mysvecka i mumindalen!

en helt underbar vecka i mumindalen med hundar, ungar och trevliga vänner har förflutit. Åkte upp i tisdags och hämtade hem gammelhunden som varit på kollo hos faffa i stugan i två veckor. En lycklig terrier hängde genast med delar av sin familj och bonushunden Uh som tillbringade veckan med oss då matte och husse dragit till Mallis en vecka. Tur att bästa svärisarna finns när vi behöver hundvakt. Vad svår vår vardag skulle bli om vi inte hade så fantastiska föräldrar både jag och maken!
...
Till stugan och landa. Så skönt! Det är som att man får fylla lungorna till max med lugn luft när man är där! På onsdagen var jag och mini och midi till kyrkogården och tittade till ängelmoffas grav, gammel gammelmommos grav och så gammelfaffa och gammelfammos grav. Midi tyckte att det var bäst att vi smög, man kan ju inte lita på att de sover särskilt djupt...Efter den fridfulla promenaden på kyrkogården så passade vi på att åka och hälsa på lilla nya och fina M med syrran N och mamma och pappa som också var på visit i mumindalen. Tänk att vi bor närmare varandra i stan, men det är först i mumindalen man tar sig tid att träffas. Helt otroligt dumt egentligen. Så fin hon är lillhjärtat. Å så välkommen till världen förstås!
..
På onsdag anlände även finaste maken, Maxi och bonusgrabben med lillasyrra till stugan. Jag älskar när huset är fullt! När det ljuder av fniss i hela huset! På kvällen gick jag iväg med de större barnen till sjön nedanför stugan. Vi testade makens nya fiskespö och drog upp en liten firre innan bonushunden kom för nära och fick ett drag som örhänge. Som tur är kunde han själv lätt skaka av sig draget. Dock försvann det på färden....men vi fick ju i allafall en fisk!
..
Torsdagen polmasade vi på tomten, bästa brorsan kom till oss och grillade på kvällen, vi spelade spel och hade det gott!.
..
Fredag var marknadsdagen och hela gänget (minus hundarna förstås) packade in oss i bilen och styrde kosan mot Pajala. I påsarna hem kom fina kaffekoppar till vänner, godisremmar, sockervadd, kokosbollar, jordgubbar, fiskedrag....i magen fanns varma chips och suovaskebab! En härlig dag i Pajala som avrundades med fika och varmkorv hos faffa i stugan innan färd till vår stuga. Maken begav sig sedan till stan för jobb och vi bakade god rulltårta och begav oss för att hämta en moster! Vilken lycka att ha världens finaste småsyrror som ungarna älskar och som ställer upp på lite stughäng!
...
Lördag packade vi badväskan och picknickväskan och drog till badstranden i byn. Vi hade en helt underbar eftermiddag tillbringades där med massor av bad och skratt! På kvällen kom bästa mamsen och var med ungarna så jag fick åka till Pajala och mingla med kompisar från förr och nu! Så kul!
Söndag packade vi en än större picknick väska och drog till badstranden igen. Där tillbringade vi över 5 timmar i det underbara vädret, grillade hamburgare och umgicks med fina vänner! MYS på hög nivå! Ungarna hittade en ödla, Maltazar som fick hänga med oss hela dagen!
På måndag drog vi glada till badstranden igen, men det var en myggornas dag. Vännerna, familjen L, anlände till oss och mommo hämtade hem moster. Med familjen L på 4 pers och 1 hund till fylldes huset igen och vi fikade, gick på upptäcksfärd och mumsade tacos..efter middagen drog vi på en bullrig fisketur med 4 hundar och 7 barn! Fiskelyckan var god och hur roligt som helst hade vi! Det behöver inte vara så märkvärdigt! Sen blev det operation tvaga ungar i parti och minut innan 3 fina småtjejer låg i min säng och lyssnade på kassettsaga. Mycket märkligt att man måste spola för att komma till rätt läge i sagan! Med de större barnen blev det den försvunna diamanten och skip-bo! När alla andra gick och la sig passade jag på att måla trädgårdsmöblerna. Även om de är från en svunnen tid så blev de jättefina och förhoppningsvis kan vi använda oss av dem i många år framöver!
...
Idag tisdag var stora fixardagen. Städa, tvätta, packa, fixa...och så iväg till stan. Tusen tack för all hjälp finaste familjen L..och hoppas att ni inte blev avskräckta, för jag tyckte det var supermysigt att ni kom och var med oss i stugan! Ser redan fram emot nästa gång vi lyckas! En skön vecka är till ända....men nog är det skönt att vara i stan också. Även om jag redan planerar att åka upp några dagar igen. Vår oas!
Det är verkligen hemma...och nu är jag hemma i Luleå. Vilken ynnest att ha två platser på jorden som känns så sköna att va på!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0