Dag 24: Dagens

Fina naglar fixade av svägerskan....Nu får vi se hur det funkar! På både händer och fötter!

God mat....

..nu har vi blivit bortskämda i flera dagar med god mat hos familjen L..och så kommer vi till fina faster A och får ännu mer god mat! Helt otroligt gott! Underbar gårdskyckling med fetaost under skinnet och så serrano skinka...Mumma!
....
Hos bästa familjen L fick vi underbara efterrätter som denna chokladkaka
och denna helt otroligt smaskiga marrängcheesecake!
Mumma mumma säger jag bara!

Dag 23: En sommarbild

Min fina minsta stekare!

Fira...

i våras när jag var nere på kurs i Göteborg satte jag och fina mamma L upp ett mål...när vi nått det skulle vi FIRA med en sparesa i Varberg. Sagt och gjort. Målet nåddes och firandet saknades....så nu har vi varit på Fregatten i Varberg och haft det gott!
...
Vi startade dagen med shopping på Gekås i Ullared. Sen åkte vi till hotellet i Varberg och där bubblade vi, åt supergod mat och sedan gick vi på baksmällan 2. Så rolig film!
Fnissande och nöjda somnade vi i sköna sängarna...
...
Dagen idag började med hotellfrulle, 30 minuters massage och shopping innan vi styrde kosan mot Knipared igen. Härligt..Nu har vi ett nytt mål..och funderar på nya sätt att fira när vi når målet!

Ro utan åror...

fastnade framför TV:n och dokumentären om nyhetsankaret Ulla-Karin som led av ALS. Vilken stark skildring av en fruktansvärd sjukdom och en fantastisk människa! Tårarna bränner bakom ögonlocken..och ja, många trillade också. Som när man läste boken "Ro utan åror". Samma dag som hon skulle fira sin 50-årsdag fick TV-journalisten Ulla-Carin Lindquist sin diagnos. De problem hon haft med först sin högra hand, sen sitt ben och sen med allt fler muskler berodde på att hon drabbats av amyotrofisk lateralskleros, ALS. Det är den värsta av alla neurologiska sjukdomar. Den saknar bot och leder snabbt till döden.
...
ALS är en fruktansvärd sjukdom. Fy och hu. Jag hoppas att jag aldrig nånsin behöver få erfarenheter av den sjukdomen. GRYM...

Dag 22: Mitt beroende

En klassiker från Cloetta, Polly Blå!
...
Polly Blå är skumkulor i 3 olika smaker: de ljusa kulorna är smak av choklad & arrak och choklad & smörkola. Dom mörka har en smak av choklad & vanilj. 
...
Från början var Polly en Svea-produkt och föddes 1965. I Candelias händer växte Polly ordentligt, framförallt under 60-talet. Nu tillhör Polly ett av Cloetta Fazers främsta varumärken och är uppskattat av godisnjutaren!
...
Godisnjutaren=JAG!

Dag 21: När jag var liten

Min älskade faffa brukade berätta för mig att när jag föddes var jag så liten att han knappt vågade röra i mig för att han var rädd att jag skulle gå sönder. Jag vägde ju ändå 2980 gram och var 49 cm lång, så SÅ liten var jag ändå inte!
...
När jag var liten älskade jag när fammos syrror kom från Stockholm, allra helst om de hade med sig någon av sina barnbarn...och så älskade jag att sova över med mina kusiner..både hos fammo, men också i tält och hos kusinerna!
...
När jag var liten agerade jag försökskanin (mycket frivilligt) till stora kusinen U. Det finns åtskilliga band inspelade där jag sjunger olika sånger...jag har även fått håret klippt, lockat och blekt med citron!
...
Jag lärde mig cykla på en röd cykel med ballongdäck som jag ärvt av kusin J som ärvt den av någon. Den har mina fina syrror lärt sig cykla på..och mina barn cyklar på den i stugan! Jag minns ännu hur pappa sprang bakom och känslan att trampa fritt..och ilskan över att alla andra fick ha stödhjul, men inte jag!
...
Min favoriträtt var köttsoppa! och så pappas plättar...hur fasen får man sådana frasiga kanter som du kunde göra pappa? Jag har stekt MASSOR av plättar, men inte en endaste med så goda kanter som de du brukade göra....
...
När jag var liten ville jag bli pensionär. Vara med farmor och farfar och göra saker hela dagarna..
..
När jag var liten sålde jag nyskördade morötter till lantbrevbäraren som kom in i huset om man satt en lapp på lådan!
...
När jag var liten letade jag och kusin J mynt i fasters väska när hon var hos frissan och blev permanentad och gick till kiosken och köpte 10 öres godisar på lösvikt!
...
När jag var liten så var det som julafton när mostrarna kom med påsar med kläder att ärva! Tjejkläder var lycka, när man var van att gå i brorsans gamla!
...
När jag var liten var sommaren en evighet! Tänk om man skulle få vara lite liten igen!

Låttext i regnet!

På en blogg som jag brukar läsa fanns en länk till låten What are words med  Chris Medina och den texten är helt underbar! Så här har ni den:
What Are Words


Anywhere you are, I am near
Anywhere you go, I'll be there
Anytime you whisper my name, you'll see
How every single promise I keep
Cuz what kind of guy would I be
If I was to leave when you need me most

What are words
If you really don't mean them
When you say them
What are words
If they're only for good times
Then their done
When it's love
Yeah, you say them out loud, those words
They never go away
They live on, even when we're gone

And I know an angel was sent
Just from me and now know I'm meant
To be where I am and I'm gonna be
Standing right beside her tonight And I'm gonna be by your side
I would never leave when she needs me most

What are words
If you really don't mean them
When you say them
What are words
If they're only for good times
Then their done
When it's love
Yeah, you say them out loud, those words
They never go away
They live on, even when we're gone

Anywhere you are, I am near
Anywhere you go, I'll be there
And I'm gonna be here forever more
Every single promise I keep
Cuz what kind of guy would I be
If I was to leave when you need me most

I'm forever keeping my angel close

Dag 20: Tema "olika"

Tänk att man kan vara så olika, men ändå så lika!

Dag 19: Här bor jag

Jag hoppas att jag har en liten plats i mångas hjärtan..för det är i allafall där jag VILL bo!

Jag vet i allafall att det är MÅNGA som bor i mitt hjärta och jag hoppas att de vet om att de gör det!

För många år sedan brukade jag säga: I mitt hjärta sitter vi tillsammans i en röd gossig soffa och äter jordgubbar. I mitt hjärta är vi alltid tillsammans. Å så är det för mig. Det finns så många otroliga och fantastiska personer som jag blir varm och glad av att tänka på. Jag är tacksam över att de passerat min livsstig! Sen är jag nog lite snål, för har jag en gång lagt in någon i mitt hjärta så kan jag inte stänga ut dem....Så sorry gott folk..jag vet att det är trångt, men som makens mommo alltid sa: Kyrkan är aldrig så full att inte prästen ryms in..och prästen, han kommer väl inte förrän man ligger för döden. Jag hoppas att det blir ännu trängre där i hjärtat, att det blir fler rum och fler fantastiska möten..och att alla ni som redan är där har det gott och trevligt och skrattar mycket!

 


Tiden bara rusar...

det inser jag när jag ser dagens datum, 16 juni. Idag fyller en helt underbar unge 16 år! Grattis finaste Jalleman! Jag minns hur vi längtade och väntade på dig...hur faster hade två köttbullar och en prinskorv i frysen för säkerhets skull, om du skulle varit en tjej. För din pappa, han var helt säker på att du var en kille..och namnet var spikat. Det var ju en fin liten kille som kom. Å mamma och pappa döpte dig till det spikade namnet..och vi andra vi kallade dig något helt annat! Du kommer alltid att vara Jalle för mig, oavsett vad du heter ;)
....
Den dagen för 16 år sedan var jag 16 år. Jag var på klassresa i Västindien, solade, paddlade, red...oviss om vem jag var kär i, men det fanns några...Längtade efter att få flytta hemifrån, ville partaya och kunde inte för mitt liv förstå varför det inte var lämpligt...
...
Tänk vad som hunnit hända på 16 år! Man har hunnit bli kär, sviken, haft tillfälliga relationer, lärt känna många fantastiska vänner, förlorat några, några nära och kära har lämnat jordelivet...man har pluggat, jobbat med olika saker..rest...sprungit på kärleken i sitt liv, köpt hus ,gift sig, blivit förälder.....Tänk vad avlägset det kändes när man var 16 år..när livet var som en berg och dalbana och man aldrig trodde att man skulle fylla 18...och hemska tanke att det var tio evigheter tills man skulle fylla 20. Magnus Ugglas låt "Första gången" blir bara mer och mer som ens egna ord, ju äldre man blir...."Varför längtar du, tills den dag då du ska fylla sju, varför skynda på när den dagen snart är här ändå? osv..."Ibland önskar jag att man kunde få resa tillbaka och verkligen ta vara på allt det där som är fantastiskt med att vara just 16 år. Sommarlov och veta vad man ska göra...Plugga på gymnasiet är grymt skönt ändå! Gratis lunch, härliga klasskompisar....Men visst..nog är det skönt att berg och dalbanan jämnat ut sig..och att man har sin ryggsäck med fantastiska minnen i...Men tänk vad skönt det hade varit att vara med om allt en gång till och kunna le genom tårarna när något tokigt hänt för att man vet att man i framtiden kommer att tänka tack gode gud för att det inte blev så som jag så innerligt ville när jag var 16!
..
Tänk att det lilla skrynkliga knytet nu är 16 år. Att det är han som tycker att det är evigheters evigheter tills man är 18 eller 20 år...Men finaste älskade lilla unge, NJUT av att vara 16 år! För snart finaste hjärtat är det du som är 32 år och sitter och ler och tänker på hur dum man var som inte fattade att tiden går så snabbt ändå! Tiden går, men vet du, platsen i mitt hjärta består! Grattis Jalle!

Dag 18: Känslor

Den här bilden på en superarg Maxi tog jag för att kunna bevisa att ungen var långt ifrån nöjd jämt när han var liten.....Även om han mestadels var en lycklig och nöjd unge så fanns givetvis många stunder som den ovan.
...
Vi pratade om hur viktigt det är att visa känslor när vi gick hem från kyrkan i fredags. Jag behövde snyta mig efter alla tårar som bara en skolavslutning kan tvinga fram, och berättade för min son att jag är så glad över att jag har ett brett känsloregister. Jag blir hiskeligt arg, jag blir rörd, jag blir ledsen och jag blir otroligt lycklig. Det är jag glad över. Jag är också tacksam över att jag fått förmågan att släppa ut alla dessa känslor så det inte blir kortslutning någonstans.

Du ska inte tro det blir sommar....

..ifall inte nån sätter fart..osv...osv..
Det är något speciellt med skolavslutningar. Sådär så det bara svämmar över av känslor i hjärtat och man inte kan hålla bort tårarna. Jag har förberett maxi på att det jag kommer att böla. Att jag inte är ledsen, utan glad och stolt, men att jag mest troligt kommer att böla. Att det bara är för honom att vänja sig, hans mamma är den modellen....
Till skolavslutningen är det knytkalas med fika. Var egentligen inte ett dugg sugen på att starta ugnen idag..men Maxi ville verkligen ha bullar med sig till skolan. Jaha ja...jag har fixat bullar...den modellen är hans mamma...Fast han fick vara med och lägga ut alla bullformarna, man kan ju inte låta ungen titta på TV när det är han som vill ha bullar! Man kan ju inte curla hur mycket som helst...
...
Den blomstertid nu kommer...redan i morgon. Bäst att jag går och stryker lite kläder till i morgon.

Dag 17: Ett ögonblick

Jag och bröderna bus var lediga och lata i stugan på sportlovet! Vi tog en prommis till byn och stannade halvvägs för att fylla på depåerna med varm oboy och kanelbulla...det är ett härligt ögonblick!

Dag 16: Självporträtt i svartvitt

Min fina lilla monky och jag!

Dag 15: Kärlek

Mamma, jag älskar dig också mycket!
En knubbig hand kommer med en bukett maskrosor i olika längd.....Finns det någon vackrare blomma än maskrosor från en knubbig hand? Kärlek är inte en känsla, det är handling!

Dag 14: En vinterbild

Min fina gammelhund....för många år sen när han var ung!

Dag 13: Tema "ljus"

Min saknade pusselbit...mitt guld och min skatt..mitt allt...
Den 23 augusti 2003 gifte jag mig med ljuset i mitt liv....och nu studsar vi runt på livets stig med 3 ompalombier som lyser starkare än allt annat på vår väg! Kärlek är ljus..och bilden är på min stora kärlek!
Puss finaste P..Älskar dig!

RSS 2.0