Nissar på besök...

Grabbarna har fått en så fin kalender av min faster för något år sedan...
Å varje år kommer nissarna och fyller den med paket....lämnar ett brev..å jag missar det varenda år...Hur ser de ut de snälla? Jag undrar...
Kram och trevlig december!

1:a advent är här!

An någon anledning kommer bilder som är vända in så här på min blogg så det är bara för en oteknisk person som mig att gilla läget och de som vill se bilden får vrida på huvudet och le åt mina tillkortakommanden i datavärlden! Bilden föreställer dock mitt juliga fönster, och ni som brukar besöka mig IRL vet ju att jag är aningens anti gardiner så det är för omväxlingsskull en gardin i fönstret! Ville verkligen få julstämning och därför behövs mycket rött! Eller vitt också för den delen...hade gärna haft sådana vita luftiga gardiner istället, men av miljöskäl tänkte jag att jag återvinner de gamla julgardiner som jag köpt för några år sedan....Mysigt med julpynt!
Dessa fina tomtar köpte jag i Boden i fredags...jag tror minsann att mitt nya liv med lön i slutet av månaden känns riktigt angenämt och jag måste säga att spenderbyxorna passade mig ypperligt i helgen! Dels dessa tomtar, men också en del julklappar till nära och kära, kläder och lite möbler! Vi har ju fått ett helt rum till i huset i och med vår nya hall...så jag har köpt mig ett dataskåp från IKEA..ett sådant knallrött PS skåp för laptop...Kanske ska man kalla den för fyra vindars mössa eller liknande (En lapp topp? En mössa för lappar?? Fyra vindars mössa?)
Idag blev det en hatthylla för gäster, ska sätta in en bild på den när den är uppsatt på väggen....och så blev det en liten kompromiss. Soffan som vi har är från min tid som student och singelpingla. En tvåsits...Den var ypperlig då. Det var ju nyss jag köpte den eller??? Så känns det, men tydligen är vi 5 i familjen och två bonusar varannan helg...hm...7 personer i en tvåsitssoffa? Dålig ekvation. Ny soffa? Nä, inte förrän rummet har det utseendet som det ska ha när vi är klara...Så då köpte jag sådana här fina till mina fina skatter:
Jättefina tycker jag! Å så går de snabbt att torka av eftersom de är i plast! Halleluja! Ungarna älskar sina nya sittplatser för nintendo 8 bitarsspel!
Om tomten ska infinna sig i detta hus så hoppas jag att han passerat utan att titta in den senaste veckan..det har hänt en och annan incident..som att maxi svingar sig i handfatet och sparkar av avloppsröret, eller att midi sliter lös lite hjärtan på min fina (numer mindre fina) smidesljusstake...eller detta:
ett X antal motorcykelklistermärken avsedda för killarnas minihonda hamnade av någon outgrundlig anledning på tapeten i lekrummet. Hoppsan så det kan gå..men vad tusan, lite mer Kawasaki över rummet kanske? Inte så lycklig mamma först, men efter att pappa flyttat några klibbor från den målade väggen där man vågade peta så att det spreds jämt över tapeten så blev det rätt coolt ändå....
Annars har mina dagar varit bra....fullt ös på jobbet med massor av idéer att prova och många företag att besöka. Roligt, spännande, läskigt...allt på en gång! Hemma är det skönt när renoveringarna börjar ge resultat! Ska lägga upp lite mer bilder framöver! Dessutom har jag rensat i röran och gett bort en del saker..maken har sålt lite grejer så det känns som att det börjar bli lite struktur! Tänk att någon kom och hämtade och betalade för grabbarnas RAJD från 1973! Man kan tydligast göra folk glada med skrot..och de kan betala för skrot...Lovely! Så vi får sälja lite till av grabbarnas grejer så kan de få andra leksaker! Jag är verkligen urusel på att ta betalt och ger mer än gärna bort sådant som vi inte behöver. Vilken tur att jag är gift med min raka motsats som kan göra affärer så att mina förluster går jämt ut!

Vägen upp!

Mitt nya jobb som man kan tycka är lite diffust och flummigt att beskriva handlar om coaching, om handledning av personalgrupper och enskilt, om organisationsutveckling, om ledarskapsutveckling, utbildning etc etc..Det är mycket spännande och roligt om än lite skrämmande...Eftersom jag ska jobba med ledarskapsutveckling så håller jag på att genomgå ett av programmen som vi använder oss av. Det är en spännande resa! Oj oj, detta skulle alla göra någon gång i sitt liv!
...
När man svarar på frågor om hur man uppfattar sig själv och sitt liv så hinner man reflektera och fundera på hur saker egentligen är och hur man kan göra saker bättre. Jag har många egenskaper som jag måste jobba på för att förbättra och bli klokare och använda min tid på ett bättre sätt. Men samtidigt så blir jag så varm och glad och tacksam över mitt liv! Till skillnad från vissa av mina anhöriga som tycker att allt är orättvist och att de inte har haft det så enkelt så kan jag känna att jag verkligen haft tur och förunnats så mycket gott! Det som tyckts vara något dåligt har i slutändan ändå varit positivt. Kan hända att det har med min inställning till livet att göra. Kan hända att det handlar om att öppna ögonen och våga se framtiden. Det finns givetvis saker som jag skulle vilja förändra i mitt liv. Men min bas känns stabil. Sedan är det givetvis så att det inte krävs särskilt mycket för att det ska rämna ändå. Men då får man tänka att det finns någon mening med det, något skäl som man inte kan förstå just idag eller snart, men om ett tag, å då kommer poletterna att trilla.
...
Ibland blir det tomt i världen när ett livsprojekt nått sitt slut. Som t ex när min farmor som varit dement i många år dog. Det var hemskt! Även om personligheten farmor försvunnit i sjukdomen för länge sedan, och att det kändes bra att hon inte längre behövde plågas av smärta, saknad och frustration så var det ett avslut på ett kapitel av mitt liv. Jag har fått avsluta och stänga kapitlet barnbarn till E & B. Det är svårt att komma ur den rollen, svårt att ställa in sig på att det är nu så livet ska se ut. Svårt att se att nu kommer släktsammankomsterna vara på andra villkor och saker kommer att förändras.
...
Så kan det vara när man måste gå in i något och styra upp saker och ting. Man hamnar i en roll där man får peka med hela handen och ta tag i allt som måste göras. Även om man skulle vilja strunta i allt och gå så vet man att det är något man måste göra. Personer kommer till en för råd och stöd, andra blir arga på en för att man gjort ditt och datt. Ibland har man ingen aning om hur man ska göra, men man måste genomföra det ena med det tredje. När sedan denna era tar slut blir det tomt. Man vet inte riktigt hur man ska bete sig eller vara. Man kanske fortsätter som man gjort under många år, bara för att man inte riktigt vet hur man annars ska göra. Det är inte heller enkelt att sätta en punkt för det som varit och börja om på nytt. För allt det som varit omkring en hela tiden och tillkommit under tiden är ändå som nytt för en. Hur ska man förhålla sig till det? Hur ska man göra? Vad vill jag göra? Tål att tänkas på!
...
En av uppgifterna i Vägen upp är att sätta upp små mål både privat och i arbetslivet. Det har jag gjort. Mitt mål var att strukturera upp vardagen hemma, från att ha jobbat lite och varit mycket hemma, till att jobba mer och vara mindre hemma. Vissa saker behöver verkligen struktur. De kan bli sådana tidstjuvar om man inte gör något åt det. Jag ska göra mitt bästa. Jag ska släppa på kontrollen. Jag ska njuta mer!


SNÖ ho ho VAR ÄR DU??Komsi komsi!

Är åter i den regniga vardagen efter en skön helg med trevligt sällskap. Efter att ha tankat bilen med bensin och de glada brudarna med grillkorv på Statoil så styrde vi kosan mot Storforsen...


Vi hann fram precis till vin och chokladprovningen som drog igång kl 15. Även om de som höll i vinprovningen tyckte att man kunde sitta utspritt bland främlingar när man ska prova vin så fick vi vår vilja igenom och fick göra det gemensamt som vår tanke varit från början. En av jubilarerna tål inte choklad, en annan drickr inte vin. Men, vad gör man inte för sina vänner!? Det var fantastislk choklad från en chokladbutik i Piteå som gör sin egen choklad på choklad direktimporterad från frankrike från en fabrik som gör pulvret som på den gamla goda tiden.


Det var tre mumsiga bitar. Tyvärr var jag glupsk innan jag kom på att fota till bloggen. Jag var dock lite mer disciplinerad än sällskapet brevid oss som han sluka sina bitar innan allt vin var serverat. Å när de fick lite till så gjorde de samma misstag. Karaktär in my ass...
Det var en vit Chokladbit med pistage som var den första man skulle smaka. MMMM, säger jag bara! Krämig och mumsig på alla sätt och vis, och vad fantastiskt hur olika smaker kommer fram beroende på vilket vin man dricker till..

Vi fick prova flera goda dessertviner. En del godare än andra och vissa behövde man smaka några gånger för att förstå hur goda de var! Synd bara att det inte går att köpa dessa viner på systembolaget. Det var från en vinimportör i Vidsel som komponerar vinmenyer för restauranger. Den restaurang som vi besöker har inget utskänkningstillstånd tyvärr så jag lär inte få smaka något av dessa till desserten. Men när jag var på ett företagsmingel häromveckan så ville restaurangen ha förslag på nya affärsidéer från oss alla som var där. En sak som kom på tal var utskänkningstillstånd. Men jag vet inte om jag skulle vilja ha ett glass rötjut till min friscoburgare ändå....Tål att tänkas på. Men nä, Max är för mig en familjerestaurang. Dit man går med ungarna för att de älskar att vara där och äta. Då vill man inte träffa på fulla vuxna. Vill man det är det ju bara att svänga förbi vid 03 en lördagnatt!
<3 <3 <3
Efter vinprovningen bar det ner i hotspring badet. ÅÅÅÅÅ vad underbart att sitta under bar himmel i det bubblande varma vattnet och samtala med de finaste tjejer jag känner! Tänk att mina vänner är snygga i bikini även den här tiden på året när det är ett bra tag sedan vi sett solen. Men snart, snart går vi mot ljusare tider! Undra hur det kommer sig att just jag förunnats dessa fantastiska personer som vänner? Så snygga och kloka, varma och roliga..som kinderägg, allt i ett! Vi var inte så sugna att lämna badet, men när magen började kurra så var det bara att frakta upp våra russinrumpor ur badet och göra oss färdiga för buffén.
<3<3<3<3<3<3
Vilken underbart god mat det var, och vilken service! Kan inte säga annat. Dock hade allt badande sugit musten ur en så jag kände att den som skulle få min uppmärksamhet resten av kvällen var han John Blund. Jag hann bara lägga ner huvudet på kudden så somnade jag och sov som en stock. SKÖNT...

Bland det bästa med att bo på hotell är ju frukosten. Och det var det även här. Vad skönt att sätta sig ner med en bricka full med allt gott en frukost kan erbjuda! Pålägg och ägg, fil med olika flingor och bröd av olika sorter..färsk frukt och mmmmmmmmmmmm. Det enda vi saknade var nog att vi borde tagit med oss promenaddojjor för att ha kunnat ta en skön promenad innan. Men nästa gång ska jag då ta med mig det!
<3<3<3<3<3
Ibland tänker man att det kanske skulle vara kul med ett riktigt party. Men jag är nog ändå av den åsikten att man ska lyssna på kroppen. Min kropp behövde vila efter 12 dagars arbete i sträck. å det fick den! Skönt! Jag känner mig som en ny människa i både själ och hjärta, eller i allafall lite restaurerad. Till storforsen kan jag då tänka mig att åka igen. Med snygga brudar, eller med mannen i mitt liv....
<3<3<3
Hemfärden bjöd på lite spänning då min bil tyckte att det var bättre att vila och blinka med elektronikfelslampan. Maken har ignorerat problemet och sagt vilket fel det är, men inte gjort något åt saken. Nu har han väl insett att det kan vara typiskt bra att åtgärda problemet, för husfridens skull. Så idag ska han tydligast ringa verkstan. Den som lever får se!
<3<3<3<3<3<3<3<3
I veckan blir det en del jobb, det blir Lars Winnerbäck på onsdag, bonusbarnen till helgen och aqua på Pontus på söndag kl 18. Kom och träna vet jag!
KRAM..och ni som var med i helgen...TACK! Ni som inte var med...nästa gång vill ni inte missa!


Regn hos mig....

jag var så lycklig igår när jag cyklade hem från jobbet och kände snöflingorna falla mot ansiktet. Det var som att man skrattade hela vägen från stan till Hertsöbadhus! Hi hi ljust och fint....och vad händer. REGN...svart, mörkt och blött ÄCKLIGT....Vilken tur att man kan förgylla dagen med lite lyx iform av superdupergod mat från dagis som man får med sig hem när man hämtar barnen!

Mycket märkligt är det med en sak...När man själv känner att idag är det ledig dag, vi kan sova länge. Vad händer? Ungarna vaknar före fn och kan inte tänka sig att dra en liten vilning för att mamma är lite trött. Idag när mamma har grymt bråttom för att hinna till jobbet. Nä, då vill man sova, man är jättetrött och har inte alls någon som helst lust att frakta sig upp ur sängen. Man somnar om med kläderna på på soffan. Detta händer aldrig på en helg. Aldrig när det är mamma som ska kliva upp. Märkligt...
I morgon ska vi väg ett gäng brudar och ha en trevlig brudkväll. Ska prova viner och choklad..äta gott och sova länge..och prata prata prata! Ser fram emot och längtar!

Onsdag i mörkret, tack värmeljus för mys!

Massor av ljus är nog det som räddar oss i detta mörker...Jag längtar längtar efter snö nu..snö och några grader minus skulle sitta fiiint! Jag tänkte på det när jag promenerade genom stadsparken och de hade riggat upp inför julkalenderteatern...förra året var det lika vedervärdigt. Vi satt i regnet och tittade på teatern...det var grymt kallt och blött och grisigt och tomtarna släpade kälkar på gräsmattan....hm...LÅT DET SNÖA!
Nu längtar jag tills maken kommer hem från jobbet så jag får gå ut och promma med doggarna. Det är så mycket funderingar från nya jobbet som snurrar i min glob. Dessutom är hundarna grymt rastlösa och sugna på att komma ut och springa lite.
Snart dags för brudhelg i storforsen. Jag längtar längtar..ska bli så skönt och kul. Det är länge sen man har fått vara tillsammans och surra och bara vara med brudarna. Välbehövligt!

Hitta din egen plats på jorden...

..och använd den när livet behöver en paus!
Anledningen till varför jag behöver hundar och de ger mig så mycket....tänk att vara här i huvudet ibland...snacka om skön stund på dagen!
NJUTA<3

Vinter var tog du vägen?

jag bara undrar, var tog det vita rena glittrande fina vägen? Nu är det blött och geggigt och trist. FY! Har en så fin bild i min telefon från en morgonpromenad med hundarna. Solen lyser in mellan de snöglittrande grenarna vid vattnet..Det är en sådan skön stund att tänka tillbaka till när man har lite kaos i livet. Då kommer man ner i varv och slappnar av...skönt!
...
Idag har jag varit och träffat vännerna från förr. Vi träffas en gång om året och det är riktigt trevligt! Det är så kul att få vara med på olika resor och se vart de varit och är på väg! Tack C, V och T!
Tänk att jag har världens bästa vänner som ställer upp som barnvakt så mitt liv blir genomförbart! Jag vet inte vad jag skulle göra om inte ni fanns omkring mig. Ni är min skattefria förmögenhet! Jag måste ändå tänka att jag kanske är rätt bra ändå, för om jag inte vore bra så skulle jag inte passa in bland er fantastiska..och lika barn leka bäst eller ;)?
...
Jag är verkligen trött i mitt lilla huvud...kanske märks tydligt på mitt inlägg..nu blir det nog sängen så jag kan tänka bra i morgon! Kram alla!

tyst och tomt...

..är det i mitt hus när hela den övriga familjen åkt till tornedalen och själv är man kvar och jobbar. Det är ovanligt, konstigt och skönt..men man är som i ett vakuum. Man får som ingenting gjort! Men vad faan, det kan man behöva det med, jag har ju trots allt jobbat 10 timmar idag..
...
Läste en artikel om hur 80-talister är som föräldrar i jämförelse med 70-talisterna. Vi sjuttitalister ska göra allt rätt, ha trygghet och stabil ekonomi, ungarna ska äta bra och gå på rätt aktiviteter. Högpresterande på alla sätt och vis. 80-talisterna är chillare. De är den första generationen av curlingbarn och nu blir de föräldrar. Spännande må jag säga. Det var en rad citat som jag som högpresterande 70-talist kände att det bara kokade i mig eftersom det kändes som om det alltid fanns "någon annan" som fick göra vissa saker.
...
Jobbade idag med en tjej född i slutet på 80 talet. Hon kom ut från en av de vi jobbar med och frågade om hon hade pannkaka i frysen. Hurså frågade jag...Hon ska äta det nu. Jaha, men det är ju bara att laga det då, var självklart mitt svar. Jag har aldrig gjort det blev hennes. LÖS PROBLEMET blev mitt svar. Hur då? var hennes. KOKBOK....Hon hade nog förväntat sig att jag skulle stega in och lösa problemet åt henne. Kände mig som en riktig messerschmidt. Men jag tror ändå att hon växte när hon fixade att laga en av de mest avancerade rätterna i Vår kokbok..Ugnspannkaka. När jag grattade henne till resultat och den nya lärdomen så kunde hon inte se när hon skulle få användning för sin nyerövrade kunskap. Hon bodde ju hemma och behöver inte laga någon mat. NÄR DU FLYTTAR kan det vara bra, för du tänker väl inte bo med mamma forever? Nej, det skulle hon inte..men den dagen den sorgen liksom!
...
Mina barn ska fan i mig kunna laga mat när de är 19 år gamla! Och de ska kunna städa och tvätta och göra en budget också! Påminn mig om detta om jag glömmer bort!
...
Nä, nu ska jag ta fram snabeldraken och herr Moppilainen. Vill att det ska vara rent och snyggt i morgon när min älskade familj anländer! Å tänk att få ha det rent och skurat och fint i mer än 20 minuter!
Kram!

Vart tog veckan vägen?

En stilla undran så här på torsdagseftermiddagen...tänk att i morgon är det fredag och jag har många saker som jag kan jobba med, ska jobba med och vill jobba med! Tänk att det kan vara så roligt att börja på ett nytt jobb! Det är med skräckblandad förtjusning man kastar sig in i detta. Kommer man fixa det, kommer man lyckas med det som ska göras???Spännande!! Igår var jag ute på fältet för första gången denna vecka. Det var grymt pirrigt innan jag kom iväg, men väl ute så gick det hur bra som helst! Jag vet att  jag är bra på det jag gör. Men när jag inte riktigt har det utgångsläget som jag själv önskar så är det lite knivigare. Men, det är bara att öva sig i att vara modig. Och på något märkligt sätt så gör man allt som man ska när man väl är igång..som om det sitter i ryggraden!
Min familj beger sig norrut mot farmor och farfar i helgen. Själv blir jag kvar och jobbar 20 timmar till denna vecka, fast på gruppis. Det är trevligt att vara där ute och lite kontrast till den intensitet som man känner med nya jobbet och hemma. Ska bli lite trevligt att ha huset för mig själv på lördag kväll..och så sovmorgon på söndag, icke att förringa! Något bör jag väl hinna genomföra i huset också, eller varför inte göra något grymt underskattat UMGÅS MED VÄNNER! Så någon som vill ha besök i helgen på kvällen förstås???

Mysfredag...

..i stugan..det var längesedan det var så..Men nu är vi här och det känns bra. Även om man hela tiden upptäcker saker som är väck efter att tjuvarna var på besök. Som idag. Skulle koka kaffe. Sagt och gjort. En hel panna...och när jag skulle hälla det i ståltermosen från way back in time så var den VÄCK. Hoppas att den värmer kaffet så bra till den nya egenmäktiga ägaren så att denne bränner sig på tungan! Även teflonstekpannan var väck, så jag hoppas att den bränner vid all mat som hamnar i den.
...
Bästa maken har somnat när han skulle mysa med midi och maxi. Det behöver de! Hundarna är helt slut och ligger som två högar på golvet..mycket spring blir det här på gården och den är ju rätt stor. Vi har varit och druckit kaffe och socialiserat med mekanikern, konstnären och deras fina lilla solstråle! Tiden går så himla fort och de är ju så himla fina! Känns bra att få kika och nosa lite på dem. Snart är de stora och har egen vilja när man får eller inte får krama dem.
...
Maxi har varit helt salig när han har kört runt runt med grabbarnas miniskoter som pappsen investerade till dem för någon vecka sedan. Varv efter varv...å hans största fan pappa P står med ett smil från ena örat till det andra och tittar på och önskar att han hade fått köra en miniskoter när han var 5 år. Det blir nog lite så..att man vill ge sina barn allt det där man inte själv fick fast man så hårt önskade sig det. Jag kan tycka att man ska ge dem allt det där som man fick och som ännu är viktigt och som värmer en när man är ledsen eller trött. Som gemenskap med andra. Vi är många kusiner som vuxit upp tight. Å vi är ännu tighta och viktiga i varandras liv. Även om man inte hinner ses så himla ofta så finns man i varandras liv ändå. Å när vi träffas så är det inget gruff, utan vi tar vid där vi slutade och ser framåt. Jag är så glad över detta. Jag har inte rest när jag var liten. Jag har fått vara närvarande i nuet just här..med helt underbara människor omkring mig! Som bästa och finaste kusin J. Hur många gånger har inte vi tältat här i skogarna runt om. Fnittrat och skrämt varandra, och sovit som stockar? Eller kusin Jo, vi har lekt i snö och pysslat i farmor och farfars snickerboa....Tomtat, klätt ut oss och haft dunderskoj! Eller kusin U, som har gjort alla möjliga "plågsamma barnförsök" på mig..en tålmodig och lycklig unge...bränt pannan på locktång, blekt håret med citron, klippt håret, spelat in olika sånger på kassett....Listan kan göras lång. Tack alla..det är många många men det skulle bli en roman om jag drog upp alla med en gång. Ni vet vilka ni är. Jag är glad och lycklig och tacksam för er alla! Även de som inte längre går här på jorden med oss...
...
Hoppas att det blir en bra dag i morgon också och att det fortsätter komma snö så det blir ännu renare och snyggare omkring oss! Kram alla!

Ta mig i kragen....

..är vad jag ska göra i helgen. Vi har inte varit i stugan sedan inbrottet. Jag har helt enkelt inte fixat att åka dit. Känt illamående bara jag tänkt på att de har rotat i allt och allt jag måste skura och torka....Det kommer nog att bli många jobbiga timmar, men någonstans så vill jag inte ge upp, inte ge mig mot de som brutit sig in.
...
Det hade kanske varit lite enklare om jag inte hade dragit på mig en ond axel. Jag trodde i min egen fantasi att det skulle bli jättebra med lite vila och kortison/bedövningssprutan som jag fick i fredags. Men icket. Ibland är smärtan olidlig. Jag kanske måste inse fakta och frakta stjärten till läkaren igen. Det kanske behövs en röntgen. Men det bär mig emot...som den halvfinne man är så vill man inte gnälla i första taget. Men nu kanske jag måste ge mig, så det inte blir värre än detta.
...
Igår fick mini hög feber. Lillhjärtat. Idag var han som ny igen. Mycket märkligt. Men jag är glad att han mår bra idag och hoppas att han fortsätter med det. Man blir så rädd när ens barn får hög feber, särskilt nu när det går svininfluensa och när barn i sverige faktiskt har dött av det.
...
På måndag börjar jag att jobba på riktigt på mitt nya jobb. Känns jättespännande och roligt och lite nervöst. Mycket nervöst! Jag kommer att möta massor av nya människor och lära mig mycket nytt om mig själv och andra. Det är en spännande resa som jag kliver på. Kraven på mig ökar. Har insett att jag inte kommer att kunna fullfölja min juridikkurs på universitetet. Känns hårt att inse att mitt dygn inte har fler timmar än någon annans. Kanske man ändå skulle gå och göra tentan...eller? Nja, jag tror inte att jag kommer att lyckas fokusera på så många saker. Men, så är livet. Kanske jag kan ta de där poängen nästa år. Kanske ett nyårslöfte!?
...
Nä, nu rast vila....."Mors lilla lathund sa du må tro jag jobbar bra, inte just idag inte just idag jag gör det nog en annan dag...."
Kram!

Varför är klockan alltid hundra när det känns som att man precis kommit igång?

Jag undrar varför? Varför kan man inte komma igång tidigt så man kan sätta sig ner och ta det lugnt en stund innan man lägger sig i vettig tid? Jag lär mig aldrig!
...
Det har varit en bra dag! Morgonkaffe på Bäst där jag hunnit säga hej till Lejonmommo och majorskan. KUL! Sedan hem och steka lite dinkelplättar, ungarna blev så himla sugna när de var det som vankades till lunch på Bäst. Gott var det även på Sst!
...
Sedan har hela högen varit hos moster P här i grannskapet och firat Halloween. Å det är alltid lika roligt både för barn och mamma. Moster ger verkligen järnet och jag är så glad att jag har min moster så nära! Så himla nära till barnet i dig har di moster. Det är en egenskap som är få förunnat och jag hoppas att jag också kommer att ha det, även när jag passerat 50! Tack för god mat och underbart BUS!
...
Själv är ibland bästa dräng och det är som att jag får så mycket mer gjort när maken inte är hemma. Idag t ex har jag monterat ner hyllor, flyttat på sängar och tömt tvättstugan....Undra om det beror på att han inte är hemma eller att min onda axel som har plågat mig hela hösten fick en spruta med bedövning och kortison igår. Igår kväll gjorde det riktigt ont, men idag så känns den nästan som ny! Hoppas hoppas att det funkar med sprutan. Annars blir det röntgen och ev operation. Men det känns overkill. Inte kan det vara så illa....spruta är bra...:)
Kramar på er alla i höstmörkret! Tänd ljus för de som inte längre finns här hos oss i fysisk form. Det har jag gjort...många ljus blir det.....

RSS 2.0