Sista dagen i oktober....

..har jag tillbringat med att ta en promenad i ett underbart höstväder, tvättat kläder, städat och fixat klart middagen...en pastagratäng med köttfärs och parmesanost! Nu laddar jag för en promenad till coop och ikväll blir det att köra aqua på Pontus kl 18. Sen hoppas jag att mina krafter räcker till att åka ner till fina M i viken som fyller år idag. Det är min tanke iaf. Jag ska orka!
...
Annars har det varit en trevlig vecka med mycket socialiserande. En dag kom fina kusin J och syrran, fina kusin S med J;s mysiga ungar och hängde ett tag...en annan dag kom fina kusin O med son hit och åt middag med mig och pojkarna. Gjorde en riktigt mumsig äppelpaj med vanligt pajskal och havresmulor och kanel på! På fredag kom svärisarna med tåget från Kiruna och igår passade jag på att träna när jag hade dem här när maken jobbade. På kvällen har jag agerat chaffis till svärisar med vänner som var på Björn Skifs show.
...
Laddar för en intensiv och härlig vecka på jobbet!

Ny vecka...

En härlig helg har nått sitt slut och en ny vecka är i sin linda...Så härligt! Vilka möjligheter!
Helgen har tillbringats med att fixa till i statistiken för mitt ökade socialicerande. Fredag, moster och två kusiner, lördag, faster och söndag familjen i det timrade fina huset! Härligt!

Julklapparna har jag börjat ordna med nu. Nu köper vi ju bara till våra barn så det är inte så komplicerat, men det är grymt skönt att ha det ordnat i tid. Behöver paket till kalendern som de har, de får öppna en dag var, och på lördagarna får de allesammans öppna för då är det lördagsgodiset som finns där! Att inte behöva jaga presenter till personer som har allt är så skönt! Att fira julen hemma på sst är en gudagåva! Man får knalla runt i pyamasen hela morgonen. Helt underbart! Jag har börjat längta till att få julpynta och fixa hemma inför julen...LÄNGTA!


Mysonsdag...

har det varit idag! Först varit till gamla jobbet och träffat underbara människor! Fått några stora kramar och ett och annat nyp i benet...det är så när man är på daglig verksamhet för autistiska!
...
Jag har även hunnit med en sväng in på stan och ätit kycklingenchiladas med 6 fina barn. Tre egna och tre bonus...sen blev det chokladbollsbak och sen i bastun med nästan hela högen. Så mysigt! Mini ÄLSKAR verkligen att basta och vill att man ska kasta mera mera mera vatten på stenarna! Efter bastun så frossade barnen i chokladbollar..kanske inte det mest hälsosamma alternativet, men ibland blir det viktigt med något som är balsam för själen också..och vad tusan, havregryn, det är ju iaf nyttigt!

Att ta hand om sig själv...

..jag brukar gå och klippa mig och ta massage på Lyxx. Det kanske kostar någon peng mer, men de ger verkligen skäl för namnet. Att sitta i en massagefotölj och börja frisseringen med skalpmassage och ryggmassage är inte fy skam för en heltidsarbetande 3-barnsmamma! Jag går även på massage där hos Ann. Ibland har jag tänkt att jag skulle kunna gå oftare om jag gick var det var billigare. Men nu har jag gått hos Ann i flera år...sen 2003 för att vara exakt och det tar tid att bygga upp ett sånt förtroende hos mig.
...
I Lyckopiller som går på Norrbotten 24 provade Lina N J på Rosenmetoden. Jag tror att jag ska prova på det! Det verkar vara en lämplig behandling för mammor i karriären..och för många andra också givetvis. Jag vet att beröring har en otrolig effekt i ett hälsoperspektiv och att vi måste ta oss tid att röra vid dem som vi tycker mycket om! Beröring, feedback och omtanke....
...
Det har gått lite si och så med min socialisering på senaste. Som tur är finns vänner som styr upp saker så jag kan dyka upp och stilla mitt dåliga samvete och frälsa min slitna själ med många skrattsalvor! Nu är det bara att styra upp livet igen. Sätta mig med kalendern och fundera..och hålla tummarna att jag är ute i nog god tid för att mina vänner inte är uppbokade.
...
Julkort måste jag fixa...ska man lyckas få alla tre huliganer på samma bild? Ska de ha tomtemundering, eller ska man ta en bild under Halloween? Då gillar de ju iaf att klä ut sig? Kom med tips! Det ska gå snabbt och bli hyfsat! Jag vet att debatten om dessa kort finns. Jag tillhör dock den gruppen som tycker om att ha bilder på mina kompisars barn...och när man får julkortet så kan man följa deras resa från rund och rultig bebbe till finnig pubbeunge. En härlig resa! Å roliga minnen att bläddra bland! Jag tycker också om att få scrappade julkort, julkort med känsla och handarbete! Å givetvis är helt vanliga julkort också kul..det är så sällan man får post så jag blir jätteglad över alla som tar sig tid att skriva och skicka kort till jul. Det gör mig glad! Så, om du får en bild på mina ungar till jul och tycker att det är jobbigt..berätta det för mig, så skickar jag ett annat julkort till dig..För om du får ett julkort av mig, se det som en kärlekshandling. Jag använder min tid till att tänka på dig och skicka en stor kram med posten..ett livstecken och en bild över det jag är mest nöjd med i livet just nu (mest troligt ALLTID, tur att de växer och förändras så bilden inte är likadan hela tiden, varje år). Om du är nöjd över din nya fina bil så kanske den kan pryda ditt julkort till mig!
..
Nej, åter till jobbet...lunchen är över...

anteckning 010228

Rensade i papper och hittade en massa anteckningar som gör mig glad...som denna t ex:
"vilken underbar människa han är den där mannen *LER*. Tror att jag verkligen hittat den person som jag vill dela resten av mitt liv med! En person som är som jag! (..)Så här har jag aldrig någonsin känt i hela mitt liv! Så det känns otroligt mycket..och underbart. Jag tror att han känner likadant, det verkar iallafall så och varför tveka. Ingenting är omöjligt..."

Hittade även denna anteckning från 1 februari 2001
"Lalalalalalalaaaa nu har du i alla fall slutat prata efter 14 minuter i mobiltelefon..det sätter sina spår på örat! Det vill jag lova!"

Herregud..tänk att man samtalade 14 minuter i mobilen! Det var dagar det! Stackars lilla röda öra!

Nu kan jag gå omkring och le hela dagen...tänk vad en liten anteckning kan göra för att förgylla livet!

Fredag o nuuuu blir det vila!

Kroppen har skrikit vila hela veckan...Heeela veckan VIIIILA snälla...och jag har jobbat och bitit ihop och låtsats att jag inte hör vad kroppen skriker. Nu är det fredag och jag ska lyssna....jag ska vila och njuta av ledig helg och kurera mig för nästa vecka.
...
På Maxis skola var det några grabbar som hade bråkat och sparkats...Maxi sa: Jag är för feg, jag vågar inte bråka. Så stolt blev mamma, jag gillar fega killar, fega kloka killar som vågar kramas men inte slåss! Det är de fega killarna som tjejerna ska satsa på. De kommer vara snyggast och bäst som vuxna! De kommer ha bra jobb och trygg inkomst. De kommer att stå vid tjejens sida i motgång och medvind..De kommer inte behöva hävda sig och vara balla utan lyssna till sina egna värderingar. Jag vill att mina pojkar ska fortsätta vara "fega" killar. Jag håller mina tummar och kommer jobba stenhårt för detta...
...
Jag tillhörde nog inte fegisarna när jag växte upp. Jag har alltid gått min väg och trott på mig själv. Har inte gjort saker som inte känts ok. Ibland har saker inte känts ok efteråt. Då har jag inte gjort det igen. Jag har ett enormt rättspatos både på gott och ont. Vill inte göra fel, eller orättvist. Vill inte göra någon illa i onödan..om jag inte av någon anledning måste. Jag har dock med åldern och erfarenheter lärt mig att jag inte behöver säga ja till allt. Jag kan säga ett nej med en motivering. "Jag förstår att du behöver hjälp, och jag vill gärna hjälpa dig, men idag är ingen bra dag för mig". När jag blev mamma fick jag denna insikt. För mina barn är viktigast för mig. Även om jag försöker fixa så det ska bli bra för alla så sätter jag ner foten när jag känner att det behövs. Jag tror att jag skulle behöva sätta ner den lite mer, lite oftare. Jag övar på det. Varje dag. När jag gör det så blir jag stolt över mig själv och njuter av att inte ha dåligt samvete. För jag säger ju inte nej av princip, utan för att det inte passar mig just nu. Jag måste ju utgå från vad som funkar för mig, för hellre tar jag ett ärligt nej än ett ja fast man inte har tid eller kanske inte vill egentligen. Man kanske vill något helt annat.
...
Nu kvällsmysa med bonusarna...ha det toppen!

Dagens goda gärning....

Tre välfyllda kassar med kläder till de hemlösa på Ria-härberget. Packat och levererat. Det blev fint med plats i våra byråer. Nu hittar man kläderna som man faktiskt vill använda och de som man använt och kanske inte gillat så mycket kommer att värma någon som inte har en egen garderob. Någon som får ta på sig rena kläder efter en dusch...
...
Det är när man lämnat kläder till Ria som man sitter en stund i tacksamhet att man har ett stort socialt skyddsnät som hjälpt en från att hamna på gatan...Som fått en att göra kloka val genom livet...När jag sitter i mitt svenssonhus i medelklassområdet får jag skicka tacksamma tankar över att jag har en fin familj, ett helt OK hus och tak över huvudet. Att jag har pengar så jag kan köpa kläder som jag tycker om och som värmer gott i höstrusket. Alla ni där ute. Glöm inte bort de som inget har. Lämna varma kläder till de hemlösa så går de direkt till den som inget har, utan att någon hinner förskingra pengarna som trots allt finns att tjäna in på sådant som någon annan skänkt.
Den andra goda gärningen är att jag stillat mitt dåliga samvete i tvättstugan...till och med strumporna är i par! Så skönt..till nästa vecka eller så när kaoset åter är ett faktum!
Sen har jag fått dokumentera ärret efter skötbordsincidenten för 2 år sedan. Blir spännande att se vad de säger. Det är inte så lätt att fota, det syns ju irl..och det syns mer på sommaren och i vissa vinklar för ärret är rätt "tjockt"....Jag fick fnissa lite när jag läste journalanteckningen...Så det kan gå ibland!
Nä...nu är det bara att mumsa middag...ärtsoppa och plättar gjorda på ärvda plättlaggar..
Finaste fammo stekte massor av smarriga småplättar i den till skolbarnen..sen stekte pappa massor av goda plättar till mig och brorsan. Nu är det mina barn som får äta goda plättar från plättlaggen...stekta med kärlek!
..
Sen till Hertsön och ge järnet i 55 minuter, hem och basta med finaste maken..sen är det bara en arbetdag kvar att ladda för så där är det bara:
:

Rensa i röran...

eller alla röror kanske jag skulle skriva. Efter mycket resande och långa dagar på jobbet har hemmet förvandlats till något kaotiskt. Det finns små måsten överallt...som t ex sådana här:
Väska från när vi var i stugan i helgen. Halvuppackade...halvanvända kläder...halv halv. Eller tvättstugan, mitt kaosrum nr 1:
Sjuk är man dessutom, så man jobbar hemifrån för att man ska kunna göra något även om man mår skrot. Då ser man ju eländet varenda gång man vänder sig om eller går för att hämta något papper eller bok. Suck. Men jag är glad att jag kan jobba hemifrån. Att jag kan fixa saker även om jag känner mig sänkt. Även om jag inte är särdeles snygg eller i skick för att vara i farten.
...
Cyklade till dagis med barnen i makens jacka. Större än min, når bra över rumpan och ner över händerna. En pappa på dagis undrar om företaget även börjat sponsra frun i huset.
Sponsring. Jag önskar att någon skulle sponsra så någon kom hit och tog hand om kaoset. Att någon vispade med sitt magiska trollspö och så skulle det vara rent och snyggt. Min hemmavän nr 1 Robotdammsugaren är toppen. Bara det att den kan ju inte dammtorka...skrot. Så även om golven är fina och dammfria och hundhårsfria så är ju inte resten av rummet det...Måtte tekniken gå snabbt fram på detta område!
Då skulle man känna sig välkommen, även innanför ytterdörren!
Nä..nu fortsätta med att göra det jag måste; jobba! Det går sakta men säkert framåt!
I kväll blir det att vara barngympainstruktör. Det behöver jag ladda lite extra inför, spara kraft...men det är ju såmed barn att de ger så himla mycket energi när man möter dem. Å dessa barn har jag ju inte behövt klä på, klä av få i mat etc...så när jag träffar dem så är de ju glada och nöjda med livet och redo att ge allt i 45 minuter!

Höstsnuvig...

känns det som att man blivit. Kanske är det allt som legat på mina axlar som är påväg ut nu när man får andas lite. Så skönt att ha vissa saker bakom sig och andra framför sig. Fokus blir enklare då!
...
Har haft besök av finaste M. Hon har äntligen tagit tag i sitt liv och flyttat fokus från allt och alla till sig själv. Nu är det M som är viktigast i M:s liv. Och när hon är det så kommer hon bli en bättre person för alla i hennes omgivning. Lyckligare, piggare....Jag är så stolt över dig vännen. Lycka till och fortsätt kämpa!
...
Nu tänker vissa..ja just L, du kanske kan lära dig av ovan skrivna. Ja..det kan jag. Men jag är så ego så jag har alltid haft fokus på mig själv också. Går på massage och tränar...bloggar...och tar långa promenader i skogen. När jag får min egoboost så kan jag sedan få vara där för många, men jag har tagit hand om mig själv först. Det finns en anledning till varför man ska ta på sig syrgasmasken på sig själv innan man hjälper någon annan vid en flygplansincident. Detsamma gäller i verkliga livet också.
...
Jag borde bege mig till blodcentralen och dela med mig av mitt röda guld..men nu är jag ju inte riktigt frisk så jag får vänta några dagar till...jag har fått ett vädjande sms om att de har blodbrist. Så ni som är pigga och krya, far och gör en insättning på blodbanken. Det kan vara väl värda droppar i slutändan!

Hemma bäst...

Jag har två hem. Hemma på Sst och hemma hemma. I helg har vi varit hemma hemma. Så skönt! Jag har verkligen bara laddat batterier och njutit av att vara där. Men nog är det skönt att åka hem därifrån också...
...
Vi har bakat, ätit, grillat, myst, fixat med bastuved och annat smått utejobb...måste fota och bjussa på lite bilder när jag inte är så lat! Nu är de verkligen bara laaat som gäller...mot soffan med språng!

Veckans s-tips.

...kommer från Lycksele!
..
Gårdagen tillbringades där med kloka L...Å vad min hjärna har fått jobba efter allt klokt du har lärt mig under vår bilresa! Så mycket att fundera på nu! Men jag vill i allafall dela mig av ett spartips som en familj där anammat. De hade funderat över att det finns familjer som "har råd" att röka. Då borde ju de också ha det, eller? Så de öppnade ett konto som de la in en summa pengar som de skulle ha kunnat röka upp varje vecka. De ponerade även att deras tonåringar "tjuvrökte" och la in en summa för dem också varje vecka. När sommaren kom så tog de "rökpengarna" och åkte till London på semester hela familjen! Så..pengarna gick upp i rök tillslut!
...
Ett annat s-tips som kom där borta för relationen under småbarnsåren var att införa onsdagssex. Det som började lite trevande och genant, kom att bli en höjdpunkt i veckan..som efterföljdes av mer...Det blev en speciell dag som man ville vara extra fin under och man blev glad och längtade till kvällen...
...
Nu ett sista s-tips...gå o SOV! Kram alla kloka och fina!

Tisdagsmys...

..med nya gardiner och House på TV!
Jag slog till och shoppade loss..NÖJD! Det blev den effekt som jag önskat i rummet. Nu är det bara en del piff kvar så ska det kännas höstmys! När jag har lärt mig nya jobbtelefonen så ska det komma bilder! Kanske fina L kan lära mig i morgon.
..
I morgon bär det av till Lycksele för att föreläsa om livspussel. Ska bli så spännande. Har suttit och powerpointat idag! Det tar tid att pilla, men jag tycker att det blev bra! Det är länge sen som jag gjorde det så det blir några gråa hår innan man minns..å så har givetvis programmet fått flera kluriga förbättringar sen jag läste datakunskap 1995. Herre min je, det är 15 år sedan..kanske hög tid för en uppdatering ;)

Mexikansk dip...

Mumsigt som få....tack fina L & P som bjöd på något riktigt gott och enkelt! Nu har jag lagat det till min fina familj och alla uppskattade det till tusen!
300g Phiadelphiaost
1-2 burkar creme fraiche
..
Blandas i botten på ugnsformen
...
1 hackad gul lök
1 hackad röd paprika
600 g köttfärs
..
Bryn i olja
...
1 burk krossade tomater
2 pressade vitlöksklyftor
1 påse taco kryddmix
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1 tsk socker
1 krm cayennepeppar
...
tillsätt och låt puttra i 5 minuter. Köttsåsen ska vara tjock. Bred ut i formen över ph-ost och cf.
...
Toppa med skivade svarta oliver/skivad purjolök/skivad jalapenopeppar & riven ost.
Gratinera mitt i ugnen i 225 grader i ca 15 minuter eller tills ytan bubblar och osten fått lite färg.
..
Serveras med nachochips och fin hackad sallad!
Hoppas att det smakar!

Höstlördag..

och med bästa syrrorna i stan kunde jag åka iväg och träna på fm även om finaste maken jobbar långa skift! Så hiskeligt skönt! Även om min axel inte alls mår bra. Riktigt ont gör den faktiskt. Måste få vila lite, jag vet. Men den måste också träna för att bli starkare. Omöjlig ekvation.
...
Funderar på att ta med hela min fina familj till storheden en sväng på shopping. Har hittat så fina gardiner på hemtex och försöker följa fina L:s råd om att bli en medveten konsument. Jag har tittat på dem, känt på dem. Tyckt att 1000 kr för gardiner till rummet är för mycket pengar. Jag som inte köpt gardiner på flera flera år. Gardinerna jag har nu är säkert 10 år gamla....Så egentligen så är jag väl väl värd att investera gardinerna....eller ska man hänga upp några gamla istället? Fast det var ju inte sådan gardiner som jag sett framför mig att det ska vara för att det ska bli riktigt mysigt. Men 1000 kr. Det kan man göra trevliga saker för. Man kan gå på två massager..t ex...man kan äta lunch på stan varje dag i tre veckor....Man kan köpa nya jeans och någon ny tröja..kanske nya underkläder....eller så kan man köpa de fina gardinerna som jag nu trånat efter i flera veckor....Men jag har ju också fått en rejäl löneförhöjning så kanske borde jag fira och skämma bort mig själv? Hm...jag ska fundera en stund till! Men storheden känns lockande för en gångs skull!

Ledig fredag...

vet inte när jag hade det senast...man är inte riktigt van vid det! Även om jag inte borde ha en tanke på jobb så har jag det ändå. Måste in till stan och Telia för att fixa med min nya jobbmobil som bara visar "ingen service"...jag kan inte fatta varför den gör så, men då är jag också en grymt oteknisk person. Det är verkligen ett mount everest för mig det där med teknik. Tur att de finns de som tycker att det är kul!
...
Ska gå ut med mina fina barn och hundar och njuta i solen och av den fina höstdagen..sen blir det stan med syrrorna och sen gomiddag med familjen...
...
Idag går stora kramar till bästa H...härda ut idag...att begrava en förälder är som att få sätta punkt för en sak, och i morgon får du börja på ny mening. Det kommer att kännas lite enklare om än saknaden alltid kommer att vara där..

RSS 2.0