J med en förälder från hell....I med pengar som gräs men ingen hälsa som tillåter att man använder dem......Jag har lärt mig otroligt mycket under mina 6 år som god man. Allt från hur man söker hemtjänst och äldreboende, hur man säljer lägenhet och deklarerar sålda aktier...till hur man söker försörjningsstöd, behandlingshem, aktivitetsersättning, bostadsbidrag, hur det går till när man åker dit för ett brott.....Hur man söker skuldsanering...gruppbostad, om olika hemförsäkringar, avbetalningsplaner...Jag har träffat fantastiska vardagshjältar bland personal och anhöriga..men också stött på så vidriga personer så man inte tror att det är möjligt. Men det är en nyttig resa. Att som medelklassmamma i mellanmjölkens land träffa de som inte kan köpa den där billiga tröjan på hm samma månad som tv-licensen betalas..som får spara i ett år innan en möbel för en billig peng kan köpas....Prata vänskap med någon som anser att han har världens bästa vänner som han aldrig vill vara utan, även om de nästa vecka hotar med att knäcka båda benen om lånet på en tusenlapp inte återbetalas genast. Puh....men lärorikt och nyttigt är det!
...
Nu är det bara att avrunda kvällen på något sätt...varva ner och njuta av regnet mot taket....mörkret som gör det möjligt att mysa i sken från ljus i olika former....Ha det toppen alla kloka och fina!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0