GÖTEBÖRJ ÄLLÄRR!

Här är jag på hotellrummet i Göteborg och längtar hem. Får man verkligen göra det?
Kanske är det för att idag inte heller är en vanlig dag. Idag är minis födelsedag! Det skär i mammahjärtat att inte få vara hos honom idag. Känner hur tårarna bränner bakom ögonlocken när jag tänker på det. Han har det säkerligen hur bra som helst min fina mini skatt....det är bara mamma som tycker att det är skit att inte få vara där han är... Tänk att det är 3 år sedan ett rött litet knytte slurpade upp från snittet i magen!!!! 46 cm kort och 2350 gram lätt. Den finaste finaste lilla gosse man kan tänka sig! Helt perfekt på alla sätt. Tänk att man kan förunnas en sådan lycka! Jag är tacksam över det. Han är go och klok och envis. Bus i blick och lycka i hjärtat!
....
Utbildningen verkar vara helt fantastiskt rolig. Helt underbara och olika fantastiska personligheter verkar där också vara. Ska bli jättkul att lära känna dem iaf!
Det är iaf ett helt OK hotell. God frukost och mycket fräscht. Man överlever absolut i standarden utan tvekan. Men märkligt att vara helt ensam i en stad och inte känna någon. Det är längesen jag hade det så. När jag jobbade på Luleå studentkår och åkte överallt i landet kanske det hände någon gång. Men då var det ju bara någon dag. Å så lärde man ju känna massor av studenter förstås. Jag kommer nog lära känna mina kurskompisar så vi kan ta en öl eller äta tillsammans någon kväll. Hoppas i allafall på det! Det är inte hälsosamt med smoothies till middag varenda dag...
...
För att fördriva denna fredagkväll och verkligen använda mig av tiden så passade jag på att gå på bio. Det är så sällan jag tar mig för att göra något sådant hemmavid. Nu trotsade jag suget att stanna på rummet med TV:n som sällskap och begav mig till bion och såg Svinalängorna. En mycket stark filmupplevelse. Jag ska försöka gå på denna också...lite motvikt till allt det tunga och jobbiga i kvällens film.
...
Jag har även oassat på att shoppa när jag ändå är i en storstad i landet. Desigual är helt klart farligt ställe att gå in på. Kom ut många hundralappar fattigare. Men nu är jag ägare till en superfin kjol och en klänning...Nu är det bara att använda dem som saknas...
...
Ha det gott alla kloka och fina!

Tränings onsdag...

I morse klev jag upp i arla morgonen och fraktade rumpan till Helex för att köra aqua med bästa mamman från Bäst. Inte min favvo som höll i passet, men det blev en skön morgon...lyxade till det med frukost på Helex innan jobbet . Det är vardagslyx! Njutning för en småbarnsmamma!

Shopping....

En klok kompis från studietiden har infört shoppingförbud under en månad. Det är ju klokt. Då får hon inte göra någon onödig shopping under tiden. Jag har nog för dålig karaktär för att fixa det. Samtidigt så tycker jag inte att jag shoppar så mycket onödigt....Under januari har jag shoppat några få saker...
Då de fina Hestravantarna med ullfoder inte används av barnen med motiveringen att de är äckliga på så är det bara att shoppa andra vantar. Vantar som inte är på händerna värmer inte. Oavsett kvallisort. Hoppas att dessa duger bättre...det var många hundralappar som fick vingar. Så om du har en mindre kräsen unge, hör av dig! Jag har finfina hestravantar med ullfoder som bara skräpar här hos oss!
Nu är färgen inte den bästa på bilden...men idag var jag faktiskt och shoppade lite till mig själv! Två randiga tunikor från Peak blev det. På rea. 40% rabatt och jag kan absolut shoppa loss! Randiga förstås. Jag älskar randigt! Jag älskar färg. Kombinationen är fantastisk! Färgglada och randiga!! Sen fick jag även med mig skridskoskydd till Maxi som börjat åka skridskor som en dåre på fritids. Kul när det kommer från honom själv! Skridskorna har vi fått ärva från fina kusinerna och det är toppen när man får det! Jag gillar att ärva och låna! (Även att skicka vidare och låna ut bör tilläggas!)
...
På fredag ska unghunden kastreras inför att få börja vara med pappan från Bäst på jobbet hela dagarna. Det kostar skjortan, men jag tror att det är väl investerade stålars. Jag är så glad att pappan från Bäst kan tänka sig att ha min bebis på dagarna så han får vara utomhus mer än de 2 timmarna som det är nu när vi är i stan på vardagarna. I stugan är han ute konstant!
...
Vi tog en lång skönt promenad nu på kvällen jag och hundarna. Efter ett skoterspår i skogen..Halleluja för skoterspår! Nog är det tur att skotrar finns och att det bor skoterfolk här i trakten som kör upp finfina spår som man kan promenera med hundarna efter. I stan blir det heller inte lika mörkt som hemma. Så man kan utan bekymmer gå i "skogen" även på kvällen. Hundarna njuter. Jag slappnar av och njuter..plumsar och gör av med onödiga kalorier! Win win!
...
Kram alla fina!

Snöig söndag...

När jag som vanligt checkade av ansiktsboken i morse stod på mångas status att läsa att det var "inneväder! idag. Jag tittade på termometern...-10. Det är väl inte inneväder?? Lite snö är väl inte dödande? Hopp i kläderna och ut med hundarna som idag var 3 till antalet då vi varit hundvakt till unghundens bästa vän U. Fick sällskap av fina A-K och det blev en skön promenad med lite plumsande. 1,5 h var vi ute. Jag hade velat vara ute längre, men var tvungen att gå hem och hämta plånkan för att kunna gå till coop och köpa kalaspresent till midis kompis som fyllt 5. Barnkalas för midi idag. Pappa lämnade honom där och hämtade honom 2 timmar senare och det gick ypperligt bra! Härligt! (och läskigt! Tänk hur stora barn vi börjar ha...)
...
Vi fick besök av lilla nya N med fina föräldrarna JJ och S-K. De är så himla mysiga de små liven! Men jag är så himla nöjd med mina tre killar. Att få låna någon annans skatt en liten stund..nosa på dem och bära dem lite är helt underbart! Tur att våra vänner inte är lika nöjda med antalet barn som vi är ;)

Vårkänslor...

Även om det var isande kallt att gå på kvällsprommis med hundarna så har jag fått vårkänslor! Jag tittar på mina gardiner som jag i oktober/november längtade efter..så känns de nu helt fel! Jag vill ha in ljus! Å hur tänkte jag med svarta blomkrukor?? Å BLOMMOR! Jag vill bada i tulpaner! Vårkänslor helt enkelt!
...
Har försökt få maken att köra ett städrejs med mig nu men han försöker "söva" maxi....Det är ju grymt nödvändigt och det gör han ju absolut INTE om det är en garagestund som hägrar...Städa är inte fullt lika intressant!
...
Ska ställa min väckarklocka och ta mig iväg och träna i morgon bitti. Vi får se om jag lyckas. Hoppas!
Stor kram alla fina och kloka!

Bappelsin......

Efter julens frosserier så får alltid jag för mig att jag ska börja ett nytt liv igen när jobbet är ett faktum igen. Det är samma sak efter semestern. När man har fikat och mumsat och unnat sig. Det är jobbigt att inte tillåta kroppen att mumsa efter veckor av mums. Det tycker jag verkligen. Å dålig karaktär har jag också. En klok person kan behärska sig. Jag har taskig impulskontroll. När jag blir sugen på frukt t ex...som ikväll framför soffan. Först en banan..sen 4 apelsiner....Jag vet inte om 5 om dan verkligen gäller de sista vakna 15 minutrarna...Men det är säkerligen nyttigare än fikabröd, eller chirre för den delen! Jag vill tro att jag inte är så onyttig..men frågan är om jag återigen lurar mig själv....

30- One last moment

När jag läste sista rubriken på bloggutmaningen tänkte jag genast på denna fina sång! Det är en helt fantastisk kärleksförklaring tycker jag!
...
Fler musikmoments...här ska helt klart di leva ha en plats! Å tillsammans med Plura...Plura är grym! Den här sången vill jag gärna ha när jag och maken förnyar våra löften till varandra 2013!
...
När det handlar om mina moments av hemlängtan får den här sången alltid en att längta mer....Jag minns när jag satt i bilen med maxi som bebis..jag fick stanna och torka tårarna och andas för att kunna köra vidare!
...
Måste rusa....passa ett underbart frisörmoment hos bästa Lina på Lyxx!

Midi fyller 5 år...

Fatta att lilla pyret fyller 5 år idag! Galet är ordet!
Han är en helt fantastisk liten kille...godhjärtad och ödmjuk och med ett leende som man smälter av och ögon som är så fulla av liv och bus! Jag är rörd av hans omtanke om andra! Envis som synden..påhittig och verbal! En fantasi som man önskar att man kunde låna och se bilderna som du ser dem! Klok!
Finaste Midi, jag är världens stoltaste och lyckligast lottade mamman i världen som förunnats en skatt som dig! Du är den finaste Midin i världen och det finns inget barn i hela världen som jag hellre skulle vilja vara mamma till än just du! Tack för att jag förunnats en sådan gåva! Min skatt och mitt guld..och den finaste skrutten i världen! Grattis på 5 års dagen..mamma älskar dig!

Day 29 – Your aspirations

När det gäller familjen så är fammo och faffa min "målbild". Att få leva nära den man verkligen älskar, på en plats som man älskar....att ha en nära relation till sina barn, barn-barn..till sina syskon. Så vill jag också ha det! Jag vill att det ska vara självklart för mina syskon att jag dyker in på en kopp kaffe, och att de alltid känner sig välkomna hos mig och oss. Jag vill att våra barn alltid vill komma hem och att vi får förmånen att ta hand om deras familjer så småning om!
När det gäller jobb och karriär så har jag flera spännande projekt i "pipen" just nu. Spännande att jobba med dem! Men en dag så hoppas jag att jag kan använda alla mina kunskaper och erfarenheter som jag samlat på mig genom åren till att ha min "Gröna omsorg"....Ge ett lugn och en frid för barn och unga att hela sig själva på!
Jag strävar också efter balans i livet. Att både skratta och gråta..stressa och slappa...allt i en typiskt svenskt lagom dos! Jag vill ta hand om mig själv på ett bra sätt så jag räcker länge! För det är en målsättning jag har..jag vill leva ett härligt liv! LÄNGE och LYCKLIG!
Då behövs lite glamour i den trista vardagen...
NJUUTA AV LIVET! Av stunden just nu..just här!

Day 28 – Something that you miss

Ja...ämnet passar mig ypperligt i dessa dagar av nostalgi som jag varit i under denna julledighet...Jag saknar jularna med hela min pappas familj i gillestugan i den lilla byn i tornedalen...
...
..
Jag saknar julgransplundringen med brorsan hos fammo och faffa...
..
..
Jag saknar fammos färska matbröd...och varm oboy ur gröna prickiga koppar efter skolan...
..
..
Jag saknar kusinhäng året om...med fina U, M, J och brorsan...
..
..
Jag saknar att tälta och hitta på olika saker med fina kusin J...
..
..
Jag saknar farfar..det är ont om gubbar som dig nu för tiden...
..
..
Jag saknar pappa...å vad det finns saker som jag önskar att du skulle fått vara med om..
...
...
Jag saknar resor med bara maken..till utlandet, till storstäder, till stugan, till fjällen...
..
...
Även om det är mycket jag saknar, så är jag så otroligt glad över allt jag har fått vara med om genom åren! Bara minnena gör en glad och varm! Jag ser fram emot en ny sådan kavalkad om 10 år med massor av bilder på härliga upplevelser och minnen som jag gärna skulle vilja vara med om igen!

My favorite place..igen


Trevlig lördag.....

Även om jag varit aningens trött efter gårdagens vinglas och öl på Invit...När jag väl baxade upp mig från sängen så har jag renbäddat och tvättat....fixat med disken och bakat morotskaka som vi tog med oss på vår turne. Jag kan dock inte göra den lika bra och god som Anci som är världsbäst på morotskaka! (Fråga min bättre hälft, han är expert på just morotskaka) Egentligen dumt att baka något som kommer kännas halvtaskigt bara för att A:s är så fantastisk!
...
Efter lunch tog jag en stödvila i soffan....sen hoppade vi i bilen och begav oss mot Leos lekland med barnen. Så mysigt är det att busa hela familjen...sen studs i bilen och mot Boden och fina familjen S i Hampis. Ungarna stormtrivs där! Å vi med! Blev bortskämda med god middag och så många glassar som ungarna bara orkar äta!
...
Sent begav vi oss hem, eftersom ungarna absolut ville stanna ett tag till. Det är inte ofta Maxi vill vara någonstans utan mankemang så det gäller att njuta! Nu sover alla fina skatter..jag ska tassa ner i källaren och smyga in i mitt favvorum i detta hus: BASTUN!
Ha en najs lördagkväll/natt!

Day 27 – Your favorite place

Borta bra men hemma BÄST!

Day 26 – Your fears

Min största rädsla, min ständiga följeslagare är rädslan att inte räcka till. Att inte vara tillräcklig och att lämna någon annan i sticket för min inkompetens skull. Fatta hur korkat! Men jag vill verkligen vara bra och duktig. Det är en diagnos jag har "Diagnos Duktig"..även om jag fått bra medicin mot den och verktyg att ställa om inställningarna i huvudet med. Jag är expert på att lura mig själv och tänka " ja men L, gå nu denna kurs, gör nu detta, du behöver inte vara bäst det räcker att du är OK. Ja det gör ju det. Då tycker jag att jag är snäll med mig själv..Jag glömmer bara bort att jag då tycker att jag kan göra 15 andra saker, eftersom jag inte siktar så högt....Vansinnigt!
..
Jag är även rädd för att dö. Inte för att jag är rädd för att dö egentligen, utan livrädd för att inte få finnas här för mina barn. Jag vet hur många gånger jag tänkt att detta skulle pappa ha velat se...och allt sådant vill jag få uppleva med mina barn! Jag vill se dem bli vuxna kloka individer. Jag vill se dem gifta sig och bli förälder....få sitt första jobb, jag vill krama dem när de är olyckligt kära....osv. Det är nog min största rädsla.
Också att lämna finaste maken ensam med alla beslut att fatta, alla problem att lösa. Så jag hoppas att jag får finnas här länge för mina nära och kära!

Day 25 – A first

När Maxi var alldeles ny och vi hade varit hemma nån vecka ville farmor och farfar ta ut honom på promenad så jag skulle få vila. Fy vad hemsk det var. Världen blev ju med ens farlig när han var ute i världen. Å skulle verkligen mitt barn överleva en vagnstur med någon annan än mamma som styrde? Skulle verkligen någon annan vuxen vara kompetent nog att köra över ett övergångsställe utan dödlig utgång för min skatt i vagnen? Jag var livrädd hela tiden de var borta. Klockan sniglade sig fram. Hur länge skulle de egentligen vara borta? Mitt logiska jag försökte övertala mamman i mig att de var lugnt. Så jag var skräckslagen men förstod att det var onödigt och galet. Jag har fått öva mycket. Man blir bättre med övning. Med Mini kände jag mig grymt trygg när han var med någon annan än med mig, och jag tror att det gjort honom till en mycket tuffare och tryggare person än om jag inte kämpat mot mina mammademoner!

Day 24 – Something that makes you cry

Jag är en intensiv person med nära till mina känslor. Jag skrattar mycket, jag blir grymt förbannad och sen jag fick barn så gråter jag till det mesta...
 • När jag väntade Maxi blev Anna Lindh mördad...då satt jag och grät i timmar
 • Jag grät när fotbollstjejerna tog medalj i EM eller VM samma år...
 • Jag gråter när jag ser film, både av glädje och sorg
 • När Charlotte Kalla körde tour de ski där i backen och Gunde sprang brevid då sprutade tårarna av stolthet, vilken tjej!
 • Jag gråter när barnen sjunger på luciatåget, eller berättar något fint. Ibland står jag i dörren och tittar på dem när de leker och gråter en skvätt..av att tiden går och att de tycks bli kloka killar!
 • Jag gråter till minnen. Jag gråter av saknad och tomhet efter älskade personer som inte finns hos mig fysiskt.
 • Jag gråter när jag är trött och känner mig otillräcklig.
 • Jag gråter när man sjunger Den blomstertid nu kommer" på skolavslutning...
 • Jag gråter på bröllop, för att alla är så fina...
Jag kan fortsätta göra listan lång. Jag och Helena Bergström, vi kan grina vi!
Tårar är verkligen befriande och renande. Jag känner mig alltid så mycket starkare efter att jag har fått bryta ihop och böla lite!

Day 23 – Something that makes you feel better

Jag är nog en ganska "lättroad" person och det är mycket som får mig att må bra om jag är lite down!
 • Att rensa och sortera älskar jag! Då blir man genast lättare i sinnet och det är så himla konkret, man ser skillnad på en gång!
 • Att ge bort saker som jag inte längre använder till bättre behövande gillar jag också och mår jag mycket bättre av! Ni vet, när man far med påsar med kläder till de hemlösa osv
 • Att promenera långt och länge med mina hundar i skogen
 • Att få ett vykort av en kompis, ett härligt sms eller mejl
 • En riktigt galen tjejfest!
 • Att få oväntat besök
 • Att basta med goda vänner...eller maken för den delen
 • När ungarna skrattar så de kiknar..
 • Att titta på mina fina barn både vakna och sovande
 • Att höra på killarnas härliga resonemang
 • Att vara i stugan
 • Gå på bio
 • Att hjälpa barn och familjer att må bättre
 • Laga god mat till vänner och familj och äta tillsammans
 • Att träna och instruera
 • Massage..och beröring i allmänhet!
 • Maken....han har förmågan att göra den sämsta dagen lite bättre bara genom att finnas vid min sida och härda ut med mig!
Det var några saker...finns fler!

Day 22 – Something that upsets you

Oj...hade jag svarat på denna fråga för några år sedan hade svaret varit intensivt och aggresivt! Man blir som mer upprörd när man är yngre. Jag blir givetvis upprörd och förbannad även idag. Är ju trots allt halvfinne!
..
Jag blir upprörd av:
 • När barn, vuxna eller djur far illa och systemfel
 • Egoism och orättvisor
 • När man inte gjort det man ska
Jag blir givetvis även upprörd på maken med jämna mellanrum. När man har sovmorgon och kommer upp och så är inget gjort. Ungarna i fillingar, disken på bänken och ingen frulle i ungarnas magar...då blir jag GAALEN! Mitt morgonhumör är inte att leka med!

Årskrönika 2010

Hur fort går tiden egentligen? Vad gjorde jag med mina 365 dagar som jag fick i present 2010?
Ja..
Januari:
Året började uppe i stugan....Sen var det kalas för fina midi och mini som fyllde 2 och 4 år detta år. Farbror T som jag var god man för lämnade jordelivet...Vi åt årets första
Vi rensade i röran hemma, gjorde insättning på blodbanken, körde mycket aquapass och spelade super mario på wii:t
Februari:
Gick jag hårt ut med SMARTA-mål...Det var alla hjärtans dag då både brodern, svägerskan och bonussonen fyller år...Vi hejade på Charlotte Kalla på OS, grät när Anja P tog sitt bragdbrons och kämpade på på arbetet så tårarna brände bakom ögonlocken....
Mars:Hade hiskeligt ont i min inflammerade axel, firade fantastiska kvinnor på internationella-kvinnodagen..Fyllde 31 år..Maxi tappade en tand och lyckan var total när tandfen anlände till huset! Det blev pulka och korvgrillning..Jag var på två jobbintervjuer...vi var uppe i stugan och njöt av livet tillsammans med vännerna V och N.
April:Skön påsk i stugan, mycket skoter och lite pimpling..många grillade korvar!
Barnen var hos mommo och vad gör mamman, jo jobbar extra på gruppis! Cyklarna plockades fram från vintervilan och vinterkläder tvättades undan. Maxi gick på simskola och jag var hos fina moster I och rensade..fasen vännen vad vi slängde! Och skrattade för den delen! Började jobba i inlandet. Det var starten för framgången i arbetet! Det blev flera barnkalas och umgänge med goda vänner och en trevlig tjejfest på det!
Maj: Åkte vi till Turkiet med svärisarna och fick svägerskan från Tyskland som bonus! Fixande i trädgården med både krattning och planteringar. Träffade en chef som fick mig att fundera över hur vi kvinnor glömmer bort att stötta varandra och därigenom stärka glastaket och patriarkatet. Vi sålde iväg bebissaker på blocket. Kändes så definitivt på något sätt. Firades på morsdag med gåva till rödakorset och jobbade lite mer på gruppis! Maxi fyllde 6 år och fick en ny cool cykel i present.
Juni: Sökte jag en utbildning som jag inte kom in på...Kramade vännen som precis blivit singel, men som faktiskt träffade mannen med stort M under sommaren/hösten....Var på bio och såg Robin Hood med finaste maken som fyllde år. Saknade pappa som skulle ha fyllt 60 år. Honom saknar jag iofs alltid. Det var skolavslutning och då fick jag återigen böla lite. Säg vem som kan sjunga den blomstertid nu kommer utan att fälla en tår? Fler tårar när kronprinsessan fick sin prins Daniel...Lagom bakis fick jag titta på det efter en trevlig fest med fina vänner! Midsommar firades i stugan, med trevligt sällskap och Äntligen tömdes vintetran som lagrats från 30 års festen. Det om något är alkoholmissbruk! ;)
Juli: Bilade vi igenom sverige och besökte fina vännerna i Göteborg! Så härligt och kul hade vi det där! Liseberg och universeum mm besöktes. Midi skrämde livet av oss när han försvann i funpark. Jag fick flera nya klienter att coacha och det fortsatte flyta på bra! Jobbade lite på gruppis också!
Augusti: Flyttade bonustjejen in till oss och vi blev ofrivilliga pubbeföräldrar. Puh vilken pärs! Det var tjuvrökning och rymningar, poliseskort...öl och cigarettstölder, snattning på stan..hur mycket som helst...Puh...Men även ett trevligt Luleåkalas, Kivijärvilopp och firning av yllebröllopsdag.
September:Var på bio med bonus och såg I rymden finns inga känslor, intensivt på arbetet, intensivt hemma med bonus, det var val och åter en förlust för de rödgröna, det var massor av aqua och så förlorade fina A-K kampen mot cancern...
Oktober: Då besökte jag Lycksele med fina L och föreläste om livspussel, det blev lite barngympa och så blev jag påmind om min skötbordsincident som hände hösten 2008. Ärret är kvar. Klassas dock inte som ett vanprydande ärr. Om den skulle sitta på försäkringshandläggaren så antar jag att det skulle vara vanprydande som bara den. Nu sitter det i mitt plyte...inte lika vanprydande...
Jag började ordna med julklapparna innan oktober var slut! Snacka om organiserad! Mycket socialiserande, både med släkt och med vänner. Höstmörker gillas!
November:Konstaterade jag att jag var en curlingkompis, kämpade med mer julförberedelser med både glögg och julkort..vi firade farsdag och tände första ljusen i adventstaken!
December: Mycket tågåkande, bilincidenter, mitt livs första fortkörning bla och så en underbar jul och nyår med fina vännerna från Göteborg! Mycket god mat! Nöjda barn om än J måste ha svalt onödigt mycket vatten på paradisbadet för han kräktes hela nyårsafton. Jag hoppade på en bloggutmaning och fick tänka på mycket som jag inte funderat på på ett tag...Jag blev även erbjuden ett drömjobb, och tackade nej. Kan ännu vara ledsen för att jag gjorde det. Så är det ibland. Att man får säga något annat än vad hjärtat säger. Men det var nog meningen det med!
Summa sumarum ett bra år! Många bra dagar, men fina vänner!

Day 21 – Another moment

Ett av de värsta "moments" i mitt liv var när telefonen ringde och jag fick veta att min nära väns barn dött vid förlossningen....Där hade vi planerat våra förstfödda som skulle bli jämngamla, tittat på Ultraljudsbilder och drömt och längtat..och så hände det som inte fick hända. Där satt jag med min fina stormage, och hennes dröm blev en mardröm...Det var svårt att glädjas åt resten av min graviditet. Var det någon idé att göra det? Det skulle ju inte bli bra ändå....
..
Men visst blev det bra. Han kom ju och var helt perfekt! Även om vi båda blev sjuka och det blev akut snitt så var han helt perfekt och levde! Även om jag var lycklig så var det svårt att låta sig vara glad när några man verkligen älskar inte fick samma lycka då. Det är tur att de är starka och kloka personer, som förstår att berätta för andra att det är OK att vara lycklig även om de haft det tufft. Åtminstone behövde jag få den tillåtelsen. Jag är så imponerad av den kraft som finns hos S och H. Å så lycklig över att de förunnats finaste A och E utöver ängeln E....Men den dagen då telefonen ringde och beskedet kom...jag känner ännu hur tårarna bränner bakom ögonlocken när jag tänker på det ögonblicket. Hemskt...

Day 20 – This month

En underbar december! Lite mycket på jobbet kanske..men efter ett år av hårt slit så känns det ändå bra!
Det har varit mycket resor i jobbet, någon fest...några kalas för vänner....
Det har varit fortkörning, dikeskörning och biltrubbel...
Det har varit julkalender i stadsparken och julafton..
Det har varit tomtande och umgänge..
Det har varit en underbar nyårsafton med trevligt sällskap och supergod mat! Synd att lilla J skulle kräkas så inte alla gäster kunde komma och så att vi inte kunde nyårsbada på badhuset...men vi får väl vara glada att peppar peppar, ingen annan tycks vara smittad!
God fortsättning på 2011 alla fina som läser min blogg!

Day 19 – Something you regret

Jag har nog accepterat det mesta jag gjort. Det kanske inte alltid har känts lysande i stunden, det kanske inte är något jag skulle göra om om jag fick backa tiden. Men jag har accepterat det, och det mesta har trots allt lett till något gott i slutändan.
..
Jag ångrar alla gånger som jag sagt eller gjort något dumt som sårat någon annan. Oftast har det nog inte varit syftet, men även jag är en person som kan agera i affekt. Mycket dumt. Jag har blivit bättre på det med åren. När jag var yngre så ville jag förklara så mycket. Nu har jag slutat med det. Jag kan förklara och förklara det för mig själv, sen raderar jag förklaringen och det känns bättre...och så får någon annan en kort och koncis förklaring. Det blir bättre så. Då hinner man skala bort all affekt och så blir bara kärnan kvar!
...
Om jag skulle få backa tiden och göra om så skulle jag jobbat mindre och njutit mer under min studietid! Jag hade grymt kul, givetvis. Men man behöver inte alltid vara så djävla präktig. Ibland kan man bara vara!

Day 18 – Your favorite birthday

Ja, det måste vara mina barns födelsedagar förstås! När jag har fått träffa de som bott i magen i lååång tid och när de kommit ut och varit helt perfekta och superfina! När jag och Maxi låg i sängen och pratade nyss så sa han att han längtar tills han fyller 7 år. Då vill han önska sig en stor låda med Star Wars lego. Nästa vecka fyller Midi 5. Han önskar sig ett DS XL. Mini fyller 3 år om några veckor. Han önskar sig Blixten-saker. Bara Blixtensaker. Man kan inte ha för mycket blixten....

RSS 2.0