Avverkning på sst...

..maken har mejat ner två gigantiska gamla björkar på tomten så idag har vi kört ett stort lass med björkris till fåren som bor på miljögården. De blev lyckliga...och jag blev lycklig över att få se dem...att få ge lite av vårt skräp, som förvandlas till en skatt i deras hage! Att få dela den stunden med min familj och lära mina barn att vara rädd om djuren-det är lycka för mig! Kompisarna som byggt ett underbart fint hus utanför stan får värma huset med själva veden. Det blir några kubik av två gigantiska björkar! Nu inväntar vi bara att kompisen med tillgång till grävmaskin ska komma förbi och hjälpa oss att få upp stubbarna så vi kan plantera dit lite buskar som skymmer insynen, men släpper in ljus och som inte dränerar gräsmattan på vätska. Kanske, kanske vi kan få något att växa på nedre delen av tomten. 
En bra dag med andra ord. Vi njuter av det vackra vädret och försöker verkligen dränka oss i utevistelse och värme som vi vill bevara till de mörka kalla stunder som kommer sedan. Sommaren är nödvändig för att orka vidare. Och i Luleå har vi faktiskt helt ok sommar..vi har ju faktiskt 4 årstider här på riktigt! 
Nu sitter jag har framför "kunskapsmaskinen" och väntar på att maxi ska käka upp sin fil med lingon och puffat ris..men det tar sin lilla tid..han vill ha mer och mer....han växer ju så det knakar!
Kram alla! Glöm inte sommargympan i morgon kl 19!

Snart semester...jag längtar!

nu är veckan igång! Det är som att man bara behöver ta sig över måndagströskeln så känns livet genast lättare! 
Idag har jag varit på sommargympa på östermalm..Det är så himla härligt och det känns skönt att äntligen fått tummen ur och ansträngt mig lite fysiskt. Det är lite dåligt med motivation just nu, men det blir bättre...I augusti har vi ett stort korpenconvent och sedan kör terminen igång igen i september. Det är skönt med ledigt men bra med träningsrutiner!
Nu är det bara 4 tidiga morgnar innan jag blir ledig och efter de senaste månadernas tjorv med olika jobb, skola och annat så känns det underbart att bara vara i några veckor! På fredag beger vi oss norrut till stugan och jag längtar ända in i benmärgen efter tornedalen, tystnaden och storheten! Att mamma ska ta ungarna så vi får sovmorgon gör inte livet något svårare precis! Sedan blir vi nog kvar i stugan i en vecka innan vi återvänder till stan och verkligheten och jag ska jobba 3 nätter. Sedan åter ledig och på onsdagen åker vi mot Lycksele djurpark och hotell lappland. Vi tar med oss farmor och farfar och hoppas att de vill sova med barnen så vi får lite tid med varandra. Det behövs även det för slitna småbarnsföräldrar. Vi är ju faktiskt inte bara mamma och pappa...vi är ju någons bästa vän och livskamrat också och det är inget som klarar sig utan påfyllning av tid och engagemang. Nog har jag många gånger undrat hur fasiken det egentligen kom sig att det blev vi...men hur jag än vrider och vänder så skulle jag välja honom igen och igen....Jag kommer nog fram till att P är mannen i mitt liv varenda dag när jag summerar dagen innan jag somnar. Nog har han legat på minussidan..exempelvis den dagen då han både mejade ner den vita lilla syrenen och humlen med klippon och tyckte att det var mitt fel....Va tusan, jag var på jobbet, vad hade jag kunnat göra åt saken? Men jag vet ju att det inte var med mening...och jag är glad att han klipper gräset utan att jag behöver nämna att det behövs, att han själv ser vad som behövs göras och GÖR det! Det är få förunnat att ha en sådan man i sitt hus! Så, jag är en lyckligt lottad person!
Nej, nu duschen och sängen.......i morgon ny dag och nya möjligheter!


sköna sommarsöndag....

söndag och solsken och mys med bröderna bus!
Det är tyst i huset och ungarna kollar på morgonbolibompa. Det är så mysigt att mysa med dem på soffan..vilka skatter jag har! Igår kväll såg vi filmen varg med de två äldre. Det var ingen höjdarfilm men det var inspelad i en otroligt vacker miljö! Det är nog ändå en fördel med lovefilm, att man får hem filmer så man kan se lite olika filmer! Jag måste in på hemsidan och lägga in lite nya filmer. Jag har ännu låt den rätte komma in hemma. Den ska jag nog se i kväll och sedan posta tillbaka så jag får två nya filmer att ta med till stugan nästa vecka, om jag inte hinner se dem innan förstås!
Idag blir det badenbaden på tomten..ska bli najs att inviga stolarna på riktigt. Lat är ledordet!
Ha det gott där ute!
Kram

när man är sliten....

..är det en lycka att vara två! Jag förstår absolut varför man ska vara två för att kunna få barn och även om många är otroliga och fantastiska så skulle jag inte rekommendera någon att vara ensamstående förälder om man inte har ett enormt nätverk av andra trygga vuxna omkring sig. 
Just nu är jag grymt sliten. Både fysiskt och mentalt. Kanske är det för att jag vet att jag snart är ledig. Att det handlar om 6 arbetspass till innan det är dags att vara ledig gemensamt med maken! Jag har tömt och tömt och tömt mina batterier. Det har varit mycket av allt och hela tiden och jag är ju ingen större stjärna på att säga nej. Men idag när jag kom hem från jobbet så gick jag raka spåret ner och lade mig, orkade inget annat och tänkte att jag är lyckigt lottad som faktiskt kan göra så och veta att mina barn får allt de behöver ändå. Samtidigt så bränner det dåliga samvetet för att man gör så. Att man är en dålig person och en dålig förälder för att man gör så. Men jag vet att det är för att orka och kunna vara här och vara bra som jag gör så. 
Nu ska jag mysa med mini innan han somnar.....snart snart är det helg!

Sol, sol underbara sol!

Kan inte annat än njuta av att vi har sol och värme! Underbart! Har varit ute i stort sett hela dagen och ska ännu ut en sväng och springa med hunden innan jag ska stänga mina gluggar för natten. En underbar dag, kan inte säga annat! I morgon ska vi också vara ute hela dagen och jag hoppas att helgen blir riktigt varm så man kan vara lite i bikini så inte min greklandsbränna far så raskt!
Egentligen är jag supersugen på att åka till stugan i helgen och bara vara. Men jag behöver få vara lite här hemma i stan också så det blir inget av det. Vi ska på kalas på lördag då kompisarnas grabbar fyller 2 år och ska ha gemensamt kalas på lördag. Ska bli trevligt att ses....Bonusarna kommer också i helgen..det är längesedan nu så det ska bli kul att träffa dem med!
Har varit och köpt lite trädgårdsmöbler och dynor på halvapriset så det känns toppen! Nu hoppas jag på många soliga och lata lediga dagar så man kan njuta av dem också!
Kram alla!

Allsång o spikmatta..nu är det sommar!

Nu har allsång på skansen äntligen kommit igång! Jag skulle stort titta på denna sommarens TVhöjdpunkt och lade mig på spikmattan för att göra två saker åt gången...Vad händer, jo, jag somnar och när jag vaknade så var det bara att ta bort spikmattan och fortsätta snarka i soffan. Den där mattan får mig att slappna av helt otroligt! 
Vilket underbart väder vi har här i staden! Jag har njutit i min baden baden på eftermiddagen och ungarna har förtjust hoppat i vattenkrokodilen..eller åtminstone de två äldre, den yngsta var inte lika förtjust när han insåg att det var iskallt vatten i slangen...dagens barn! Annat var det när vi var små...;)
Nu ska jag studsa i lite kläder och sedan på min blåa fara och trampa iväg mot jobbet. Det är helt underbart med ett jobb där man kan och får vara ute när vädret tillåter!
Ha det gott vänner!

Sommar och sol!

Det kanske var så att vi fick med oss solen på släptåg från ett hett Kreta! Härligt om så vore! Det har varit en trevlig vecka på Kreta, TACK alla mammor och barn som var med! Vi har ätit gott, solat hett, badat vått och skrattat massor! Nu är det skönt att vara hemma i vardagen igen, men vad vore livet utan sådana avbrott där man får stanna tiden en stund och bara vara och reflektera..och fylla på med energi! Nu är jag tillbaka på jobbet och hemma med ungarna......De är fantastiska och fina!
Jag har hunnit läsa flera bra böcker. Tack moster I och Ma på bäst för lånet av böckerna! 
Jag har blivit mycket klokare och hunnit fundera mycket på livet och att försöka leva i nuet mer. Jag behöver verkligen det som behöver en planering och veta hur livet ska se ut hela tiden. Snart semester och då tänker jag åka till tornedalen och "blöta en krok". Det ger att "gå å fiska" en kravlös synonym. Längtar till det, men njuter av nuet! Har till och med köpt mig en spikmatta!
Kram alla!


Kreta, här kommer vi!

Nu är väskorna packade och passet i handväskan....lakritsgodiset är inhandlat och snart beger vi oss mot Kallax! Lovely!
Vilken känsla det ska vara för de 6 barnen som har samlat och samlat i åratal för att komma iväg, och nu äntligen får vi åka! Ska bli skönt att åka själv, men nog kommer jag att sakna mina småisar och hundvalpen..kanske gubben också...men attans vad jag ska sova!
Resten av familjen ska åka norröver till svärisarna i Kiruna i några dagar innan kosan styrs mot stugan och ungarna till mommo över midsommar då maken ska på bröllop. Hade så gärna varit där! 
Någon som jag tycker otroligt mycket om, som om det vore mitt eget barn, har det jättejobbigt just nu...eller har haft det en längre tid. Sedan slutet på december så är hon intagen på behandlingshem.....Jag har vetat att det skulle bli så och hoppats att hon skulle få hjälp. Men det är så himla jobbigt att vara så långt borta, att se på men inte kunna göra särskilt mycket. Vi har erbjudit oss att hon får komma och bo hos oss när hon blir utskriven från behandlingshemmet, men jag tror inte att hon kommer. Jag vill att hon kommer så vi kan hjälpa henne att börja om från början innan det är försent..om det inte redan är det. Fy vad det gör ont i mig när det är så. Jag har vetat detta sedan hon var en liten skit. Hon är anledningen till att jag velat hjälpa andra barn så som vi gör, för att jag kände att jag inte kunde hjälpa henne nog. Och nu är hon där var jag alltid har vetat att hon skulle hamna....
Nåväl, nu ska jag tänka på roliga saker och njuta av semester och solsken!
Kram alla!

Toktorsdag..

kan inte säga annat än det! Det har varit fullt ös hela dagen och jag känner verkligen att jag varit igång från arla morgonen. Känns bra!
Idag skulle min pappa ha fyllt 59 år om han fått vara kvar här på jorden. Det är så märkligt att det känns så mycket fast han varit borta så himla länge. Att vissa dagar kan göra saknaden så mycket större och frågorna så många fler. Jag önskar att du hade varit här ibland oss idag....
Idag tog jag med mig Leijonungarna med mig hem från dagis så min cykel var belamrad av barn när jag begav mig hem! De har så himla kul tillsammans och de älskar verkligen makaroner o korv! idag serverades detta utomhus och även grannpojken kom över och åt med oss. Han påstod att han inte skulle få någon mat hemma förrän sent på kvällen. Detta är då ingen sanning, men jag tror att makaronerna och korven stod lika högt i kurs hos honom som hos våra ungar. De hade supertrevligt och åt glass till efterrätt. Sedan mer lek och studs på studsmattan innan vi slank in när Leijonfamiljen lämnade oss och hamnade i badet. Rena och snygga killar käkade sedan "kvällsfrukost"!
I morgon går dagen i arbetets tecken och jag ska jobba från 7.00 och från 14.30 till 22.15. Alltså arbeta arbeta..men sedan blir jag ju ledig i en hel vecka och jag längtar längtar! Ska bli skönt att åka till solen och värmen på Kreta!
Kram alla!

Fasen vad tiden går, redan onsdagkväll....

...Idag har varit en härlig dag...upp i ottan för att börja jobba klockan 7..jobbade till 10, brassade hem och hoppade på biken. Hann in på Korpen och där hämtade jag ut min nya instruktörströja och bokade in vad jag vill gå på under conventet i augusti. Jag vill gå på många Aquapass, men även på core och afrodancepower för det var störthärligt och roligt att vara på! Vad det blir för pass får jag se sedan! Kl 10.30 lade jag mig på massagebänken hos Ann och det var riktigt skönt att få kroppen knådad i en timme! När jag mjuk och hurven begav mig därifrån så lunchdatade jag med min vän C som man träffar allt för sällan. Tack vare ansiktsboken så såg jag att vi var lediga samma dag och skickade iväg ett mess i går kväll...TREVLIGT! Mera sådant! När lunchen bestående av kycklingsallad och soppa var uppäten gjorde vi stan! Jag passade på att handla lite vin till dagispersonalen, presenter till 5 åringen som vi ska på kalas hos på lördag, växla pengar till resan och avnjuta en mjukglass! Sedan hem och hämta barn på dagis och därefter fixa tacos till moster I som jag inviterat på dinering. Du var så himla fin i håret efter ditt frissa besök vännen! Nu ska jag strax göra natt för mina skatter och därefter kommer min vän M från Bäst och vi ska göra färdigt vår sista skoluppgift. Hundarna dampar här inne och jag känner att hela huset skulle behöva åka igenom en tvätt....hu..sådant är livet med hundar och ungar..jag förstår att han alf robertson tyckte att livet blev lite bättre med hemgjort äppelvin.....(Visst är det så den sången går???)
I morgon blir det arbete 7.30-15.30 och så ska jag hämta hem Lejonungarna så de får komma och äta makaroner o korv med oss. De frågar alltid om de får följa med mig hem från dagis och i morgon ska de faktiskt få det!
Kram på alla!

Energin är äntligen på G...känns härligt!

Nu börjar energin sakta men säkert återvända till min trötta kropp. Känns skönt att inte allt känns som mount everest! Idag har jag jobbat på förmiddagen och latat mig på eftermiddagen. Det var välbehövligt. Jag tror att det är mina powernaps de senaste dagarna som gett mig massor av ny energi! Sedan tog jag med ungarna och åkte till farbror Tyko och sedan hem och fixa lite krubb! Äta och hänga tvätt och tvätta lilla plutt akvariet......sedan tvätta av mini och lägga honom i renbäddad säng....Snart ska jag göra "kvällsfrukost" till storisarna och när de är i säng ska jag passa på att se en film i soffan innan jag lägger mig för att orka upp tidigt i morgon bitti! I morgon ska jag bara jobba tre timmar. Sen ska jag åka in till stan för att få helkroppsmassage i en hel timme! Underbart och välbehövligt! Därefter ska jag gå och lämna in en hel del papper som ska till olika ställen och efter det hoppas jag på lunchsällskap innan jag ska gå och växla pengar till greklandsresan och köpa lite födelsedagspresenter till killar som fyller år inom en snar framtid!
Igår var jag upp till min vän M med ungar och hundar och det var så trevligt. Varför är jag så himla dålig på att frakta mig hemifrån och göra trevliga besök? Ska bättra mig på det! Iofs så om det är dagar som idag så är ju klockan nästan 18 innan man har ätit och diskat undan så det blir tight vissa dagar....men man kan ju också smälla ihop en sallad och ta med sig och äta gemensamt! 
Nä, nu kallar plikten! Ha det toppen där ute...

Tornevalleypower....

det är som att man kommer in i en dockningsstation med energi när man kommer till stugan! Bara att gå ut och andas är som att det bara öser in energi..Nog fasiken var det välbehövligt. När jag vaknade på natten för att hjälpa midi så visste jag inte riktigt visste var jag var eller vem som var i stugan med oss. Helt väck var jag...kan hända att det varit aningens mycket den senaste tiden. Men nu i veckan blir det lugnare och det känns skönt! Nästa vecka är jag i grekland och det känns riktigt härligt!
Har varit röstmottagare hela dagen idag och det har varit riktigt trevligt. däremellan blev familjen bjudna på god man av familjen på Bäst. Tack vänner, ni vet när det behövs! Ungarna fick vara tillsammans lite grann och de märks att de är som syskon hela bunten! 
Nu är jag lite sliten och trött i globen. I morgon blir det arbete på dc från 8 på morgonen iaf. 
Kram alla!

Vårrusket...

..tycker jag att vårruset i Luleå skulle kunna heta. Det är alltid så himla kallt då det går av stapeln..men trevligt är det i allafall! Nu känns det bra. Har bytt skift i morgon så jag jobbar på dc mellan 8.14 istället för mellan 7-11 på gruppis. Det gör det betydligt skönare för barnen då de slipper kliva upp och gå till dagis före f-n. Det är ju faktiskt ungarna som är det viktigaste för mig så det kändes toppen att de behövde mig på dc i morgon och att Gulliga G kunde ta mitt pass på gruppis. Sedan ÄNTLIGEN till stugan. Längtar massor och mer! Det ska bli så himla skönt att vara där även om det blir en kort helg. 
Nä, nu duscha sedan sova! I morgon NJUTA av livet!
Kram alla!

Onsdag...snart är det helg!

Nu skriker hela kroppen efter helg....men efter en liten femma på soffan så känns det inte omöjligt att orka två korta jobbpass och vårruset i morgon. Sedan är det bara ett minipass på fredag och sedan ledig till söndag kl 11.30. Längtar till stugan, lugnet och att bara vara familjen. Det ska bli så himla skönt att bara vara en dag! Det är något särskilt i luften där som fyller en med energi och ork och efter 12 intensiva dagar med jobb...icke att förglömma att plussa på en en vecka intensivt jobbande med två barnkalas och hela syskonskaran på besök på dagarna där emellan...när jag ser på det nu förstår jag varför jag kände mig grinfärdig i går efter att jag varit på kurs! Ni som läser fattar hur vimsig man kan bli. Jag är så glad att jag inte jobbar heltid på något ställe just nu, eftersom jag är så hiskeligt dålig på att säga nej..även om jag blivit SÅ mycket bättre! Fatta hur usel jag har varit! Nästa vecka ska jag jobba pluttelite och sedan grekland! När jag kommer hem ska jag jobba ca 75% och sedan heltid en vecka innan jag är ledig i 4 veckor! Halleluja! Det skönaste av allt är ju trots allt att det är dagtid. Vardagar..
Jag känner att mitt liv återvänder när jag har möjlighet att vara lite social emellanåt! Jag tycker att vi bokar in en vinkväll brudar! Kan behövas lite skålar för alla naturliga F! Men det är klart, eftersom många har det tufft just nu med omstruktureringar och annat så kanske deras U inte klarar något mer! Men en till operation va f¨n! Måste skratta lite för mig själv åt saker som de som inte varit med förstår. Jag recyklar i mitt minne och blir genast glad! Tänk vad lite som krävs egentligen! 
Nä, nu borsta gaddarna och sedan i säng....hade det varit på den gamla goda tiden hade man kunnat säga att fostret inte har en farfar ännu, men nu är man så trött så fostret är för fasiken pensionär vid detta laget! Kram alla fina vänner! 

Kvällen är åter här..

..nu går tiden så där vansinnigt snabbt igen. Det knallar och småspringer och så är jag snart hemma från Grekland utan att ha hunnit vara där (nästan)! Jag tittar på Hasse-valp och inser att han har vuxit kopiöst och att jag verkligen måste ringa och boka tid för vaxination. Hu, det går alldeles för fort. Jag vill ju hinna mysa med valpen och snart är han ju en bjässe!
Det som är ett vår och sommartecken här på Sst är alla som vill ha hjälp med sina motorer av olika slag. Just nu har vi en gigantisk båt här ute och jag är nästan kräkfärdig för att jag aldrig kan parkera vid min egen tomt för att här är så belamrat. Det är helt underbara personer som är här och jag har ingenting emot dem alls. Men ibland vill jag kunna komma hem och faktiskt få vara i fokus för min makes uppmärksamhet. Jag blir galen den här tiden när vi bara går om varann och det blir missförstånd och saker som faller mellan stolarna för att vi aldrig hinner prata med varandra. Jag vet inte när jag pratat senast med honom. Jag måste ringa honom från jobbet för att hinna säga det nödvändigaste och sedan hinner jag somna innan han kommer in. Å all vaken tid så är vi på olika ställen....och det är ingen idé att försöka prata med honom eftersom han är grymt upptagen av andra personer. Det är tur att man inte är så svartsjuk av sig *ler*
Det är nu man får tänka att det här var något som jag var väl medveten om den dagen som jag valde att flytta ihop med denna där. Det är bara en tid som det är såhär..synd bara att det är den tiden på året då man är ledig eller vill och kan göra något utomhus gemensamt. 
Nåväl....det är väl lika bra att borsta tänderna och lägga sig så åtminstone jag orkar kliva upp till jobbet i morgon. Kram på alla!

Nu är det nu....

...måndag morgon och massor av möjligheter som väntar bakom knuten! Man måste ju försöka se positivt på måndag som startat före f-n med en lycklig mini. Han är så underbar när han står upp i sängen och ropar-HUGO! Vilken lycka det måste vara för honom att faktiskt vara lillhusse till två "Hugo"!
Nu ringde vicksamordningen och jag sa NEJ! Hör och häpna vad jag sa! Började säga ja, men insåg att när jag redan ska jobba hela kvällen och har en del uppdrag att utföra innan det så insåg jag min begränsning. Jag har ju ingen tid till övers någon dag eftersom jag har 3 olika jobb att utföra i veckan. Jag är lite nöjd med mig själv måste jag säga. Fast det hade varit kul att jobba fast det blir lite tight att hinna dit till typ nyss och jobba långt förbi tiden som jag ska vara på det andra jobbet. Visst är jag rätt dum som tänker att det kanske skulle funka ändå..man måste ju inse sina begränsningar...jag kan göra mycket men vara på två ställen samtidigt är ändå vansinne!
Nu ska jag vara nöjd över detta (läs ha dåligt samvete för att jag inte gjorde allt för att klona mig) och få i maxi lite frukost och samtliga grabbar i kläderna....
Kram alla!


RSS 2.0