Gnällig lördag...

efter att ungarna somnade alldeles för sent igår och vaknade alldeles för tidigt idag är det ingen skön dag att vara förälder på. Att jag dessutom fastnade i min pocket innan jag somnade gör inte mitt tålamod särdeles bra heller. Det finns sådana dagar helt enkelt. Vilken tur att jag snart får hoppa på min svarta cykel och bege mig mot tjejfesten. Korka upp en vinare och fnissa med goda vänner och inte behöver jag agera domare mellan barnen. Känns välbehövligt. Längtar.....

Låååång vecka...

..det känns som om veckan varit ovanligt lång..eller så är det för att jag gjort så vansinnigt mycket..jag vet inte. Nu är det iaf äntligen fredag och jag ser fram emot en trevlig helg! Ingen stress och inga större måsten....å hela familjen är samlad..lovely!
...
I morgon ska maxi & midi på kalas hos kompisen H inne i stan. Jag vet inte om det blir mamma eller pappa som drar vinstlotten. Mest troligt pappa. Mamma får ta vinstlotten på söndag då vi ska ner till Viken och fira O som redan fyller 5 år. Fasen. Jag minns så väl när vi besökte lillhjärtat på bb. Så liten och fin...fortfarande fin om än en större modell...Tiden går alldeles för fort helt enkelt.
...
Snart ska jag slänga in poppispåsen i micron och ladda dvd:n med G-force...sen ska jag bara råmysa med mina fina skatter. Maxi är på badhuset på simskolan med moster I så han får krypa ner i soffan aningens senare. Sedan hoppas jag att samtliga skatter myser LÄÄÄNGE i sina sängar i morgon eftersom det är jag som ska kliva upp....
...
På kvällen blir det party! Jag ar varit på bolaget och shoppat 5 flaskor med olika innehåll. Lagom för mig!
Vi ses kanske i morgon!

Pusselhjälp i vardagen...

..i maj kommer jag och rektorn på förskolan ha en föreläsning om Livspussel och hur viktigt och enkelt det är med avslappning och balans i livet! En klok kvinna tyckte att det lät jobbigt med livspussel och tyckte att man skulle sänka ribban. Att när barnen är små är det de som kommer först och att tiden går så fort ändå. Bästa L, jag vet att det är så. Det är därför jag vill prata med andra föräldrar om detta. Att barn inte ska bli ett projekt i projektet det fulländade och perfekta livet.
...
Idag fick jag ovärderlig hjälp i att kunna få vardagen att flyta. Dels genom att mini fick stanna en liten extra stund på dagis när pappas jobb bytt skift och jag redan för flera månader sedan köpt teaterbiljetter i tron om att han skulle vara hemma då. Det är guld att man kan få sådan "panikhjälp" när ingen i ens fantastiska nätverk kan hoppa in. Det gjorde det möjligt för mig och mina skatter att se Karlsson på taket idag. Sedan är jag så lyckligt lottad att minis gudfar kom hit och tog med sig maxi till badhuset för simskola så att jag inte behövde ta med mig samtliga busar dit. Nu får mini se favoritfilmen...Midi får spela lite DS som han längtat efter de senaste dagarna utan att få...och mamman får andas hemma. Hinna plocka undan och förbereda för morgondagen. Små saker i vardagen kan blir som mount everest om man inte har detta skyddsnät och nätverk omkring sig. Det är verkligen som när man bygger pussel och man har tittat och tittat på bitarna..och så kommer någon förbi och ser några bitar som sedan gör resten så mycket enklare. Just så är ni mina vänner för oss! Tack!
...
Vi är intensiva personer i vår familj. Vi tycker om att ha många projekt igång. Barnen kommer alltid först ändå. De är viktigare än jobb och "egen tid". Saker vi tycker om att göra är ingenting som utesluter barnen eller möjligheten för dem att utvecklas och ha det gott. Barn kan hänga med föräldrar och mår gott av att inte behöva vara världens mittpunkt. Men som förälder är det viktigt att inte glömma sig själv och inte glömma varandra. Man är ju mer än mamma och pappa, även om det är åtminstone min viktigaste roll. Det blir inte lika ofta nu som förut, det blir inte lika länge eller inte lika "vilt" som pre-barn. Men nog behöver jag mina oaser av L-tid som ger mig kraft och glädje och ny input...Sånt som gör att jag kan njuta ännu mer av att vara med min familj. Få sakna dem lite...få vara lite ego. För man måste vara rädd om sina barns föräldrar. De är de viktigaste för att barnen ska vara lyckliga och trygga...
....
Ett exempel som vi brukar få höra att vi borde lägga ner för att satsa mer på våra egna barn är bonusarna. Vissa undrar hur vi pallar att varannan vecka ha huset fullt av ungar. För mig är det en ynnest. För killarna en nödvändighet. En helg med bonusarna är en bra helg! Nu har vi laddat med G-force och popcorn. I morgon är det Fredag och då kommer bonuskillen. Vi längtar allihopa...vissa mer än andra!

Solig onsdag!

Är i tjänsteärende i grannkommunen och inväntar nästa adept. Det är ett roligt jobb. Det är ett jobb där jag får ge allt, och få massor tillbaka. Alltid på väg. Maken undrar när jag ska säga att jag är nöjd och sluta leta. Det undrar jag med! Jag har i alla fall slutat leta efter livskamrat för nästan 10 år redan, man kan ju inte vara lika nöjd med allt! Var på föräldramöte inför maxis skoldebut igår. Vi får fira 7 årig bröllopsdag på hans första skoldag. Det måste bli fest! Kram alla fina!

Måndag i inlandet

Är och jobbar i inlandet. Har aldrig varit har förut så det är en ny plats för mig. Men det är goa personer som jag träffat på i alla fall! Nu har jag fått mat i magen och sen ska lags träffa en till idag innan jag styr kosan hem för simskola med maxi. Ha en bra dag alla fina!

Snöig söndag...

Har fått två mysmorgnar med mina fina skatter då pappan i familjen jobbar helg. Känns som värsta lyxen nu när storkillarna kan smyga upp och slå på TV:n själv och mysa ner i soffan med morgonbolibompa. Själv får man ligga kvar i sängen tills mini behagar kliva upp och han sover mer än gärna till kl 8 så man känner sig riktigt bortskämd!
Igår hade vi en härligt ösig dag i barnens tecken...det var en 7 barn i snitt som härjade runt här på tomten och i huset...så trötta men nöjda somnade de flesta under 12 ovaggade i sina sängar!
Igår såg jag en så märklig film...det skulle vara en komedi..och nog var den lite småkul, men så märklig. Jag hade inte fattat att det var en engelsk film..och jag har grymt svårt för engelska filmer..även för engelska deckare så det var ett riktigt bottennapp...
...
Idag blir det att koka "tomtegröt" till lunch och sedan försöka få med ungarna ut en liten stund. Sedan ska vi bege oss mot viken till fam B och ha det trevligt och som vanligt äta riktigt god middag! Det är så länge sedan vi sågs...mitt nyårsöfte till trots. Men i veckan har jag ändå hunnit socialisera med både fina moster I, H:s mamma M, Kusin B, Mamman och Leijonungarna, fina E som såg film med mig igår och så blir det fam B idag..så en så dålig vecka är det inte ändå! När man mäter aktiviteten! Det är det bästa med smarta mål, att de ska vara mätbara!
...
Ha det gott alla fina!

OOOOOnsdag....

Känner mig numera som deltagare i fem myror är fler än fyra elefanter. Då bokstavsintressen exploderat hos maxi så ska allt bokstaveras. I bilen igår satt vi och analyserade vilka bokstäver som fanns i LULEÅ.....vilken lycka för sonen när han lyckades lösa gåtan! Så just nu är det mycket ljuda och gissa i mitt liv!

Sonen går på simskola denna vecka och nästa. 15 helt energiska 6 åringar trängs i barnpoolen med helt otroligt tålmodiga simskolärare! När de plaskat på länge och väl och de frågar om de är trötta kommer ett flåsande och rungande NEJ! Nästan som mina fantastiska damer på Örnen som jag träffat i morse med andra ord....även om de är en sådär 70 år äldre!
Ett spännande kapitel är det att ta med sig samtliga badälskare till badet där bara en får plaska ohämmat. Tack gode gud för fiket på pontusbadet..och att det ändå tar en stund för en tvååring att äta en piggelin! Jag vet inte vad jag ska göra med min maxi..han vill verkligen inte åka med någon annan till en aktivitet...ja, förståss funkar ju alltid fina moster I men det är ju inte så att vi kan besluta över hennes liv jämt :) I kväll ska vi ta med oss hans kompis H till simskolan. Tänkte att maxi kanske vågar när hans kompis vågar..men vi får se. Tur att jag har så fina vänner som ställer upp som barnvakt så att vårt liv blir enklare...och att våra barn får vara med andra fantastiska vuxna än bara mamma och pappa!  
 ...
I helgen har jag varit till fina moster I och hjälpt henne att rensa i hennes röra av saker. Vi blev flera kilo lättare av allt vi fick slänga och flera år mer fick vi att leva efter alla goda och hjärtliga skratt! Igår var vi och beställde tapeter till hennes lägenhet och det kommer bli så fint! Jag tror nästan att jag längtar mer än själva innehavaren på att detta ska ske...och så kliar det i mina fingrar att få fortsätta rensa och slänga saker! Vilken tur att maken jobbar eftermiddag i veckan och att jag åker iväg och jobbar de övriga dagarna i veckan så vi inte kunde fortsätta. Vem vet vad som hade varit kvar i lägenheten om vår slängmani fått pågå hela veckan! Jag älskar verkligen att rensa och slänga och sortera saker! Man mår så gott av det. Även om man är hos någon annan och rensar och slänger så känns det himla härligt! Vilken tur att min vän är en "hamster" så att det finns något att bita i för en rensningsgalning som mig!
...

Tiden går så himla fort och snart får vi åka på välförtjänt semester! Innan det är det en tjejfest i hyrd lokal som jag verkligen längtar efter att få vara med om! Å vad vi ska ha trevligt! Å vad jag längtar efter att få surra med fina och kloka personer..äta lite pizza och dricka mycket vin! Alla som vill komma, messa mig så får ni tid och plats! FB funkar, liksom sms..och hotmail förstås..eller en kommentar på bloggen! Det kommer att vara mycket blandat folk, vänner till vänner...så kul! Så om du vill komma, och har en tjejkompis du inte träffat på länge, ta med henne och dyk in! Vi beställer Pizza till alla som vill...vi fixar en buffé och snacks och dricka....vill man dricka något särskilt kan man ta med det själv!

Kraaaam


Lördagsrutinen...

..har återkommit då vi är hemma för första gången på länge på en lördag! Myst med fina killarna på morgonen. Vad skönt det är när de är hemma igen. Visst är det skönt att vara barnfri ibland..men ack så underbart när flocken åter är samlad. Unghuden var helt lycklig igår när barnen kom hem..som han har saknat dem!
...
Nu är alla vinterkläder tvättade...Kuomaskorna är tvättade och inpregnerade och jag håller på att fundera vad som ska vara kvar till hösten och om det är något som ska till röda korset eller till härberget. Jag har en kasse med vantar, mössor och halsdukar som varit på g till härberget hur länge som helst. Men på måndag ska jag lämna dem där, nu är vårrensningen igång!
...
Barnen har fått ta fram sina cyklar och har cyklat fram och åter på gatan. Jag har cyklat med båda doggarna. Vilken skillnad det är att cykla med en labbe mot att cykla med terriern. Gammel terriern har spänst i benen och fart på lunken....labben har mest...lunk..men det är skönt att äntligen få cykla med honom så han får bli ordentligt trött även här i stan! Längtar tills isarna smälter och det blir lite varmare så han snart kan simma...det älskar han iaf!
...
Att kunna cykla är verkligen frihet i denna stad. Man kan cykla till affären, jobbet och när man ska besöka folk. Det känns som att man får en påse tid som man kan använda till mycket roligt!
...
Snart är det dags att slänga ihop smeten till kycklingbiffarna...sen ska jag försöka få ordning på grabbarnas rum. Någon som har något bra tips på hur man kan få ordning på massor av lego??? Vi har fina backar som man lägger under sängen, men jag skulle vilja få det sorterat lite..så det är lättare att bygga!
Kram alla fina!

Torsdag....

..har varit och farit. En bra dag. Jobbat på Y och sedan jobbat på gruppis. Så kul att jobba på gruppis igen..det var länge sedan sist! Tänk vilket liv man har medan barnen är hos mommo. Jobba och sedan vad gör man..jo jobbar lite till! Men jag behöver lite extrainkomster så det sitter bra. Några hundralappar extra är alltid välkommet till min skrala kassa..Men resan är betald och snart snart är det semester!
I morgon ska fina killarna hämtas hem...ska bli så skönt att få krama och pussa på mina fina pojkar..längtar!

Påsken har varit och farit....

och som maken sa idag i bilen på väg hem från stugan så kom påsken så fort och lika fort var den över. Det har varit en skön påsk i stugan. Vi har njutit av lugnet och friden. Ätit gott och sovit mycket. Ungarna har kört skoter runt runt och försökt få någon liten fisk på kroken....Labradoren har sprungit som en vettvilling och plaskat i vattnet på sjön..LYCKLIG HUND!
Middagssällskap har vi förunnats och hjälp med att fixa påsktårtan är inte svårt att få när man är mamma till 3 fina skatter och storasyster till världens finaste syrror!
Nu är det skönt att vara hemma igen. Jobba och fixa och försöka hinna hälsa på några när bröderna har påsklov med mormor. Om man bara får tummen ur...

RSS 2.0