måndagsrensning...

i trädgården! Välbehövligt värre! Nu ser man ju att det finns annat än kvickrot och rölleka i jordgubbslandet! Borde flytta på dem egentligen. Vet inte riktigt vart...får fundera på det. Ett världsligt problem!
...
Idag var fina M förbi innan jobbet. De har blivit med stuga ute i skärgården. Så himla najs! Där vill vi vara och hänga med er om somrarna. Vi måste hitta någon årligt återkommande tradition så att vi verkligen får vara där och ha det trevligt! Skärgården är så himla fin! jag är så glad för er skull vännen...och givetvis även för min skull..som kommer att få vara där och skratta och mysa tillsammans med er!
...
Lite extraknäck blir det på gruppis såhär innan sommaren. Behöver lite extra slantar då jag tänkte vara föräldraledig i Juli och man aldrig vet när pengarna från FK betalas ut. Väntar även på pengar från två godmanskap. Håller tummarna för att jag får dem före sommaren i allafall. hur lång tid kan det ta med en bouppteckning egentligen????
...
Annars är det rätt lugnt på hemmafronten. På jobbfronten är det fullt ös och från och med i morgon så ska jag jobba heltid ända till midsommar. Veckan efter tänker jag ha semester! Så skönt med några lata dagar utan tanke på jobb!

Nyss var han ett litet knytte...nu är han 6 år, vart tog tiden vägen?

Ibland när man har mycket som man vill hinna med, eller har sovit dåligt så längtar man tills barnen blir lite större och ska klara lite mer själv. Men oftast så njuter jag av nuet och den fasen som vi är i just nu. Just nu är det bäst! Tiden går så fort ändå. Tänk att maxi fyllt 6 år. 6 ÅR! Han är ju stora killen nu! Bygger lego och cyklar på 20 tums cykel med handbroms och dönickar på. Kan alla bokstäver och ska börja skolan till hösten. Fatta skola för mitt lilla knytte!?
...
När mini och midi också blivit lite äldre och klokare så har man blivit friare. Man kan göra saker ute på gården och de kan leka själva utan min inblandning. Så skönt! Man kan göra saker lite senare på dygnet och man vet att de fixar att vara vakna en stund om situationen kräver det och att de inte kommer riva stället.
..
Antar att Maxi snart kommer att flirta med brudar och hänga med kompisar som grannkillarna gör. Fasen, det var ju nyss de var 5 år och hoppade nakna på studsmattan. Tänk att det är 7 år sedan vi flyttade till vårt lilla hus och hur snabbt de åren har gått. Om det fortsätter ösa på i samma tempo så är man snart pensionär. Så skönt det ska bli! Då...men nu ska jag njuta av tiden just nu och just här!

Oooonsdag..i iiiiiinlandet och vid pooOolen...

och nu är en liten mamma lite sliten. Ska studsa i duschen och sen krypa ner mellan lakanen i några timmar.
Även om man ibland känner sig sliten så är jag ändå så himla glad och tacksam över att jag är där jag är. Att jag betalar skatt så jag får sjukvård och att jag inte behöver vara rädd att bli utsatt för olika övergrepp som ett maktmedel i krig.
...
När minns vilken panik jag fick när jag låg på operationsbordet när mini skulle plockas ut. Tanken slog mig att något skulle kunna gå snett och att jag inte skulle överleva. Panik. Tänk om jag inte skulle få vara med mina barn och se dem växa upp. Sedan känner man sig lite illa till mods innan amningen kommer igång. Känslan att inte kunna ge barnet all den mat som den tycks vilja ha. Eller känslan att inte räcka till när liten bara gråter och gråter och ingenting tycks hjälpa.
...
Tänk då att bli våldtagen så att du förskjuts av din familj som något fult och smutsigt. Eller att få armarna avhuggna så att du inte ska kunna ge mat till dina barn. Tänk att inte överleva en förlossning för att du inte har råd till rena plasthandskar och bedövning.....
..
Min mamma har allt hon kan önska sig. Hon har 4 friska barn som hon får vara delaktig i deras liv. Hon har 3 barnbarn som älskar henne mycket. Hon har mat på bordet och kan bjuda sin familj på mat. Morsdagspresenten till henne blir att hon kommer att ge en annan mamma möjlighet att få samtalshjälp, bedövning vid förlossningen....Det finaste man som mamma kan ge en medmamma. Jag önskar mig det på min fikabricka på söndag morgon. Att mina barn fått hjälp av sin pappa att hjälpa andra mammor. Mammor som inte har det lika enkelt som mig. Att lära mina barn att man blir glad av att hjälpa andra och att man kan göra mycket med lite....Mina bästa presenter har jag fått 04, 06 och 08. De ger mig så mycket glädje och värme...som små kärleksgåvor varje dag. Tack för att jag får vara en del av deras liv! Tack för att det ger mig möjlighet att äta tårta på söndag! Jag önskar mig en dag då alla världens mammor inte skulle behöva något annat än tårta för att må gott. Tänk om vi når dit en dag! Ett steg är att stödja röda korsets "rädda mammorna"! Så alla ni som läser min blogg och funderar på en present. Problemet är löst! Rädda mammorna!

Insättning på blodbanken -Check!

När de rosa kallelserna dyker ner i brevlådan är det lika bra att ramla in på blodcentralen direkt om det är öppet. Det var det idag så jag for genast och la mig på britsen för insättning på blodbanken. Även om mitt blodvärde var toppen så känner jag mig så trött idag...Så efter att jag hämtat barnen på dagis har jag legat platt på soffan. Maken får fixa maten. Så välbehövligt för en blodgivare!
...
Gammelhunden är hos sin flamma och hälsar på. Vi får se om det resulterar i några valpar. Det hade varit för härligt med små tassar och gosa med de små liven! Håller tummarna massor och mycket! H ska sova över hos Prinsessan L som Midi kallar henne. Vi får se hur de har det i morgon!
...
I morgon blir det inlandet hela dagen. Sedan hem och jobba på som vanligt. Mina adepter har fått jobb så det känns kul att det går framåt! Man blir så glad och stolt över dem som tappat hoppet och sedan själva jobbat på så de fyllt på med positiv energi och tagit sig vidare. Det är inget enkelt jobb. Försök själv skriva hur fantastisk du är och varför någon ska välja just dig! Det kan låta enkelt..men är svårt som bara den!
...
Hoppas på kaffesällskap i kväll. Mitt nyårslöfte går sådär. Inte dåligt, kanske inte riktigt bra heller...men det går framåt och det är trevligt!
..
Pratade med en mamma vars barn varit placerade hos oss för några år sedan. Hon har återigen träffat en destruktiv man, fått barn med honom och nu har hon flyttat ifrån honom. Barnen mår skit. Har sett honom slå henne. Hon är ensam i en ny stad. Äldsta barnet vill till oss. Det gör ont i hjärtat. Det är varmt i hjärtat. Man känner sig hjälplös och maktlös. Älskade små ungar.....fina mamma...kom till Luleå så vi kan hjälpa er NU!

Blocket.se..

Nu blir vi av med sak efter sak som vi har använt till våra fina skatter. För någon vecka sedan rök tvillingvagnen med tillhörande liggdel och idag rök det fina skötbordet....Tomt blev det i toaletten och genast tänker man att det är hög tid att reparera det slitna rummet....fast det kommer längre ner på priolistan. Tydligast har vi en hel del projekt före toalettrenovering.
...
4 års kontroll med finaste midi. Helt perfekt unge helt enkelt! Lagom lång och lagom tung! Bra utvecklad syn och hörsel som är ypperlig för åldern! Duktig på att göra som bvc-A sa till honom. Ritade en fin gubbe och ett tydligt kryss...Så stolt är jag som mamma till honom. Så fin är han. Tänk att mammor kan få så fina barn och att man kan bli så stolt och lycklig av att se dem vara precis som de ska!
...
Annars är jag rätt sliten efter en skön helg i stugan med 30 års fest som grädde på moset. Så skönt och trevligt! Så välbehövligt att få umgås med härliga personer! Tack ni fina som var där!

25 maj kl 18.30

kan de som vill lära sig mer om barn, mat, aktivitet och sömn..om stressande småbarnsår och konsten att säga nej, infinna sig på Hälsoplanetens förskola!
Anmäl ditt intresse genom att kommentera detta inlägg, skicka mess på FB eller hotmail!
Det kommer bli en toppenkväll! Passa på!

En mammas vardag....

Åter i verkligheten...åter i vardagen och det är så hiskeligt skönt! Speciellt när man jobbar och maken är hemma och sköter markservicen! Ingen
Eller:
och inte heller behöver jag bekymra mig över:
och mamman....hon arbetar HÅRT på jobbet...många långa timmar med jobbiga möten och stressiga luncher med trevliga vänner ;) Som första mötet efter lunch...en trevlig klient och denna:
I solen....så underbart gott...så skönt! Att få jobba kan ibland vara som att ta en paus från vardagen och lyxa....sen finns det givetvis dagar på jobbet som gör att man vill vara någon annanstans..Men när jag vet att mina barn har det bäst med sin pappa....att pappan är den bästa i hela världen som ser till att markservicen flyter på.....då kan jag vara här och nu på jobbet..och fresta till med en vuxenstund i solskenet!
I morgon är en annan dag. Då ska jag frukosta med härliga företagare..sen lite möte och sedan är det STUGAN! Så himla skööööönt!

Borta bra men hemma bäst!

Nu har en vecka på all inclusive i Turkiet passerat. Så skönt har det varit! Så välbehövligt med en paus från vårt kaos! Snabbt är man åter i vardagen, fast nu med laddade batterier och en ny kraft att bemöta vardagens små kamper med!

Svägerskan från Tyskland passade på att överraska oss på hotellet och grabbarna har verkligen haft kul med faster! Det är 1 år sedan vi sågs senast så det var en trevlig överraskning! Vi har badat, badat, badat och badat....däremellan har vi ätit och ätit och ätit...Så nu är det bara att bita i ett surt äpple när man inte längre har massor av mål mat serverat flera gånger om dagen. Men det känns bra. Aldrig smakar korv och makaroner så gott som det gör när man kommer hem från en utlandsresa! Nu är det bara att börja spara slantar och fylla upp den tomma semesterkistan igen. Just nu ekar det hopplöst när man ropar efter slantarna där!

Resan gick bra och första dagen tog jag, "farmor" och "faster" hamam och massage. Så skönt och välbehövligt! "faster" passade på att ta massage varenda dag och kände sig som en ny människa sista dagen på semestern. Farmor tog också några ytterligare behandlingar på det fina spat som de hade på hotellet. Själv var jag rätt nöjd. Det är så skönt att slippa alla måsten i en vecka..bara det är ju som en massage!

Grabbarna som så stort ville sova med farmor och farfar ändrade åsikt när vi väl var framme. Några nätter sov Maxi med dem, men ingen annan av barnen gjorde något som helst för att sova med dem. Nej, med mamma och pappa. Även Maxi sov två nätter med oss..De nätterna blev det inte mycket sömn för de vuxna i familjen. Men mysigt..och varmt!

När vi började packa ihop för hemfärd började Midi opponera sig och tyckte att vi skulle stanna ytterligare en vecka. Men när planet tagit mark på hemmaplan jublade han och pussade sin minst lika lyckliga storebror rätt på munnen av lycka! Under bilfärden hann de med ett antal sådana lyckopussar innan de muntert studsade ut ur bilen när vi stannade på uppfarten hemma. Så härligt att återse sitt hem! Så underbart att det varit varmt och skönt så att den nykrattade gräsmattan ändrat färg och björkarnas löv börjat slå ut. Precis som jag önskat mig!

Efter att ha hämtat hem unghunden och fått gammeldoggen levererad var hela flocken åter samlad. Gammeldoggen hade knappt ätit på hela veckan. Han är så himla sjåpig den hunden. Han äter inte om han inte är lycklig. Han är lycklig när han är med sin familj. Igår åt han en stor skål med hundmat på kvällen. I morse tröck han ytterligare en. Han sprang och skrattade med hela sitt terrieransikte när vi var ute på morgonpromenad. Han har verkligen saknat oss. Kanske unghunden mest. Men nog måste matte villigt erkänna att man är inte hemma förrän terriern sover i knävecken hela natten!

Efter uppackning och kvällsrutiner med de finaste barnen som finns smög jag och bästa maken i bastun. Så skönt att riktigt få tvätta av sig allt resdamm. Säga vad man vill om turkisk hamam...men nog är det få saker som slår en hemmabastu med en kall norrlands!


Lördagstrött...

Sovmorgon är inte att förakta. Speciellt inte när man är vimsig som jag och drar igång en tvättmaskin kl 00.00 och är så himla korkad så jag kliver upp på natten och hänger tvätten. Nåväl. Den var torr på morgonen när jag vaknade. Korkat kallar jag infallet.
...
I morse var tvättkorgen tom här i huset. Nu på kvällen är den halvfull igen. Mycket tvätt blir det med 3 barn i huset. Mycket tvätt blir det när barn leker ute hela dagen. Kryper, klättrar och cyklar. Smusränder i ansiktet varje kväll. Duschen är en mellanstation innan sängen. Men inte illa är det att krypa ner bredvid midi och nosa honom i nacken en stund. Andas djupa andetag...min älskade unge! Sen vänder han på sig och vill skriva på min rygg. Han skriver och säger högt och tydligt JAG ÄLSKAR MAMMA! Man ligger där alldeles fylld av kärlek och lycka..o stolthet över att man har en son som kan uttrycka känslor!
...
Det har varit en intensiv dag och jag känner mig sliten. Ska jobba en stund nu när alla mina fina barn sover. Då kan jag bara lalla på i morgon hela dagen. Se till att allt som ska med är med. Sen ska jag njuta i en vecka. Läsa böcker. Äta mat som jag inte har lagat själv. Någon annan ska skura upp sanden efter mina barns fötter. Det är himmelriket på jorden. Sen, när det blir söndag kommer himmelriket vara något helt annat. Då kommer det att vara att få bada bastu, äta makaroner och korv..och absolut att krypa ner mellan lakanen i min egen säng...

Det finns en särskild plats i helvetet...

..för kvinnor som inte hjälper andra kvinnor. I mitt jobb får man träffa olika typer. De flesta är helt otroliga. Sådana vardagshjältar som jag blir glad och varm och inspirerad av. Ibland, väldigt sällan, träffar man sådana som passar bra där det är hett och brinner..och man har svans och horn. Hu. Idag har jag träffat en sådan. Man blir lika chockad varenda gång att det finns personer på höga positioner som är riktiga stolpskott.
...
"Du allsmäktiga, vem du än är....snälla skydda mig ifrån att bli en bitterfitta. Jag vill inte bli sådan, någonsin. Påminn mig om hur det är att vara småbarnsförälder och jobba heltid. Påminn mig om att barnskor och kläder är dyra. Påminn mig om att det är värdefullt att ha småbarnsföräldrar i sin personalgrupp och att de är grymt bra på att jobba. Påminn mig om jag någonsin tänker sådana tankar som bitterfittor har, att jag ska sluta tänka så med en gång.. Amen"
...
Tur att jag har förmånen att ingå i fler nätverk där det finns kloka och varma kvinnor i olika åldrar. Från gymnasiet till klimakteriet....Man får skratta och må så gott med er bästa Korpare! Vissa ligger på spikmatta...andra på annat ;)
Ni är underbara och fantastiska och energiska! Ni ger mig så mycket glädje och kraft! Inga bitterfittor här inte!

Vänskap

Fick detta på mejlen och vill dela med mig av det till alla fina! Till mina dyrgripar i den skattefriaförmögenheten som jag har...ni är BÄST! Jag vore inget utan er!


En enkel vän, de kommer till dig och agerar som en inbjuden 
En verklig vän öppnar ditt kylskåp och serverar sig själv.
En enkel vän har aldrig sett dig gråta.
En verklig vän har sina axlar våta av dina tårar. 
En enkel vän känner inte till dina föräldrars namn.
En verklig vän har deras nummer i sin adressbok.
En enkel vän tar med sig en flaska vin till dina fester
En verklig vän kommer tidigt och hjälper dig att förbereda och stannar sent för att hjälpa dig att diska.
En enkel vän avskyr om du ringer när denne gått och lagt sig.
En verklig vän undrar varför du väntat så länge
En enkel vän tror att vänskapen är över efter ett gräl
En verklig vän ringer dig efter ett gräl
En enkel vän förväntar sig att du alltid är där för denne.
En verklig vän är alltid där för dig

Hos oss får man oftast servera sig själv...vi är sådana personer. Jag tror att de flesta har plockat i och ur vår diskmaskin oavsett vardag eller fest :) Jag grälar nog rätt sällan, men är inte sen att säga förlåt om jag gjort fel....

Jag blir så glad när jag tänker på mina fina vänner. Många från barndomens enkla dagar har följt med genom tonårens taggar och vuxenlivets snår...hoppas jag får dela mitt liv med er även på ålderns höst!

 

   


Tisdag med ToysRus, blomsterinköp...

Blev less på allt brunt och trist där ute. Var tvungen att åka till blomsterlandet och införskaffa lite penséer och tusenskönor. Genast blir man glad av lite färg i krukorna här ute! Slog även till på en ny kruka till vår nya entré..
Nöjd! Man känner sig genast välkommen hem!
...
Mommo har varit här över en natt. Grabbarna fick varsin peng att köpa lego för så det var bara för mamma att åka på toysRus efter att Maxi varit på sista sportskolan för honom denna termin. Nöjda och glada var de när de fick välja varsin legolåda. Även om de gärna hade köpt de som var way pass deras budget :)
...
Budget. Hu, måste sätta mig ner med min egen budget och göra en plan för framtiden. Det blir ju semester nu och sedan ska vi åka på semester även i sommar. Även om det då blir innanför landets gränser. Veckan är bokad med fina familjen Lo i Götet och det ska bli så kul att ses igen! Jag vill åka på minisemester med dem, mamma Lo är på samma spår..men jag vet inte om vi får med våra bättre hälftar och våra grabbar på tåget. Antar att de vill tillbringa så mycket tid som möjligt på någon dammig crossbana! När man är i farten går ju plånboken som en abborrkäft så det är bäst att förekomma genom att göra en budget!
...
I morgon ska jag skala av lite barr. Välbehövligt. Jag ser ut som ett litet troll i skallen...men det kommer att bli så fint när fina Lina har fått använda saxen en stund. Sen ska jag också äta lunch med fina M. Long time ago darling! Det ska bli trevligt att prova på ett annat ställe än de gamla hederliga Symfoni!
..
Nä, nu jobba en stund till. Lite skrattretande är att det sista jag ska göra ikväll är att läsa om stress och stressorer....sen är det bara snarkning för hela slanten som gäller! Go natt alla fina!

Söndag och flocken är samlad!

efter en "famijefri" helg är familjen åter samlad. Temperaturen i huset har stigit några grader och ordningen är återställd. Eller kaoset om man så vill. När man är ensam hemma i huset får sakerna ligga på sina platser. Legobitar och duplo och bilar i sina lådor. Soffkuddarna i soffan. Sängar är bäddade. Ordning och reda. På fem minuter har ungarna ordnat kaoset. Så härligt! Liv i huset och museet är väck. Men nog är det skönt att få ha en helg för sig själv hemma ibland. Att få ha ordning sådär som man hade prebarn. Att ha det en hel dag och inte bara på kvällen efter att de lagt sig, om ens då för att man är så slut i rutan.
När jag är barnfri så lever jag verkligen som jag gjorde innan mammalivet var ett faktum. Jag har ingen plan och ingen tanke. Laga mat vad är det? Klocka och tid?
...
Min värld är mer komplicerad, men ändå mer strukturerad och ordnad sen jag förunnats mina skatter. Jag får så mycket mer gjort idag än vad jag fick innan. Då fattade man inte att ta tillvara tiden. Man var. Åstadkom nada, nix....När helgen kom och när den gick hade inget hänt och så var det vardag igen. Nu hinner man massor. Särskilt en sådan barnfri helg när man kan göra saker tills man är klar. Man är effektiv till tusen! Jag har hunnit städa hela huset, varit till IKEA, tvättat all tvätt och vikt undan den. Städat och sorterat i förrådet, nästan packat klart inför semestern, ordnat i mina godmansuppdrag, cyklat med hundarna, hjälpt kompis med deklarationen, ätit middag och socialiserat med vänner, handlat och lagat middag till min familj, nattat barn....NÖJD!
...
Veckan som är i antågande är intensiv och många saker att ordna och förbereda. Ska använda måndagen till det. Det blir besök i inlandet, söder ut vid kusten och så en sväng upp mot lappmarkerna...Sen har jag i ett svagt ögonblick i livet lovat att hjälpa till på Vårmässan på lördag..på söndag bär det av mot SOLEN och värmen och den underbara all inclusive buffén! Någon annan tar upp sandiga spår efter mina skatter. Jag ska läsa, läsa, läsa...bada och skratta och NJUTA av lata och lediga dagar i solen! Lästips mottages tacksamt! Jag gillar lättsamma böcker som inte kräver så mycket hjärnkapacitet. Jag lämnar hjärnan hemma och tar bara huvet med mig till solstolen! Jag brukar hinna med en 6 böcker på en veckas semester så jag behöver några att ta med mig. Har två...;)

RSS 2.0