Om begränsande övertygelser....

Ett av de häftigaste verktygen som en coach har är om begränsande övertygelser. Det är något som vi alla har och som ger oss möjligheten att öka vår kompetens och våra förmågor! När man blir medveten om sin begränsande övertygelse kan man göra något åt det och sedan kan saker bli bättre. Helt otroligt! ... På någon av dagstidningarnas sidor på nätet läste jag om att en kristdemokrat gått emot ett förslag att några av Luleå kommuns verksamheter ska HBT-certifieras för att det inte är normalt med homosexualitet. Snacka om begränsande övertygelse. När det gäller detta så tycker jag om en tanke som en fantastisk man som är kär i en man sa: "Det är så skönt nu när man har börjat använda orden homo och bi, queer...att man har plockat bort ordet sexuell i vardagssnacket. För det handlar inte så mycket om sex, det är ju en fråga om kärlek!" Jag menar jag kliver inte in på jobbet och säger att jag är heteroSEXUELL, eller att jag är sexuell över huvudtaget. Jag lever i en kärleksrelation med en annan person. Jag har förmågan att älska och är älskvärd. Är inte det vad som är viktigt? Står det inte i bibeln att vi ska älska vår nästa? Ho..jag blir mörkrädd av sådant här! Jag hoppas och önskar att vi alla tar vårt ansvar och står för det goda och fina...för kärleken till andra. Att slåss mot kärlek är vansinne när det finns så mycket ondska som vi behöver minimera. All kärlek behövs för att det ska bli varmare i världen! Så mer kärlek till folket, oavsett vem och var!

Kiruna by day

Att jobbpendla är ett speciellt fenomen. Det ger som en dimension till i livet. Som att man är i ett parallellt universum brevid sitt liv.
Man är som i ett jobbvacuum tills man äntligen får landa på spaceport SST med ett underbart mottagande av finaste familjen.
Jag är ändå tacksam över att jag har släkt och vänner här i staden så man slipper hotellen. För hotell i en längre tid hade sakta men säkert kvävt mig. Nä... Nu tänka positiva tankar och räkna ner till 17.36. Då går tåget söderut igen!


Kärleksvanten...

..är en stickad fin blå vante, med två ingångar så man kan hålla handen även när det är kyligt. Den fick maken i julklapp av mig för många år sedan. Under årens lopp har vi inte hunnit använda den så ofta. Med småbarn hemma så är det sällan man kommit ut tillsammans. Idag kom den fram och till användning! Så mysigt att ta en kvällspromenad med mannen i mitt liv och få hålla handen heeela vägen! Kärlek! ... Jag är en vän av bankkort och har sällan kontanter. Så enkelt på något sätt för en person som har svårt att hålla koll på lösa saker som pengar, mobil etc. Idag när jag var på stan och skulle shoppa fick jag erfara att chippet på kortet kan lossna. Vad gör man då? Du kan inte betala med en chipkort om det saknar just chippet! Som tur var hade jag 9 kr i min ficka så jag kunde lösa ut min parkeringskostnad på 7 kr...Puh! Kanske var det en påminnelse från ovan att hålla hårt i mina pengar..att jag redan har allt jag kan önska mig. För det har jag ju. Och mer därtill! ... Nej...dags att avrunda en härlig dag! Sov gott alla fina och kloka!

Long time no words...

..det är som att orden inte velat komma till mig den senaste tiden. Ord...det har alltid varit en skatt för mig. Jag har massor av ord i mig som älskar att flyga ut i text eller samtal. Den senaste tiden har de inte orkat ut. ... Har tillbringat en hel del tid i Kiruna i ett projekt som jag är inne i. Ett roligt projekt och härliga arbetskompisar. Att vara i Kiruna är att jobba mycket och hälsa på vänner på kvällarna. Familjefri tid. Hemska sköna tanke! Det är så skönt att få vara själv en stund efter jobbet, att slippa passa tider efter att jobbet är slut. Men så hemskt, att inte få krypa ner brevid sina fina barn och läsa en saga, snusa på små huvudena..höra deras historier..få stora kramar när man anländer till förskolan. Så det är både härligt och förfärligt! Både skönt och jobbigt att få längta efter fina maken också...även om det känns skönt att man fortfarande efter 10 år längtar efter varandra! ... Helgen har tillbringats i huvudstaden med fina stora lillasyster och hos min "storasyster U". Lille syrran lämnade jag med fina pojkvännen S och själv drog jag till U. Jag är så tacksam över vår relation. Så självklar och djup..och varm. Jag är så glad att du alltid har funnits i mitt liv och inspirerat mig och varit min förebild. Vacker, klok och stark, det är U det. Vackrast är du inuti! Det är jobbigt att åka när man vet att det dröjer tills man ses igen. Men tiden går så fort när man har roligt, så snart ses vi i Kiruna! ... Var och hälsade på min vän M på sjukhuset idag. Hon har gjort en gastric bypass för att ta sig till ett nytt smärtfritt och lättare liv. Ett svårt beslut har det varit att fatta. Sedan när man väl är på resan så går inte allt rätt på operationen och något som skulle vara klart på en dag är ännu inte klart..och det har gått en vecka. I morgon ska de göra en ny operation och då ska det bli som det skulle blivit för en vecka. Var inte kul att se någon man tycker så ofantligt mycket om så trött och slut. Men nu kan det bara bli bättre. Krya på dig fina vännen...Snart snart så ska vi springa tjejmilen du och jag! ... Nä..nu natta mina fina barn som inte tycks komma till ro i sina sängar...men ha det gott alla fina. Hoppas att orden kommer till mig framöver!

Köksbygge....

..är det vi pysslat med här på Sst den senaste veckan. Fint blir det! Min fina tapet hänger nu på väggen. Köksskåpen är på plats och fyllda med kökspinaler. Jag är ingen materialist, men ett nytt kök (som varit en dröm och en längtan under många år) kan verkligt beskrivas med ordet LYCKA!! ... LYCKA, så kan man också beskriva det att få hem sina barn efter 5 dagar hos mormor..och att bonusbarnet kommer hem och som grädde på moset få fina systeryster till stan. Jag är så tacksam över att ha goda relationer i min stora familj. Att jag har en mamma som vill, kan och orkar vara med mina barn och att mina barn älskar att vara där. Det är en ynnest! För även om jag tagit ledigt för att hänga med mina barn, så såg nog mamma att vila var det som jag behövde just nu. Även om jag kanske inte har vilat, så har jag ändå haft förmånen att bara ta hand om mig själv i några dagar. Det är välbehövligt! .. Jag är inte någon TV-freak. Jag har svårt med ljud och blir galen på maken som vill ha på TV:n som skrälljud bara för att. Jag stänger av och maken slår på TV:n...sen går han ut ;) Jag följer inga serier, men kan gärna slötitta ibland. Ett program som jag gärna följer när tillfälle ges är Så mycket bättre. Idag var det min favorit Eva Dahlgren som hyllades. Tårarna bara rann. Hon är en fantastisk människa som delar med sig av sina funderingar och hjälper mig och andra att sätta ord på tankar och känslor. Laleh´s låttolkningar är grymma! Liksom Mikael W's. .. Ha det gott alla fina och kloka!

RSS 2.0