Familjens projektledare säger upp sig...

är en bok som jag köpte på bokrean. Igenkänningsfaktorn är 1000....Jag tror att alla kvinnor som jag känner som har familj känner igen sig och kommer att nicka och fnissa och blir förbannad åt hur djävla korkad man är emellanåt. Jag tycker att min man borde läsa boken för att förstå lite bättre. Jag har försökt förklara, men jag måste använda mig av fel ord, fel tidpunkt eller vad fasen som helst. En liten tröst är det att Gunilla som skrivit boken känner likadant....I boken tar hon bl a upp 8 olika undanflykter och en undanmanöver.. Här är några...

1. Slappna av.....
Används vanligtvis när partnern inte orkar leverera samma standard, ofta i samband med städning. Undanflykten förekommer också i samband med att barnen saknar mössa, vantar eller ytterjacka. "Slappna av"- ja det är inte helt enkelt för barnen som fryser så de hoppar. Det är minsann inte så viktigt med ytterkläder när det är kallt ute (idiot). Detta är en undanflykt som används för att ge dig dåligt samvete för att det till exempel är snyggt hemma, städat och barnen är varmt klädda. Intressant.
2. Måste vi planera allt, kan vi inte bara ta det lite spontant?
En fråga som ställs i de allra flesta hem. Används med fördel när det är något som har glömts bort gällande planering. Svaret är enkelt: "Tyvärr så snurrar inte världen runt oss, vi är inte universums nav, det går inte att vara spontan när alla ungar vill gå på friidrott, alla vill ha en stuga i fjällen eller när fritids tänker stänga. Tyvärr."
5. Det är bättre att du gör det, du är bättre på det.
Undanflykt som gärna används när barn gråter, barn ska nattas, presenter ska köpas, packning eller aktiviteter ska planeras. Ja, förmodligen är du mycket bättre på det, eftersom du har rutin. Svara därför: "Ja, och eftersom jag är bättre på det behöver du öva, varsågod!"
8. Jag kan inte bättre än så här.
Nej, det är tydligt det. Men det är en lam undanflykt och bör inte göra något intryck på dig. Han får öva då. Träna sig. Han har faktiskt lärt sig mycket i livet, detta kan han också lära sig. Uppmana lite käckt: "Jag tror på dig älskling! Du kan! Heja, heja!"
och sedan undanmanövern:
Ska jag skämmas nu?
En annan variant är: "Ok, då är jag väl värdelös då". Båda framförs i en ton som är allt från irriterad till ironisk och spydig. Det underliggande budskapet är: Du tror att du är så himla duktig, men du tjatar mest, tagga ner nu! Repliken har bara ett syfte, att flytta din uppmärksamhet från det brännande problemet: att han har misslyckats. Den enda vettiga responsen på denna undanmanövern är att svara: " Ja, du ska skämmas nu" eller "Ja, du är värdelös på det här. Se till att träna på det. Börja nu."
Jag har boken..om någon vill låna. Annars finns den på bokrean...några tior och du får lite stöd i vardagen!
Kram alla projektledare. Vi säger upp oss nu!

Vardagslunk...

..kommer man så lätt in i. Å i samma gamla hjulspår. Nu har jag varit dålig på att upprätthålla nyårslöftet och kommit in i gamla lunken igen. Jobba, träna och sova. Lite socialisation. Bättring ska ske!
...
Har iofs varit och hälsat på mina fd arbetskompisar på dv igår. Trevligt! Alltid gott med fika! och idag tog jag en kaffe på Åhlens med fina E. Stolt över mig själv att kakmonstret L kunde nöja sig med bara kaffe! Tänkte faktiskt komma i bikinin lagom till semestern i turkiet i maj!
...
I helgen blir det stugan så då blir det socialisation med mina syrror som ska vara med oss och sedan hoppas jag få träffa andra trevliga personer i trakterna. Ska bli skönt att vara uppe en helg. Sedan kommer jag jobba där på måndag och tisdag så det ska också bli jättekul! Hoppas det resulterar i mer jobb där uppe så man kan förlänga helger i stugan med att jobba där!
...
Igår var jag på Afrodance. Det är så himla kul! Man blir glad och svettig av att träna det! Nu måste jag bara ta mig dit även efter att barngympan slutar..det får bli mitt projekt efter mars månad!
..
Nä nu kika sig i spegeln innan jag ska gå på mingel med alla företag som sitter i detta företagshotel. Ska bli kul och nyttigt! Kanske får man fler att fika med och luncha med efter ikväll!


Toppen torsdag!

redan torsdag, veckan bara flyger iväg! På gott och ont kanske, livet går ju inte i repris. Vilken tur att man ändå övar sig för att vara här och nu och njuta!
...
Torsdagkvällar brukar jag i vanliga fall tillbringa på Hertsöbadhus och köra järnet med toppenbrudar, och herre. Eftersom fina maken jobbar em så är jag hemma med mina skatter istället. Nu har jag kört Aqua på torsdagar i snart 3 år så detta känns ju hur märkligt som helst. Märkligt, men skönt. Skönt att få komma hem från jobbet och stanna hemma. Men inte har jag fått något gjort ändå...Eller jo, det har jag ju visst! Jag har hunnit prata ikapp med bästa moster I som kom hit och hjälpte till att minska mängden i korvsoppa-grytan....Vännen, kvällar som detta saknar jag och när det blir sådana så blir jag så glad och kan leva länge på dem. Det är som back in the days på de 49 kvadratmetrarna ovanför" Påusten"!
...
Det är verkligt kallt ute nu. Så där så det går genom märg och ben. Men när man klär sig ordentligt så kan det vara ganska skönt att ha hundar ändå. När man är inne och tittar ut så vill man bara ta filten och heja på OS-deltagarna. Men när man klätt sig och kommit ut, då är det faktiskt rätt skönt att röra på sig, andas in det iskalla och klara. Även om det inte blir någon superlång sväng när man har någon annan hemma med barnen och man får ta tillfället i akt...men det är skönt. Ställtid. Från jobb och dagishämtning, matlagning, lite bus och kvällsbestyr så är det grymt skönt med den lilla stunden för sig själv. Ego tid. Tömma tankar och hitta nya. Jag får många bra idéer när jag är ute på promenad. Jag kommer inte alltid ihåg dem när jag kommer tillbaka. Men många gör det, som tur är!
...
I morgon ska jag vara arla på arbetet. Det känns bra. Nu har jag verkligen kommit igång och jag håller alla tummar och tår för att det ska hålla i sig! Det är både roligt och läskigt att etablera ett företag på en ny ort. Det är en erfarenhet som är bra att ha med sig i livet oavsett hur det går! Men kan det verkligen gå annat än bra? Tror inte det ;)
...
Bonusarna anländer i morgon. Ska bli mysigt. Ungarna längtar massor. Jag längtar också. Det är verkligen vår bonus, de ger perspektiv och glädje...och lärdomar om hur det är att vara liten och stor samtidigt nu. Jag måste säga att engagera sig för andra ger nya bekantskaper. När jag åkte buss hem från stan idag så träffade jag en pappa till bonustjejens kompis. Lite lustigt att stan är så liten så han var kontaktperson på hemtjänsten för farbrorn som jag tidigare var god man för. Trevligt att prata med honom om ditt och datt. Det finns fler sådana personer ute i denna stad, som blivit bekanta genom engagemang och som man alltid blir glad av att se. Och glädje ger kraft! Det är väl därför man orkar med det man gör, för att man blir tankad av så många och tömd av några färre!
..
Nu har Anja fått sitt brons och jag är så glad för hennes skull! Vilken kvinna hon är! Stark, trygg och härlig! Å en superbra förebild för unga tjejer. Man behöver inte vara pinnsmal, grova ben är funktionella! KLOK! Det känns hemskt att man verkligen ville att att Vonn skulle köra ut eftersom vi visste att det var enda chansen för Anja att få sin medalj. Men på OS får man köra lite Vodoo och glädjas när det går som man önskar....Man är ju glad att hon inte skadade sig när hon körde ur. Och efter Pärssons krasch igår så är man ju grymt impad att kvinnan vågar åka och komma 3 idag!
..
Nu ska jag våga fixa lite innan jag kryper i kojen.
Kram alla fina!

OS...

...vad spännande det kan vara och hur viktigt det är med arrangemang som detta som enar hela nationen! Extra stolt blir man ju när Charlotte Kalla från hemkommunen står för det första guldet och att det är en kille från Storuman som plockar nästa. Härligt!
...
Annars är det min intensiva vecka då maken jobbar em och man får dra hela lasset hemma själv. Vad jag är glad att jag inte är ensamstående mamma för de är HJÄLTAR. Å så är jag hiskeligt glad över att man har världens bästa grannar som tar med barn på träning eller hänger här hemma en stund så jag tar mig ut med hundarna utan alla barnen i släptåg. Tusen tack för att ni finns! Jag är en lyckligt lottad människa, och tackar min lyckliga stjärna för det!
...
Idag har jag varit och sagt adjö till min "farbror T" som jag varit god man för i drygt fyra år. Han har befordrats till evigheten och jag vet att han har det bra där han är. Hoppas att han åter är med sina bröder och med sina vänner. Det har varit en ynnest att få följa honom den sista biten i livet. Han har lärt mig mycket, och lett mitt liv på stigar som jag nog inte annars hade trampat på. Tack T, vart du än är!
...
Energin tryter. Jag vet inte var jag ska hitta den. Hoppas på en bra fredag som sedan generarar massor med lycka och energi. Jag håller mina tummar för det! Det är så mycket spännande just nu som är på gång och det kan ju inte vara så att allt går mig förbi.
...
I helgen kommer bonusarna, det blir barnkalas för grabbarna på lördag och förhoppningsvis skridskor på söndag. Kanske kanske hinner jag träffa fina E och få sällskap när vi åker i orren i stadsparken. Det beror på vädrets makter och jag håller tummarna för en lika fin helg som den som passerat.
...
Kram alla fina och kloka!

Alla hjärtans dag...

Det finns en hel del saker man kan göra på alla hjärtans dag..som t ex:
 1. Bestämma sig för att bli blodgivare och bestämma vilken dag man ska gå och lämna det första provet! Blod räddar liv! Bli en hjälte! Ge av hjärtat!
 2. Bli fadder för ett barn!
 3. Le mot dem du möter och fresta till med ett HEJ!
 4. Ring någon du inte pratat med på länge!
 5. Håll upp dörren för någon, hjälp någon med en liten enkel sak.
 6. Spontan hälsa på någon och ta med ett kexpaket. En kram, en kopp kaffe och ett ballerinakex kan göra vilken dag som helst till en bra dag!
 7. Skriv några personliga rader till dina närmaste vänner och skicka ett sms eller mejl...inget sådant massmejl..men någon rad som är speciellt formulerad för just den personen.
 8. Mys med dina nära och kära och berätta för dem att de är viktiga, unika och fantastiska precis som de är!
och jag har många som jag tänker på idag!
 • Bonusgrabben fyller 10 år och vi har förmånen att ha honom hos oss! på en stund blir det glass och present! Han önskade sig marängsviss, men av någon outgrundlig anledning ska de sätta laktos i alla maränger :( Nåväl. Det blir nog gott med glass också.
 • Världens bästa storebror fyller 33 idag. Han är i Thailand på semester och njuter av sol och värme. Jag skickar stora kramar och hoppas att han har det toppen. Grabbarna är dock lite besvikna över att han ska vara där så länge för det innebär att vi inte kan hälsa på när vi åker upp till stugan.....
 • Våran fina faster S fyller 35. Hon bor alldeles för långt borta och det går på tok för lång tid emellan tillfällena som vi ses. Vi längtar efter dig faster! Hoppas du får en bra dag!
På min lista av alla hjärtans dag tankar som värmer finns även:
 • Alla mina aquadeltagare, både på måndag och torsdag..och ja, ni som plurrar på M:s pass på onsdagarna också. Ni är så fantastiska och generösa. Det är en ynnest att ha mött er och en glädje att ta vara på all klok- och tokskap som ni delar med er av! Även om det ibland känns som att jag aldrig med vill gå till en simhall så vet jag att det kommer bli superkul direkt när jag träffar er alla! Tack för tipset på citat till nästa gång: " En vältränad röv kan inte släppa roliga pruttar...."
 • Mina klasskompisar från universitetet, C, V & T. Att träffa er en gång om året och ta del av era liv är toppen! Tänk att det är snart 7 år sedan vi lämnade LTU och att vi ännu ses! Stolt över er alla är jag!
 • De starka och kloka damerna på FK som jag jobbat med. Ni är kompetenta och snygga..och sprider en värme som inte kan undgå någon. Ser fram emot att få jobba mer med er ni vår!
De som jag önskar att jag hade fått krama IRL:
 • Min fina och kloka kusin U. Även om det kan storma så vet jag att du står stadigt. Du gör ett bra jobb och det kommer att sluta blåsa, även om det vissa gånger kanske inte känns så. Hoppas du får en toppendag med familjen idag!
 • Mina fina kusiner J och B. Ni är två av få som funnits i mitt liv alltid. Jag blir fortfarande glad av att höra om hur det går för er och tacksam för att jag får förmånen att följa er och era fina barns liv!
 • Givetvis många av mina andra kusiner. Kanske särskilt mina kusiner som just mist sin pappa. Även om man är vuxen så är det en stor förlust och jag tänker på er och skickar styrka.
 • "Min" fina M. Lillskrutt som snart är 1 år! Jag är ju nästan som din faster och du är viktig och värdefull för mig!
 • Vänner som bor alldeles för långt bort för en kram. Som C i fjollträsk, eller fam L i Göteborg...eller fina S & N i Kiruna...vi längtar efter att få träffa miraklet som bor i magen! Och till F som är i sydafrika och tar hand om sin pappa och syster. Vi saknar er alla!
 • S, du är min idol. Ingen kan kämpa som du och skratta när du stretar max! Jag hoppas att det börjar bli nedförsbacke snart och att du slipper den ständiga kampen. Men bara så du vet så finns jag alltid bakom dig och stöttar dig när det känns tufft.
 • Fam L. Ni är toppen!
 • Fina M på Kronan. Du vet att du har en särskild plats i mitt hjärta alltid!
 • Ja, alla mina vänner..man hinner inte träffa er alla även om jag blivit mycket bättre på att vara social! Vi och jag är lyckligt lottade som har så många fina omkring oss!
 • Moster I. Nu tror jag ju att jag ska få ge dig en kram IRL..men om det inte blir så så hoppas jag du vet att det iaf varit min avsikt. Du är värdefull och icke utbytbar. Det finns ingen som du!
 • Min mamma och moffa, mina fantastiska syrror. Jag hade verkligen velat krama om er hela gänget. Ni finns där för oss i vått och torrt och jag hoppas att vi kan vara lika bra tillbaka. Vårt liv skulle inte vara möjligt utan er!
 • Till "farmor" och "faffa" i Kiruna. Ni är toppen! Vi håller tummarna för att ni ska ta pension och komma närmare oss. Det är en skatt att få vara nära sina farföräldrar. Det vet jag. Å det är det enda vi önskar oss här i Luleå!
Sist men inte minst...
<3 Hundarna H. Ni ger mig tillfällen till mindfullness och ingen kan mysa som er!
<3 Mini, när du ler så blir hela världen lite finare och bättre!
<3 Midi, ingen kan ge komplimanger som dig!
<3 Maxi, varenda dag visar du mig att du utvecklas och lär dig.
JAG ÄR SÅ LYCKLIGT LOTTAD ÖVER ATT FÅ VARA ER MAMMA!
<3 Finaste Maken. I snart 10 år har jag varit en del i ditt liv. Du är verkligen mitt guld, min skatt och mitt allt även om det kanske inte alltid verkar så. Skulle inte kunna tänka mig att dela mitt liv med någon annan, eller leva mitt liv utan dig. Du är mannen i mitt liv....
Ha en toppen alla hjärtans dag alla!

Bloggtiden har varit knapp...

 

..och när den väl funnits har huvudet varit tomt på text eller fullt med sådant som inte kan skrivas på en blogg ;)
...
Just nu känns det som att jag har hundra saker i huvudet hela tiden. Jag jobbar för fullt för att få struktur i mitt kaos och göra en plan. Det kommer bli ordning, det håller på att bli ordning..Men det är nog L i ett nötskal…Ordning, total kaos, ordning osv.
...

Jag vet inte om det är solen och hoppet om våren som gör att mitt huvud fylls av idéer som på ett eller annat vis behöver få komma ut och upp till ytan. Handlingsplaner för hur det ska genomföras behöver också struktureras upp. Jag ska jobba med detta under morgondagen hade jag tänkt. Sätta upp SMARTA mål för mitt liv, både privat och i arbetet. Mål ska vara Specifika, Mätbara, Attraktiva, Realistiska, Tidsbestämda, Accepterande och aktiverande.
...

Mitt nyårslöfte var att bli mer social. Mer specifikt ska jag besöka mina vänner, få besök av mina vänner och göra saker med mina vänner. Det ska jag mäta genom att fylla i min almanacka över allt trevligt som jag gör med mina vänner och när jag går igenom min veckorapport i jobbet ska jag gå igenom mitt sociala mål. Att bli mer social är absolut attraktivt för mig! Även om man ibland är dundertrött och lat så vet man ju att bara man tar sig iväg till en kompis som man inte träffat på länge så fylls man av kraft och glädje…eller mat för den delen…som förra helgen när hela familjen blev bjuden på middag..Då blev det tisdbesparing då man slapp stå vid bänken och fixa mat och disk! Dessutom fick man träffa kloka och fina människor som man inte sett på länge! Det ska vara utmanande men realistiskt.
...
Jag har gjort en lista och jag kanske inte lyckas uppfylla den varje vecka. Som idag hade jag  för avsikt att basta med min fina kusin B. Men jag orkar inte. Och då är det bättre att våga säga nej. Inte för att jag inte vill, men för att jag behöver den kraften som jag har till att orka umgås på ett bra sätt i morgon istället!  jag har gjort en planering för några månader framåt så har jag också tidsbestämt saker. Innan denna månad är slut ska jag ha ätit lunch med dessa, bjudit dessa på middag. Varit och åkt pulka med dessa etc….Det kan bli himla sociala veckor ibland, men det behöver jag och maken. Vi är ursämst på att hälsa på och hitta på saker!
...
Accepterande handlar om att förstå varför målet är viktigt att uppnå. Vänner är en skattefri förmögenhet. Det är de som finns där och ger livet guldkant. Om man inte tar hand om en vänskap så tappar man bort varandra. Jag må vara snål då, men jag vill inte förlora en endaste vän för att jag inte dragit mitt strå till stacken och vårdat mina relationer. Mina fina vänner, ni är viktiga för mig, värdefulla och ovärderliga! Med aktiverande menar man att man måste börja jobba för att nå det, ett mål kräver handling! Å, ja, jag jobbar på att vara aktiv i mitt sociala liv! Någon som vill åka i orren i stadsparken med ungarna i helgen? J


RSS 2.0