Egotrippar och fyller förråden....

.....
 
med utbildning i familjeterapeuten Jesper Juuls tankar om barn och familjer. Vad glad jag är att jag gett mig själv möjligheten att gå denna utbildning i dagarna 8:a!
Jag har under mina år som beteendevetare läst mängder med definition av självkänsla och tycker att den som family-lab använder sig av är en av de som landar bra i mig:
Självkänsla; en slags inre pelare, centrum eller kärna,  vem jag är, mitt värde & vad jag tycker om att vara just en sådan som jag är.

Att vara borta från min familj och från de relationer som gör mig till förälder när många intressanta diskussioner fyller mina dagar är tufft men säkerligen nödvändigt för min mentala tuffhetsträning. En av uppgifterna idag var att skriva talet till ett barn med stöd av fyra uppstartade meningar:
Du har berikat mitt liv.....(Maxi) genom ditt rättspatos och din sensibilitet. (Midi) genom din humor och din genuina förmåga att glädjas med och för andra. (Mini) med din självklarhet som en värdefull och viktig världsmedborgare. (Bonus M) med din styrka och ditt mod, din lyhördhet och din otroliga förmåga till samarbete.
Det är en sann glädje att få vara din förälder...... (Maxi, Midi, Mini & bonus) för ni är glädjekällor på så många olika sätt! Att få förmånen att följa dig och er och vara nära är en ynnest och jag njuter idag och ser med glädje på framtiden!
Jag har blivit så vansinnig, utmanad galen.... (Maxi) när en sak som för mig är ett självklart val när det gäller just dig och du av osäkerhet för din prestation inte vågar och vill! När du ställer så höga krav på dig själv at kunna och lyckas när jag och din pappa är stolta över dig för att du finns till! (Midi) När du ger upp och inte kämpar, eller bestämmer dig för att det är omöjligt innan du gett det en chans. (Mini) Det är nästan omöjligt att bli galen på dig, men det blir jag...och så klarar jag inte av att vara galen på dig för att du har en genuin glädje i dig som strålar ut ut dina ögon och då kan jag inte ens vara arg fast jag skulle vilja! (Bonus) Jag blir vansinnig över att jag vet att jag behöver lita på processen! Jag vill ju att du ska se dig som vi andra ser dig så du förstår hur fantastisk du är! Å jag blir vansinnig av att du ber om ursäkt för att du finns till, gör och känner, när det är viktigt och självklart att du gör det! Be inte om ursäkt för din existens, du är en förmån!
Jag har lärt mig....  (Maxi) att våga utmana trygghetszoner hos mig själv för att kunna visa dig att det är OK! (Midi) jag är imponerad och inspirerad av din naturliga glädje för andras framgångar och påminns av vikten av och möjligheten från att delad glädje! (Mini) Var sann i dina känslor och var tydlig i din kommunikation! (Bonus M) att vänta, lita på processen, vikten av tillit och tid!
Jag är en person till bredden fylld av kärlek och tacksamhet för att få vara en person i era liv! Att ni, trots att jag gör galet, säger galet och tänker galet, ändå ger mig en chans att utvecklas och bli bättre! Ni är mina största kritiker, samtidigt som ni betalar mig varje dag med något som är mer värt än alla pengar och ädelstenar i hela universum!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0