Mysfredag...

..i stugan..det var längesedan det var så..Men nu är vi här och det känns bra. Även om man hela tiden upptäcker saker som är väck efter att tjuvarna var på besök. Som idag. Skulle koka kaffe. Sagt och gjort. En hel panna...och när jag skulle hälla det i ståltermosen från way back in time så var den VÄCK. Hoppas att den värmer kaffet så bra till den nya egenmäktiga ägaren så att denne bränner sig på tungan! Även teflonstekpannan var väck, så jag hoppas att den bränner vid all mat som hamnar i den.
...
Bästa maken har somnat när han skulle mysa med midi och maxi. Det behöver de! Hundarna är helt slut och ligger som två högar på golvet..mycket spring blir det här på gården och den är ju rätt stor. Vi har varit och druckit kaffe och socialiserat med mekanikern, konstnären och deras fina lilla solstråle! Tiden går så himla fort och de är ju så himla fina! Känns bra att få kika och nosa lite på dem. Snart är de stora och har egen vilja när man får eller inte får krama dem.
...
Maxi har varit helt salig när han har kört runt runt med grabbarnas miniskoter som pappsen investerade till dem för någon vecka sedan. Varv efter varv...å hans största fan pappa P står med ett smil från ena örat till det andra och tittar på och önskar att han hade fått köra en miniskoter när han var 5 år. Det blir nog lite så..att man vill ge sina barn allt det där man inte själv fick fast man så hårt önskade sig det. Jag kan tycka att man ska ge dem allt det där som man fick och som ännu är viktigt och som värmer en när man är ledsen eller trött. Som gemenskap med andra. Vi är många kusiner som vuxit upp tight. Å vi är ännu tighta och viktiga i varandras liv. Även om man inte hinner ses så himla ofta så finns man i varandras liv ändå. Å när vi träffas så är det inget gruff, utan vi tar vid där vi slutade och ser framåt. Jag är så glad över detta. Jag har inte rest när jag var liten. Jag har fått vara närvarande i nuet just här..med helt underbara människor omkring mig! Som bästa och finaste kusin J. Hur många gånger har inte vi tältat här i skogarna runt om. Fnittrat och skrämt varandra, och sovit som stockar? Eller kusin Jo, vi har lekt i snö och pysslat i farmor och farfars snickerboa....Tomtat, klätt ut oss och haft dunderskoj! Eller kusin U, som har gjort alla möjliga "plågsamma barnförsök" på mig..en tålmodig och lycklig unge...bränt pannan på locktång, blekt håret med citron, klippt håret, spelat in olika sånger på kassett....Listan kan göras lång. Tack alla..det är många många men det skulle bli en roman om jag drog upp alla med en gång. Ni vet vilka ni är. Jag är glad och lycklig och tacksam för er alla! Även de som inte längre går här på jorden med oss...
...
Hoppas att det blir en bra dag i morgon också och att det fortsätter komma snö så det blir ännu renare och snyggare omkring oss! Kram alla!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0