Dag 12: Min vardag

Jag älskar vardag! Då vet man som vad man har! Här är ett gäng bilder som beskriver min vardag!
Denna skylt vänder jag på dagligen...
Det är mycket med väder och vind..kläder åt höger och vänster...
Det är också många ljusglimtar under dagen..både utomhus i naturen...som bilden beskriver eller i mötet mellan människor!
...
Tvättmaskinen är en typisk vardagskompis för mig...känns som att man fyller och fyller och tömmer och tömmer och ändå ändå finns det smutsiga kläder i tvättkorgen!
"Tvätta tassarna och sluket". Vet inte hur många gånger jag säger just den meningen varje dag. Smutsiga händer är vardag.....och spåren det efterlämnar sig också!
...
Jag ÄLSKAR kakor. Inte sådär sliskiga kakor..men MUMSIGA...som hallongrottor, tändstickor, kokoskakor....mmmm
...
Min vardag är också mycket fix och trix med datorn. Räkningar som ska betalas, jobbpapper som ska skrivas osv.
Sen är vi åter i tvätträsket. När man har tvättat och hängt..då måste man ju vika undan och bära det till rätt plats. Det är urbota vardagstrist! Men när det väl är gjort så är man glad!
...
Papper med olika bekymmer är ett aber för mig. Det är alltid något som ska tas reda på, och skrivas och skickas någonstans. Vardagssyssla..men alltid lär man sig något!
Den ständiga jakten på paren. Var är den andra....mamma var är min? mamma har du sett min? mamma, du vet den där gröna....osv...Vardag!
Å så vardagskaoset....smutsen och eländet!
Fruktskålen som blir attackerad av ompalompiern...det är vardag!
...
och trötta ompalompier i min säng...mysvardag!
Å en ubåts hund i djupsnön en solig vinterdag..det är VARDAG!
Jag älskar min vardag! Kram alla fina!

Dag 11: Tokigt

Nu har hon blivit gaalen..vad är tokigt med detta? I påsarna finns kläder till hemlösa i vår lilla stad. Så de kan duscha på härberget och byta till rena kläder. Det är inte bara tokigt...det är vansinnigt att vår värld ser ut så och värre blir det.
..
Jag är tacksam över att jag har hem och familj...att jag har kläder att ta på mig varje dag (även om jag undrar vissa dagar).
..
Dagen tre T:n. Tillit, Tokig och tacksam!

Tillit...

...förtroende, förtröstan, tillförsikt, förlitan, tilltro, tro, hopp, lit. Motsatsord: misstro.
Jag är uppvuxen med vikten av tillit. Att hålla vad man lovar, att tro gott om andra, att ha förtroende för andra personer. Det är saker som är viktiga för mig och många andra. Mitt kärnvärde i livet är tillit. Det är tillit som väger starkast i varenda beslut jag fattar.
...
Den som pissar på min tillit, väcker den argaste lilla My som finns. Idag har det hänt. Å jag är så arg och besviken på mig själv, att jag varit så urbota korkad och släppt guarden...och trott på det goda. När ska man lära sig? Jag har ju kunnat förstå att det skulle komma och så har jag ändå velat tro.
Egentligen så spelar saken ingen roll. Men nu är förtroendet kört i botten. Min tillit är låg. Det kommer ta tid, och jag vet ärligt inte om jag är intresserad av att låta tiden gå. Jag kan faktiskt ha trevligt istället!
...
Nä..nu ska jag tänka på de saker som faktiskt gör mig glad istället! Kram alla fina och kloka!

Dag 10: Detta gör mig glad

Vattengympa gör mig glad...oavsett hur taskig dagen varit så känns det alltid bättre efter ett pass...både som instruktör och i plurret!
Blommor och speciellt tulpaner älskar jag! Jag älskar färgen..och omtanken när man får en bukett!
Efterrätter...älskar att göra efterrätter..och älskar att äta efterrätter..och älskar att bjuda på efterrätter!
SHOPPA...gör mig glad...speciellt saker med mycket färg..som t ex på desigual!
Borta bra med hemma bäst..älskar att vara i stugan! Blir trygg, glad och harmonisk när jag får vara där!
Att få göra saker med mina fantastiska vänner gör mig glad..som när vi var till storforsen och badade spabad och provade vin och choklad..det är verkligen en skatt och en injektion av glädje.
När mina barn kommer hem med fantastiska alster blir jag glad. Som detta luciatåg som Maxi gjort...eller det underbart fina morsdagskortet som Midi gjort..Jag älskar mamma...och så en pärlplatta och annat fint! Varmt långt in i hjärtat av glädje..
Frukost..hotellfrulle eller uppdukad hemma är inte av så stor betydelse..bara jag slipper fixa och plocka undan så är jag glad!
En stor kopp kaffe med mycket mjölk! Det blir man glad av..när man är trött kan man nästan bli lyrisk och religiös över en kopp kaffe!

Dag 9: En vårbild

Grilleld på vårvintern...
Blommande körsbär....
Paltrundan...
Skitiga ungar...
Jag vet jag vet...det var EN vårbild..men våren är så mycket för mig! Vilken tur att man kan bestämma själv på sin egen blogg!

Dag 8: En favoritbild

Fantastiska Midi..en sommardag på utebadet!

Dag 7: En bild som jag aldrig lagt upp

Får väl passa på att lägga upp bilden som användes till inbjudningskorten när Maxi fyllde 1 år. Tänk att ungen fyller 7 år på fredag. Hur gick det till egentligen? Hans mamma är då inte en dag över 25! ;)

Måndagen är över...

..och när jag tänker tema grön så bubblade jag nästan av lycka när jag och fina doggarna promenerade i skogen nu på kvällen efter regnet. Det var så grönt..och grönt ÄR skönt! Hade tyvärr inte kameran med mig så jag kunde dokumentera det...men det värmer i hjärtat och glädjer mig mycket!
..
Hundgården som maken byggt är verkligen en lyx! Hundarna kan vara ute när vi är på jobbet och det är så mycket mindre städning då! Me like! Hundarna verkar också nöjda över arrangemanget och när faffa fixar ett hus till dem så kommer det bli superbra! Jag är så nöjd över den! En hundgård är väl aldrig dekorativ, men det är praktiskt. Å eftersom den är på en yta som vi aldrig använt så märks den inte så mycket!
...
Jag har verkligen nedräkning på jobbet nu. 3 dagar denna vecka och sedan semester på fredag! Halleluja! Det gillar jag! Längtar efter ledigt och lat! (och fattigt, men lyckligt!) Å vad tusan..föräldradagar är gjorda för att man ska kunna vara ledig med sina barn. Det ska jag va! Så underbart najs!

Dag 6: Tema "grön"


En gammal bild

Kärlek! Finaste fammo igen..med kärleken i sitt liv; faffa!
De gifte sig i mitten på 40 talet..och var lyckligt gifta tills döden skiljde dem åt 2004.

Dag 4: Min hobby

Jag gillar vattenträning...så en av mina hobbyn är vattengympa! Både att instruera och att själv träna.
Då vi är många i familjen kan man ibland tro att man har andra intressen....
som att laga mat...
handla
Städa...
...
Men jag skulle gärna..
Tälta och vandra mer!

TGIF!

Så underbart med fredag! Har jobbat och fixat....och sedan åkte jag och boysen till grannstan för att dricka lite kaffe och fredagsmysa med kusin E! Tack för det fina kusin! Trevligt! Grabbarna som kan vara hyfat skeptiska var supernöjda efter visiten. Nu sover de sött i sina sängar. Jag längtar till min säng..i morgon blir det träning...om jag orkar! Kram alla fina!

Dag 3: En familjemedlem

När jag får välja att publicera en bild på en familjemedlem känns det självklart att välja en bild på min fammo Eva!  Fammo Eva är den som alltid hade tid, som aldrig höjde rösten och med ett tålamod av guld. Det är fammo som bakade de godaste bullarna och det godaste matbrödet! Att dricka varm oboy och äta färsk mjukkaka med grön bregott på efter skolan...mmmmm jag känner ännu hur det smakar mums och hur det vattnas i munnen av tanken.
Jag hoppas att jag kommer bli en lika bra fammo och att mina barnbarn kommer att älska mig lika mycket som jag älskar dig fammo Eva!

dag 2 Favoritpryl

Denna magnet fick jag och maken i ett kort från bekanta när vi gifte oss. Det är en av de sakerna som vi använder ofta och som man blir glad av varenda gång! Vad menar jag? Jo, när man "laddar" perkulatorn så det bara är att lägga i sladden så lägger man magneten på knoppen för att visa att det är fixat...
...
Man blir glad när man laddar perkulatorn och tänker på kärlekshandlingen och omtanken man visar för den andra..och hur glad han kommer bli. Man blir glad när man yrvaken eller sliten kommer in i köket och ser att någon tänkt på det och fixat lite livselixir! Vardagslyx, omtanke och kärlek!
...
Jag gillar det stora i det enkla...och det här är en helt underbar enkel pryl!

1. Självporträtt

Jag är lite av varje...men skulle nog säga att en del av mig är som Lilla My...Å tack för det tänker jag också säga..för annars skulle jag kunna vara nästan menlös!
"Lilla My är van att ta hand om sig själv, sa Mymlans dotter. Jag är mest orolig för den som råkar ut för henne!"
...
"Lilla My drog in luften genom näsan och blåste ut den mellan tänderna på ett mycket infernaliskt sätt som betydde jag-har-aldrig-hört-någonting-så-fånigt-i-hela-mitt-liv."
...
"Om man är arg så är man arg, konstaterade lilla My och skalade sin potatis med tänderna. Man ska vara arg ibland, vartenda knytt har rätt att vara ilsket."
...
Jag är nog också lite som Pippi Långstrump...
"Lever vi inte i ett fritt land kanske? Får man inte gå hur man vill?"
...
"’Om ni skulle ta och gå hem nu’, sa Pippi, ’så att ni kan komma tillbaka igen i morgon. För om ni inte går hem så kan ni ju inte komma tillbaka. Och det vore ju synd.
..
och aningens som han Karlsson på taket!
’Jag har frågat Karlsson om han är ett påhitt…’ ’Vad sa Karlsson då’, frågade mamma. ’Han sa, att om han hade varit ett påhitt så hade han varit världens bästa påhitt. Men nu är han händelsevis inte det.’, sa Lillebror."
...
Sen är jag nog lite som Bröderna Leijonhjärta också...
"’Men jag kan inte döda någon’, sa Jonatan, ’det vet du, Orvar!’ […] ’Om alla vore som du’, sa Orvar, ’då skulle ju ondskan få regera i all evinnerlighet!’ Men då sa jag att om alla vore som Jonatan, så skulle det inte finnas någon ondska."

Skorpan i Bröderna Lejonhjärta

...

Jag kan nog fortsätta att plocka in figurer hela natten! Men nu nöjer jag mig! Jag är en salig blandning, men rätt nöjd så!


Fotoutmaning...

Dag 1: Självporträtt
Dag 2: Favoritpryl
Dag 3: En familjemedlem
Dag 4: Min hobby
Dag 5: En gammal bild
Dag 6: Tema "grön"
Dag 7: En bild som jag aldrig lagt upp
Dag 8: En favoritbild
Dag 9: En vårbild
Dag 10: Detta gör mig glad
Dag 11: Tokigt
Dag 12: Min vardag
Dag 13: Tema "ljus"
Dag 14: En vinterbild
Dag 15: Kärlek
Dag 16: Självporträtt i svartvitt
Dag 17: Ett ögonblick
Dag 18: Känslor
Dag 19: Här bor jag
Dag 20: Tema "olika"
Dag 21: När jag var liten
Dag 22: Mitt beroende
Dag 23: En sommarbild
Dag 24: Dagens
Dag 25: I all hast
Dag 26: Detta skrattar jag alltid åt
Dag 27: Tema "två"
Dag 28: Väder
Dag 29: Nyaste bilden på mig själv
Dag 30: En höstbild

Dag 31: Valfri bild


Tisdagsvims...

....i lördags var jag på gymet...då hade de denna fantastiska sång med Sarek som avslappning....jag har tänkt på den varenda gång jag varit på pass där den vart med. Så nu snurrar den medan jag försöker jobba. Idag är det verkligen försöker jobba....men jag ska få saker gjorda tillslut!

Mamma byter bo och en unge i minuten....

Jag är ingen tv-freak...men om tillfälle finns på måndag så ser jag gärna mamma byter bo och en unge i minuten. Två program som ger en perspektiv på livet! Vad mycket man kan lära sig av att få låna någon annans liv som de som deltagit i programmet har fått.
...
Jag skulle nog inte fixa att vara med i ett sådant program. Jag skulle känna mig obekväm i att någon annan har makten över hur jag ska framställas. Rätt nöjd med mitt liv är jag också. Även om man ibland önskar att någon annan fick prova på och komma med lite tankar om hur vi lever. Det är väl iofs så att för att vara med ska man vara extrem åt något håll..och så byta liv med någon som är extrem åt ett annat håll. Å vi är ju inga extrema personer, mest som folk är så det skulle nog inte bli så tuffa möten. Men saknaden efter sin egen familj och sitt eget hem...
Jag är tacksam över mina fina barn och den relation som vi har till varandra i familjen. Över hur enkelt livet är när man bor som vi gör..med fantastiska grannar och tomten så ungarna kan leka själva på gården....
...
En unge i minuten kan nog få vem som helst att bli bebissjuk. Å vad fina de är de små trollen! Även om jag är jättenöjd med våra tre ompalompier så kan jag verkligen längta efter att få snusa på en alldeles nyfödd. Hallå brorsan, kan inte du träffa någon så jag får bli faster...jag skulle vara i stugan jämt och låna bebisen järnet!! Men ack så skönt att slippa vara gravid och kejsarsnittet.....och ack vad skönt att få lämna igen fina skatten och åka hem och sova hela natten...och inte kliva upp mitt i natten...Men att få ha dem sådär nära...att få sova med en plutteliten skatt...det är en riktig 10 poängare...så himla fint och mysigt! Men tre fina ompalompier går inte av för hackor...och nä..jag skulle inte orka börja om från början på heltid. Men om man får en till låns..då!

Måndagsklurat...

..idag har jag haft en sådan "gör-bort-så-mycket-som-möjligt"-dag på jobbet. Flera saker som bara legat och väntat på att jag ska engagera mig i dem har fått byta plats från att göra listan, till klart! Hur najs som helst ju! Inser även att jag knappt har någon 5 dagars vecka på jobbet innan sommaren och det om något känns HÄRLIGT! Denna vecka ska jag hänga med Maxis klass på cykelutflykt på onsdag så då är jag ledig, veckan därpå har jag tagit semester på fredag för att Maxi fyller 7(!)...sen är det Kristihimmelsfärd och sen nationaldagen....och sen är jag ta mig tusan ledig!! Om än jag vet om några inhopp som behövs göras på jobbet. Det känns ändå OK. Jag har bytt ett av inhoppen mot cykelutflykten så det känns lyxigt att njuta i förväg!
...
Maxi har varit lite bitter på mig för att jag inte bokat någon utlandsresa för familjen nu i maj. Vi brukar ju åka. I höstas när jag demokratiskt hörde mig för om intresset var det svalt. Ingen annan än jag var intresserad av att boka. Jag lät bli. Nu tror jag att vi alla är lite bittra över det. Vad lär jag mig av det? eller..undra vad maken har lärt sig av det ;)???
...
I natt kom finaste midi till vår säng grinandes av växtvärk. Fy vad det gör ont i mammahjärtat när ens unge har så ont. Samtidigt är det lite magiskt, tänk att bara av att få vara nära sina föräldrar så blir allt bättre och man kan sova! Värken blir puts väck! Ja..klart att han fick lite alvedon också, men ändå.....Det är något visst med närhet, och doften av trygghet...och någon att värma sig mot. Då tänker jag på de barn som vaknar på natten och så är ingen vuxen där. Hu, vilken panik. Vilka ärr ska inte sådana händelser lämna i själen....
..
Nä, nu ska jag tänka på trevligare saker. Som MAT! I dag blir det rester till mina hungriga ompalompier, men resten av veckan ska vi njuta av Linas Matkasse. Det är andra veckan som vi provar. Förra gången var det MYCKET god mat. Efter denna vecka som verkar fantastisk ska vi dock ta en paus. Det blir mycket resande och så för mig...men jag kan absolut tänka mig att ta kassen nån gång nu och då under hösten. Det är så skönt att slippa tänka, slippa handla och äta så GOTT!
Kram alla fina!

Fredagsfniss...

..har jag haft förmånen att utöva med finaste A som kom förbi på en burgare efter arbetet. Gud vad trötta vi är vännen...å vad vi fnissar åt dumma saker och tänker på samma personer när vi ser vissa saker. Undra vad det beror på egentligen! Jag börjar ju skratta här för mig själv när jag bara tänker på kvällen som passerat! Tack för det min vän!
...
En vimsig vecka, men en trevlig sådan har passerat i mitt liv! I morgon ska jag träna på morgonen. Tack bästa grannen J för det! Maken jobbar hela helgen så grannen har lovat att komma och släppa iväg mig till gymmet! På dagen blir det sedan 3 års kalas och kvällen 30 års kalas med bad i tunna och bastu med massa snyggingar! Ser fram emot det såklart!
...
Annars känns det som att man går på autopilot och längtar till långledigt! Känns underbart med helg, även om den är planerad så behöver jag inte rusa runt som ett skållat troll! Skönt! Men snart snart ska jag vara lat och ledig länge..med bara några inhopp på jobbet för att coacha klienter vidare i arbetslivet...och inspirera några att fortsätta göra ett bra jobb!
...
Kram alla fina!

lalla-lii-lalla-daa.....

i Kiruna och jobbar i några dagar. Tänker klurar och längtar efter min familj. När jag är i Kiruna hinner jag alltid shoppa, och nu har jag också hunnit med det. Det blev två tunikor och två t-shirtar. Nu blir det köpstopp! ;)
...
Här i Kiruna finns flera mysiga butiker. En presentbod där jag alltid hittar fina saker. Idag höll jag dock hårt i slantarna, men tog med mig massor av inspiration. Bl a en helt underbar tavla med texten
"Vi kan inte skänka barnen framtiden, men vi kan ge dem nuet". Det vill jag ha på en tavla i mitt hem. Jag hoppas att min fina och fantastiska vän och kusin läser min önskan ;)
På en annan stod det: Två själar med bara en tanke, två hjärtan som slår som ett....
...
Håller på med en jobbgrej och har fått så fin feedback så det blev helt varmt i hjärtat. Det behöver jag! Ibland så tänker man inte på hur man kan göra avtryck i verkligheten och påverka andra. Så glad att jag gjort ett gott intryck och lämnat en varm känsla. Det gillas. Det är något som jag har med mig på min väg. Att sprida en skön känsla. Idag har jag haft förmånen att träffa en fantastisk entreprenör. Kloka C sprider en så skön känsla omkring sig och man blir glad när man träffar henne. C, jag ser fram emot att ta en fika i Luleå med dig framöver!
...
Nu ladda och förhoppningsvis orka mig upp från soffan och hälsa på lite!

Bilder från senaste tiden...

mitt bloggande har det varit lite si och så med...liksom bilder på bloggen. Jag har blivit kass på att ha med kameran och fotar man så blir det någon fb-bild med mobilen. Brorsan har en sådan systemkamera. Tar fina bilder. En sådan kanske man skulle köpa. Frågan är om man skulle använda den?
Det har iaf varit en underbar påsk:
Maxi fixade givetvis påskriset i stugan..och jag sökte fram påskduken som fammo vävt en gång. Det är inte påsk innan den är på bordet!
...
Tre trötta "ompalompier" tog över min säng i stugan....de finaste ompalompierna i hela chokladfabriken!
och Midi ompalompiern passade på att köra med sin nya fyrhjuling. Vilken tur för våra killar att deras pappa inte fick det han önskade sig som barn ;)
..
Vi passade på att besöka släktingen i byn som har massor av kossor...och 34 alldeles nyfödda kalvar fanns dagen då vi var på besök. Dessa tvillingkalvar är bara några timmar gamla! Vilken ynnest att kunna besöka en bondgård och låta barnen ta del av allt fantastiskt som sker! Jag har ju min dröm om att bo och driva en gård någon gång i framtiden. Kanske nu inga kor, men gärna får, hästar och höns. Katter, kaniner och hundar förstås!
Man kan ju tro att det är en råtta som varit på besök. Men jag misstänker starkt att det är Mini som smakat på SAMTLIGA äpplen som fanns i fruktfatet. Hm. Undra vilket som var godast?
Utan allt trevligt jag hunnit med i påsk och i huvudstaden så håller jag givetvis på med de sedvanliga våraktiviteterna på sst....För med två hundar, 3 ungar och härliga grannar så ser vår hall JÄMT ut så här...
Rent hus tanterna, var är ni när man behöver er? Tack gode gud för min vän Roomba som tar hand om de övriga rummen så de är sand och hundhårsfria när man kommer hem från jobbet VARJE dag!

Lata dagar i hufvudstaden...

har kursat i två dagar i huvudstaden och stannade kvar för att hänga med bästa M! Vi har bott på hotell, varit på massage, shoppat, ätit gott och sovit! Så himla härligt! Välbehövligt!
..
De två första dagarna passade jag på att äta med fina vännen C från tiden på Unitas. Tänk att nästan 4 år kan passera utan att man känner av det! Att få sitta och surra med dig var så kul! Nu ska det inte dröja 4 år till nästa gång! Jag sov över hos kusin med familj på ön. Så härligt att få surra i kapp, och hinna träffa de små busarna också. Allt för sällan man gör det. Nu är det bättring som gäller!

RSS 2.0