Å

Nu är jag nästan nästan i mål med utmaningen! Känner mig hyfsat nöjd med att jag nästan lyckats hålla igång hela tiden med en liten trötthetssvacka! I mitt jobb finns mycket som jag tycker kan illustreras med Årstidsbilder:

Sommarknän, är en årstidsbild för mig. Att det någonstans är "fläckarna som lär oss livet". Att vissa blåmärken hör livet till, om än det smärtar!
En Årstidsbild från vinterfisket: Om vi inte lärt oss att det lönar sig att kämpa och försöka och bita ihop, så är det svårt att hitta motivationen till att göra det. När vi får erfarenheter av, i detta fall vinterfiske, att det är spännande när det nappar, att det är en skön känsla att vänta på när det nappar och dra upp fisken, och till och med gott att bjuda på fisken, så kommer man även vilja fiska och se det som ett trevligt inslag även den gången när det inte nappar...
För mig är denna Årstidsbild en påminnelse om att en regnig morgon i september kan bli en fantastisk kväll i kanoten på Torneälven! Att gemenskap och glädje är en viktig del i arbetet tillsammans med andra.
Årstidsbild vinter. Att det är under fikapauser som de klokaste tankarna kommer fram. Det finns forskning som visar att flest nobelpris är utdelade till forskarlag som hade gemensamtfika över professionsgränserna! Jag är tacksam över att jag i mitt tidigare arbete och nuvarande arbete har möjlighet att hänga i fikarum. Att få se vad som händer mellan människor och hur frön till stordåds sås! Att jag är ett kakmonster utan dess like är bara en ynnest för mig. Det gör det enklare att naturligt hamna i fikarummet :)
Årstidsbild vår: Att värdet på gåvan beror på givarens intention och möjligheter. Någon som ingenting har eller väldigt lite kan ge gåvor som kan tyckas enkla och som en petitess, men där handlingen är den största gåvan. Jag vill illustrera Å med Årstidsbilden och med Återkoppling som det många gånger handlar om. Jag vill ge dig detta för att du är viktig för mig! Jag är tacksam över att du finns! Jag vill visa dig att jag älskar dig och att du är värdefull för mig! Du är fin och jag vill ge dig det finaste jag har! osv.... För mig är den första maskrosbuketten på våren överräckt från en knubbig barnhand bland det finaste jag kan få! Det får mitt hjärta att smälta! Härlig Återkoppling till mig!
Liksom vetskapen att lita på processen. Att kunna sitta lugnt och veta att det jobb jag gjort kommer ge resultat om jag vågar lita på processen. Har jag sått påskliljor i min rabatt på hösten så kan jag sitta lugn i båten och veta att de kommer att komma upp när tiden är mogen! (Om inte någon har varit och ätit upp lökarna, men det är också en form av Återkoppling "Ha koll på vad som händer för tusan".
Å sista bilden...Återhämtning! För att kunna prestera och klara av livets alla prövningar behövs Återhämtning. Jag återhämtar mig i mitt paradis på jorden oavsett Årstid!
 
 

zZzZ

Ibland känner jag en sorg över att min bättre hälft är allergisk mot pälsdjur. För jag skulle gärna ha några till djur i mitt hem. Jag kan tacksamt tänka att det är tur att jag och pappan från Bäst inte lever tillsammans för då hade hela huset förvandlats till ett Zoo. Vi hade inte kunnat begränsa oss eller säga nej till något djur som skulle behöva ett kärleksfullt hem. Zoo hade kunnat vara min bild på Z, men..såhär i mörka regniga tider med långa dagar på jobbet och många saker att göra så märker jag att mitt behov av sömn kan få stå tillbaka. Igår behövde det inte göra det. Jag somnade på en madrass mitt på köksgolvet med hundarna och där sov jag..tills jag klev upp, borstade tänderna och fortsatte sova i min säng hela natten! Idag är jag utvilad!
 

Y

som i YNNEST!
På sidan Glömda ord kom det ordet fram!

Ynnest – gunst, välvilja, förmån

Det är ett ord som jag använder ofta! Så det var främmande för mig att det var just på en sida som heter Glömda ord som det återfanns med synonymer.

Det är verkligen en ynnest för mig att få leva det liv som jag lever! En ynnest att ha vänner som finns där i vått och torrt, en familj som är stor och yvig, ett hem med plats för många, en kropp som kan ta mig på äventyr och orkar det, ett huvud som har lätt att lära, ett jobb där jag får komma till min rätt, arbetskompisar som gör min dag bra!

Jag är mycket tacksam. Jag kan se vilka förmåner som finns i min vardag. Sådana skattefria varianter som inte kan köpas för pengar!

Det är en ynnest att vara en viktig människa i en annan människas liv...och en ynnest att få små kärlekshandlingar i vardagen...så dagens bild blir min kaffet är klart till dig för att jag vill dig väl! En ynnest en kall och grå oktobermorgon:

 

X

X-files var en serie som jag brukade se back in the days. Det hade kunnat vara min bild på X. Men jag väljer något annat. X ersätter ett okänt tal i matte, det kan också användas för att skydda en identitet....eller för något jag inte vet. Hemma hos oss sover/äter/finns X antal personer. Det varierar från dag till dag! I lördags var X=13 i måndags var X=9 och idag är X=2. Hemma hos oss tvättas X antal klädesplagg och jag har plockat i och ur diskmaskinen ett X antal gånger. X antal kronor bär jag till Ica, Coop och Willys varje månad.....och X är det antal strumpor utan kompis som ligger i min back på torktumlaren.
 

W

med några dagars förskjutning kommer så mitt W som självklart för de som känner mig blir:


Lars Winnerbäck! Vilken låtskrivare! Jag älskar hans texter, och hans röst! Om en vecka ska jag stå i folkvimlet nedanför scenen med min vän AL och sjunga med i alla sångerna! Hålla tummarna för att han drar någon gammal goding som extranummer....Ingen Soldat är en favorit...Du min vän i livet en annan.Hugger i sten och Elegi...massor massor massor. Som en annan kär vän som inte var så nykter vid tillfället sa när jag skulle lämna öltältet för att rocka till Winnerbäck...L ska kolla på nån jävvla Rolf Lagerbäck....,
Så så har det varit. Jag och Roffe Lagerbäck...eller var det han, Lars Winnerbäck??!!

V

Snart är alfabetets bokstäver illustrerade med bilder! V som i: VI
Gjorde ett ordmoln till min bästa vän i livet när jag var i farten och jobbade med egenskaper.
Min bättre halva i VI är: Min trygghet, han är nyfiken, teknisk, energisk, glad, varm, viljestark, pratglad, lösningsfokuserad, vetgirig, fokuserad, tydlig, uppfinnare, ger glädje, passionerad, närvarande, galen, rak, hjälpsam, flexibel, konkret, tålmodig, snygg, har tempo, social, har humor, är intensiv, accepterande, skapande....
Tillsammans är vi ett intensivt team. Som skrattar mycket...jobbar mycket. Jag tror att vi är extra allt och därigenom lite jobbiga att ha att göra med ibland. P ger mig energi, trygghet och tillit som jag så väl behöver. Jag tror att jag ger P en närhet, intensitet och värme som han behöver. Jag behöver P:s struktur och tydlighet..och han min inpulsivitet! Vi kan verkligen driva varandra till vanvett ibland! Jag tror att den tillit vi har till varandra och till vår relation. Att vi vet att vi till syvende och sist ändå väljer den andra, ger oss en frihet att växa tillsammans utan att växa ihop. P, du är min vän i livet, min människa på jorden. Den jag ser fram emot att bli gammal med. Du är min trygghet och min tankstation...Bäst!

U....

som en intensiv människa med hundar skulle jag kunna ha en Utebild..som
när vi var och fiskade i myrsjön i somras. Utomhus. Det skulle också kunna vara en bild som beskriver livet med Underbara Ungar och livet i Underställ som jag gärna använder under det kallare halvåret i vår "norrersta" del av riket.
Det finns också ett viktigt samfund på U, Unicef:

Det första som kom upp i mitt huvud var faktiskt U-båt. Å sången Yellow submarine! Jag har inte tillgång till en U-båt. Dock en galen labrador som ibland kan tro att han kanske är en...

Men den som mitt U ska handla om finns på den här bilden från mina Unga år:
Min kusin U. En helt underbar kvinna som är vacker på både insidan och utsidan. Intensiv, effektiv, målstyrd och målmedveten. Som gör mission impossible möjliga och som tänker utanför boxen. En härförare med hjärta och hjärna och som jag ibland önskar skulle se hur fantastisk hon är för att hon finns till! Utan att prestera ett dugg, när hon bara är. En naturbegåvad pedagog! Redan som barn lärde hon oss det ena och det andra. Satte ihop projekt och styrde oss andra. Finns flera kassettband när hon peppat mig att sjunga olika sånger :)
Så finaste och klokaste och bästa U. Du är en av mina allra bästa vänner, ett bollplank och en inspirationskälla! Jag är tacksam över att du finns i mitt liv, att du faktiskt alltid funnits och att du står mig nära!
 
:
 
 

T

När jag började fundera på vad jag skulle skriva om när jag kom till bokstaven T snurrade många tankar. Kanske om min världens bästa storebror T. Han som lyssnar på humoristisk finsk musik och gör den bästa ugnspannkakan någonsin!!
Sen kom TE:
och en fantastisk temugg som jag fått i present. Tesilen som finns på bilden var även den i samma present. Den gick Mini omkring och sög på när han var liten. Jag tror att han trodde att det var hans present för den fick inte vara ifred om jag inte gömde den :)
...
Nu tänkte jag inte skriva om det....och inte heller om mitt mantra TACKSAM...även om just det hade varit ett tacksamt ord att använda på T. Illustrera tacksam hade jag nog gjort med denna bild:
Nattfiske med Maxi i sjön nära paradiset på jorden. Där och då var jag fylld av tacksamhet och ro i själen.
..
Nä..mitt T ska illustreras av den här bilden:
En mössa gjord av fantastiska kvinnor som vågat ta steget att skapa tillsammans! Mössan med mitt kärnvärde tryckt med glittriga bokstäver. TILLIT. Jag behöver tillit för att vara lycklig. När jag känner tillit kan ingenting stoppa mig! Då är jag lyckligast, starkast, klokast! Mitt bästa jag!
Vad behöver du för att må bra?
Kram
 

S

som i SLÄKTEN. Dessa personer som du inte fått välja och som finns i ditt liv trots allt. När jag var yngre kunde jag ibland tänka att släkten är värst. Sådär när de lade sig i varandras liv och tjatade och gnällde. Kom med knäppa presenter och frågade pinsamma saker inför helt fel personer. Halva min släkt är dessutom finnar. När finnar pratar svenska så blir det pinsamt värre ibland. Idag är jag tacksam över att jag har en familj och en släkt. Jag är tacksam över att jag vet varifrån jag kommer och varför min väg  ibland ser ut som den gör. Jag är tacksam över modiga släktningar som flyttat till ett annat land och lärt sig ett nytt språk, trots de svårigheter och skillnader som finns mellan svenskan och finskan. Jag är tacksam över deras rakhet och över att de vågar fråga när de inte förstått. Sen finns ju saker som jag är glad över att jag fått upp ögonen för att jag inte tycker att det är OK, eller ens lämpligt på något sätt. Att jag är medveten om det beteendet och kan välja att göra på ett annat sätt. Jag är nog mest tacksam över mina kusiner. Närmare 50 i antalet i första ledet. Mina vänner från förr och nu. Ni som vet det mesta om mig och ändå tycker om mig. Ni som kan säga till även om det är pinsamt för att det är så man gör i vår släkt. Galet. Underbart. Släkten kan absolut vara värst. Men jag vet, att vad som än händer mig så kommer ni att ställa upp där bakom mig. Svära en lång ramsa om att jag skulle gjort på ett annat sätt. Att det är klart det går åt helvete ibland när man är som jag är, och att jag borde förstått bättre. Sen skulle ni klappa mig på kinden, borsta bort lite skit, räcka mig något att äta, torka mina tårar och säga att det är tur att jag finns. Jag vet att det är så. Jag behöver inte testa. För min släkt är galen och älskar varandra, hur galna vi än må vara! 


 
 
 

R

Finaste stora lillasysters bokstav har vi kommit till nu. 
Fast jag landar i hundRaser...och vår väldigt Rastypiske Parson Jack Russel terrier! Han är en gammal man nu. 11,5 år och gör som han vill och orkar. Sover med den som sover längst och allra helst i mattes säng under täcket! Annat var det när han var valp. Då användes tältduken som velodrom när vi var på vandring! 

Q

då kommer genast detta till mig! För i de filmerna finns en helt underbar figur som vi alla (läs L) skulle bli glad av att ha! Tänk att ha en egen Quartermaster som MI6:materialansvarige och uppfinnare kallas.  
Tänk vilken verktygsbank jag skulle kunna ha om Q plockade fram grejerna! En klocka som gör att människor bara snackar snällt och kan lyssna aktivt. En godis som ger energi till utmattade? En radio som får stressade att slappna av.......
Q, var är du? Jag behöver dig NU!

Projekt ett lyckligare liv...När jag utbildade mig till coach 2011 mötte jag en fantastisk kvinna. Hon hade en bred kompetens och spred en skön känsla omkring sig där hon fanns. Jag är så tacksam för det mötet, att fått tillgång till din klokskap E-L!
Hur kommer jag att tänka på det? Ja, hon hade ett lyckoprojekt då som gick ut på att leva ett lyckligare liv. När jag surfade runt för att hitta material till mitt arbete råkade jag som vanligt slinka in på Kreativ insikt, som har underbara små kloka presenter! Där hittade jag dessa två böcker; en dagbok och en kalender.Igår damp de ned i min brevåda! Jag ska genast ta mig an dagboken och försöka få in det i bloggen också. Så dagens reflektion över gårdagen blir till genom att svara på följande frågor:
 
Vad var allra bäst, roligast, mest givande eller mest avkopplande igår? Vad exakt var det jag uppskattade i den aktiviteten eller den stunden?
Det allra bästa igår var att komma hem till min familj. Jag var frusen och trött efter många intryck, instruerande på bästa gymmet och cykeltur i första snön med många stopp för uppackning av böcker. Hemma var min familj som inte sparar på krutet i välkomst ceremonin. Jag känner mig efterlängtad och älskad! Trött som en gnu och frusen av passets intorkade svett var det så avslappnande att kliva in i fjärrvärme heta duschen och värma mig! Sen i onepiecen och krypa ner i soffan och se Epic med mina killar. När fina mini frågar om jag vill ha det jättemysigt och bäddar ner mig med sin kudde och sitt täcke så jag somnar en stund. Det var avkopplande!
Roligast igår var att se min kollegas reaktion på en man med en pirra med paket som gick förbi oss. Det enda vi kunde uppfatta där och då var hans enorma knallröda skägg. Det låter inte så roligt när man läser det. Men känslan i min mage när jag tänker på situationen säger annat!
 
Vad är jag tacksam för idag, och varför? är nästa fråga i dagboken.
Idag är jag tacksam över min fina kollega B från Y. Hur vår relation är en enegipåfyllning för mig. Hur lätt jag känner mig i sinnet efter att vi har fått samla tankar tillsammans. Jag är tacksam för dig och vårt samarbete och för att jag får ta del av din livsvisdom och få perspektiv på mig själv och mitt sätt att vara.
 
Positiva affirmationer höjer min energi och ger mig kraft. Idag affirmerar jag:
Frihet är inte att inte ha några plikter. Det är möjligheten att välja det som passar mig bäst - och sedan ta konsekvenserna av mitt val.
 
Ideér, inspiration, drömmar, tankar och känslor som vill komma till uttryck:
Jag ser fram emot helgen. Att bara vara ledig. Att polemasa hemma och hänga med familjen. Kanske ta tag i något i vårt kreativa kaos. Att skapa planering för kommande utmaningar för utveckling. Det känns spännande och roligt och ger mig energi.
 
Nästa reflektion ska svara på frågorna: Vad är jag mest nöjd med hos mig själv igår? Vad gav mig mest energi av allt jag gjorde? Hur skulle jag kunna vara mer så, och göra mer av detta i mitt liv? TAck från hjärtat för...Mina tankar & känslor är skapande. Idag fokuserar jag på de här positiva egenskaperna: Jag är....Jag är....Jag är...
Vad mer drömmer jag om i mitt liv? Om jag öppnade mig själv för tanken att allt är möjligt vad skulle jag våga drömma om då?
 
Blev du lika Inspirerad och nyfiken på detta som jag? Beställ på www.kreativinsikt.se
Kram alla fina och kloka

P....

En bokstav för de viktigaste Personerna i mitt liv!
Såklart, världens bästa Pappa Svenne. I dina slitna jeans eller blåställ, en slarvigt knäppt flanellskjorta och med bus i dina blå ögon. Med en handrullad cigg i mungipan. Med skorna sådär halvt-i-trampade. Många av de absolut viktigaste och självklaraste sakerna i livet har du och mamma A skonsamt låtit mig bli varse....Som att ha ett öppet sinne och försöka att inte döma, att alla människor har lika värde och att dela med mig av det jag har. Att det alltid alltid alltid är den snälla som vinner på slutet. Det finaste en människa kan vara är snäll. Att humor är viktigt, att kunna skratta åt mig själv för det är alltid roligare att skratta än att gråta. Även om det kan kännas riktigt eländigt ibland. Att våga försöka, att alltid vara välkommen hem. Att veta att jag är bäst för er för att jag finns till. Att jag duger precis som jag är och att ingen, ingen någonsin ska trampa på mig och få mig att tro annat. Jag har fått en stark personlig integritet och tagit ett stort personligt ansvar. Det är jag innerligt och evigt tacksam mina föräldrar! Jag och mamma har en speciell relation till varandra som ibland driver mig till vansinne, men som jag aldrig skulle vilja vara utan. Även om det snart är 19 år sedan min pappa lämnade jordelivet så är han alltid nära. Finns många frågor som jag önskat att jag kunde ställa. Så många saker jag hade velat visa dig....
 
Som det absolut finaste i mitt liv... mina tre fantastiska Pojkar!
Det är en ynnest att få ha burit och få leva nära er varenda dag. Ibland är jag så trött så jag vill grina, och då kommer ni och kramar mig, myser ner i soffan med mig och får mig att förstå att jag är värdefull för att jag finns till! Någon har sagt till mig att man får de barn man förtjänar. Men jag kan inte i min vildaste fantasi föreställa mig hur jag kan förtjäna er, Mini, Midi och Maxi....för ni är bäst!
Mina barn har också den bästa Pappan i världen. Han är även den bästa Partnern i världen. Han P. Som jag träffade en gång för många år sedan. Han med världens snyggaste "Perse" som man säger på finska (reserverar mig för stavningen :) ) Vasen nedan fick jag den första alla hjärtans dag som vi kände varandra. på kortet stod det Puss och kläm.....
Andra viktiga personer i mitt liv är den allvetande papperstokiga mamman från Bäst och kusinen som målar fantastiska målningar. Även om livet ibland är för fullt så prioriterar jag att få vara med er och är tacksam över att jag får ta plats i era liv! Promenader där vi får Prata om både högt och lågt. Något jag Prioriterar i livet är att få dessa stunder där tankar och frustration får vingar. Det blir enklare att leva då. Jag är evigt tacksam för en vän från forever, och så du, som kom in i mitt liv i en Kårridår med mögel i taket ;)
 
 
Påskris med påskfjädrar får mig helt osökt att tänka på en färgstark kvinna som jag varit förlovad med i 18 år. En sådan person som helt sonika och självklart blir moster till mina barn utan ett endaste biologiskt band. Där det är så självklart så att personer som inte fattar det nästan blir utpekade som Puckon av ungarna. Precis som det ska vara och inget annat! Ibland kan vatten vara tjockare än det mesta :)
...
Jag hade kunna bilda upp en massa bilder och personer. För det finns många som borde nämnas här. Ni kommer! Mitt hjärta är fullt av människor och tacksamhet för att jag får vara en person i många personers liv!
 

O

Som i en man som heter OVE! 

En helt underbar bok med fantastiska beskrivningar. Jag har skrattat och gråtit på min solsäng på Rhodos... Nu ligger pocketen hos min fina fd kollega B. Hoppas hon skrattar lika mycket under
läsningen om den underfundige, underbart jobbiga Ove!
Det hade också kunnat stå för Otrolig..

Som en annan man jag skrattat och gråtit med; min Oemotståndlige make som härdat ut med mig i massor av år!
Otroligt! Jag är obotligt förälskad upp över öronen! Oändligt tacksam och lyckligt lottad! 


N...

Som i:

Det är en månad med förberedelser och längtan till julen med allt den innebär, men också en tid då det är lugnt på många fronter så jag hinner ta igen mig. Jag gillar november! 

M

Som i 
Milton.... Som ritat en underbar hero factorygubbe till mig. Jag älskar just sådana figurer och den här fasen i barns tecknande! 

L

Som i Leva Livet....
I mitt liv krävs kaffe med goda vänner där jag och vi surrar om allt och inget! 
Ledig tid, häng med familjen i soffan där jag däckar först av alla och missar filmen....


Att vara förälder! Det finaste uppdraget i mitt liv. Utan ungar skulle livet inte vara lyckligt för mig!

Lata stunder på stranden ger mig kraft och levnads mod!

Min kalender, möjliggör mitt liv som är maxat!

Mina underbara vänner! Ni som trots mig vill vara en del i mitt liv! En sådan brosch skulle ni ha för att ni finns! Ni gör mitt liv livfullt och lyckligt!

Resor med familjen och lek förgyller mitt liv!

Ett liv utan djur skulle inte funka för mig. De är villkorslös kärlek! Trogna, lojala och spontana!

Liksom min vän i livet,min stora kärlek P. Du kompletterar mig så bra! Du fixar alla mina brister! Älskar dig gränslöst!


Kunskap är livet! Ny kunskap, ny kompetens en livsnerv för mig! 

Å små lappar med recept! Glädje i minnen från när det lagats.... Å smaker som gör livet underbart! 


K


Som i Kakmonster! Å det är jag det! Älskar kakor och fika på både längden och tvären! 

J


Juleljus!! Här i en ljusstake som tillverkats på en daglig verksamhet för funktionshindrade i Malmfälten! Älskar kombinationen mot den råa betongen och banden! 
Skulle också kunna vara; 

Jesper Juul, en inspiratör i mitt liv som förälder och människa! 

IIskall glass I kaffe! En Intressant och mumsig kombination som jag fick till mig av en skåning för många år sedan! Favoriten är nog americana med mashmallow i chokladglass! Mymsich! 
Hade också kunnat vara;

Inslagen! Mamman från Bäst gör de finaste paketen. Sådär så jag knappt vågar öppna! 

H...

...som i Höstig Hundpromenad med finaste H o H hund! Jag älskar den krispiga Höga Höstluften.. Lyckliga Hoppande Hundar och Höstfärger i naturen! 


G...

...som i Godaste frukosten! Grekisk yoghurt, färskriven ingefära och honung... Med solroskärnor...mumma!
Eller som i en mumsig Gulaschsoppa en kylig oktoberlördag!F...

Som i fågelmatare! En hobby jag delar med min naturintresserade Maxi. Massor av talgbollar, nötter och frön kommer gå åt i vinter! Å vad vi ska njuta och vara Mindfulla när vi tittar på alla fina domherrar och talgoxar... Å en och annan skata!!!E

..som i efterlängtade!

Finaste kusinbarnet med sin nykläckta bebbe kommer till oss på torsdag! Som jag ska mysa! 
Hade såklart, för er som känner gottegrisen L kunna använda mig av:

EFTERRÄTT! Här en underbar fruktsallad med limoncello.... Mmmmmmm

D


Drömmar! Underbar ram i en mysig butik på söder i huvudstaden! Tur att jag åkte dit och gick kurs så jag hittade den!

C


Cloudberryjam! Inte illa att få det i frukostfilen en måndag morgon! Kändes lyxigt och lokalproducerat! Gediget och norrbottniskt! 

B


En Båt med lekande Barn på Legoland...barndomsdröm som blev verklighet och bättre än bra!

Bloggutmaning!

Hänger väl på siggeshus.blogspot.com med en fotoutmaning med alfabetstema! 
A, här kommer den;

Augustikväll i Luleå! Reggae på stranden i solskenet! Känns som ett gött minne såhär i regniga oktober!

RSS 2.0