Å så var det dags igen..

..min vecka med lite frid och pluggtid fick en abrupt avslutning idag..hann bara komma till skolan och smälla ner rumpan i bänken så ringer de från dagis och säger att maxi är lite hängig....väldigt hängig...39,2 i feber när vi kom hem...Så nu är vi hemma i några dar....Fast när han insåg att han inte fick vara ute och leka så sa han själv att han kände sig frisk..då hade han bara 38,3 efter alvedon och vila i soffan....
Så, det blir att vårda barn och hoppas på att man hinner plugga lite. Det blir nog bra!

Åter kopplad till omvärlden...

visst är det ändå märkligt hur beroende av nätet man kan bli. Nu har vår dator varit på service hos en kompis och fått mer minne och nya program och man känner sig helt hjälplös när man inte kan kolla sin mejl eller facebookka. Nåväl, nu är datorn tillbaka med massor av ny energi och det känns som om den är blixtsnabb. Tusen tack N!
Annars har det varit en mycket trevlig helg! I fredags dök brorsonen upp, han hade "missat" bussen och sov över en natt. På fredag kom även stora lillasyster till sönernas lycka! Hon stannade hela helgen, men eftersom jag haft en hel del inbokat så hann jag knappt se henne. På lördag drog hon på stan och jag for och handlade mat och hämtade någon stötdämpare som maken ska fixa. Sedan var det bara hem, lämna dogg till hundvakterna, se till att brorsonen fick i sig middag och dumpa honom till bussen så han inte missar den igen och sedan i duschen och fixa mat till barnen. Sedan var det bara att lämna över allt till super M som kom och var barnvakt. Jag och bästaste maken for till pastabacken och mumsade superdupergod mat innan vi drog mot kulturens hus och showen "Galen i tornedalen". Vilken härlig show! Gud vad de är duktiga och fasen vad mycket jag behövde alla de skratten och den påfyllningen av tid som vuxen. Jag är så himla trött just nu. Skulle somna sittandes om jag bara fick slappna av...Nåväl, efter showen så minglade vi lite i baren innan vi åkte hem och släppte hem barnvakten. Mini vaknar givetvis alltid tidigt när det är mammas tur att kliva upp så vi fick en tidig morgon. Jag och midi drog iväg på vår söndagsutflykt till Kronan för att vara med på friluftsfrämjandets "Knytte-aktivitet". Vilka protester det var när vi skulle åka när storebror och moster lekte med lego och han skulle iväg från det. När vi anlände till kronan var protesterna som bortblåsta och vi hade det helt underbart. Det är kvalitetstid och riktigt mys. Jag har tid att se vem Midi är och det är en ynnest för en trebarnsmor. Att få vara med ett barn åt gången. Trevligt! Å det är heller aldrig fel med varm oboy och ostmacka i skogen!
Hem och fixa lunch åt busarna och sedan fixa lite hemma. Middagsfix och sedan iväg till kronan igen till familjen HR för att fira deras midi som fyllt 3 i förra veckan. Hon blev så glad åt presenterna och killarna fick leka!
Kvällen har gått i ett hej dundrande tempo med dusch och kvällsfika, renbäddning och massor av tvätt att ta hand om. Kaffe med kompis och lite strul innan internet kom igång efter leveransen av den nyservade grunkan. Nu har jag fått vara in på mejlen och på facebook...och så har jag fått göra detta inlägg. Nu känns det som om man har koll på läget igen!
I morgon blir det vattengympa med bästa pantertanterna och sedan lunch med härliga ACL! Sedan inskrivning på kursen på universitetet. Spännande och härligt på en och samma gång! Ha det gott..kram och go natt!

Handlingsångest igen...

varför är det alltid så det känns....bara ÅH NEJ bara man tänker på Ica och tomma skåp. Måste göra något åt problemet i morgon, men, i morgon är ju en annan dag! Vilket idag känns som evigheter bort och därför blir det en lättnad! I morgon ska jag jobba sista dagen på mitt vick. Det känns lite jobbigt att inte veta vad som ska hända nästa vecka. Eller, nog vet jag lite. Jag ska på föreläsning på måndag och så ska jag träffa mina underbara vattentanter kl 9! Jag har saknat dem mycket under sommaren så nu ska det bli jättekul att träffa dem igen! Men sedan vet jag inte så mycket mer. Kanske träffa en person som jag kanske ska bli god man för. Vi får se hur det blir med det. Jag är god man för en man och snart för en till där jag bara går och väntar på tingsrättens beslut. Det är en jätte kul grej, att vara god man alltså. Man lär känna människor man aldrig hade sprungit på annars. Och man lär sig saker om samhället som man aldrig någonsin skulle ha lärt sig om man inte gjort det. Alltså ypperligt för en vetgirig person som mig! Gå in på kommunens hemsida om du är intresserad och gör en ansökan om att bli god man. Man blir inte rik men vi har använt pengarna från det till ett nöjeskonto för familjen så det har gett fickpengarna till våra semesterresor....

Weddingday, weddingdress, weddingshoes....

I söndags hade jag tänkt fira bröllopsdag med min man....istället för att fira fick jag ett tydligt tecken från ovan att jag verkligen är en lyckligt lottad kvinna! Natten mellan lördag och söndag ligger jag och kallsvettas och får magkatarr från hell. Kan inte stå upprätt på hela söndagen och orkar knappt hålla ögonen öppna i en timme..och bästaste maken fixar allt med 5 ungar och två hundar fast han varit iväg på "hej då fest" för en kompis som ska dra iväg på långresa...Det är då man med tårar i ögonen av stolthet och hjärtat fullt med värme vet att man hittat sin saknade pusselbit, och att man lyckats hitta den där one of a kind. Inte nå gnäll, inte några suckar..bara tagit hand om mig och ungarna....Tack min skatt, mitt guld och mitt allt! 
Skorna ovan är de skor jag bar på vårt bröllop den 23 augusti 2003. De är inte bara ett råfynd på bianco efter lång tids spanande och väntande..utan också helt enkelt MAGISKA! Dessa skor hade jag alltså på bröllopet....40 veckor efter föddes vår maxi...Jag lånade ut skorna till min kära vän projektingenjören och 38 veckor efter dagen..kommer lilla O till jorden! Mamman från Bäst lånar dem till deras bröllop..och ja...sedan tittar lilla C ut lagom därefter....jag drog på mig dem igen till en möhippa..och hoppsan..sedan kom midi till oss....Nu står de där i garderoben. Jag vågar inte prova dem..eller ja prova, men inte använda dem. Jag är rätt nöjd nu med mina 3 grabbar! Men, om någon planerar för bröllop och barn så har jag ett par lämpliga skor att använda...oavsett om det är stort bröllop eller ett i smyg så funkar dessa ypperligt om man vill få ett positivt resultat efter bröllopsnatten!
Min syster som var 6-7 år vid tiden det begav sig var den som fick det hela att hända egentligen. Hon sa: "L, tänker du inte gifta dig med denna man? Du vet, man kan inte sova i samma säng som en vilt främmande man heller."
Att gifta sig är en grej..att vara gift en annan. Men nog tusan är jag så himla glad över den dagen, och när jag ibland undrar varför jag vaknar upp med denna man som inte är vilt främmande något mer (men som jag fortfarande upptäcker nya fantastiska sidor hos!) så brukar jag försöka visualisera den dagen och den speciella stunden. Då fylls jag av värme och glädje, kärlek och styrka och jag vet alla anledningarna. De är många och de är starka! Men visst prövas anledningarna när man har starka viljor och små barn! När man vill mycket och har kraft och energi, men allt som oftast hamnar i otakt....Min farmor och farfar var kära i varandra, så där så det blixtrade i ögonen på dem när de talade om den andre..även när de passerat 70...De hade inget enkelt liv, men de fanns där för varandra och andra....De hade en gemensam strävan. "Man ska leva för varandra, och ta vara på den tid man har" var min farmors favoritsång. Jag brukar tänka på det när jag är mitt uppe i allt. Vi försöker ta vara på tiden jag och min bättre hälft. Vi bokar in tid då det är bara vi i allt surr och stress som finns kring en familj som vi. Det är värdefull tid för mig. För oss.....Nu på lördag ska vi äta gott tillsammans och fira varandra och oss...Tack bästa M för att du är barnvakt! Det för mig genast över på ett annat citat som kommer från min barndom och som nog påverkat mig mer än jag kunnat ana. "Rikedom är att kunna ge, utan att förvänta sig något åter". Tack mina vänner som ger av er tid till oss och ställer upp som barnvakt, hundvakt och bygghjälp....ni som plockar i vår diskmaskin och fixar diskbänken......kokar kaffet tills man kommer från jobbet! Ni är våra skatter och vår rikedom.....skulle det finnas en taxeringskalender på sådana förmögenheter så skulle vi ligga högst i stan! Det är ni som hjälper oss att skapa ett öppen och gott hem, med högt till tak, mycket skratt och värme....vilket osökt leder mig till det sista citatet för dagen...ett som också handlar om familj och vänner....och som också påverkat mig mycket. Ju äldre jag blivit desto tydligare har budskapet kommit till mig: "Ett hem om det är gott, är livets bästa lott". Så stod det i farmor o farfars hus. Så klokt och så sant. Och i den byn kan man se var hemmet varit gott och vilka frön det sått! Sedan kan man undra hur man påverkas av följande citat, direkt hämtad från en bonad i ett annat hus i byn: "Sparsamhet är en dygd". 
Fundera på det mina vänner! Kram alla!

Nästa veckas mat...

...har nästan glömt bort att lägga ut vad vi mumsar..bara så ni vet om ni vill ha vägarna förbi vid middagstid!
Mån: Lasagne
Tis: Fylld frukostkorv & potatis
Ons: Leverbiffar & ris
Tor: Farmors morotstorsk o potatis
Fre: Fylld kycklingfilé o pasta
Lör: Hamburgare & pommes för barnen...(mamma & pappa äter mysmiddag på stan!)
Sön:Spaghetti och baconsås

En riktig husmansvecka har vi framför oss! Men då har minis gudfar lovat att bjuda på middag någon dag, så jag får nog byta ut något mot nå gott renkött o mos och efterrätt! Du är toppen du gudfar F!

Så mycket att vara tacksam över...

för någon dag sedan så ringde min mamma och berättade att min "styvfaster" fått en aggresiv form av leukemi. Hon hade fått veta det dagen innan och nu hade de startat en behandling på sjukhuset i stan där vi bor. Hon är inte särskilt gammal och det som känns mest är att hon är mamma till en underbar liten tjej som är 4 år...Först har de fått kämpa för att bli föräldrar till lillhjärtat och nu när de skulle få börja njuta av livet så startar nästa kamp! Även om de flesta leukemier har en god prognos så finns det inga garantier. Jag blev helt tom inuti och grät...Blotta tanken på att ställas inför en sådan kamp och veta att man kan gå förlorande ut ur striden...att måsta lämna sina barn kvar på jorden utan att kunna skydda dem genom livet. Hu, jag bara ryser och ögonen fylls av tårar. Jag vill verkligen vara med om mina barns uppväxt! Även om jag var 15 år när min pappa dog så kan jag känna en enorm saknad över att han inte var med när jag gick ut nian, tog studenten, tog examen från universitetet....att han inte var med på mitt bröllop och mest av allt är jag ledsen över att jag aldrig fått visa honom mina barn. Nu dog han utan att först vara sjuk, men tänk att veta att man ska dö och lämna sina barn. Hu hemska förfärliga tanke. Jag hoppas att medicinerna hjälper och att hon snart är frisk så hon får finnas där för lilla A länge..så hon får göra allt det med A som min pappa aldrig fick göra med mig. 
Då får jag å andra sidan vara så tacksam över att jag har världens bästa mamma och familj! Mamma har alltid gjort allt hon kunnat för oss ungar. Ibland kanske för mycket. Jag har även förunnats världens bästa småsystrar som gör mitt liv så mycket rikare...och så har jag världens bästa storebror. Han är verkligen en av mina allra bästa vänner och en person som jag aldrig någonsin skulle vilja vara utan. Han finns där alltid, om än på sitt sätt, men jag behöver aldrig tveka..behöver jag honom så står han där som en klippa. Och jag, lilla vimsiga systeryster behöver ha denna klippa! Så om jag inte säger det nog ofta, skriver det eller meddelar mig på något sätt så vill jag att ni ska veta att ni finns i mitt hjärta och i mina tankar varenda dag. Jag är stolt över er! Ni är modiga, starka och kloka! Ni vågar alla gå er egen väg utan att ta åt er av vad andra tycker om era val! Ni har stora hjärtan! Vilken förmån för mig att få vara er dotter, storasyster och lillasyster!
I morgon är det 6 år sedan som jag sa ja till bästa maken. Det är en av de finaste dagarna i mitt liv! Även om jag kan vara så irro på maken ibland för att han ingenting fattar (vad tusan han är ju man???) så finns det ingen som jag skulle kunna tänka mig att byta ut honom mot. Jag brukar titta på honom i smyg när han jobbar på vårt hus, eller när han jobbar i garaget, när han är med ungarna eller bara tittar TV...och så tänker jag att jag är en lyckligt lottad person som får dela mitt liv med denna fantastiska man! För nog fasen är han ett riktigt kap! Jag brukar skoja på jobbet att han måste bygga i shorts o bar överkropp så att de har något att titta på när de cyklar förbi. Det var för någon vecka sedan som vi där på arbetet pratade om att på alla personer som man träffar hittar man alltid något i utseendet som man kan tycka olika saker om. Jag tänkte det då, och även när jag kom hem och kikade igen...att min bättre hälft inte har något sådant! Han är helt enkelt perfekt! Vilken lyckligt lottad qvinna man ska vara när man är gift med en så perfekt person ;) Det är ju ändå tur att solen har sina fläckar. Att han glömmer sådant som gummistövlar och galonisar till dagis. Att han inte "hunnit" börja med maten även om han varit hemma med ungarna hela dagen......och annat som är så himla självklart för en kvinna! Ibland tänker jag att man kanske skulle ha gift sig med en kvinna så hade vardagen förflutit på ett annat sätt.....Men då hade det inte funnits lika mycket pulshöjare i vardagen och jag anar att två pms-fall är dubbelt så hemskt som en så va tusan..det är nog bäst som det är! Så bästaste maken..jag ser fram emot massor av lyckliga år! Älskar dig mest!Snart helg och fullt ös!

laddar för en hel helg med massor av aktivitet. Det blir bonusbarn och korpenconvent....men det blir så kul! Idag har varit en barndag...hämtade L ungarna på dagis efter en hel veckas önskan från brudarna att få följa med mig. de är så himla fina och jag är som ändå lite moster till dem eftersom jag funnits nära dem hela deras liv! Så vi hade fullt ös till 17.30 när de gråtande lämnade vårt hus..de ville ju stanna mera! Sedan har jag vart och handlat mat till vårt hus..det var verkligt eko i kylen. Nu är där fullt igen! Härligt!
Nä, nu sova sig lite! Kram alla!

Trött onsdag...

har det varit idag. Det blir alltid så efter att jag haft lite för långt mellanrum mellan mina besök på massagen. Då är det så många låsningar så när jag väl går så knakar och brakar det och dagen efter är en trött trött dag. Nu har jag gjort min trötta dag så nu kan det ju bara bli bättre! Det har ändock varit en bra dag på jobbet och som det ser ut nu så blir jag kvar där ytterligare några veckor framöver. Känns skönt, då vet jag hur världen ser ut lite längre fram också! 
Hemma har jag lagat mat och ätit med familjen..efter maten blev mina ögonlock så tunga så jag tror att jag har missat lite av bolibompa som jag såg tillsammans med midi och mini. Beslutade mig för att ringa bästa moster I för att få promenad sällskap för att få upp energin igen. Så, när bröderna bus hittat sina sängar så drog jag och gammel doggen iväg på en uppfriskande promenad med trevligt sällskap. Nu är vi hemma igen. Jag borde skriva en inhandlingslista och frakta mig till ica. Just idag är det mitt mount everest. Vill INTE! I morgon, då är det genast lättare..eller inte ;) 
Nej, jag tror nog jag trippar ner i min källare...borstar mina gaddar och plockar fram spikmattan...Lägger mig där och läser..och i morgon är en annan dag!
Kram alla!


Söndag och ladda för ny vecka!

Lördagen bara kom och for eftersom man jobbade hela dagen lång. Iofs så hade jag så mycket go i kroppen när jag kom hem så jag röjde tvättstugan som var som ett kapitel från hell....nu är den som den ska, även om där är hela veckans tvätt som jag kört igenom idag. Det är en liten liten stund varje vecka som tvättkorgarna i detta hus är tomma....men nu finns det redan gott om tvätt i dem efter dagens bravader och jag är inte ett dugg rädd för att jag inte kommer att behöva köra en 7-9 fullsmockade maskiner i slutet på nästa vecka. Så är livet med småbarn, hundar och ett i övrigt aktivt liv! 
Idag har varit en toppendag! Sovmorgon först och främst (Tack min skatt, det behövde jag idag), därefter bärplockning med tillhörande korvgrillning med fam L från Bäst. Ungarna och hundarna och jag hade en underbar dag och valpen är som en klubbad säl ännu nu fast timmen är sen och vi har varit hemma i många och långa timmar! I kylen har jag två fina påsar med bär..en ska jag genast skicka till dagis så de får göra blåbärssmoothie till ungarna av dem! Det var gott om blåbär där vi var, och stora och fina var de också!

Väl hemma så har jag kört tvättmaskin efter tvättmaskin och däremellan hängt upp på tork. Sedan blev det givetvis matlagning och inviterade moster I på lax och potatis. Dock så var laxen slut i min frys så det fick bli kotletter och potatis istället. Helt OK...sedan firade vi med glass till efterrätt! Lovade att sätta in en blid på min microtårta som vi avnjöt för några veckor sedan...nu äntligen har jag fått tummen ur och laddat in bilderna i datorn! Håll tillgodo!


Den var riktigt mumsig, om än aningen söt..Men till kaffe så var det en riktig höjdare...och på 9 minuter så har man riktigt go efterrätt så man ska ju nu inte haka upp sig på sådant i onödan! Appropå jordgubbar och gott. Våra barn är inte så vana vid sötsaker, och det är inget som regelbundet erbjuds i vårt hus. När vi åkte till stugan sist så hade mommo varit och köpt godis till dem som hon sa att de skulle få mumsa efter att de ätit mat på fredag. När vi anlände till stugan så såg jag att hela det lilla landet var fullt i mogna jordgubbar och snabbt som ögat plockade jag dessa delikatesser innan ungarna och valpen hann dit och skövla det. Ungarna fick välja: Jordgubbar o glass eller godis....Jag trodde bergis att de skulle ta de stora jordgubbarna för de doftade ljuvligt...

Nej...de valde varsin godis från påsen och sedan var de nöjda! Kan vara så att färska bär och frukt alltid finns att tillgå i vårt hus...och godis är något sällsynt och mycket lockande. Nåväl..det finns ju kvar godis i påsen till flera lördagar i stugan...jordgubbarna skivade vi och åt i kvällsfilen. Det är lyx och njutning! I morgon får de mumsiga färska blåbär i frukostfilen. Det är också lyx!
Nä..nu ska jag borsta mina gaddar och krypa ner i sängen och läsa en stund innan jag sluter mina gluggar. Ha det gott !

Fredag och snart är arbetsveckan slut....

....idag kändes det genast inte lika kul att jobba på gruppis i morgon som det kändes igår kväll när de ringde. Jag vet att när jag fraktat mig dit så kommer det att kännas helt ok och dagen kommer att gå snabbt, men nu när man är lagom sliten efter veckans bravader så känns det lite motigt. Det är bara att tänka positivt. Det blir några till slantar i plånboken i slutet av nästa månad och det kan ju vara välbehövligt! 
Jag känner mig aningens förvirrad angående mitt arbetsliv just nu och vet egentligen inte vad jag ska göra. Företaget som vill anställa mig vet inte när eller hur det kommer att bli så nu börjar jag känna mig rätt mätt på att inte veta något. Det känns nästan bättre att ställa in sig på att det inte blir av och sedan så satsar jag på andra tänkbara jobb. Det är rätt skönt att jobba på dc och gruppis och däremellan köra lite aquapass och plugga lite offentlig rätt. Kan verkligen inte säga något annat just nu! Men samtidigt så är det så temporärt och egentligen inte det som jag vill hålla på med hur länge som helst. Vill aldrig lämna det helt eftersom det är så himla fantastiska människor och mycket möten som man aldrig skulle vilja missa.....Men ändå! Nåväl, jag är ju med i uttagningen av teamledare för kronofogden här i stan så jag får väl hålla lite tummar för det. Det var så himla nära sist så jag hoppas att de inser vad de missade och erbjuder mig tjänsten förstås! Nåväl, den dagen de funderingarna! Nu är vi här och idag och dagen är snart slut. Då är det bara att sluta sina gluggar och sova gott! I morgon är en ny dag med nya härliga möjligheter! Hoppas på go väder och att alla är på gott humör så man kan göra riktigt mycket trevliga saker under dagen! 
Byggandet har tagit fart här på sst och längtan efter garderober och förvaring kan snart se ett slut. Å vad det ska bli skönt när allt får sin egen plats! Jag längtar! Eftersom jag är en så intensiv person så kräver det ordning...och utan förvaring så blir det dåligt med ordning och dåligt med ordning betyder STRESS. Så jag ser fram emot en vinter utan stress. Nästan som i reklamfilmer där hela familjen bara ler och käkar flingor. Så kommer det att vara hos oss när vi får oss lite ordentlig förvaring. Det är klart, när man ändå får drömma och önska så vill jag ha en toadörr i källaren...och en förrådsdörr och socklar! Men just nu vill jag nog mest av allt ha sovmorgon! Å frukost när jag stiger upp...sådan hotellfrukost! Å att det är städat och att ungarna är påklädda och gärna ute och leker. Sedan vill jag strosa iväg på en lång promenad med min hund och bara njuta av den svala augustiluften........Men det får bli en annan gång, en annan helg om några veckor..men drömma får man ju,,,och det borde jag göra redan nu.....sött, gott och länge! Kram alla!

Så var det redan torsdag..

..veckan har verkligen gått i ett rasande tempo! Något annat kan jag inte påstå! I morgon jobb hela dagen lång och sedan äta god man från världens bästa förskola! På kvällen blir det latning och mysning och på lördag ska jag jobbelijobba hela dagen lång. Söndag blir mys med familjen och sedan måndag jobba igen....
Idag har jag varit och träffat min eventuellt blivande kollega. Det är lite tjorv fram och tillbaka med hur det blir med starten av mitt nya jobb. Nu känner jag bara att jag struntar i när och lever i nuet!
Idag har jag varit ner till systrarna i viken och hälsat på. Ungarna lekte järnet och det kändes som en bra sysselsättning tills sängdags! Sedan hem och tvätta ungarna, ge dem kvällsfika, borsta gaddarna och läsa bamse cirkussagan i soffan för de båda äldre. Nu ska jag försöka se en film och slappa innan bästa maken kommer hem. Å brudar! Boka första helgen i oktober för en myshelg i min stuga. Har bokat brorsans badtunna! Kram alla!

Då var denna vecka igång!


Nu sitter jag här i skenet av värmeljusen och njuter av tillvaron till max! När man nu tagit sig förbi den första måndagen efter semestern så känns det redan som att man har nedförsbacke fast det bara är måndag! Bara kanske är ett dåligt ord i sammanhanget. Det är ju bra att tiden inte går fortare än så här för då skulle jag rakt inte hinna med! Idag har jag haft en jättebra dag på jobbet och det var skönt att slippa stressa med lämning av barn och rastning av hundar innan arbetet. Det är helt ok att vara själv efter jobbet för matlagningen kan man ju planera i förväg och sedan är det nästan bara bolibompa och kvällsmyset kvar. Mina barn är dock inne i ett nu-hittar-vi-på-massor-med-sådant-som.mamma-inte-uppskattar-stim. I lördags tog midi en kniv och målade fint på vår bil.....igår så smet han in när vi satt ute å åt och målade sig blå i plytet...färgen släppte inte i duschen så ännu morse så var han som en kapten blånäsa....Idag så gick de ut på tomten efter maten när jag diskade. När jag var klar så kikade jag ut och såg dem inte, gick över för att se om de gått till grannen och när jag återvände så såg jag maxi komma fram bakom deras lekborg...Han var lerig ända upp till knäna på benen och över armbågarna på armarna. "Vi leker zombies" berättade han glatt för mig. "Midi har gått in i huset". Min smått hysteriska fråga blev ju naturligtvis om han också var zombie och glad i hågen svara maxi JA! Det kändes som om jag skulle förvandlas till en zombie. Jag är inte någon hysterisk städtant och vi bor inte i ett museum . Trots det så dammsuger jag/vi minst en gång om dagen och skurar allt som oftast en gång om dagen i köket, hallen, tv-rummet och toaletten på övre plan. Detta för att det varenda dag ser ut som att vårt hus aldrig sett en dammsugare eller skurmopp. Jag hade precis dammsugit upp all grus och smuts innan jag gick ut och nu kände jag hur musten rann ur mig. Inne är det en midi som glad i hågen låst in sig på toaletten för att tvätta sig. Det var gegga överallt i hela toan...
Vilken tur att jag äger en dammsugare och en skurmopp och att de kan le och vara så lyckliga över den lek de har lekt. Det är ju så att vara barn. Det är fläckar som lär oss livet..och jag vet att det inte kommer att vara så här jämt. Jag menar, bara det blir vinter så är det inte gegga...då är de dessa djävla blöta vantar som det bara finns en av och alla kläder som ska på och av hela tiden. Att vara förälder är verkligen jämna plågor...men man gillar som plågorna trots allt. Man får så mycket energi av att se skaparglädjen i ögonen på barnen. Man påminns om hur det var och hur det kändes. Att leva NU och precis vara i det man gör nu..det som händer sedan tar man när det kommer...Syftet med dessa upptåg är ju inte ont och just när det sker så verkar det kanske inte så tokigt. Det är efteråt man kommer på hur tokigt det kanske blev. Det är ju sådant man gör som vuxen också. Och det jag kan tycka så här när jag tänker på det är att det är ju i de stunderna som man verkligen lever, när man inte tänker på morgondagen eller konsekvensen utan bara far med flödet! Sedan blir det ibland ett dyrköpt flyt, men utan dessa flyt skulle livet vara all bra grått och platt!
Så ut och friflyt ett tag mina vänner! Blir det tokigt får man göra som någon gjort för många år sedan på arlanda...hänga upp en massa affischer med texten "Eva kom hem, allt är förlåtet".....


Å äntligen kom regnet!

Det kändes så skönt att cykla med gammelhunden nu på kvällen efter att regnet öst ner över oss soltorkade norrbottningar! Luften kändes frisk och man fick som krafter bara av det. Man har ju varit lite matt av värmen...iallafall jag! 
Nu har vi hunnit komma tillbaka till stan och varit på barnkalas, hunnit äta middag ute med moster I, morbror T och storkusin I. För er som nu blir fundersamma så hör morbror och moster inte ihop! Morbror o kusin I har bott i vårt hus över helgen då morbror tävlat SM i pistolskytte här i stan. Vi är stolta över vår duktiga morbror, 4 pokaler kom han hem med! 
Barnkalaset var det fullt ös på och åtminstone föräldrarna var väldigt nöjda med presenterna, namnmössor från ett litet företag som heter busmonster, googla på det så hittar ni mycket fina egenhändigt designade och uppsydda kläder och väskor!
Matbacken till i morgon är fixad både till mig och bästaste maken eftersom det blev över två lagom stora bitar av pajen och sallad med för den delen. Perfekt med andra ord! I morgon har jag kort dag på jobbet. Skönt!
I veckan ska jag hinna med massage, möte med min nya kollega och förhoppningsvis lite jobb som är ogjorda här på hemmafronten! Det hade varit så himla skönt om fantasifiguren Sir James skulle dyka upp lite nu och då och lösa både det ena och det tredje som han gjorde en gång på tiden då det begav sig. Ja vad fan ska man säga. Vi är rätt svamliga och påhittiga moster I och jag. Nästan så vi kunde lura oss själva så han nästan var verklig! Det är vissa saker som blir teman och att man har pratat så mycket om det så man inte riktigt vet vad som är verkligt och vad som bara är svammel. Det är som samtalet om en doneringshink för barnsugna singelbrudar....
Matplanen maler i huvudet. Jag som brukar planera månadsvis och nu är jag helt tom i bollen eftersom jag inte orkat tänka i värmen. Tips mottages tacksamt! Jag tror på korvsoppa på tisdag, flygande Jakob på torsdag...kanske lite lax o pasta på måndag....onsdag ska det gå undan med mat, kanske blodpudding?
Nä, nu dags för dusch..sedan sängen...

Solen skiner på mig idag...IGEN!

Nog är det underbart när man får tillfälle att samla vitaminer av solen varenda dag! Vilken toppensommar vi har haft och ännu har! Visst är man ovan vid värme och har svårt att sova för att det är så varmt...men det får gärna vara varmt ett tag till för med kyla hinner vi sova hela långa vintern!
Nu är det morgon i stugan och grabbarna bus leker med sitt Jack sparrow lego. Det är rätt mysigt att sitta och lyssna på dem! MIni går in och ut med sina bilar och bästatse maken sover ännu en stund. Själv laddar jag för att smälla ihop en bulldeg och sedan plocka lite blåbär medan bullarna jäser. 
Hundarna njuter för fulla drag av att vara här där de kan vara lösa hela tiden och springa runt och lattja järnet! Jag strosar lugna promenader med dem längs skogsstigarna och grusvägarna och det är så himla skönt och avslappnande!
På en stund ska vi plocka ihop och sedan bege oss mot luleå och barnkalas hos grannarna....ska bli kul att träffa en massa föräldrar och barn! Kram alla!

Ro i sinnet...

är vad man har när man är här i stugan! Har plockat någon liter jordgubbar som vi hade i kvällsfilen..MUMS! sedan varit in till byn och druckit en kopp kaffe hos faster. Där var två av tre kusiner och min andra faster också så det var trevligt! När jag återvände till stugan tog jag en liten promenad med vovsingarna och njöt av tystnaden, den stora månen och att det ändå är hyfsat ljust ute ändå. Lite myggor men många svidisar....men de är ju inte på en så länge man rör sig så det går rätt bra ändå! Ungarna är taggade för morgondagens terränglöpning. Själv har jag hamnat i hamburgergrillen. Det är så kul att de arrangerar något i den lilla byn så man hjälper ju gärna till där det behövs! Tävlingen är så himla viktig för alla sociala kontakter som man bevarar genom att många passar på att åka upp just den helgen...Så jag hoppas att arrangörsstaben orkar driva det vidare. Jag orkar inte driva, men om någon säger till mig att jag ska ordna det och det och det så är det inget bekymmer. Så länge jag slipper komma på det själv!
Nä, nu läsa ny bok inhandlad på ica Kvantum...sedan sova! Ha det gott! Kram

Snart stugan...

Härligt att åka upp och träffa lite nära och kära! Är i hyfsad fas..kläderna packade och maten inhandlad...Nu bara invänta bästaste maken och hämta hulliganerna på dagis!
Ha det gott alla! Kram

snart helg igen...

....men att jobba med funktionshindrade är nog bland det härligaste jag vet! De är så himla kloka och ärliga och härliga! Som en av mina all time favorites....där hon är är det bäst att vara! Hon bor på det bästa boendet och nu när hon ska flytta så blir det bäst..och hon jobbar på det bästa jobbet också..Varför är dessa bäst? Jo för att hon är där! Hon är inte bara bussig, hon är snygg och modig också. Man får inte glömma något av epiteten, då fyller hon i med det man har glömt! ÅÅÅ vilka boostar för självförtroendet man kan få på ett sådant place! Tre veckor har jag kvar där innan jag börjar med mitt nya jobb som känns spännande och intressant och jag är så laddad och taggad att bita i en ny utmaning.....Det är väl det när semestern är över och man ska börja om, det är då det killar överallt i hela kroppen och man har mångder av inspiration som man fått av solens alla strålar, alla trevliga stunder med nära och kära..och de synvillor man fått efter för lite sömn och för sena kvällar (nätter).
Nu går jag runt och lyssnar på massor av musik för att kunna göra pass att köra på Örnen och Hertsöbadhus samt pontus...det kommer att bli en del pass och jag ska köra så mycket jag bara orkar och hinner med. Nu är jag laddad även för det och känner att kroppen skriker efter träning. Har bara softat hela sommaren! 
På fredag så styr vi kosan norrut till stugan igen. Slutar tidigt så det känns bra, jag kommer hinna packa i lugn och ro och sedan beger vi oss norröver i bra tid och hem på söndag före lunch. Grannkillarna fyller år och vi ska på kalas. För en gångs skull har jag ordnat presenterna i god tid! Även om maxigrannpojken tyckte att han kunde ju önska sig en robot av oss. Han är ju så himmelens söt!
Idag har varit en sådan skön dag....jobbat sedan hem och laga mat till familjen. Då kom C och hunden Z förbi och busade med våra hundar en stund. C är en sådan person som alltid får en på bra humör! Därefter tänkte jag bege mig till HagaV för ett besök hos S och ungarna, men där var barnen så slut som artister så det får bli en annan gång. Istället begav jag mig till JV-grillen med Midi och Maxi och moster I. Vi cyklade in till stan, käkade en god glass, cyklade till ankdammen och sedan kronanbacken hem. Han är så duktig min maxi som cyklade nästan hela vägen, ledde bara upp för branta backen. STOLT mamma är vad jag är. Sedan en snabb kopp kaffe med moster I och dusch av ungar innan jag cyklade hem med moster I och motionerade hunden i samma sväng. Nu hemma och ansiktsbokar och bloggar. Mitt andningshål och socialaverktyg! Med småbarn hemma är det ett ypperligt sätt att hålla kontakten med folk även efter kl 19 på vardagarna!
I morgon jobb igen......Kram

Veckans mat!

Måndag: Tacos
Tisdag: Ugnsstekt lax o färskpotatis, vitlöksyoghurt och sallad
Onsdag: Kyckling & Bacon med ugnsrostade rödbetor & palsternackor, vitlöksyoghurt & sallad
Torsdag: Korv & Makaroner
Fredag: Rester
Lördag: Grillat & Pommes
Söndag: Tacopaj

Lat...

..känner jag mig så här den första dagen efter nån veckas ledighet. Seg som sirap är man i huvudet och egentligen vill man bara slänga sig på soffan och sova sig lite! Har köpt mig en ny cykel i allafall så jag ska kunna frakta mitt arsle dit jag vill. Känns skönt att vara ägare till en cykel igen! Den funkar fint, har varit och cyklat med gamlingshunden som äntligen är hemma igen. Han är lika lycklig som jag...valpen fortfarande lyckligast!
Äntligen är ungarna på plats i huset. I morgon kommer bli en tung dag då dagis sätter igång igen. Maxi har inte velat sova nu på kvällen. Det är klart när det varit ledigt och mycket på g så har han sovit längre på förmiddagarna istället. Nu är det slut med det och bara att pallra sig upp. Nästa vecka börjar maken senare så de behöver inte vara så tidigt på dagis som denna vecka. 
Det är så mycket som har snurrat i mitt huvud de senaste veckorna. Jag ska bara försöka klura lite på hur jag ska få ur mig alla tankarna så att det blir begripligt. Jag har haft tid att fundera så mycket nu när jag jobbat natt och varit ledig och varit ensam uppe i stugan. Å just då när man klurar tycker man att allt är så himla slugt, sedan minns man inte riktigt allt och nu måste jag börja rensa i hårddisken!
Till helgen blir det åter stugan! Det är det årliga terrängloppet som går av stapeln i hembyn så det ska bli trevligt att träffa många nära och kära. Grabbarna ska naturligtvis tävla i 500 meters loppet. Det är det mest spännande loppet med de mest taggade deltagarna...med blåbärspauser efter spåret! Viktigt med vitaminer! Så om någon vill hänga på så finns det sovplats i stugan, och det är bara att anmäla sig till lämplig distans! jag är inte säker på hemsideadressen men det är ju bara att googla på Kivijärviloppet!
Nä, nu trött..ska sova sig sängen lite innan morgondagens nya friska tag. Bäst att plocka fram kläder till bröderna bus...en tidig tid att passa för första gången sedan tidigt i juni!
Kram alla goa!

Snart är helgen över....

och fy tusan vad roligt jag har haft hela veckoslutet! Jag har verkligen passat på att bara vara L! Välbehövligt och skönt! Det kändes i hjärtat att lämna ungarna och nu längtar jag massor efter att få hem dem. Dock är dagis ännu stängt i morgon måndag så de får stanna med mommo en natt innan jag får hem dem. Efter jobbet så åker jag bums iväg och hämtar dem! Igår var även kärleken med ut på festival och det är nog inte något som förekommit sedan vi blev föräldrar för drygt 5 år sedan...trevligt var det att få göra stan gemensamt! Hoppas på en likadan helg nästa år också!
Jag har fyllt på skrattkontot rejält i helgen och till och med shoppat kläder till mig själv på stan, inte lagat någon mat sedan onsdag och det känns toppen! Jag älskar att laga mat, men nog är det skönt när man inte alltid behöver hitta på vad man ska laga, handla laga maten och sedan diska. Jag vill inte räkna på mitt kaloriintag i helgen. Men å andra sidan, om jag nu partayar en helg om året så måste det nog ändå vara försumbart!
Till alla härliga vänner som varit här och förfestat- ett stort tack för trevligt sällskap, för era minnen som vi skrattat gott och länge till. Det är det bästa med gamla vänner, de har varit med om så mycket tillsammans, man har en aning distans till sig själv och kan skratta åt helt absurda saker. Jag säger bara U:et! Till alla härliga jag mött i tälten och på festivalområdet, det var jättekul att ses! Tur att det finns helger som LK så man får komma i kapp och veta vad som händer i folks liv nuförtiden!
Ska nu svepa en resorb, försöka sova en stund trots att värmen i vårt hus känns olidlig och sedan ska jag promenera till konst i det gröna på kronan där min kära och fantastiskt duktiga kusin visar sina tavlor....det finns en länk till hennes hemsida bland mina länkar och hinner ni inte till kronan i dag så kan ni gå och kika på hennes målningar där. Hon är helt otrolig!
Kram!


RSS 2.0