Fartvind i tiden..redan torsdag -HJÄLP!

hej och hå..luden tå vad tiden går!
..
Jag har flera saker som jag lagt åt sidan och tänkt, vad tusan, det där kan jag göra sen....och sedan har tiden gått och nu inser jag att fasen...det borde vart gjort igår! Men, nu har jag tagit tag i det så snart är det fixat. Med lite hjälp då. För jag är en obotligt oteknisk person. Jag har grymma mentala blockeringar vad gäller mina datorkunskaper!
...
Idag har jag haft ett fantastiskt möte, med en underbar kvinna. Å fått ytterligare erfarenheter av hur fantastiskt verktyg det coachande förhållningssättet är! Vilken resa jag har förmånen att vara med på! Tack fina fina G för att du låter mig lära mig!
...
Annars laddar jag för min stora utmaning i helgen. Den att lära mig att åka slalom! Jag tror att hela jag försöker förtränga faktum genom att tänka på all god mat som jag ska äta under helgen....När jag cyklade in till jobbet kunde jag bara tänka på kycklingspett och sötsur sås...minipajer och vaniljpannacotta!
...
Nej...nu jobba sig lite till. Sen blir det träning och förhoppningsvis hockey! Väntar på att vännen E ska höra av sig om det! Kram alla fina!

Sköna söndag...

I ett svagt ögonblick lovade jag att göra några timmar på gruppis...Glömde bort att det är söndag...glömde bort hur skönt det är att inte behöva stressa iväg på morgonen två dagar i veckan. Igår kväll kändes mitt JA inte lika självklart som det gjorde när frågan ställdes. I morse, så kändes det helt OK. Jag gick på prommis med doggar (hyfsat förvånade över tidpunkten tror jag) och sen fick jag äta frulle helt ensam. MYCKET ovanligt. Nu har jag redan hunnit jobba en dryg timme och alla boende som jag hittills träffat verkar vara glada att se mig!
..
Appropå mitt ringbekymmer förra veckan...Det hela slutade med att finaste maken fick såga av ringen. Tur att han är en händig person och har sågat den på ett fint sätt så den fortfarande går att använda. FY vad ont det gör i fingret när en ring fastnar sådär. Även om det blev både en dyr och smärtsam historia så får jag väl ändå tänka att det var en påminnelse till en vimsig person att komma ihåg att det är kroppen som bestämmer!
Det tog väl en sådär två timmar för fingret att bli normalt efter att maken kapat av ringen...Hela handen var som svullen..Men nu är den som ny igen!
...
När jag kommer hem från gruppis lagom till lunch vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på, mina skatter och jag..och bästa och finaste moster. Till veckan vill jag i allafall gå på bio och se Hur många lingon finns det i världen?
Förhoppningsvis får jag hänga lite med finaste storebror idag...i fredags kom han med torrkött! Mumma, fredagsmys på hög nivå! Att jag sen fick gå upp och dricka vatten på natten var en trevlig baksida...
Vilka jädra bilder den här bloggerskan lägger upp. va! Äckligt finger och diffust svarta saker på en skärbräda. Man kan ju undra vad jag egentligen är för en filur!! Kanske bäst att häva det med bilder på det andra fredagsmyset...
MUMMA! Våfflor är verkligen gott! Och det nyinförskaffade våffeljärnet fungerade klanderfritt! Jag ordnade upp en del på shoppingfronten i veckan...Förra fredagen började med shopping av nya jeans då de gamla blivit för stora...
Att gå coachutbildning kan få de mest oanade konsekvenser! :) Sen hade jag förmånen att jobba i Piteå och där fanns skorna som jag snålade ihop över i Kalix...Tänkte verkligen att jag skulle vara tvungen att åka till Kalix och shoppa trots att vi har två butiker i samma skokedja i Luleå. Men, ibland har man tur! Så till mina nya snygga jeans, som jag ska ha med en ny snygg tunika och ett coolt bälte som också kom med från Pite så ska jag glida runt i dessa snyggingar:

Å ja...jag har börjat gå in dem..och JA..jag har skavsår. Men i sommar ska jag inte ha några när jag springer runt i snyggdojorna, det ska fossingarna veta! Det komiska i kråksången är att det står i mitt horoskop att mina fötter och tår är känsliga:

Den typiska Fisken är rättvis och medkännande, ömmar för alla som har det svårt. En mjuk, känslig och sårbar läggning är kännetecknande, liksom en strävan efter att finna sammanhang och mening i tillvaron. 

Neptunus är tecknets härskare, känd som vattenguden i den grekiska mytologin. Den som är född i ett vattentecken är en känslomänniska, med ett rikt inre liv. Fisken är en god lyssnare och har förmåga att leva sig in i sina medmänniskors livssituation. Fisken är mycket intuitiv och anar sig fram i tillvaron. Här finns stora fonder empati och välvilja. Fisken ömmar för alla som har det svårt och söker sig gärna till roller där hon känner sig behövd. De svaga och utsatta grupperna i samhället, barn och djur, ligger denna godhjärtade natur extra varm om hjärtat. 

Många Fiskar känner sig vilsna och har perioder där de upplever att de inte passar in. En känsla av utanförskap kan stundtals vara svår att brottas med, men ger samtidigt Fisken en mycket tolerant människosyn. Fisken väljer ibland att fly undan, att inta ett passivt förhållningssätt. Det är viktigt att Fisken vågar följa sina drömmar och visioner, att ha modet att lyssna med det inre örat… 

Fisken är en sökare med en öppenhet för andra dimensioner. En god människokännare och humanist, ofta utrustad med en kreativ, fantasifull ådra och stora fonder välvilja.

Element: vatten Kvalitet: föränderlig Polaritet: negativ
NyckelordNeptunus, inspiration, lättpåverkan, medkänsla, humanism, sömn, flykt och elfenben.
Positiva karaktärsdrag: vänlig och receptiv.
Negativa karaktärsdrag: slarvig och hemlighetsfull.
Människokroppen: fötter och tår.
Nä..nu är det bara att fortsätta denna fantastiska dag! Ha det gott alla fina!

Lite humbojumbo som ändå kan ha något att säga eller... ;)

Var in på fina Spaggls blogg och hittade en länk...man får ju dra lite på mungiporna....och ni som känner mig kan ju avgöra om det är sant eller inte!

Livsväg 5, den ideala coachen:
Femmor är människor som älskar förändringar. De är beredda att kasta sig in i nya saker och gör det med stor entusiasm. Att ha förutfattade meningar om andra försöker de undvika, istället försöker de se det positiva i alla de möter.

Har du livstalet 5 så har du ett stort behov av att känna dig fri. Du har en mångsidighet som de flesta saknar och tar för det mesta livet med en klackspark. Ditt goda humör och snabbtänkta intellekt motiverar ofta andra människor och detta medverkar till att du många gånger står i centrum när du träffar dina vänner. Du avskyr bråk och gräl och för att lösa en konflikt föredrar du att diskutera. Dessutom utstrålar du en sexuell dragningskraft.

Brist på tålamod kan ligga dig till last och om du inte känner dig tillfreds med dig själv kan du lättare än andra börja missbruka sex och droger. De flesta med livstal 5 brukar hamna i denna riskzon någon gång i sitt liv men de som är medvetna om sina begränsningar klarar av att hålla det under kontroll.
Siffran Sju:
Du som har vokaltal sju har ofta svårt att finna dig tillrätta i yrkeslivet. Detta beror inte alls på att du inte skulle klara av det du förutsätter dig att göra utan istället för att du har svårt att ta order och gillar faktiskt inte alls att någon säger till dig vad du skall göra. På grund av detta lämpar sig fria arbeten bäst för dig och allra helst skall det vara ett arbete där det inte är så stressigt, du gillar nämligen att vrida och vända på saker en bra stund innan du tar dig an dem.

Din analyserande personlighet gör dig lämplig i akademiska yrken där du kan gå mycket långt. Många med vokaltal sju är också naturälskare och bosätter sig därför gärna på platser där det finns möjlighet att njuta av naturen på nära håll.

Inspirerad av gårdagen....

....tog jag en morgonspringning och det kändes genast lättare än det gjorde på sväng nr 1. Förhoppningsvis fortsätter det att kännas lättare för varje dag så man inte tappar suget att springa! Nästan så att jag i morse tänkte att jag ställer väckarklockan att ringa 30 minuter tidigare än vanligt så jag hinner springa innan jobbet även i morgon eftersom jag inte kan träna på gymmet denna vecka då maken jobbar eftermiddag och jag är ensam om hela rullen hemma. Idén kanske inte känns lika lysande i morgon bitti...men det återstår att se. Jag är en person som lätt fastnar i idéer så det kan hända att detta är en sådan idé. Då blir det jobbigt när jag inte får göra det jag har dille på.
Min kollega berättade om någon krönika/artikel hon läst där en mamma skrev att hon kände som att hon var i husarrest när hon ensam skulle dra hela lasset med ungarna. Om hon var ensamstående eller hur det var har jag ingen aning om. Vissa veckor är det så. Att det kan kännas som värsta friheten att kunna åka och veckohandla på kvantum eller Ica maxi..även om det innebär släpande och slit med alla påsar och varor...Tänk vilken perspektivövning att inse att man tycker att få åka iväg och handla är LYX! Ju äldre ens barn blir, desto friare blir man. Bara nu när mini är 3 år känner jag att vi har fått så mycket tid! Tid då barnen leker själva, tid då ungarna går över till grannarna och leker...de somnar själva, kan duscha...kan sätta sin tallrik och glas i diskmaskinen..
...
Men nog är det ändå skönt när vi är två vuxna och man kan komma iväg på lite eget..som träning eller handling..promenad med hundarna. LYX! Bara att man har middagen klar på bordet när man kommer från jobbet, eller slipper stressa med hämtning och lämningar. Dagar som idag är ändå helt OK. När man har rester att värma så middagen är fixad i ett nafs. Jag har dock snälla barn som är hjälpsamma och goa. Med invanda rutiner går det enkelt...Nu ligger alla fina skatter nyduschade i sina sängar. Nyduschat barn doftar underbart!
Annars är det dammsugning, dammsugning och åter dammsugning som är en aktivitet här i huset. Hundarna försöker bli av med vinterskruden och en svart och vit matta ligger ständigt över golven. Robotdammsugaren är en skatt i detta...men den kan ju inte heller veva dagarna i ända....
Nej..nu ska denna mamma njuta av lugnet en liten stund...Kram alla fina!

Inspirationsdag!

Idag har jag haft förmånen att inspireras av en mängd föreläsare då kunskapsdagen gästat Luleå! Mycket klokskap som inspirerade mig och nu är huvudet än mer fullt av funderingar än det var innan.
Första föreläsaren som jag lyssnade till var optimistkonsulten Inga-Lill Enbom. En helt underbar kvinna. Om än 50 minuter var alldeles för lite för allt hon hade velat berätta...
...
Andra föreläsningen var Medarbetare eller motarbetare med Thomas Lundqvist. Mycket klokskap, både för arbetslivet och privatlivet. Han hade ett gäng lagar som han använde sig av. Som lagen om motivation och lagen om kommunikation. Han gav tips att använda sig av pilotkommunikation både på arbetet och hemma. Att mottagaren ska kvittera informationen. "Gå ut med hunden innan du åker iväg. -"Jag går ut med hunden innan jag åker iväg". Han pratade också om 7 gångers kommunikationen. Att man inte ska ha så bråttom när man presenterar sina förslag, att det kan ta 7 gånger innan man är redo att ta till sig en idé eller tanke.
...
Han pratade också om lagen om kontrast. Att man istället för att fråga t ex partnern om han eller hon kan gå ut med soporna så ska man fråga vill du ta soporna eller diskmaskinen? Lagen om ansvar tog han också upp. Att vi ska våga be om hjälp och ge denne ansvaret för vissa saker genom detta. Det sista som står i mina anteckningar från föreläsningen är rolighetsteorin. Hur viktigt det är att ha roligt!!!! Det blir genast lättare om man har roligt!
...
Någon föreläsning hade blivit inställd så jag hamnade på två föreläsningar med Kelly Odell Den första handlade om ledarens 10 budord:
 1. Var ödmjuk, ingen är så bra som de tror att de är! (Eller så dålig för den delen) Det finns alltid rövslickare som får chefen att tro att han/hon är fantastisk och kommer med fantastiska idéer även om det inte alltid är så.
 2. Lyssna! Ingen vet allt! Ditt jobb är att leda, inte vara expert på varje fråga!
 3. Hamna aldrig i en ekonomisk situation där du inte har råd att be ditt företag att dra åt skogen! Det finns risk att du skapar "en gyllene bur" om du inte har råd att sluta för att du skaffat dig så stora utgifter.
 4. Ta dig an ditt jobb med jobbet som insats! Att förlora jobbet är inte det värsta som kan hända. (Det kan ofta vara det bästa i ett sånt läge!)
 5. Oroa dig inte för politik i verksamheten. I det långa loppet är det resultatet som räknas. Makt är ett medel för att nå målet. Det farliga är när makten blir målet.
 6. Om du inte brinner för det du gör, gör något du brinner för!
 7. Basera beslut på fakta! Intuition är bättre än ingen information alls, men fakta är alltid bäst.
 8. Säg alltid vad du tycker! Du har betalt för vad du har i ditt huvud. Om du tänker något och inte säger det är det bedrägeri.
 9. Tänk på att dina medarbetare arbetar för dig av egen fri vilja.
 10. Företaget valde dig som chef, men medarbetarna bestämmer om du är deras ledare!
Det var lite av min inspirerande dag! Det kommer mera!

 


Måndag...

..och jag har tagit vårens första joggrunda i morse. Känns att passen på gymmet ändå gjort sitt så det var enkel början...nu börjar det tuffa, att upprätthålla min nya vana...21 dagar sägs det att det ska ta. Så nu är det pannben som gäller!
...
Annars har det varit en arbetsdag i coachingens tecken....sen hem och fixa middag och mysa med de finaste grabbarna i stan! Klart..maken var ju på jobbet, men våra skatter går inte av för hackor!
...
I morgon blir det inspirationsföreläsningar hela dagen. Det ska bli najs att få inspiration och träffa många andra!
..
Nu nyheter, sen sova!

Solig söndag...

som tillbringats med ungarna i kullarna....Så läskigt det är att åka bob snabbt som f-n...men vilka kiknande skratt! Å trötta men lyckliga barn har varit ute hela dagen i vårsolen...
Vårsol=grilla=kaffe=bulla i massor...kände att jag verkligen var i stort behov att vara och träna då finaste maken jobbar eftermiddag och jag då inte har möjlighet att träna efter jobbet..eller lunchpasset på torsdag då jag är i Piteå så jag for till Pontus på passet som är kl 18.00. Så skönt!
...
Annars har jag bara hängt med mina fina barn i helgen..och fått träffa efterlängtad vän som kommit hem från en semestertripp..Jag unnar dig verkligen semester vännen..men det är ack så jobbigt att inte kunna ringa dig och bara prata lite i vardagen. Inte för att något särskilt hänt, eller att de varit viktigt..men du är viktig i mitt liv och jag behöver våra okynnessamtal i vardagen!
..
Nu ladda för en skön vecka! Ha det gott alla fina!

TGIF!

Veckorna bara susar fram just nu...man får hålla lite i hatten för att inte blåsa bort! Det är härligt och förfärligt..fasen man är ju snart 100 om det fortsätter i detta tempo!
...
En bra dag på jobbet har det varit hittills..började med företagarfrukost på norrbottensteatern..
Alltid trevligt med mingel och frukostsnack! Hade tänk upprätthålla min nya hälsosamma vana att gå till jobbet. När väckarklockan ringde tänkte jag att jag bara blundar lite....typ 3 minuter..det blev 33 minuter och omprioritering av färdsätt. Jag cyklade i morse..inte lika bra för förbränningen, men måste iaf vara bättre än bussen! ;)

Igår var jag och tränade...Det var en av mina favoriter som höll i passet och jag känner i både ryggen och och i magen att jag fick en genomkörare. Jag försöker att gå på lördagmorgnar, men nu när vårsolen lyser kan jag inte motivera mig att gå in på ett gym och träna. Även om jag är "fisk" och älskar vattenträning så slår vårsolen det med hästlängder!
Ikväll blir det AW med fina vännerna! Kvällen ska avslutas med bastu och det ska bli så skönt med surr, skratt och värme! Det är alldeles för sällan man tar sig tid att göra sådana trevliga saker....det måste bli bot och bättring brudar!
Igår var jag och skulle köpa mig nya fina skor i den nyöppnade skobutiken..tyvärr hade de inte de skorna som jag spanat in på en annan skobutik i samma kedja. Suck..jag for då till Icamaxi för inhandling av mat och frös så om händerna så jag flyttade min nya fina ring till ett annat finger för att den inte skulle försvinna under handlingen. I natt har det fingret svällt och ringen sitter FAST...jag har smort med hudcreme, spolat kallvatten, spolat varmvatten, diskmedel, dragit...men det blir bara värre....så nu har jag en ring på ett väldigt svullet finger..nåväl. Den sitter ju fast och jag behöver inte vara orolig för att jag tappar den iallafall! men tips mottages gärna...jag vill ju inte ha det så hela tiden!

Donation och kusinhäng!

Idag har solen verkligen värmt oss frusna norrlänningar...inspirerad av ljuset och värmen så tog jag mig till blodcentralen och donerade några deciliter. Jag har varit blodgivare i snart 10 år och jag väntar ännu på när jag ska kunna se på när de sticker i armen. Anledningen till att jag tog steget var givetvis för att jag är en frisk person som KAN ge blod men också för att bota min fobi mot nålar och blod. Från början kallsvettades jag.....nu känner jag mig trygg med att de sticker så länge jag inte behöver titta..så jag tittar på allt annat...Men en dag då! Huvudsaken är ändock att jag fyller blodbanken med mitt "typiskt" finska blod!
...
Jag fick samtal idag som fick mig aningens konfunderad om framtiden. Båda var erbjudanden om spännande saker som båda finns i mina drömmar om framtiden. Jag kommer få veta mer om "båda benen" inom den närmaste framtiden. Det finns allt i detta..spänning och glädje..nyfikenhet och hårt arbete!
...
På eftermiddagen fick jag sällskap av fina kusin J med hennes underbara ungar. Jag är så glad över att vi bor i närheten av varandra! Man blir glad i ditt sällskap!

T, som i Tisdag, Träning och TREVLIGT!

Idag har varit en mycket bra dag! Promenerade i solskenet till jobbet. Fick mycket gjort idag! Kändes som att jag hade flyyt! När klockan närmade sig gå hem tid knallade jag till Gymmet för lite träning. SKÖNT!
Hem till färdig middag och lyckliga ungar! En snabb promenad med doggar och sen på årsmöte....
Åter hemma kom fina moster och vi fixade en present till världens bästa mamma.
...
Sen är det soffhäng med maken som stått på schemat. ÅÅÅh vad jag vill ha en annan soffa! Men nu känns det inte alltför avlägset, då maken varit och lämnat in ritningar till en snubbe som ska räkna på hållbarheten när vi river väggar i huset. Spännande! Längtar och längtar inte. Det är aptrist att bo i byggkaos...men det kan det vara värt! Även om maken varit mer än nöjd när journalisten som gjorde reportaget om oss i Allas skrev att vi hade ett nyrenoverat hus med ett modernt kök....Ja..80 talet är väl kanske retro när det gäller badrum och köket från 56..ja det är väl också retro!

Tydligast har man fyllt 23 ;)

Å till och med solen visade sin bästa sida över stan! När jag var liten var det mycket viktigt att poängtera att jag fyllde år på VÅRvintern. Å så rätt jag hade! Nu känner man verkligen att det finns hopp om sommar...solen värmer gott och fräknarna börjar ploppa fram i ansiktet!

Vi åkte spark på isbanan som är upplogad runt vår fina stad...mysigt! Maken hade bakat en tårta till mig, som han ställt på köksbordet för att svalna..när vi kom hem så visade det sig att hundarna börjat kalaset utan oss. Måste vara så att storhunden ville ha en privat hundfest eftersom han fyllde två år dagen innan;)
Tänk att man har vänner som kan göra så här fina paket? Man nämns nästan inte öppna. Innehållet gick heller inte av för hackor. Mini vägrar lämna ifrån sig den finfina tesilen och i morse så testade jag muggen...det var en god kopp att dricka ur!
Man kan ha trott att jag fyllde minst 50, för jag fick många fina paket:
Bastuölen på en liter ska jag ta med nästa fredag när vi ska basta hos finaste M på kronan och lyssna till en mycket speciell show..tydligast inspirerad av en Thailandsresa ;) Ser fram emot det vännen! Iofs så har det redan fyllt sitt syfte, för jag känner i magmusklerna att jag skrattat mycket igår!
Många finfina blommor hade gästerna också med sig. Jag älskar blommor och nu är det bäst att jag vårdar dem ömt så jag får njuta hela veckan..jag fick även en massage, barnpassning, presentkort på D-store, bastudofter, hudcreme, godis, vin...osv...man kan verkligen tro att jag fyllde jämt och fint. Det gjorde jag ju iofs. Min ålder är delbart på två!
...
Första alla hjärtans dag som jag och fina maken fanns i varandras liv för 10 år sedan så fick jag tulpaner i en vas med ett kort som det stod puss och kläm på av honom. Vasen fylldes med nya fina tulpaner igår...tack min skatt!
Sammanfattningsvis en toppenfödelsedag...tack alla snälla och fina som kommit ihåg mig! Det värmer mitt lilla hjärta!

fem smutsiga små fingrar

Kom att tänka på den här sången idag..den brukade min pappa sjunga för mig när jag var liten....
		

(Two dirty little hands)
		SvT: Karl Ewert
		M: Cobb & Edwards

		Lasse han går, på sitt tredje år,
		blir nog en stor karl omsänder.
		Full utav skoj, efter lekar och stoj,
		hem han kommer med smutsiga händer.
		Det hänt mången kväll, han därför fått smäll,
		men när hans mamma har upphört att slå,
		Kan det hända ibland, att han ser på sin hand,
		och snyftande tänker som så:

			Fem smutsiga små fingrar, på en smutsig liten hand,
			så blir det nästa alltid, när man grävt med dem i sand.
			Varför skall mamma sörja, över denna synd ibland,
			de' finns de' som värre ä', än en smutsig liten hand.

		Lasse en natt, drömmer så att,
		han ser sej mot himmelen fara.
		Vitklädd han står, och på porten han slår,
		och då hör han hur änglarna svara:
		"Stig in lille vän, nog se vi väl än,
		att du är lite smutsig förstås.
		Men så länge du väl, har en ren liten själ,
		är du välkommen alltid bland oss."

			Fem smutsiga små fingrar...........

Saker som gör en glad....

Min bättre hälft brukar säga: "Den som säger att lycka inte går att köpa har bara inte hittat rätt butik..."
Det är provocerande...men nog måste jag säga att det finns saker som man kan köpa som gör en lite gladare....
Maken kom hem med dessa från Ica...och nog tusan har de gett mig lycka...varenda gång jag ser dem gör de min vardag lite gladare:
När jag gick på stan igår för att hitta något fint till min fina vän mamman på Bäst sprang jag på fina saker på Mique. Men jag är nog som små barn egentligen. Jag blev barnsligt lycklig av paketet!
Tagen som fanns i många olika varianter på butiken är helt gudomlig. Älskar sådana små "onödiga" detaljer!
Givetvis är jag mest glad över att faktiskt ha vänner att "tagga" på det sättet! Jag är tacksam över det! För även om jag gärna shoppar små tänkvärda saker så är jag ändå mest lycklig åt sådant som inte går att köpa...
han Di Leva lyckas bra med sina låttexter, som denna!

Mossig måndag...

Kan man säga så? Ger jag mig själv tillåtelse att ha en mossig måndag? ;) Ja! Det gör jag! Det handlar ju om definitionen av mossig! Jag har nog också haft en hyfsat lat måndag, men ändå fått saker gjorda. Nöjd.
...
Idag har jag ÄNTLIGEN fått min nya fina ring som beställdes på alla hjärtans dag. Har känt mig så naken efter incidenten som har förvandlat min fingerled på vänster ringfinger till något annat än vad det var tidigare....Sned och ful..men den nya ringen som jag egentligen tänkte ha på högerhanden passar fint över den stora knöliga leden så nu har jag en ny ring. Maken har sin rätta ring på ringfingret..och nya ringen på tummen...Efva Attling är toppen som gör ringar som passar båda. Å tur att min bättre hälft tyckte lika mycket om modellen som jag!
...
Igår monterade maken upp bordet som jag köpt på blocket för tvåhundra kronor. Vi lämnade in det på lackering och nu är det svart och snyggt! Nu återstår bara att spraya pinnstolar som bästa mamman köpt till oss. Sedan är det bara att bjuda på fika på födelsedagen som är kvar!

Blåsig filosofisklördag….

Solen har gassat från en fint blå himmel idag..so far so good! Att det då ska blåsa som galet är inte lika skönt..snön har yrt i vinden. Jag har tillbringat min förmiddag i Korpis på isen och kollat veteranskoterrace. Det är riktigt kul att se alla maskiner och deras förare! Synd att det blåste så förbaskat. Sen till stugan där jag använt min lördag till att läsa en bok. Så skönt! Jag gillar sådana snälla böcker med lyckliga slut. Chick –lit is the shit för mig! Under en lång tid i mitt liv har jag bara läst tunga och tänkvärda böcker. Sådana som tagit ett stadigt tag om ens hjärta och vridit om. Såna var man har fått gråta och bli arg. Känna sig lyckligt lottad….Numer älskar jag lättsamt. Så man kan somna mitt i… ... Vattnet har kommit igång i alla fall. Så skönt! Då vi även har grannen med barn här i helgen så är vi 9 personer. Det blir en del disk då. Det blir också mycket laga mat och många glas vatten att servera. Det funkar väl. Det äckligaste med att vara utan vatten i ett hus som är byggt för att det ska finnas är ändå toalettbesöken. 9 personer behöver använda den ganska många gånger på en dag. HALLELUJA för att kunna spola efter att man varit på toa. Och Halleluja för att kunna tvätta händerna ordentligt efteråt! ... I morgon ska jag åka söderut igen. Jag känner mig väldigt ambivalent inför det. Ungarna längtar hem till sina saker. Jag vet inte vad jag gör. När man är här står tiden stilla. Man har tid på ett sätt som inte finns i stan. Jag gillar den känslan. Jag behöver den känslan just nu. Antar att jag får åka upp hit nästa helg igen och bara vara. Njuta av våren, snön och lugnet. Mina funderingar är många och långa. Här har man tid att tänka. Och tankar tar tid. Är det bra att tänka, eller kan man tänka FÖR mycket? ... I veckan blir det att lösa lite av varje på jobbet och hemma. Tänk om motivationen skulle infinna sig! Och tänk om man skulle få lite hjälp att finna den. Vill jag finna den? Frågor jag klurat på under veckan. Kommer man någonsin att bli ”vuxen” och veta vad man egentligen vill? Ibland blir jag sådär hiskeligt avundsjuk på människor som vet vad de vill. Som kan stanna upp och vara och njuta av resan. När jag min rastlösa själ når det jag tror jag vill, inser jag att det är något annat och så drar jag sökande vidare. Vidare, framåt, runt, baklänges och i sicksack. Upp, ner….spana och känna. Hur gör man för att sluta söka? Hur gör man för att stanna på ett ställe och känna att det känns så skönt och rätt? Var hittar man kartan? .... Ibland tänker jag att mina föräldrar varit goda förebilder som följde sitt hjärta och inte allas kloka råd om vad som skulle vara rätt. Då kan jag samtidigt undra varifrån jag fått tanken på att alltid försöka göra klokt och rätt enligt konstens alla regler. Att göra det man bör göra och inte det jag vill göra. Jag har gjort det så många gånger, och ångrat mig. När ska jag våga lita på hjärtat? När ska jag gå på magkänslan och inte förlita mig på fakta? För någonstans vet jag att det är när jag följer hjärtat som det blir bäst. ... Jag har en panisk rädsla för att bli bitter när jag är gammal. Att jag ska sitta någonstans och ångra mig. Som i Winnerbäck låten tänk om jag ångrar mig och ångrar mig igen. Det vet man ju aldrig. Det är ingen idé att ångra sig. Det som är gjort är gjort. Men det som är ogjort? Det jag inte gjorde och inte sa. Hur kan man ångra det man inte vet? ... Nu tror jag inte att jag kommer att bli någon särdeles bitter person. Det ligger inte i min natur. Men om man tappar bort den man är någonstans efter vägen….då vet man ju aldrig vad som händer. Det är nog också en rädsla jag har. Att tappa bort den jag är. Den jag vill vara och bli. Lite som när man är tonåring och pubbeunge. När man undrar vem man är, ska bli och varför. Kan man bli lika identitessökande när man är 30 plus? ... Jag vet inte om alla mina ”jobbiga” funderingar kommer av utbildningen i Göteborg. Det tror jag. Jag har makten att vara den jag vill vara, att bli den jag vill bli. Det ställer massor av krav på mig. Jag behöver ta reda på detta. Hur kan jag det? Vem tusan är jag och vem vill jag vara. Vad vill jag bli? När? Vad ska jag göra för att nå dit? Hur ska jag veta att jag blivit den jag vill bli? ... Jag vet i alla fall att jag har världens finaste familj. Att mina 3 barn är det bästa som hänt mig alla kategorier. Att jag är gift med mannen i mitt liv. Det vet jag. Känns skönt att veta något. Resten får jag göra en handlingsplan för. Ni förstår att jag har ett digert arbete framför mig. Tur att jag har hela livet på mig!

Sportlovsrapport...

Sportlov är välbehövligt för både barn och mamma och för fina hunden Hasse! Strålande sol från en klarblå himmel har vi idag. Även om det blåser mycket så är det en superduperdag! … Vi har varit ute och plumsat i snön. De är så duktiga mina grabbar. Man blir stolt i mammahjärtat när de kämpar på! Hoppas på samma ”pannben” på killarna som deras föräldrar! Hunden har gjort fina gångar i djupsnön som mini sedan använt för att ta sig framåt. De är verkligen ett team, mini och hunden! Åter i stugan efter jobb uppe i Kiruna. I morgon blir det jobb i Ötå. Bästa morbror T ska hänga med kidsen..och det bästa av allt är att i morgon kommer maken hit! Vi längtar! … Igår låg jag och alla grabbarna i ”stora sängen” och lyssnade på sagoband. Det är så himla skönt att ligga och lyssna och se bilder i sitt huvud! Mysigt att få ha alla skatter nära sig också! Igår var det Lilla sjöjungfrun, ikväll blir det nog Toy story! … Enda smolket just nu är att vattnet är fruset. Det är första gången sedan stugan kommit i familjens ägo på 70-talet. En snäll traktorkille råkade ploga upp runt brunnen och de kalla temperaturerna samt att vi inte varit här och spolat har gjort att det frusit. Nästa år ska vi tydligt märka ut var brunnen är så det inte händer igen. För det är alltid trevligt när någon är snäll och plogar så vi lätt tar oss till stugan på vintern! Igår när jag återvände från Kiruna trippen så kom det vatten! Det var en lycka att kunna spola i toaletten! Definitionen av lycka förändras med förutsättningarna! … På coop i Kiruna inhandlade jag lite sportlovslego till bröderna bus. Igår satt vi tillsammans vid köksbordet och byggde ihop alltsammans! Det är så mysigt att bygga med killarna. Nu leker de för fullt med bygget. Vi ska lämna bygget här så det finns lite roligt lego även här i stugan. Förrutom morbror T:s gamla lego från tidigt 80-tal! Ibland undrar jag om det är mamman eller bröderna som gillar att bygga och handla lego…för jag kan knappt låta bli att shoppa en låda lego om jag hittar till ett hyfsat pris! Kan hända att jag måste spana efter lite till i morgon när jag är i farten igen ;)

RSS 2.0