Rent hus...

..är det någon som har sett programmet? När jag ser det så tänker jag alltid-Ni borde komma hem till oss ett tag för här ser ut som F-N. När man är minst 5 personer i ett litet hus så hinner det hända grejer. Hallen känns som om man alltid står och rensar järnet och plockar upp och sorterar vantar, mössor, fleecejackor..Eller vad säger ni om tvättstugan????

Eller varför kan ingen komma och fixa alla skåpar som man har i köket??

Av någon outgrundlig anledning så känns det som att det alltid ser ut så hos oss. Som om saker bara trillar ner från skyn och sedan är det "ingen" som fångar upp det hela. Man har som så bråttom med att hinna med allt annat hela tiden. Idag hade jag en del dötid mellan två pass som jag har kört och då kan det bli som med Triss, plötsligt händer det...
Ta daaaa


Så nu är det bara resten av alla kvarglömda hörn som "ingen" tagit hand om..men det är ju i allafall två mindre saker to do på min långa lista!


Veckan till ända...

..snart en ny vecka och nya härliga möjligheter! Ser fram emot en trevlig vecka! 
  • På måndag ska jag köra två pass på Örnen för riktiga pantertanter, på kvällen blir det umgänge med goda vänner och kika på fina kläder...bl a www.meandi.se och www.blingo.se jag tycker att ni kikar in så får ni se mycket fint! 
  • På tisdag blir det skola och mest troligt åker jag upp till tornedalen med maken för att vara med på hans morföräldrars bisättning. Något mindre roligt, men det känns viktigt att åka och få krama om svärmor och syskonen efter deras mastondont förlust av båda föräldrarna på en vecka. Även om de var gamla så är det en chock att förlora sina nära så snart inpå varandra. 
  • På onsdag blir det mysdag med grabbarna bus och tandläkare med midi, sedan Cardio Core pass på kvällen. 
  • Torsdagen bjuder på ett besök på arbetsförmedlingen och kvällen avslutas med Aqua pass. En välbehövlig input efter besöket på AF! 
  • På fredag ska jag lämna kiddsen på förskolan, gå hem och packa ihop inför en ev helg i stugan och sedan göra mig färdig för en anställningsintervju! Jag håller tummarna för att det går vägen så att jag inte behöver besöka AF fler gånger! Det verkar vara ett toppenkul jobb så.... 
  • Helgen kommer mest troligt spenderas i stugan, men jag vet inte ännu säkert. Vi får se hur det blir. Vi har bonusbarnen också så vi får se. Men det blir nog bra ändå! Så ser veckan framöver ut! 
Jag skojade med en kompis att det är lika bra att jag fortsätter att lägga ut veckans mat på bloggen så hon vet när hon ska dyka in på middag! Så "I" håll till godo:

Måndag: Matpaj (köttfärs)
Tisdag: Nudelwok m kyckling
Onsdag: Potatis & farmors morotstorsk
Torsdag:Fylld frukostkorv
Fredag: Köttgryta och ris
Lördag: Grillat i stugan
Söndag: Kycklingbiffar och pasta

Ha det gott där ute! Kram


Långsamt snöfall

Ute faller snön långsamt och här inne är det skönt att vara. Jag känner att vårt hem behöver en snöfallsdag. Det ser ut som "tre bokstäver" överallt och när solen skiner där ute är det så svårt att motivera varför man ska göra som damerna i rent hus emellan åt. Men idag, SNART ska snabeldraken få sig en svängom i vårt lilla hus! Jag är så himla sugen på att ta mig till IKEA och shoppa lite. Dels behöver jag lite ramar till minis ett års bilder som är superfina och det vore toppen med lite nya tyger som kan göra om lite här hemma. Jag är så sugen på färg så här på våren...speciellt GRÖNT i olika nyanser till min crosstokiga bättre hälfts förtret. Grönt är ju Kawasaki...det är ju Orange som är vårens färg!
Igår var det earth hour så vi släckte ner huset, förutom lampan i Midis sovrum eftersom han blir så arg om han vaknar och det är mörkt. Det gör vi iofs varenda kväll, jag tycker att det är så onödigt med lampor den tiden då man faktiskt kan använda sig av ljus! Det ger ett så behagligt lugn! När Pentik i stan skulle flytta till nya lokaler passade jag på att vara och shoppa lite på rean! Två otroligt fina lyktor blev det!

Idag blir det även kalas för lilla N som jag redan berättat. Det ska bli kul att gå dit och träffa alla kompisar och barn och givetvis jubilaren herself! Det är som att schemat alltid fylls och att utrymmet för sådant som man vill göra blir så litet eftersom allas scheman fylls så snabbt så när någon har en lucka så har ingen annan det just då. Det är väl en del i vuxenlivets dilemma. När våra barn är vakna lite längre än till kl 19 så kommer vi automatiskt få mer tid, jag vet. TIden går jättefort,, det är jag grymt medveten om...men när man saknar umgänget av sina vänner så känns det mer avlägset än Australien. 
Det var en artikel om vänskap i NSDs helgbilaga, läs gärna på nsd.se! Där beskriver Monika, som fö kommer från samma lilla by som mig, livet som en bussresa mot livets ändstation. Under resans gång kliver det på olika människor, vissa tilltalar mig och vi börjar med att hälsa på varandra och påbörjar ett intressant och trevligt samtal. Några kliver sedan av vid en hållplats men jag fortsätter vidare. En person kliver på en annan gång och vi möts igen och denna gång kanske vi åker hela vägen. Vissa stannar på bussen och vissa kliver av utan att det beror på något speciellt. Själv har jag alltid pratat om tåg och perronger. Att man själv åker olika tåg och kliver av och på på olika stationer. Ibland är man tveksam till vilket tåg man ska ta, men det är inte heller hållbart att stå på perrongen hela livet! Då kommer man ingenstans! I och för sig så hinner man träffa en hel del personer på perrongen, men alla de är ju på väg någonstans så vill man vara med dem är det bäst att kliva på samma tåg! Jag har varit med på många roliga tåg! En del har jag sprungit ikapp och hängt så där i ett handtag med andan i halsen på och med jackan käckt på svaj. Vissa gånger har jag tvekat mycket innan jag klivit på tåget..åkt en bit och blivit åksjuk och klivit av så snart tillfälle givits. Men det är ingen resa som jag ångrar. Jag har lärt mig mycket på varenda resa. 
Även om jag gjort samma misstag vid ett flertal tillfällen så har det påmint mig om vem jag är och vad jag gör, och vad jag måste jobba på för att förändra. Vissa saker övar man på och över man på och man känner att det är så himla djupt rotat så att det är supersvårt att ändra på. Men jag försöker och jag som älskar att tävla och vinna blir ganska frustrerad på mig själv när jag inte lyckas. Men skam den som ger sig! När jag är gammal ska jag bli helt vild and crazy och släppa kontrollen! Men jag tror att det finns en anledning till mitt kontrollbehov. Det kan vara så att all energi jag har i mig skulle bli för mycket om jag släppte ut mer, därför har jag mitt kontrollbehov som begränsar mig. Jag behöver en plan för att kunna förvalta energin och tiden så effektivt som möjligt för att kunna leva och göra så mycket som möjligt. Det kan hända att mitt behöv av plan grundar sig i att jag är uppvuxen med så lite strukturer som möjligt. Mattider och sovtider fanns givetvis, men sedan fanns det ingen plan för något. Inte vad jag kan minnas. Det är ett skönt sätt att leva kan tyckas, men jag behöver struktur och ordning för att få någonting gjort! Sedan kan jag ändra mina strukturer om jag får en stund på mig. Men jag vill verkligen gärna veta, eller iallafall veta om alla andra vet. Att någon annan vet vad som ska hända med mig och inte jag är något som är jättejobbigt för mig. Jag riktigt avskyr överraskningar. Efter många års träning och tankeverksamhet till detta har jag kommit fram till att det egentligen handlar om att jag inte vet vad som förväntas av mig och om jag kan uppfylla det förväntade. Jag vill ju inte bli besviken, eller göra någon annan besviken, och jag är så himla grymt dålig på att ljuga eller låtsas. På gott och ont!
Frukosttid för mini, midi och maxi och mamma. Pappa har sovmorgon.....skönt! Ha det gott där ute!

L, Ö, R, vad betyder det?....

..det undrade jag en gång för länge sedan när jag och kompisen M hade druckit aningens för mycket....men nog är det en berättigad fråga kan jag tycka!
Idag har vi varit på dop i Gammelstads kyrka. Det är en fin byggnad, men jag tycker inte att den är slugt utformad för vi såg då ingenting av dopakten så det var lite tråkigt. Nåväl, lille gossen blev döpt och han var så fin! Nu är alla bebisar i min bekantskapskrets döpta så nu lär det dröja innan jag får gå på dop. Min kusin ska bli pappa snart, men han har gått ur svenska kyrkan och hon är buddist så det blir inget kyrkdop i allafall. Nåväl, vi har ju hunnit igenom ett gäng dop och snart kommer det väl syskon till de små hjärtana! 
I morgon blir det 1 års kalas för lilla hjärtat N! Tänk att det redan gått ett år sedan hon kom till jorden! Hon är så fin så fin när hon skrattar med alla sina fina små tänder som sticker fram....


Fredagen är här!

Det känns som att det är måndag, sedan fredag direkt, jag kan inte förstå var dagarna tar vägen?? Det kan vara monstret i tvättmaskinen som äter upp alla strumpor så där bara finns en kvar av varje som även äter upp dagarna mellan måndag och fredag. Iofs så kan mitt kropp berätta för mig att det varit dagar där emellan då min Core från i onsdags ännu sätter sina spår när jag skrattar ;)!
Jag ska strax bege mig till arbetet där det blir till att steka våfflor till fredagsfika. Det ska bli mumsigt! Efter jobbet ska jag hoppa på min blå gamla springare och trampa in till stan där jag ska införskaffa en doppresent till min lilla guldklimp som döps i morgon. Jag har tänkt att köpa en docka från Rubens barn.
docksöt!
De är ju så himla underbara! Alla tre grabbar här hemma har var sin och de sover med dem och leker mycket med dem. Dessa dockor har särskilda platser våra liv och jag hoppas att den docka vi nu ämnar ge till dopbarnet kommer att bli lika viktig för honom som den är för våra barn! PÅ bilden ovan så kan ni se spår efter att "Ruben" fått smaka lite glass...han har fått vara med om mycket våran Ruben, men älskad är han och det tror jag ingen som sett honom med vår Maxi har missat. Senast i förrgår satt han och sov i soffan med kinden på Rubens huvud och armen runt honom! Dockorna finns att köpa på Hafva, besök gärna deras webshop, länken finns bland mina länkar!
Nä, nu dags att sminka sig lite och sedan upp på cykeln! Ha en bra dag där ute! Kram!

Torsdag....

Så är en underbar vårsolig torsdag snart till ända. 
Nu har bonus flyttat och det var jättejobbigt, men nu känns det helt OK. Ska bli roligt att åka och hälsa på honom när han landat där han nu ska bo! Det är en toppenfin kille och han förtjänar det bästa på alla sätt och vis!
Idag lyckades jag med konststycket att glömma nycklarna hemma. Jag meddelade maken om detta och han skulle lägga ut en nyckel till mig. Men det glömde han bort i flyttyran så när jag kom hem var maken på bonusens nya ort några mil bort. Det var tur att det var solsken så vi kunde vara ute och leka i en dryg timme innan papsen kom hem. Det var lite kallt för mig dock som inte klätt mig för att vara ute så länge. Men, det gick bra!

På lördag ska jag på barndop då en liten kille som har en stor plats i mitt hjärta ska döpas! Jag ska läsa en text i kyrkan och det känns kul att få vara delaktig i dopceremonin. Han mamma är en mycket viktig person för mig. Hon har en särskild plats i mitt hjärta nu och alltid och är en som alltid har funnits nära mig. Vi har gjort så mycket tillsammans! Hon har många talanger, bland annat är hon fenomenalt duktig på att måla. Vi har några av hennes tavlor hängandes i vårt hus och när jag ser dem blir jag glad. När jag var på hennes examen från folkhögskolan så grät jag av stolthet...hon hade målat så fina tavlor och tänkt så härligt när hon målat. Jag vet att jag är lite svamlig, och gråtmild. Men stolt över henne det är jag alltid! Vill ni kika på allt fint som hon skapat kan ni besöka hennes hemsida www.johannaalamattila.se 
Ha det gott! Nu ska jag pusta ut efter jobb, Aquapass...och utevistelse!


Tisdag.....

har som vanligt klivit upp i ottan med min morgonpigga mini...och ett X antal gånger under natten med min midi..tack gode gud att Maxi sover hela natten! Jag har hunnit vara och jobba några timmar på förmiddagen och innan det fixat matsäck till bonus och varit på morgon promenad med hunden. Ska jag erkänna att jag var TRÖTT när jag kom hem och bara käkade lunch och sedan har jag snarkat i två timmar! Nu är jag alldeles väck i plantan och väntar på att kaffet (som jag fixade färdigt i perkulatorn så jag bara behövde koppla i sladden) ska bubbla klart. Smaskens! Snart ska jag promenera och hämta hem mina busar från förskolan. Det kändes inte som någon idé att hämta dem när de hunnit lägga lilleman att sova så nu efter mellis blir perfekt. I morgon ska midi få gå på dagisbio och det blir nog spännande för honom. Men som jag skrivit så många gånger tidigare så går de på världens bästa förskola! 
Jag har blivit helt inspirerad av detta med att lägga in bilder på bloggen och kommer nu fotografera lite nu och då bara för att få lite bilder som kan förgylla min text och ge den lite mer liv! Jag fick så fina bilder från den lokala tidningen som vi ska vara med i inför ett Tv-program på lokal-tv som vi ska vara med i. Nu har jag mejlat dem till A för att hon ska fixa ut dem till mig på papper. Tänkte göra ett fint kort till bonusen som flyttar i på torsdag och det var en bra dag för honom och bilder som man ska ha som minnen ska vara från en bra dag, de är ju de som är mest värda att minnas och tänka tillbaka till! Givetvis är halvtaskiga dagar också bra att tänka tillbaka när man känner sig lite deppig..då vet man att man varit med om värre och så kan man känna sig lite bättre till mods!
Fick ett spännande kuvert i brevlådan idag och jag kände genast att det var trevligt innehåll....Kusinen ska gifta sig till sommaren och jag blev givetvis superglad..ända tills jag såg datumet...på midsommarafton. F-N. Då är jag i grekland och dricker paraplydrinkar, det går ju inte! Jag har beklagat mig så länge att jag inte får gå på några bröllop, och nu när jag äntligen ska få göra det så är jag hundratals mil åt fel håll! Typiskt. Nåväl, Peter får väl offra sig och representera familjen. När kusinen gifte sig en gång tidigare så jobbade Peter så i och med detta så har vi fått gå på var sitt bröllop, även om det är olika brudar! Den här gången känns det som att han har hittat sin livskamrat! De är lika varandra och de kompletterar varandra jättebra! Så, även om jag inte kan vara på plats rent fysiskt så är mitt hjärta med dem på deras stora dag!
Nu kom bonusen hem! Kramar till er alla!

kväll och skönt!

Helt underbart med en backe på tomten och solsken!
Det känns skönt så här på kvällen när lilleman har somnat och de två lite större har varit ute i backen på tomten och åkt och klättrat och åkt och klättrat så att de är helt trötta och tittar med spänning på myror i brallan. Tack gode Gud för Bolibompa! Jag tycker inte att TV:n ska vara barnvakt, men ibland så är det så himla skönt att de kan se på något så man själv hinner göra något annat så som hänga tvätt eller varför inte blogga! 

Jag passar på att tända massor av ljus och njuta av stillheten och mysfaktorn! Jag vet att jag är dålig på att inte göra någonting men jag tycker att internet är en trevlig sysselsättning för att få skingra sina tankar lite....att få "umgås" lite på facebook och surfa runt och lära sig nya saker. Speciellt är det skönt med facebook när maken jobbar och man är fast hemma om kvällarna när ungarna sover, Jag känner att jag har lite tid att uppdatera mina kunskaper om vännerna och vad som händer i deras liv även om de är långt borta. Trevligt! Det vore ännu trevligare om man lite då och då hann träffas IRL! Min förhoppning är att jag ska kunna gå på bio med M & S till helgen. Vi hade tänkt hinna i helgen som var men planerna blir snabbt gjorda och om inte annat så blir någons barn sjuka och det är inte så populärt att lämna sin bättre hälft hemma på kvällen med sjuka barn, när han varit hemma hela dagen för att man arbetat så ibland får man ändra sina planer. Nåväl, jag hoppas att alla barn är friska till helgen och att det blir ett tillfälle för bio som blir av! Jag vet inte om det spelar så stor roll vad man tittar på för film, utan mer att man gör det tillsammans med goda vänner och man får sitta på rumpan och mumsa popcorn! Film är klart bäst på bio, men som småbarnsförälder så underskattar man inte en DVD-film som man kan ha hemma så länge att man kommit igenom hela! Det kan ju faktiskt bli en hel del omstarter för att man slocknat på ett mindre bra ställe så man missar många av filmernas poänger!

Nu väntar jag på att min vän A ska dyka upp så vi får ta en promenad i kvällen! Tack hunden för att du gör det omöjligt att dyka ner i soffan och förslöas. Jag vore en säck utan dig! Även om man förbannar honom innan för att man är så himla trött så får man ta tillbaka alla tankar när man väl är inne igen. Då känner man sig stolt och nöjd och mycket fräschare!
Kram på er alla vänner!

måndag...

..när jag var och körde pass i morse så kändes det verkligen som att det bara var måndag hela tiden, som att det var igår jag var där och körde pass senast fast det var en vecka sedan. Tiden går så fort just nu och jag känner att jag har dålig koll på läget.

Hemma är det jobbigt nu. Stressnivån på bonusen som ska flytta tar upp de andra barnen i skyn så man känner att man lever är det blir kväll. Han har samma inverkan på skolan så idag har vi fått vara och hämta hem honom igen. Det blir tokigt ibland. Nu har vi sagt att han får vara där i morgon och på onsdag och sedan så blir det flytt till ny familj. Kommer att bli tomt och tyst, men så välbehövligt lugnt för våra egna barn. Nu ska de få all vår tid ett tag framöver, sedan får vi se om det blir några fler barn som kommer mellanlanda här hos oss. Men det tror jag, det är ett sätt att leva och även om man ställs inför mycket jobb och mycket jobbigt så är det värt varenda uns av ansträngning när man vet att man gjort det barnets liv lite bättre.

I veckan ska jag jobba on-fr på mitt gamla jobb och det ska bli kul. Skönt att komma iväg hemmifrån och göra något annat en stund. Sedan vet jag att jag ska jobba skärtorsdagen också. Nästa fredag ska jag på intervju igen. Det börjar vara lite dejavu upplevelse att få gå på intervju och det är alltid trevligt! Men nu börjar jag vilja veta var jag ska vara på dagarna och inte gå här hemma och vänta och söka och undra vad man ska göra av sitt liv. Det kommer att bli bra, och det löser sig alltid, menjag gillar inte att inte ha kontroll, eller att inte veta. Jag gillar att känna att jag kan styra och veta vad som ska ske! Det får gärna vara mycket som händer, och mycket att göra, bara jag vet vad som förväntas av mig så är jag rätt nöjd med livet!

Lilleman verkar stormtrivas på förskolan och det är tryggt nu när man ska jobba några dagar. Sedan blir det färre dagar för honom veckan efter, då ska jag till skolan en dag och så på intervjun på fredag och till arbetsförmedlingen på torsdagen. Så då behöver han bara vara där då. Sedan kommer påsken och då blir de lediga hela veckan efter påsk då vi ska vara uppe i stugan och njuta av friden. Längtar. Tror att vår familj behöver det nu efter allt som varit med extrabarn och dödsfallen. Det sliter mer än man kan förstå.

Nej, nu ska jag ta mig en tupplur så jag orkar hela kvällen sedan...behöver vila mina ögon som hållit igång sedan kl 04.52!
Kram på er alla!

att förlora någon nära...

min bättre hälft har varit förskonad från att förlora närstående personer. Men nu har han förlorat både morfar och mormor på en vecka. Morfar var sjuk i ett halvår så det var väntat, men mormor dog helt plötsligt en vecka senare. Var det sorgen, eller det att hon tagit hand om morfar dag och natt i ett halvår och äntligen fick vila som gjorde det? Det kan man undra, men nu är de iallafall båda borta. Jag är så glad att vi träffade dem för någon vecka sedan och fick krama om dem. De var klara i knoppen båda två och mormor var pigg också hela livet. Hon skulle ha fyllt 85 nu i maj och morfar skulle blivit 87 i juni. Det känns overkligt nu, men i sommar när vi ska upp till svärmor och svärfars stuga i byn kommer det att kännas tomt och jobbigt att de inte finns. Det kommer att kännas märkligt att inte dagsfika och sitta i hammocken med morfar. Så är livet. Jag hoppas att åtminstone storkillen kommer att komma ihåg dem. Jag är glad att de fått träffa alla våra barn innan de lämnade oss. Hoppas de har det gott där de nu är, att de får vara tillsammans och att de kikar på oss ibland!

Till något roligt..igår var vi på 40-års fest och det var riktigt trevligt! Det var skönt att få vara tillsammans någon annanstans än hemma och vara vuxna. Jag har skrattat åt alla dråpligheter som jubilaren bjudit på under kvällen och det var inte lite det! Tack moster I för att du var barnvakt!

Nej, nu är det kläder på och ut i solen som gäller! Ska koka mig lite kaffe och surpla i solskenet!

Äntligen fredag!

I dag ska jag jobba och det ska bli skönt att komma ut ur huset och träffa andra vuxna människor än min bättre hälft! Det är rätt tufft hemma nu när vi har en som bara väntar på att börja om någon annanstans och jag känner att det sliter otroligt på mig. I kombination med förkylningen så känner jag att jag bara vill dra täcket över huvudet tills det är klart, men det funkar ju inte så när man är vuxen. Det är så jobbigt att se att han far så illa av att vänta. 
I eftermiddag kommer bonusarna och vi ska mysa i soffan och se lets dance och så ska det låta. Jag är egentligen rätt anti TV i sovrummet men när man är så här down skulle det vara skönt, även om jag inte vet när jag skulle få tillfälle att titta på den....


så var det torsdag igen...

tiden bara rusar och ilar..tur att solen kommer fram så man får lite glitter i vardagen! Om en vecka så flyttar vår bonus. Det kommer bli tomt och tyst  men välbehövligt att vara bara familjen ett tag. Det har varit intensiva fyra månader och en kille som kommer att ha en plats i våra hjärtan för alltid. Nu laddar jag för att få göra om hemma. Rummet som varit storkillens ska bli vår storkilles rum och där behövs fixas för legobygge och lillebrors säkra. Men det ska bli jättekul! Varför är det så himla kul att fixa i barnrum egentligen? Nåväl.
I morgon ska jag jobba och så tre dagar nästa vecka. Kul! Jag hade fått jobba idag också men då hade vi ju bokat in reportern som har varit och gjort ett reportage om barn och mat och filmat oss när vi käkat mellanmål. Lilleman har ätit på dagis för första gången idag och det har gått bra. I morgon ska han också vara där och äta och så. Hoppas att det fortsätter att gå bra, man ska aldrig bli för säker för då kommer bakslaget.
Jag börjar känna mig lite piggare, men näsan rinner ännu som ett såll....I kväll ska jag i allafall köra pass och det ska bli skönt att komma ut ur huset lite och träffa lite vuxna!
Nä, nu kallar plikten till spisen..ska fixa lite soppa!
Kram!

Solen ger så mycket glädje!

Tänk att man kan bli glad av att solen skiner! Hm, jag menar den är ju en förutsättning för allt liv på jorden och det är ju alltid solsken någonstans i världen...men när den börjar kika fram så här på vårkanten så är det verkligen något man saknat, och blotta åsynen av den gör livet mycket enklare..eller inte..för det är sådana dagar då man vet att man har mycket att göra inomhus och man vet att man borde gå ut i det fina vädret istället. Går man ut är man stressad över allt man borde gjort och om man inte gör det så är man stressad över att man inte tagit tillvara det fina vädret!

Idag har jag påbörjat inskolningen av lilleman på dagis. Det är med både glädje och sorg man gör det. Det är ju världens bästa förskola som han fått plats på...men han är ju så liten och jag skulle vilja kunna vara hemma med honom ett tag till. Men när man inte har något jobb så måste man börja söka, och för att kunna söka så måste jag ha barnomsorg till mina barn och när jag fick en plats på världens bästa dagis så kan jag ju inte tacka nej. Så idag har hans karriär börjat! Å då ringde de och sa att jag ska få vicka lite till på mitt gamla jobb och det är alltid roligt att komma dit och göra några timmar! Jag ska dit tre dagar nästa vecka och sedan har jag en dag veckan efter. Alltid något och så ser de på arbetsförmedlingen att man vill jobba!Så var det över...

...firningen av min 30 års dag. Mycket trevlig dag hade jag med mina vänner! Började med matlagning tillsammans med A & AK och sedan bastu med god ananasshake och ost och kex med hela pingelgänget! Rena och glada avnjöt vi god Thaimat och skålade för alla naturliga F! Det känns bra att vi inte är så känsliga..och när man är 30 och har tre barn så har en hel del vatten hunnit rinna under broarna. Om de kommande 30 åren är lika händelserika så kommer tiden gå fort. Tänk vad tiden går fort ändå..och vad livet susar förbi i hundraåttio minst!

Tänk att det är över 30 år sedan som man såg dagens ljus på BB som på den tiden var här i staden..och att det är 26 år sedan man blev tornedaling. Jag kommer ihåg när jag fyllde 5 år. Då hade gammelmoster Karin i Stockholm stickat ett docka till mig som hade en diger garderob.Dockan har jag ännu kvar och den har alltid flyttat med mig så där jag bott har även hon funnits.  Den är i allafall mycket fin och man kan slå en knut på hennes armar och ben...får mig osökt att tänka på moraträsk och vad man kan göra om snoppen hänger ner...eller tuttarna med för den delen;)
Sedan bar det av till öppen förskola som vi barn som inte bode i centralorten var berättigade till. Där lärde jag känna barn i min egen ålder och där gick även min första kärlek D! Han var så fin med sitt bloda lockiga hår och sina fina ögon. Vi gifte oss med gud som vittne under en säng....

I skolan lärde jag känna fler härliga människor och jag gillade att gå i skolan. Har alltid haft lätt för att lära mig och varit nyfiken så det passade mig ypperligt. Jag tyckte inte om när någon annan skulle bestämma över mig (undra om det blivit värre med åren kanske) men jag vägrade gå på badet i skolan eftersom simläraren skulle tvinga mig att simma ryggsim på ett sätt som jag inte behärskade och vi blev osams. Jag kom tillbaka till badet efter ett tag, men än i dag så simmar jag inte ryggsim på det sättet som hon ansåg att det skulle ske på. Och jag är säker på att om jag är med om en incident på havet så kommer jag att simma bröstsim även på natten.....

På mellanstadiet kom det några nya killar till klassen och det var ju spännande. Å vad kära vi alla var i D! Han var ju så himmelens charmig..och det är han ännu, även om jag inte har samma pirrande känsla i magen idag som jag hade då på det tidiga nittiotalet. När vi hade snedlugg och Lewis 501! Vi var med och tävlade i vi i femman och det är ett roligt minne och något som lärde mig att läraren inte alltid har rätt. Hon trodde att man såg älgens ålder på hornen och ville till att klappa mig på huvudet när jag rättade henne och sa att det var på tänderna. Tråkigt för henne när facit kom och hon insåg att hon tillrättavisat en elev som hade mer kunskap inom just området älgar än hon. Men det tände i allafall en glöd i mig att även de klokaste kan ha fel och att man ska lyssna på alla, och lära sig att ha öppna sinnen där man vet att man kanske är ute på tassemarker. 

På högstadiet var det mycket hästar som gällde och killar. Var på en trip till Kiruna och träffade en kille från Boden och det var en trevlig flirt..Sedan blev det andra killar som tog ens hjärta..Man lärde sig mycket och tyckte att man kunde och visste allt som fanns! Man var stor och stark och inget kunde stoppa en! Tills min pappa lämnade oss alldeles för tidigt och utan någon förvarning på nyårsafton 1994. Jag var 15 år och livet höll på att få fart. Under våren i 9:an lärde jag känna många helt underbara personer...som min vän A och min vän M, tänk att en vänskap kan börja av en diskussion huruvida resultatet för en hockeymatch kan vara olika på olika TV apparater. Det är klart man kunde ju köpa en splittelny TV på annons i den lokala Ica butiken...

Gymnasiet blev inte som jag hade tänkt mig det. Jag började inte på den utbildning jag önskat eftersom jag inte ville lämna mamma ensam. Så typiskt tjejer. Och så typiskt min mamma att inte säga, strunta i mig, jag klarar mig, gör det du vill istället! Men det blev ju bra ändå. Flyttade till en egen lägenhet och blev tillsammans med en helt underbar person...H, du har lärt mig så mycket om livet. Om mig själv och förväntningar på andra...om vad jag vill med mitt liv och att man ska ha glimten i ögat. Även att passion inte ska underskattas och att man inte ska vara tillsammans med någon som är ens bästa vän. Erbjudandet att bo gemensamt på ålderdomshemmet kvarstår om det skulle vara så att vi överlever våra äkta hälfter. För är det något vi är bra på så är det att bo ihop...sedan är det annat som inte är lika kompatibelt!

Efter studenten blev det jobb på den lokala ica butiken....det var en rolig tid! Tyvärr hamnade vi i diket med en röd opel Manta vilket påverkar mitt liv än i dag. Så jag tog universitetsutbildningskatalogen och pekade på en utbildning, kom in och flyttade till en lägenhet här i staden. Det var första gången i mitt liv som jag kände mig FRI! Det fanns tid att sova, att träna och att lära känna nya människor. Det fanns tid att tänka och det var då jag insåg att det var inte rätt person som jag delade mitt liv med. Jag och M tog långa promenader varje kväll, jag saknar dem mycket nu min vän! Vi hade matkollektiv och jag bodde tillsammans med diverse kompisar som flyttade hit! De flesta har börjat sin bostadskarriär här i stan med några dagar under mitt tak! Tack för att ni gav mig förtroendet och att ni valde att komma och bo hos mig! Jag hade skoj..jag åkte land och rike runt och snubblade över P i hallen hos K och L som på den tiden bodde gemensamt. Det var en mäktig känsla att se honom där och känna att det är personen som jag vill dela hela mitt liv med! Det var en spännande tid i mitt liv och jag reste land och rike runt som studiesocialutvecklare för studentkåren. Det var under denna tid jag lärde känna min vän M! Vi har tillbringat åtskilliga stunder på resor, konferenser och hotellrum!

Som fattig student började jag jobba extra inom omsorgen och mitt första möte med omsorgen var ett bett i handen för att en bandspelare gett upp hoppet just den natten. Dessa personer som jag jobbade med och jobbade för har för alltid en plats i mitt hjärta. Det var under denna tid som begreppet "Gils" om gris blev vedertaget. Det namnet bärs nu av min kompis AK:s "bulle"! Bullterriers är ju så fulsnygga...som en hundgris...eller kanske är det just de som är gilsar??!!:)

Sedan har livet rusat på...det har blivit bröllop..ett minne för livet..något jag plockar fram ur hjärtat varje gång jag tvekar över anledningarna till varför jag bor under samma tak som herr P. Tar jag fram albumet och tittar på bilderna så kommer känslan åter och jag vet varför. Och jag vet att jag även skulle svara ja idag igen. Det är som prästen på våra vänners bröllop sa....fyra äktenskapsråd....Gläd dig över mig, Var stolt över mig, Förlåt mig och Härda ut med mig.Det är kloka ord. Det är inte bara att älska någon annan. Man måste ha fler ben att stå på för att det ska hålla, för att man ska ta sig genom alla livets snår. Under småbarnstiden som vi är inne i just nu så är det mycket Härda ut med mig, men det måste blandas med förlåt mig, med att man gläds över den andra och att man är stolt över sin äkta hälft. Jag är en stolt äkta hälft till P. Han är världens duktigaste mekaniker, han kan snickra och bygga...han är social och värdens bästa pappa...Jag gläder mig över hans framgångar som mekaniker vilket är hans andhål i vardagen. Det är också garaget som gör att jag ibland känner att jag måste härda ut med honom. Att jag visste vad jag gav mig in i och att han måste få göra det..och att jag ska ha tålamod med att hans stunder i garaget kan vara i timtals....och att en strax inte är en kort tid för mig! Att vara man och kvinna, med olika bakgrunder värderingar och målsättningar eller åtminstone olika sätt att ta sig till målet gör att det blir en hel del förlåt mig. Jag förstod inte dig just då, eller jag förlåter dig för att du inte förstod mig när jag inte var nog tydlig. För det har jag lärt mig, att mån och kvinnor tänker inte likadant..en vägbeskrivning som är grymt logisk för en kvinna är helt gallimattias för en man....

Å nu står jag här...utbildad med olika arbetslivserfarenheter, med gamla och hyfsat nya goda vänner, med hus, hund och tre fantastiska barn, med make och med hela livet framför en. När man blivit äldre så har man förstått det här med att njuta av vardagen, att plocka russinen ur kakan och glädjas åt små ting. Inte f-n uppskattade jag en sovmorgon till kl 9 när jag var 18, eller att få ta en promenad ensam på kvällen när jag var 23.....Jag uppskattade inte att äta i lugn och ro på jobbet eller att avsluta ett telefonsamtal med en god vän och att fortfarande komma ihåg vad vi talade om....Nu gör jag det! Nu njuter jag av små saker varje dag. Jag är lyckligare idag, om än äldre, tyngre och tröttare. Men vad är väl det mot lycka...det går ju inte att köpas för pengar! (Även om min man menar att man inte hittat rätt butik om man säger så...)
Ha det..och ni som var med igår....TUSEN TACK! det var så trevligt och roligt och jag skrattar och ler åt alla naturliga som var här igår..men det som happens in SSt stays in SSt! KRAMAR

så var det fredagen den 13....

men jag hade tänkt att det skulle bli en toppendag! Har börjat med sovmorgon, nu ska jag strax promenera in till stan, få hot stone massage...käka lunch med M och sedan strosa hem. Ta bilen till A:s jobb för att sedan tillsammans gå och handla inför morgondagens partay!

Äntligen hemma..

..nu är jag hemma igen...min egen dator och min egen säng hägrar i kväll efter att jag varit och kört AQUA! I dag ska jag bjuda min kompis på middag och lite surr då hon inte kan anlända till festen på lördag. Ska bli trevligt!
Mina händer är söndertvättade så de kommer att njuta av några dagar utan barnen så de sparas lite. Det är så tyst hemma. Jag kan inte komma ihåg att det varit så här tyst i huset...men det var det ju innan vi hade barn. Vad var det för liv egentligen. Då var man så nöjd...men nu tror jag att jag skulle bli galen om jag inte fick tillbaka mina barn efter några dagar. Då ska jag bara pussa och krama på dem...titta på dem när de sover och tänka..DE ÄR MINA!

Nu har de ringt från det andra stället där jag var på intervju för. Det jobbet blev inte heller mitt, jag snubblade på målsnöret och var, som chefen uttryckte det, god tvåa. Det var ändå kul att få feedback på intervjun och veta att man är rätt ute, att man har gett ett gott intryck. Det är ju så när det finns personer som har mer erfarenhet, och erfarenheten kan man inte erövra om man inte får jobbet. Nåväl! Jag har kastat in 6 nya jobbansökningar idag och har ställt in mig på att gå till arbetsförmedlingen för första gången nu när jag är 30 år gammal. eller ung....eller oerfaren..vilket man nu vill! 

Nu ringer bonustjejen och vill inte vara hemma...det är jobbigt att vara 11 år..tack gode gud att det var ett tag sen.
Kram!

Tisdag..snart torsdag....

Nu har jag varit borta hemifrån sedan torsdag och förra veckan var så intensiv med skola och besök så jag fick som ingenting gjort som jag hade velat..nu har jag tillbringat flera dagar på resande fot och träffat massor av personer som jag  tycker mycket om. Men nu vill jag HEM! Jag vill sova i min säng, med min man! Jag vill läsa min post och använda min dator..äta min mat och dricka kaffe i min soffa! ÅÅÅÅ vad jag längtar hem! Jag tror att det blivit värre med åren. Det här med att ens hem är ens borg. Sedan tror jag att min frustration hade varit lindrigare om jag haft min egen bil att förfoga över. Visst får jag låna min mammas bil, men det är som inte samma sak att låna någon annans som att fritt förfoga över sin egen. Men det är nog en vanesak! Nu låter det som att det inte är trevligt att vara hemma hos mamma. Det är trevligt här och jag tycker jätte mycket om min familj och utan dem så vore jag ensam och hjälplös ibland. Min mamma är verkligen värdens bästa mamma och jag är så stolt över henne. Hon har bestigit fler mount everests i sitt liv än jag önskar någon annan. Hon låter mig sova och fixar för ungarna och de älskar verkligen att vara här och vara med henne. Det handlar egentligen inte om var jag är..utan mest om att jag inte är hemma!

I morgon ska jag baka tårta så ska vi fira mitt "åldrande" här med mamma och ungarna och B. Ska bli mysigt. Jag minns när mamma fyllde 30. Jag var 10 år då och hennes vänner kom och hämtade henne hemifrån och hade fixat god mat till henne. Jag hade en lila tröja med broderade blommor och en svart glansig kjol med volanger..och säkert mycket opassande "kalasbyxor" till. Jag tror att jag hade ett skrikande cerist diadem också om jag inte minns fel. Min otroliga känsla för stil började tidigt :)!

Maken har fullt ös hemma även om han själv jobbar nattskift. Bonus tjejen har bråkat hemma och han fick åka och akuthämta henne i går kväll. Det är inte lätt att vara i puberteten. Bonuskillen är ännu kvar i nån vecka till och han som skulle ha sovit med dem fick magsjuka. Tack gode gud för vänner! Det är ni som gör vårt liv möjligt. Livet då vi öppnar vårt hem för barn som inte kan bo hemma, som inte orkar eller vill bo hemma med sina föräldrar som av en eller annan anledning inte riktigt räcker till. Trots att de i de flesta fall både vill och försöker....Vi hade aldrig kunna göra det jobb som vi gör med alla dessa barn om inte ni hade funnits omkring oss. Ni är jätteviktiga för oss, men också för de barn som vi tar till oss. Jag hade lagt mig ner och gett upp för länge sedan om inte ni lyssnat på mig, stöttat mig och ställt frågor..om ni inte kommit till oss och hjälpt till med praktiska saker som att duscha, laga mat, eller diska undan...läst sagor eller hoppat in som barnvakter så att jag och vi kommit iväg och fått andas lite, umgås lite med varandra som ett par! Om alla hade ett socialt skyddsnät som vi så skulle mångas liv vara mycket enklare! Jag vet att jag borde bli bättre på att ge er cred, och berätta hur viktiga ni är för oss och att vi vore noll utan er. Vi älskar er alla innerligt. Jag är många gånger så full av beundran när jag är omkring er och tänker många gånger att jag borde ha sagt det innan vi skiljts åt. Oräknerliga är de gånger då jag tänkt att jag ska säga det nästa gång vi ses eller talas vid. Men sedan glömmer man bort det och kommer ihåg det när ögonblicket har passerat. Jag har tränat på att fånga dessa tillfällen i många år. Under perioder i livet är man bättre på det än andra perioder. 

Det var en tragisk förlust i min ungdom som gjorde mig uppmärksam på att ögonblicket kanske aldrig kommer igen. Ibland tänker jag att jag kanske överdriver i min tydlighet, eller skrämmer med min övertygelse. Min man har fått otaliga utskällningar för att han inte kommit ihåg att säga till våra barn med ord att de är viktiga för honom, att han är glad över att just de är hans barn och att han älskar dem..VARJE DAG! Jag försöker att säga det till mina barn minst en gång per dag...MINST. Ibland känner jag att de kommer att säga till mig att jag ska lägga av att tjata . De vet! Jag vill ha det svaret! Jag vill att de ska veta att de är de finaste som finns, att jag älskar dem så mycket att orden inte räcker till. Att de är de bästa jag skapat, att de är skapade av kärlek och respekt....När jag ska se tillbaka på mitt liv och ranka höjdpunkterna så kommer allt vi gjort tillsammas och de de gjort vara det som smäller högst! Det är viktigt för mig att de som är viktiga för mig är medvetna om att de är det. Att jag är STOLT och TACKSAM över att få vara en del i deras liv.

Jag har lärt mig så mycket av mina vänner....som S, min hjälte, att våga, att vilja, att orka, att kärleken övervinner allt och det finns så mycket att glädjas över....som M & M, att se glädjen i sina barn, att härda ut trots att det är tröttsamt och slitigt, att jag ska fortsätta säga ifrån och säga till när jag inte tycker att det är rättvist....Som A att se det jag måste och strunta i det som jag inte kan göra något åt, att skratta åt eländet och våga ta nya tag. Att ett telefonsamtal med en sång kan läka mycket....Som J, hur fasen hade jag överlevt alla sommarlov utan dig? Du har lärt mig så mycket om livet och kärleken...och skrattets helande kraft..och tryggheten i att ha riktigt gamla vänner! M, att olikheter attraherar. Din klokskap och rakhet har lärt mig så otroligt mycket om mig själv..Som AK..att vi alla har läxor att göra, väg att vandra och att när man gjort sina läxor så är man starkare och klokare innan nästa vägval...många nämnda..absolut ingen glömd..jag har en rad och en tanke och en tacksamhet för saker som ni tillfört mitt liv men bloggen skulle bli milslång! Jag återkommer till er...Tack alla, ni bor i mitt hjärta..sitter i en soffa och käkar färska jordgubbar med äkta vanlijglass oavsett säsong....i mitt hjärta är det alltid varmt och gossigt! Ni gör min hemlängtan lite mindre påtaglig, bara av att tänka på er så blir jag varm och glad i hela kroppen!
Sov gott allesamman!

Sköna söndag...

..tänk att det fanns ett Tv-program på den gamla goda tiden som hette så! Nu är dagen snart över och jag har tillbringat en stor del av min vakna tid i bilen mellan makens hemort och min mamma. Nu ska jag stanna hos mamma i fyra dagar innan jag beger mig mot hemstaden och där ska jag avnjuta en helg med maken och vännerna utan barn. Kommer att kännas tomt och tyst..men det är välbehövligt att få vara två vuxna människor ibland. Att vara ett par och inte bara föräldrar.

jag är så lyckligt lottad...

..som har världens bästa kompisar! Igår kom MHR och hämtade mig kl 12.30...körde en liten förrvirringsrunda med bilen och tag mig ut på isbanan där fler brudar väntade med varm choklad, macka och korvgrillning. De hade fixat långfärds skridskor och vi åkte i det underbara solskenet! Snacka om att man fick tanka sol och kraft i en vintertrött mamma! Sedan mer korvgillning och biltur hem till MV där favoritvinet och TP väntade innan massösen dök upp och knådade min ömma rygg och nacke. Riktigt bortskämd! När jag vinglade ut från massagen så blev det härlig bastu med favoritölen och sedan underbar mat och efterrätt och surr med många glada skratt tills klockan var långt efter godnatt tid för en rutinerad småbarns mamma. Sedan kom världens snällaste K och skjutsade hem smålulliga damer och det var bara att krypa till kojs! TACK MINA VÄNNRT NI ÄR BÄST I HELA VIDA VÄRLDEN! ÄLSKAR ER!
Dock är min kropp helt chockad av det lilla alkoholintaget, vilket resulterar i att den arbetar på högvarv för att bryta ned alkoholen så att jag kallsvettas och kan inte sova. Så när lilleman ville kliva upp före 5 i morse så kändes det som att det var lika bra att kliva upp och låta maken sova. Om någon timme kommer väl tröttheten slå till och då kan han kanske avlösa mig så får jag en sovmorgon fast aningens senare än jag hade tänkt. 
Idag kommer mamma och syrrorna för att vara med lilleman medan jag är på skolan mån och tis. Jag är så tacksam över att mamma vill vara med sina barn och att hon ställer upp på alla omöjliga tider och dagar utan särskilt lång inställelsetid. Ska bli kul att träffas och hinna umgås lite också!

RSS 2.0