Å så var veckan till ända....

..sitter och njuter efter en underbar vecka! Håller på att uppfylla mitt nyårslöfte om att bli mer social och måste säga att det går bättre och bättre dag för dag! I veckan har jag hunnit med lunch med gamla klasskompisar från universitetet på måndag, lunch med S på tisdag, middag med fam L på onsdag, till mamsen på torsdag och hade sällskap av C i bilen hela vägen upp, kaffe hos J på fredag, barnkalas hos familjen V på lördag, 30 års middag på Österns pärla med en massa härliga brudar på lördag..invit och Olivers med C & A efter middagen och idag söndag har bästa M varit på kaffe och sen har vi varit till fina familjen F/E och ätit middag och sedan bastu med M & S på kronan! Fasen..nu kan jag ta det rätt soft i februari eller??? ;)
...
Maxi har stannat hos mommo & moffa och skulle absolut göra det. Han var så himla bestämd på den punkten och hade knappt tid att säga hej då när jag åkte. På kvällen så ringde han med gråten i halsen och ville komma hem. Å vad ont det gjorde i mammahjärtat. Sedan blev det bättre och han valde att stanna ännu en natt fast han hade fått komma hem med kompisarnas föräldrar idag. Jag är stolt över honom. Få se hur det går att åka buss i morgon med snälla C som tar med honom till stan. Vilken tur man har att pappa L från Bäst åker och hämtar honom från bussen och lämnar honom på dagis....
...
Nu, fixa i ordning inför morgondagens bravader...sedan sova sött, gott och iaf till kl 06.00
Kram alla fina!

Blåsig tisdag...

Jag har beslutat mig för att cykla till och från jobbet så ofta som möjligt. I morse kändes det lagom motigt, men där vid 8 snåret så var det ändå rätt angenämt väder. När jag skulle cykla hem vid 16.30 så var vädret inte lika angenämt. Det blåste av bara den, men hem kom man ju...och nog kändes det skönt att få hem mina skatter från dagis. Maxi hungrig och trött och började protestera mot semestertrippen som är inplanerad till maj. Han skulle inte åka, men han skulle inte heller stanna med mommo. Jag försökte förklara att han inte behövde fundera på den saken en kall och blåsig januariafton när han är så där trött och hungrig som jag var dagen innan. När palt o bacon fyllde magen så blev det ett annat ljud i skällan och det känns så skönt! De är så duktiga mina killar. De dukar bordet och tömmer diskmaskinen, och plockar i sina matatiraljer. Tänk vad tiden går! Tänk vad de kan mycket! Å det är så skönt när rutinerna sitter och man slipper tjata.
...
Jag har läst flera bra böcker på sistone. Om familjer och om relationer och jag är grymt sugen på att sätta ihop en föreläsning om företag FAMILJ ab, med projekledare, ekonomichef..behövs lite LEAN production eller? Undra om det är någon som skulle gå på en sådan?
...
I morgon ska jag på företagsbesök. Det ska bli trevligt! Jag håller mina tummar för att jag får sälja in ett ledarskapsprogram. Det är mitt mål för veckan. Det skulle kännas som en seger och verkligen ge guldkant på tillvaron. Jag har bokat in kundbesök även nästa vecka och ska boka in fler i morgon eftermiddag och på torsdag förmiddag. Nu är jag på G. Det jag mer önskar är fler arbetssökande att få coacha. Det är riktigt härligt att se folk växa och våga och få dem att se nya vägar att nå sina mål! Vet ni om någon arbetssökande som får välja en coach från ett externt bolag så kan ni tipsa dem om mig!
Håller mina tummar...

Måndag, en seg sådan..

men det gör ingenting för då har man ju om inte annat ett LÅÅÅÅNGT liv. Om alla dagar skulle gå lika snabbt som vissa så skulle man snart sitta på månen och titta ner på de sina...
Det har varit en skön helg med trevliga aktiviteter så som high school musical på fredag, rensning i röran på lördag och söndagen gick lite i socialiserandes tecken! Pulkaåkning och spaghetti och köttfärssås med goda vännerna. Kycklingrätt med familjen med fina moster I inräknad. Även grannkillen ville ha sig lite mat här, han hade kollat med sin pappa så det var ok ;)
...
När maken är på jobbet försöker vi äta sådant som han inte uppskattar så mycket så idag blev det fiskpinnar, i morgon blir det soppa och på onsdag lax och potatis....
...
Annars flyter livet på som vanligt. Inga större sensationer har vi här på sst. Ungarna växer och frodas. Jag är som jag är och maken mekar fortsättningsvis. Märks att hojsäsongen är på ingång. Nu har han dock varit så klok att han ska sluta meka på helgerna. Skönt säger jag!
...
På torsdag beger jag mig norrut mot mumindalen för att träffa en massa spännande företag! Samtidigt ska jag passa på att hälsa på mamma och låta ungarna vara lediga från dagis i några dagar. Det är jobbsamt att vara liten och behöva vara långa dagar på jobbet. Denna vecka blir det tre dagar och sedan ledigt fyra för ungarna. De är glada över det. Mommo är minst lika lycklig. Vilken tur att jag har världens bästa mamma och att ungarna fått en sådan "moffa" som gillar att vara med dem, även om det inte finns någon som helst biologi inblandat!

Kvinnor kan!

Oavsett vad du ger en kvinna, kommer hon att ge dig något bättre. Ger du henne säd, ger hon dig ett barn. Ger du henne ett recept, ger hon dig en måltid. Ger du henne ett hus, ger hon dig ett hem. Ger du henne ett leende, ger hon dig sitt hjärta. Hon multiplicerar och förstorar oavsett vad du ger. SÅ...om du ger henne någon skit, så förvänta dig ett ton tillbaka.. ♥

En bra start på veckan...


Först cykla till jobbet i ett underbart väder och så hann jag jobba ett tag innan jag tog en paus från det och körde två pass aqua för träningssugna damer. Skönt! Sedan tillbaka till kontoret och flytta in möblerna som äntligen anlänt till stan! Nu känns det som att det är mitt kontor, mitt jobb och nu är jag taggad till tänderna! I morgon ska jag fortsätta ringa och boka in kundbesök och hoppas på att jag får komma och berätta om oss till många!
...
När jag var hemma igen så höll maken på att fixa middagen. Skönt! Även om vi har lite (läs MYCKET) olika syn på varierad kost och vad som ska ingå i en middag så är jag nöjd bara jag får maten lagad med kärlek! Å det är det. Även om jag kan menyn för när maken lagar mat utantill. Men vad tusan. Har man ett vinnande koncept så har man! Mini och Midi älskade maten. Åt för flera och det är skönt att slippa diskussionen och tårarna i matbodet. För midi kan verkligen vråla utan anledning. Utan att man säger något utan bara av att ställa fram maten på bordet.
...
Sedan blev det super Mario med boysen. Fy vad kul det är! Maxi kissade på sig och jag var inte långt ifrån när vi besegrade bossen! Men roligt var det. Nästa gång ska vi ta en kisspaus lagom in i spelet. Jag är som en liten unge när jag får spela super Mario.....
...
Sedan var det bara i duschen med maxi och i säng med de övriga. Å sedan ta itu med tvättstugan..å jag gjorde det!

Nu tomt och fint! Jag ska försöka att inte bygga berg. Men jag är expert på det...i morgon är ju ändå alltid en annan dag. Men jag vill faktiskt spara den energi som går åt till att se tvättberget och inte idas ta itu med det....För det är en energitjuv utan dess like. Men nu kan jag njuta hela veckan. Ända till söndag när jag tvättar igen! Men nu är det ju nästan en vecka kvar tills dess!

I morgon blir en bra dag. Ska jobba i bilen, medan bästa M rattar oss till IKEA. Kvalitetstid=me like!

Så var veckan till ända...

Tiden går fort när man har roligt och nu när söndagkvällen är här så är det hög tid att sammanfatta veckan...eftersom jag nu har en hyfsat rolig mobil som kan ta bra bilder enkelt och sedan bara blåtanda dem till datorn så kan man ju inte låta bli att dokumentera ens liv i lite bilder också...
Till maxi och midi ha jag stickat färdigt deras "Lulehockey sockor". Det var länge sedan jag stickade, men nog är det rätt skoj att skapa med sina händer ändock! Kanske inte den bästa hobbyn för min onda axel, men det funkar!
...
Jag har kört 5 aquapass för träningssugna och även om jag var tveksam så måste jag erkänna det på bloggen: Jag har fått motivationen tillbaka! Det ÄR roligt att inspirera andra till att må bra! Och det behöver jag eftersom jag tillbringat åtskilliga timmar med att fylla sluket med gott...som..
som jag införskaffade på Holms i fredags. Då var vi iofs hos mamman o barnen på bäst och åkte pulka och hjälpte en kille som kört fast i en grop! Mammakraft utan dess like! Det var maxis önskan..han ville att vi skulle bjussa på:
Så sådana fick barnen...I veckan har jag även hunnit smaka 3 helt nya rätter för mig..2 från den fantastiska kokboken med mat för årets alla dagar som maken fått av mig och en från buffe. Det blev en bohusgryta med grönsaker och fiskbullar som jag fö hört att barn ska gilla. Har aldrig ätit det själv så nu var sanningens minut inne. Det var OK, men inte fasicken var det någon i vår familj som gillade fiskbullar. Tur att bonustjejen gillar fiskbullar så att den andra burken går åt!
PÅ fredag bjöds det på kycklingpytt och det var dundersmaskigt. Ännu godare blev det med lite aioli till..kan tänka mig att det även är gott med guacamole...
I helgen har jag inte bara ätit gott..jag har även motionerat genom att börja lördagen med en långpromenad med doggar och bästa moster I. Välbehövligt att röra på sig i ljuset så att man laddar med D-vitamin, välbehövligt att få surra med en nära vän, välbehövligt att hundarna fick springa av sig ordentligt! Tack vännen! Sedan lunch, rester från fredagens goda pytt och därefter begav vi oss mot Boden och nordpoolen! Det var riktigt härligt att komma iväg hela familjen! Att dagen avslutades med pizza hos goda vänner, med glada skratt och trevligt snack! ÅÅ fam vattendrag, det måste vi verkligen göra om! Ni får komma och hänga hos oss snart!
...
Idag söndag har jag promenerat med papper och annat till återvinningen. Undra vem som tömmer alla förpackningar som jag kånkar dit? Men det blir så rent och fint när man tömt lagret hemma! Sedan skuttade hela familjen åter i bilen för att åka och gratta fina J som redan är 1 år! Tänk vad fort tiden går ändå! Passade på att ta med en påse med kläder från mini som han vuxit ur..och ett gäng med leksaker som grabbarna vuxit ifrån. Han fick en "egen" pyamas av oss också. Jag tycker dock att det är ypperligt att man kan ärva saker av varandra och spara på jorden och på sina slantar. Det är det bästa med att ha 3 grabbar, att de kan ärva av varandra....och att sedan fina J föddes 1 år efter mini så man har någonstans att sända vidare det som blivit för litet.
...
Jag är rätt bra på att rensa och sortera. Men nog blir det kaos ändå. Och nog är det så att det märks i tvättstugan att man är 5 i familjen plus bonusar...Vår tvättstuga är jättebra, det ryms jättemycket i den...men det är också en nackdel. När man inte behöver se eländet så kan man ibland tänka att det inte existerar och det gör att man gör en massa annat istället för att ta hand om detta:
Nu är det bara tvätt från 3 maskiner där..så i morgon hoppas jag att jag får lägga upp en bild då man verkligt ser hur fin tvättstugan är. Det blev dock ytterligare en påse med kläder till fina J..och en stor påse till röda korset och en påse skräp..sådant med fläckar som inte gått bort i tvätten och sådant som var urtvättat och söndernött...Nu gäller det bara att leverera till röda korset..i veckan ska det vara gjort!
...
I morgon är en lång med bra dag på jobbet....välbehövligt! Ha det gott mina fina vänner!

Gjort en insättning på blodbanken....

har jag gjort idag. En sak borta från min att göra lista. Det är blodbrist i hela landet. I skåne ställer de in operationer för att de inte har nog med blod. Hemskt. Alla fina blodgivare, och ni som kanske skulle kunna tänka er att gå och offra 3-4x30 minuter av ert liv GÖR DET NU! Det är hemskt om vi ska slösa bort massor med operationstider bara för att det inte finns blod att tillgå! Inser nu att det är 8 år sedan som jag tog beslutet att bli blodgivare och verkligen genomförde det. Har haft uppehåll mellan Maxi och Midi och under graviditeten av Mini. Men annars har jag dragit mitt strå till stacken. Fler behöver göra det. Se det som ett av dina mål i år! Dessutom får du 50 spänn eller två trisslotter för besväret..och så får du fika. Saft och polarklämma är aldrig så gott som på Tappstället här i stan! Jag som inte ens gillar saft! Någon lycklig har vunnit 200 000 på en triss från tappstationen. Det var inte jag. Jag fick två nitlotter, men känner mig som en vinnare eftersom jag är frisk och kan ge blod, och jag kan ju faktiskt rädda liv med det. En vardagshjälte helt enkelt!

Måndagen är snart till ända....

Nu har verkligheten kommit ikapp...varit och kört två aquapass, flyttat kontoret och fixat med papper...hämtat barn på dagis och fixat middag etc eftersom maken är på jobbet..Idag skulle min "mommo" ha fyllt 68 år om hon hade levt. Tänker på henne idag. Tack för allt du lärt mig mommo, och för att jag har fått vara så mycket med dig! Alltid en plats i mitt hjärta!
...
Idag har även en farbror som jag varit god man för i över 4 år gått ur tiden. Känns konstigt att han inte längre finns. Han har haft jättefina år på äldreboendet, med toppenpersonal och mycket värme! Kommer att sakna dem nu när man inte längre behöver åka dit och hälsa på honom. Så livet i alla dess faser har varit nära mig idag....
..
Nu jobba lite när barnen sover och sedan i säng! God natt alla vänner, var än ni är!

För fyra år sedan...

kräktes jag som ett djur efter att Midi plockats ut ur min mage kl 19.02....Så liten..bara 46 cm och 2340 gram...Så fiiiiin! Å vad lycklig vi var när han anlänt och var OK! Å vad lyckliga vi är ännu...för det är en fantastiskt klok liten kille som vi förunnats! Han är så omtänksam och tacksam...En riktig charmör! Mamma och pappa älskar dig du finaste killen!
...
Vi har haft kalas för mini och midi. Massor av barn och föräldrar har varit här och fikat. Mycket trevligt! Fast nog var det skönt när alla gick hem och det blev tyst igen.....Fast det hade man ju inte tyckt om det inte varit fullt ös först! Tack alla som var här för trevligt sällskap och fina presenterna till Killarna! De är lyckliga över alla fina star wars prylar, cars prylar, kläder, spel och filmer! Tusen tusen tack! Nu är det inget kalas förrän i slutet på maj när maxi fyller 6 år. fatta 6 år till sommaren...till hösten börjar han skolan....Tiden går alldeles för fort!
...
I morgon börjar vardagen på riktigt. Två aquapass och flytt på jobbet...På onsdag är den också två aquapass...och på torsdag ett. 5 pass första veckan. Ja, man ska starta hårt..det nya livet inför sommaren 2010!
KRAM ALLA FINA!

Helg och fredagsmys....

med let´s dance...Jag har myst med mini i soffan och det är så himla härligt..när han skakar på hela kroppen för att man ska klia lite mer....MYYYYS! Idag har jag varit och shoppat två par jeans till mig och massor med star wars kläder till mina killar. Maxi tyckte att mini måste få en star wars tröja nu när han fyller 2 år..så han måste väl det då. Föga brydd tror ju jag. Men Maxi är mycket bestämd på den punkten!
...
Ska dra till butiken och handla karra..till granen för morgondagens plundring. Fina faster har skickat choklad från tyskland, men det tål ju inte bonusen så jag måste fixa lite till honom!
...
Nu Willy på lets dance...inge mer blogg! Heja Willy!

Wiiiiiiiiii...

vad roligt det är att spela super mario på Wii...särskilt när man kan vara flera inne i världen samtidigt och spela tillsammans med ungarna! Jag och bröderna bus har skrattat så tårarna har runnit! Det är länge sen som jag hade så roligt en helt vanlig tisdag!
Annars lunkar livet på som vanligt! Har jobbat idag och ser fram emot en dag utan väckarklocka i morgon....sedan hade jag tänkt hälsa på lite om någon är hemma..måste ju börja infria mitt nyårslöfte! Men när det är så här kallt så vill man helst låta bli att lämna huset! Tur att Facebook och bloggar finns så man vet vad ens vänner pysslar med!
Frys inte mina vänner...kryp ner under en filt, se en bra film, läs en god bok..eller bara slumra en stund!

Hem ljuva hem....

Nu är vi "back in town"! Det har varit grymt sköna dagar i stugan! Vi har verkligen myst hela familjen och jag vet inte när jag har sovit så mycket som de senaste dagarna. Mest troligt grymt välbehövligt! Jag tog dessutom en mindre lur i bilen på väg hem och nu efter maten så har maken gått och lagt sig för att få sova en stund...Vi har helt enkelt startat det nya året på ett grymt lugnt sätt. Men nu blir det ändring på det! I morgon är det jobb igen som gäller och nu är det bara gasen i botten!
...
Det har varit jätte kul att träffa våra vänner där uppe i buschen..och givetvis mamma, bror, faster och kusiner med familjer. Det är ett sånt skönt lugn när man är där! Basta, ta en kopp kaffe..titta på snön som faller...Å sedan när det var kallt så hade man inga krav på att vara utomhus heller så jag och midi har legat på stora sängen och lyssnat på kassett sagor som barnen ärvt av kompisens ungar. Perfekt att ha där nu när vår cd-spelare blivit stulen. Det är nostalgi att höra kassetbandsspelaren surra...Alla dessa blandband som man spelat in genom åren!
...Nu laddar man ner mp3 i Ipoden...eller nåt!
...
varje år brukar jag ge ett nyårslöfte. I år har jag klurat och klurat och kommit fram till att jag i år ska bli mer social och göra mer trevliga besök hos mina fantastiska vänner. Detta kräver planering och logistik. Men i år ska jag vara mer social än nånsin! Påminn mig om mitt nyårslöfte om jag blir lat mina vänner!
...
Nu står alla väskorna ouppackade och väntar på mig. Det är det tråkigaste med att åka iväg och komma hem. Varför kan de inte packa upp sig själva? Hm...Men när ungarna blir större så blir det på något sätt enklare och enklare eftersom det är en massa saker som man slipper tänka på. Som välling. Fy vad skönt det är att slippa släpa det land och rike runt! Och snart slipper vi släpa blöjor. Längtar! Han är så himla duktig mini och går och hämtar pottan när han behöver..ibland är det dock lite sent så det är bra att man har up´n´go!
...
Ha det gott där ute alla vänner!

RSS 2.0