Check...

På djuphavsfiske på bucketlistan! Idag var det kanske inte väder för att vara ute på havet när jag inte är van.... Vågor som tusan och båten rullade... Så 4/5 kräktes som sjösjuka gör! Huvva!! Men sen lugnade sig vinden och vi fick uppleva att dra upp en makrill! Mellan mina kräkningar så såg jag även delfiner som hoppade precis vid båten! Detta gör jag gärna om, fast när det inte blåser så mycket! 

Julen är snart här!

Å jag är tacksam över att vara i sol och värme! Känns liiite konstigt med julgranar och pumlor här, men de färgglada ljusslingorna gör sig perfekt i den karibiska kvällen! 
Nu är det tre dagar kvar här i värmen innan jag åter är hemma i egen säng! Känns skönt att vara hemma snart men också skönt att det inte är riktigt ännu, för jag har precis kommit in i den rätta semesterlunken! 
Jag tror att jag är klar med allt förutom maten till jul...ja, lite inslagning är kvar att göra! Men snart så! Är så glad över att vi bara köper julklappar till de som inte har egen inkomst! Skickade iväg ett kuvert med en slant i till några som behövde det. Tacksam över butikers möjlighet med att beställa och betala och att de sedan hamnar hos den man vill ge saken till direkt... Skickade lite lego till två små som behövde en julklapp...
Även tacksam över att kunna bidra till ambulans, barnmorska, vaccin, mat och annat via röda korset! 
Har du nånting över till någon annan! Ge! 
Kram alla fina!

Tacksam över mina barn...

Som gör att jag behöver se på mitt semestermål med barnaögon för att ha något att berätta som är intressant för dem!
Vad tittade jag på som barn? Ja, frågar man dem som var vuxna när jag inte var det så svarar de nog djur och blommor... Så vi har studerat krabbor, och filmat dem... Vi har kollat på annorlunda frukter och fått hjälp av lokalbefolkningen att förstå vad de används till...vi har fotat ödlor och fåglar ... Följt stretande myror och termiter..spanat efter kayman.. Och så fått svar på Mojes fråga: Var ligger landet där man böjer bananerna? 


Kram alla monsterdiggare! Nu ska vi lösa fler mysterier här i Västindien!

Lunk..

Äntligen har jag kommit in i "semestermode"! Det tar en vecka minst för mig att landa. På den veckan hann jag läsa 10 böcker av mina 12 och bidra till att rapporten i kursen blev klar. 
Igår somnade jag på stranden. Det betyder att jag slappnar av! Helt underbart! 

Jag har hunnit sortera alla foton på min dator. Det har blivit ett gäng sedan 2010. När jag kommer hem gäller det att beställa fotoböcker, för att beställa och få in i några album är överreklamerat! Jag har även hunnit beställa julklappar till våra 4 ungar där hemma! Så lite av de där sakerna som alltid hamnar längst  ned på att göra listan är nu gjorda! Hurra för mig! :)

Idag var det kokvarmt på vår balkong. Jag tror min faffa svär en ramsa där han sitter i sin himmel med fammo vid hans sida. Han skakar på huvet och gnisslar lite med löständerna och säger hur i helvete lyckades hon köpa en öl med bara 1,2% alkoholhalt??? Ja, det undrade jag också när jag glad i hågen skulle testa en Carib med ingefära.... Supergod var den! Å jag blev glad av att tänka vilken besvikelse mitt val måste vara för älskad o saknad gammal man som alltid kollade %-halten! 


Var rädda om varandra! Å tänk på någon som gör dig glad, det känns så skönt i hjärtat då!

En början till en bucketlist...

 
 

Att få tid med sin bästa vän i livet. Där det inte finns något annat som lockar än att vara med varandra är en ynnest. Något som jag önskar alla! När man får möjlighet att tala till punkt. Drömma, lyssna på varandra.

Jag vet inte om det är medelålderskrisen som knackar på dörren. Om det är Kristian Gidlunds sommarprat, eller boken med för den delen…..eller för att min mamma blev änka 36 år gammal (ung?) som gör att vi har pratat mycket om saker vi vill göra innan vi kickar i hinken…..the bucketlist. Vad tänker jag har varit och är saker som jag vill göra innan jag går dit vi alla ska gå…Jag vill nog hinna:

 

·      Tälta i en rondell med kusin J

·      Vara med på en förlossning och klippa en navelsträng

·      Ta jägarexamen

·      Skjuta en älg

·      Bo på en stor gård

·      Ha en helt egen häst

·      Åka slalom i Österrike

·      Vandra i Sarek

·      Vara egenföretagare

·      Bygga en bastu

·      Ta Mc-kort

·      Köra enduro

·      Djuphavsfiska

·      Gå på julotta

·      Besöka Disneyland i USA

·      Besöka mammas stuga i Finland

·      Genomföra en halvmara

·      Åka på en galen resa med mina tjejkompisar

·      Besöka Gotland

·      Åka långfärdsskridskor på första isen

·      Paddla havskajak i Luleå skärgård

·      Åka som volontär

·      Besöka Kålmårdens djurpark

·      Sova en natt på Icehotel

·      Turista i en husbil

·      Shoppa i New York & julhandla i London

·      Vara aktiv i ett politiskt parti och sitta i nämnd.

·      Rida islandshäst på Island

 

Vissa saker har jag redan hunnit göra:

·      Hållit tal på min student

·      Pluggat på universitet och tagit ut examen

·      Gift mig ( Två gånger ;)  )

·      Varit gravid och fått barn x3

·      Varit och är bonusmamma

·      Lärt mig åka slalom

·      Sovit på Treehotel

·      Varit till Legoland

·      Tagit körkort för bil

·      Utbildat mig till instruktör för Vattengympa och Core

·      Rest tillbaka till Tobago med kärleken i mitt liv

·      Blivit och är blodgivare

·      Ridit på en strand

·      Tvättat och bäddat ner mina farföräldrar i kistan

·      Blivit gudmor till en liten parvel

 

...jag har nog gjort många fler saker, men som jag inte kommer att tänka på just nu. Att låta tankar ta tid är underbart! Efter en vecka på en paradisstrand känner jag mig faktiskt lite utvilad...somnade till och med på stranden! Helt otroligt!

Vad står på din bucketlist? Har du tänkt på saker att göra innan du kickar i hinken?

Kram!

 

 

 

 


Limar....

Det är så det heter i Karibien när man chillar eller tar det lugnt. Limar är precis vad jag gör.... Idag har vi inte gjort nått! Förutom solat, läst, plaskat i vattnet....ja, lite svårt att sitta still har jag ju så jag bygde ett snäckhjärta till kärleken i mitt liv....kram alla fina i kylan!Tacksam...

När jag sitter i en plaststol med fötterna i vattnet och läser bok efter bok i tropisk värme utan någon hysterisk försäljare eller eventpersonal känner jag en enorm tacksamhet över det liv som jag förunnats! Jag njuter av mina mindfullnesskunskaper och övar på basalkroppskännedom! Önskar att alla hade möjlighet att prioritera i sina liv så de kunde få hitta sitt paradis och bara vara! 

Detta är ett av mina paradis på jorden! Fast på beachen i Kivijärvi är jag minst lika ifred från skrän! Kanske är just den tornedalska genen som gör att jag väljer Karibien istället för Thailand... Tobago, en ö med 55000 invånare, färre än i Luleå.... 
Rapport från paradiset!

Här är vi nu äntligen på paradisön Tobago och genomför den bröllopsresa som skulle gått av stapeln 2003. Det är precis lika underbart som jag minns det från 1995 då jag besökte ön senast! Havet är varmt, stränderna lena och supersköna! Carib-ölen svalkande god! Vi njuter! Känns som att livet gått i hundra nittio och att jag äntligen får möjlighet att landa. Så härligt! Om några veckor får jag lägga ytterligare 15 högskolepoäng till handlingarna och att jobba heltid och plugga heltid och vara förälder är aningens för måna bollar att hålla i luften kan jag ibland känna. Efter jul har jag 5 veckors paus från pluggandet så det känns skönt att ha en sak mindre att tänka på.
Men nu, nu gäller det att sola och bada.....att njuta av att inte laga mat och städa! Att få visa min bättre hälft vart min första charterresa gick...och varför jag alltid längtat tillbaka! Det har funnits med på min bucket-list och äntligen, äntligen får jag sätta en bock på det!
Njut där hemma mina fina och kloka!

Nostalgi på hög nivå..
Äntligen tid att läsa!
Misstänker att jag kommer bidra till saltvattnet på stranden
Mot varmare breddgrader!Äntligen dags för två veckor med sol och bad och sällskap av min bästa vän i livet! Välbehövligt! Det jag inte hann, hann jag inte....

RSS 2.0