Fredags filosofen...


Min fantastiska kollega B hade fixat semlor idag. Bara för att hon vet att det är något som jag älskar! Vilken lycka det är att ha en kollega som har ett stort hjärta och som räddar min dag bara genom att finnas till!
...
Blev så varm i hjärtat av fina NSD Linas krönika!
Det är barndomsvännerna som kan få en att hitta tillbaka till sig själv. Till den jag som jag alltid fått vara. Innan alla måsten och begränsningar! Det händer så himla mycket i livet. Det går fort som bara den.
..
Vi har alla olika förhållningssätt till livet. Vi har olika verktyg i verktygslådan. Jag har vuxit upp med musik, vi har sjungit mycket, lyssnat på mycket och lyssnat på texterna. Det är nog därför jag ÄLSKAR svensk musik. Det blir så naket och rätt in i hjärtat. Melissa Horn har skrivit en låt som går rätt in i mitt hjärta just nu...Så här känns det ibland för mig. Under en tid har det varit så himla tydligt och nu känner jag att det ska bli så skönt att åka dit allt började och få laga sig själv. Att hitta det här som är "bra med mig, som jag har förmågan att glömma bort". Jag är så tacksam över att jag kan åka dit. Att det finns en sådan plats. En sådan FYSISK plats.

Ett möte kvar idag. Sen ska jag lämna lite papper och därefter promenera hem och åka iväg! NJUTA!
Alla ni kloka och fina som läser min blogg....ta hand om er själva..och tänk på vad som är bra med just dig och hur fasen ska jag göra för att inte glömma bort det!

Redan tisdag..

fasen vad tiden rusar! Jag har varit ofantligt trött i flera dagar. Har tvingat mig själv att promenera till jobbet igår och hem från jobbet idag för att fylla på ordentligt med d-vitamin och frisk luft. Det borde ju vända snart!
När jag läste Alfons och hemlige Mållgan med Mini så kände jag verkligen att jag bara ville gå och lägga mig. Jag ska göra det också. Sen! Jag ska bara.....som han Affe Åberg är så bra på att säga! Det är så underbart när Mini tittar med sina stora blåa ögon och säger: Mamma läsa Alfons mig! Så mysigt att krypa ner bredvid honom i sängen och känna hans mjuka hand i min! Min skatt!
För storkillarna är det Star Wars lego som gäller för hela slanten. Jag brukar gilla att leka och bygga med lego, men nu är jag verkligen bara jätte trött. Ser fram emot helgen i stugan och lediga dagar med sportlov med fina skatterna....Det behövs..och så längtar jag efter gammelhunden som är hos mamma. Nu ska vi äntligen få hem honom!
...
Nä..kanske är det för att jag inte druckit något kaffe som jag känner mig så trött...kanske måste koka..eller som man ska säga: Jag vill koka kaffe!

Vad är det som är positivt med misstagen?

Det är himla tur att folk vågar göra misstag, för hur hade man annars tagit sig framåt/uppåt?!?!
"Det högsta är inte att aldrig falla, utan resa sig efter varje fall". Jag har haft det som en affirmation i många många år. Tror att jag skrev av det när jag gick på gymnasiet och la in det i en ram. Ett misstag är inte ett misslyckande. Misslyckas gör man först när man slutar försöka!

Söndags tankar...

Helgen är snart förbi...passar på att njuta helt och fullt! Avnjutit frukost med fina skatter...promenerat i solsken med maxi och hund....Gröt på plattan och när den landat i magen ska jag plocka hela min flock och promenera till familjen L på Bäst! Kaffe är alltid godare när man har sällskap!
När solen skiner så här så längtar jag HEM..
Jag längtar till att sitta vid sjökanten och grilla och se när ungarna pimplar! Kanske få förmånen att plocka av en liten abbis från kroken!
Nästa helg då åker vi upp. Jag och bröderna bus blir kvar hela sportlovet! Längtar längtar massor!
Men nu njuter jag där jag står! Luleå är faktiskt helt OK!
Kram alla fina!

Vem har jag lärt mig mest av idag?

Här är det nog rätt jämt mellan mini och en kvinna från en artikel i Mama. Mini har en sådan enorm glädje i sig som bara lyser ut genom ögonen. Helt underbar är han! Tänk att kunna ta emot livets äventyr som honom lite mer! Kvinnan i mama, som jag tyvärr tappat namnet på, har en obotlig cancer. Hon har 3 små barn och lever med vetskapen att hon kommer att dö inom en snar framtid. Hon tar vara på tiden hon har...Jag behöver påminnas och lära mig hur skört livet är. Hur viktigt det är att ta hand om varje ögonblick!
...
Annars har det varit en helt OK dag. Har jobbat, tränat och nu är jag hemma och rastlös....Ska gå ut med hunden på isen snart. Även om termometern visar på hiskeligt kallt. Vad är det förresten som gör att en vante från ett par alltid försvinner. När jag letade vantar till barnen hittade jag massor av udda....och jag som precis köpt nya vantar för många pengar...suck....Är det samma monster som stjäl strumpor från tvättmaskinen som plockar vantar ur korgarna?
Det är en tanke som kan få en att få gråa hår....betydligt gladare blir man av:
Jag och mamman i Göteborgs familjen har gjort en deal där belöningen är en spavistelse i Varberg i sommar. Känns skönt att ha en deal med någon så man kan peppa varandra på vägen! Återkommer med rapporter om hur det går med dealen när vi kommit en bit på vägen! Den här gången ska vi lyckas! Bildbevis kommer framöver!
...
Den här fina kudden hittade jag på en butik när jag var i Götebog. Ska försöka fixa några sådana fina när jag tar mig tid. Jag gillar ju texten...men nog vill jag ha lite färg i mitt liv!
Kanske därför jag älskar kläder från desigual...och den här väskan skulle jag bli överlycklig över om den fanns i ett paket på min födelsedag. Fatta att jag vill ha paket när jag fyller år. Tack fina kloka E-L på coachutbildningen för det! Nu förstår jag så mycket mer än någonsin tidigare. Tack för att du visade att jag hade nycklarna alldeles själv!
Jag skulle också bli jätteglad om paketet innehöll detta fina som jag också såg i en butik. Men 1200 för ett bäddset till enkelsäng är inget jag betalar....Men jag hade gladeligen krupit ner mellan lakanen och sovit i min säng om den var bäddad så fint!
Ja, fast egentligen så behöver jag vare sig väska eller bäddset..jag blir minst lika lycklig om min fina familj fixar mig en:
För kakmonstret och fikamamman ÄÄÄÄLLLSKAR fika!
Tur att det är ett tag kvar tills jag fyller år! Kram!

Vad kan få mig att uppleva livet som en spännande upptäcksfärd?

"Det är dyrt att leva, men i priset ingår en resa runt solen varje år!!"

Jag är nyfiken av naturen. Hela tiden kommer nya frågor som kräver svar! Jag ser verkligen livet som en spännande resa och är glad över att jag får hänga med.
...
I kväll begav jag mig ut i kylan med min fina labbe...Helt otroligt hur fint det är med månsken mot mörka himlen och vita gnistrande snön! Det var magiskt! Även om kölden bet i kinderna så var det så härligt att få vara en del av det stora!

Hur mycket av det som hände igår är jag tacksam över idag?

En fråga som fler borde ställa sig tycker jag!
Jag är tacksam över min familj, över att vi firade alla hjärtans dag tillsammans med blodpudding och vaniljhjärtan! Jag är tacksam över lässtunden med mini och midi..Alfons är kungen! Jag är tacksam över att jag och maken lyxade till det och gick och åt lunch tillsammans! Jag är tacksam över att jag bakade tårtbotten sent om sider så att minis kalas blev av idag! Jag är tacksam över att vi alla mår bra och att vi har råd att äta och bo! Att jag inte badar i pengar, men att jag har så det räcker till att inte behöva väga allt på guldvåg....Jag är tacksam över att vänner hörde av sig till mig och att jag har vänner att höra av mig till. Jag är tacksam över FB som gör det möjligt att hålla kontakten med fina vänner. Jag är glad för posten som kan frakta fina alla hjärtans paket till sådana som är nära i hjärtat men långt borta geografiskt! Jag är tacksam över att jag inte behövde åka någonstans i kylan som är nu..och tacksam över att vi har fjärrvärme när kölden knackar på. Jag är tacksam över att barnen går på världens bästa förskola! Jag är tacksam över pärlplattan som maxi gjort på fritids!
...
Jag är nog en väldigt tacksam person av naturen! Jag har lärt mig att vara tacksam! och att jag har ett val. Min pappa brukade alltid säga: "Man har alltid ett val. Du kan välja att vara glad och göra något eller välja att gråta och göra något." Kanske kom detta kloka i samband med saker som jag ABSOLUT inte ville göra...men när jag visste att det bara var att agera och att jag lika gärna kunde vara glad när jag gjorde det så har livet blivit enklare! Vad tusan....ska man få något gjort så kan man lika gärna försöka se det från den ljusa sidan! Även om man inte alltid jublade när man var "tvungen" att hjälpa till hemma när man var barn...så är jag tacksam över att jag fick lära mig att jag har ett val när det gäller min sinnesstämning. Att jag kan välja glädje! Å jag kan också välja att strunta i det som jag saknar och glädjas åt det jag har! För face it, de flesta har mycket mycket mycket, bara man vågar se!

Alla <3 -dag!

Wide From Here To Eternity
Sådana fina ringar från Efva Attling har jag och finaste maken gett varandra i present! 10 år har vi varit tillsammans! Fatta vad tiden går! Även om man ibland undrar om det är så det ska vara, så vet jag att när dagen är slut och jag sammanfattar vad som är viktigt för mig så kommer han att tillhöra den viktigaste skaran. Jag väljer honom igen och igen. För det finns ingen som du finaste finaste P!
...
Alla hjärtans dag har vi firat genom att gå och äta lunch tillsammans (jag och maken)...och sedan har ungarna fått välja middag. De fick blodpuddinghjärtan, bacon och råkost. Till efterrätt blev det julmust (!) som vi fyndade i förrådet och vaniljhjärtan såklart! En jätte mysig dag med min fina fina familj!
...
När det kommer till min nya utmaning:
Ger jag mig själv tillåtelse att må bättre och njuta mer varje dag?
-JA! Det tycker jag att jag gör! Jag försöker att i så stor utsträckning som möjligt att vara här och nu! Att njuta av det jag gör! Som när jag går på morgon prommis med hundarna...eller när jag väntar på bussen till jobbet. När jag dricker första koppen kaffe för dagen! När jag går hem med mina fina barn från skolan och förskolan och hör deras kloka funderingar....När jag läser en bok till mina fina skatter och får känna en mjuk liten hand mot min kind...Det finns många sådana magiska ögonblick varenda dag!
...
Men jag försöker också träna så ofta som jag kan, för det mår jag bra av...jag unnar mig lyxigt frisörbesök var 6-7 vecka...sådant med hårtvätt, skalpmassage och en stund i massagestol...Jag går även på massage en gång i månaden, VARJE MÅNAD! Det har jag gjort i många år! Det behöver jag! Jag är viktig i mitt liv! Jag försöker även hitta tid att umgås med människor jag tycker om, jobba med saker som jag blir glad av!
...
Om några år hoppas jag att jag ska kunna vara ledig mer och vara friare än idag! Jag har en plan för det! Målbilden är sådan att jag sitter i en gungstol i köket...med en kopp kaffe i handen..så gott kaffe har jag aldrig druckit! Huset är ett rött hus på landet. Där ska jag vara när jag når mitt mål! Men inte än! Jag har så många mål som jag vill uppnå innan. Men tanken på målet i fjärran gör livets resa trygg. Jag vet vart jag ska och att jag kommer dit när tiden är för det! Jag vilar trygg i den vetskapen!
...
Kram alla kloka på alla hjärtans dag!

Söndags tankar...

En trött så in i bomben helg har passerat. Det känns i kropp och knopp att man varit igång utan återhämtning i flera veckor. När jag stod och väntade på bussen till träningen igår rann tröttårar. Det är fantastiskt att träning kan ge energi så man orkar mer efter att ha gett järnet i en timme! När man är så slut så känns tredje frågan som jag fick med mig från utbildningen grymt relevant:
Vad behöver jag utveckla för att fungera bättre i mitt arbete och i mina relationer?
...
 • Jag behöver struktur och ordning.
 • Jag behöver ta ett steg tillbaka och fundera på vad jag vill och inte vill.
 • Jag behöver välja en annan roll än "ansvarsdammsugaren".
 • Jag behöver lära mig att släppa ansvaret till den som äger problemet.
 • Jag behöver sluta ha dåligt samvete för saker som jag inte kan påverka.
 • Jag behöver säga stopp och hjälp
 • Jag behöver säga nej.
 • Jag behöver våga säga ja!
...
När jag skapar struktur och ordning blir livet bättre. I helg har jag ordnat med mycket. Gjort matplanering, fixat med kläder, fixat bokföringen för mina godmanskap...Jag har myst med ungarna, varit på bio med maken och barnen och tagit sköna promenader med hunden. Hunnit handla mat för hela veckan och för att kunna fira finaste mini som fyllt 3 år när jag var på utbildning.
...
Till veckan är det lugnare på jobbet. Så skönt och välbehövligt. Jag ska jobba på att ordna upp saker som blivit liggande alldeles för länge. Sådant som jag valt att prioritera ner när annat behövt min tid. Välbehövligt även det!
..
Nu lata lite till..än finns tid kvar av söndagen! Njut mina vänner! Kramar!

Hur många människor tror jag skulle säga att jag gjort deras liv bättre?

Det är en fråga som man vill kunna svara MÅNGA!!!! på..men om det är så vet jag faktiskt inte. Jag är dock av den åsikten att jag iallafall försökt göra mitt bästa för att kunna säga många!
...
Jag kan iallafall konstatera att det är många människor som gjort mitt liv bättre! Givetvis min familj (mamma,"moffa",syskon, svärisar, svägerskor, Peter, barnen och hundarna) mina vänner & släktingar...Alla barn som vi fått förmånen att hjälpa en bit i livet och deras föräldrar!
...
Det är också andra som jag mött genom livet. Som lärare man hade i skolan. I grundskolan tror jag att Tyskaläraren, Svenska/historia läraren, bildläraren och engelskaläraren har påverkat mig mest. Även om de kanske har en annan syn på mycket så har de lärt mig mycket om mig själv och därigenom gjort mitt liv bättre. På gymnasiet har absolut samhällsläraren gjort mitt liv bättre!
...
En ungdomskärlek lärde mig otroligt mycket och har gjort mitt liv mycket bättre. jag har lärt mig vad jag vill och inte vill...och skillnaden. Att jag påverkar andra och att jag måste förhålla mig till det på ett sunt sätt. Jag är glad över de erövrade kunskaperna. Det gör det lättare att leva ett lyckligt liv tillsammans med andra!
...
En kollega på studentkåren har lärt mig massor om hur livet blir bättre. Så klok! Jag lärde mig mycket om förhållningssätt och hur små saker gör skillnad. Hur viktigt det är med mål och att man kan nå dit man vill! Även hur viktigt det är med delaktighet och hur illa man kan göra andra om man inte är lyhörd, eller tar tiden som krävs för att lyssna på andra. Jag är tacksam över att just han var där han var, och att jag fick vara med på samma tåg!
...
Alla funktionshindrade jag mött genom arbetet...och föräldrar och eldsjälar! Om man kunde vara mer mindfull som många av dessa personer! Att jag fått vara med på en del av deras liv är jag jätteglad över. Att se att möjligheterna alltid finns! Att se vad lycka kan vara!
..
Deltagarna på mina vattenpass. Härliga fantastiska och starka. Även om det idag känns så skönt att inte ha några inbokade pass, så skulle jag inte vilja vara utan detta. Man ger, men får så mycket tillbaka! Det är girlpower och kvinnokraft på hög nivå!
...
Jag tror att jag får skriva in de jag möter i mitt jobb varenda dag. Jag blir glad och stolt av att se andra växa, att vilja och våga! Alla fantastiska som var med på coachutbildningen! Det var en häftig resa vi gjorde tillsammans! Alla gjorde mitt liv lite bättre!
...
Vidare ut i periferin får jag väl skriva lite artister...som Lisa Ekdahl, Lars Winnerbäck, Niklas Strömstedt, Uno Svenningsson, Bo-Kaspers, Plura, di Leva...Celine Dion...fler fler! Men i olika faser i livet har musiken varit ett verktyg för att ta sig vidare, framåt uppåt!
Det finns även en rad författare som genom sitt skrivande gjort mitt liv bättre!
Det finns även en rad skådespelare och regissörer! Film är inget att underskatta! Man blir glad av film!
...
Nu är det bara att fortsätta vidare. Mot målet att många ska säga att jag gjort deras liv bättre! Det är en viktig uppgift vi har i livet!

Hur ser min bild av en bättre värld ut?

Jag skulle kunna måla upp en helt fantastisk bild. Ni vet en sådan som är på broschyrerna som man får av Jehovas! När glada människor gossar med lejon!
...
Men min bild av en bättre värld är inte sådan.....Den är nog mer sådan som "Vikingalagen"..Jag tror att världen skulle bli bättre om vi inte var så rädda för varandra. Om vi skulle våga bjuda in våra grannar och prata med personer vi inte känner! I Sverige snackar vi integration. Hur ska vi kunna integrera personer om vi inte vågar prata med personen som sitter brevid oss på bussen. Om vi inte törs le mot dem vi möter på gatan?
Många släpper inte in Jehovas i sina hus. Jag har inte förstått varför. Jag har druckit kaffe med många av medlemmarna genom åren. Det är varma och trevliga personer! Tacksamma och trevliga. Är jag hemma och har tid så är de välkomna in. Man behöver inte prata om Jehova, man kan prata om så mycket annat..om bemötande, om kärlek.....Man behöver inte läsa "Vakna"...men man behöver möta personer enligt den gyllene regeln!
..
Lite så...onsdagsfilosofering!

VIKINGALAGEN

Anti-Jantelagen har den även kallats – Vikingalagen!

Texten med kursiv stil är till för barn som ofta behöver en relation eller något att förhålla sig till vid inlärning.

Jag är verkligen mitt livs största gåva

Även alla andra är det vill jag lova

Alla kan faktiskt lära sig något utav mig

Och jag kan självklart lära mig utav dig

Min hjärna är bättre än alla datorer som finns

Men kanske en dator krångliga siffror mer minns


Allt vad du och jag känner är lika viktigt

Så enkelt är det, så rätt och riktigt

Det jag säger är bra att du lyssnar på

Och det du säger lyssnar jag på likaså

Det jag gör är mycket bra att du ser

Det betyder att vara uppmärksam på mig och fler

Självklart respekterar jag mig själv för den jag är

Jag gör det mot alla och inte bara till de jag håller kär

Jag skrattar hjärtligt åt mig själv och med andra

Att skratta tillsammans förlänger livet åt varandra

Jag har full rätt att må bra på alla sätt

Även du min vän har denna rätt


Jag är unik – det finns ingen annan som jag

Detsamma gäller alla - fattig som rik, stark som svag

 

 

 

Källa: Lars-Erik Uneståhl, Skandinaviska Ledarhögskolan


Vardag är helt underbart!

Se inte en människa som hon var.
Men inte heller som hon är
utan
som hon skulle kunna bli.
Lars-Eric Uneståhl

Så himla härligt att vara hemma efter alldeles för många dagar från min fina familj! Det var helt fantastiskt att komma hem igår. Så rent och snyggt med all snö ute och när taxin svängde upp vid huset så hade finaste maken tänt marshaller utomhus och massor av ljus inomhus! I hallen möttes jag av tre fina barn som trängdes för att få krama mamma, en hund som var överlycklig att matte anlänt och så finaste efterlängtade maken! Det är så hjärtat svämmar över då och man undrar hur man överlevt så länge utan dem.....Äntligen äntligen hemma...
...
Kursen har varit helt otroligt bra! Jag har fått fantastiska verktyg...massor av insikter och vänner som jag hoppas är det för livet! Jag har skrattat så tårarna har sprutat, rockat, lyssnat och lärt! Åååååååååå vilken fantastisk vecka!
Nu är huvudet fullt av frågor:
 1. Hur ser min bild av en "bättre värld" ut?
 2. Hur många människor tror jag skulle säga att jag gjort deras liv bättre?
 3. Vad behöver jag utveckla för att fungera bättre i mitt arbete och i mina relationer?
 4. Ger jag mig själv tillåtelse att må bättre och njuta mer varje dag?
 5. Hur mycket av det som hände igår är jag tacksam över idag?
 6. Vad kan få mig att uppleva livet som en spännande upptäcksfärd?
 7. Vem har jag lärt mig mest av idag?
 8. Vad är det som är positivt med misstagen?
 9. Vilka humoristiska inslag finns det i mina problem?
 10. Hur kan jag lära mig att lära av alla människor jag möter?
 11. Vad är det som hänt idag som gjort att jag vuxit som människa?
Ja......det kanske få bli min nästa bloggutmaning, att svara på dessa frågor! Jag har ett mission!
Kram alla fina!

Certifieringen är nära nu!

Känns hur häftigt som helst att ha blivit certifierad av mr mental träning him self, Lars-Eric Uneståhl! Nu är det bara hem och göra mina 21 praktiktimmar för att bli helt godkänd på kursen.
...
Det har varit helt fantastiska dagar! Så mycket klokt och tänkvärt, så många nya vänner! Tårar, skratt och träningsvärk i kinderna efter allt skrattande!
..
Hotell i all ära men så mycket härligare att få sova hos fina familjen L i natt. Skönt att vara i vardagsrummet med lördagsgott och se en film med goda vänner.....Nu längtar jag hem så det gör ondare  än ondast i hjärtat. I morgon får jag träffa min familj! LÄNGTAR!

RSS 2.0