Funderingar....

har jag gott om! Det är härligt att ha en virituell dagbok som bloggen blivit! I sex års tid har jag då och då tänkt och funderat om det stora och lilla i vardagen. Jag känner tacksamhet över att jag bloggat och bloggar så jag kan gå tillbaka och läsa hur saker varit och hur saker är nu! Det ger mig perspektiv på livet och en förståelse för mig och mitt liv!
...
Just nu kretsar mina funderingar kring att snart snart vara ledig och lat med mina killar! Jag längtar och tänker att ibland räknar jag nog mer ned än var mini som ska sluta förskolan gör. Nästan så jag skulle vilja ha en kam och ta bort piggar på! Jag har verkligen ett superroligt jobb. Det är aldrig så att jag sitter och väntar att dagarna ska gå så jag får gå hem..snarare så att jag strax efter fem förstår att jag behövs hemma! På fredag börjar vi ha sommartid på jobbet vilket innebär att vi slutar 16:00 istället för 17. Jag vet inte riktigt hur jag ska hinna jobba då. Det lär komma timmar på kompsaldot!
...
Nu ska jag jaga timmar på sovsaldot, för av någon anledning ligger det kontot alltid på minus! Sov gott ni fina och kloka!

Påsk 2014

 
Ett efterlängtat och välbehövligt påsklov har som vanligt spenderats i stugan i Tornedalen! Familjen minus bonus åkte upp fredagen innan påsk och så stannade maken och killarna i stugan medan jag åkte ner för två dagars examinationer för att snart vara i mål med studierna för denna termin. På tisdagen ställde jag åter färdriktningen hemåt. Så härligt att komma fram på kvällen och känna lugnet!
Vi fick sällskap av fina bonus J med sambo C. KUL! Att grilla och fiska kräver några bullar så det var bara att baka lite
Sen blev det promenader till sjön med hundarna som längtat!
 
Fisket var lyckat. Gäddor, mörtar och abborrar kom på krokarna. I sådana mängder så att Maxi skapade ett mörtträd i påskrisvariant:
Fina hunden njöt av att springa och sola!
Där på isen blev det häng med vänner från förr och nu. Det är som balsam för en sliten själ
 
Sedan hemma i stan igen. Där vi fått njuta av underbart väder och krattning av tomten...och sen passade vi på att baka en påsktårta som var supermumsig:
 
En helt underbar påsk såklart! Ser redan fram emot nästa!
 
 
 
 
 
 vad ska jag bli när jag blir stor...

..när jag var riktigt liten ville jag bli pensionär som farfar. Det verkade vara ett toppenjobb! Sen kom jag på att det nog var bonde jag skulle bli, innan jag var helt säker på att det var svenska språket, ordet och makten i journalistiken som var mitt kall. När jag gick gymnasiet var jag helt på det klara med att det var att skapa trygghet för de som ingen hade som var mitt kall. Sen tänkte jag att Ica är ett fantastiskt alternativ. Tills en vattenplaning kom emellan och det var dags att plugga för att bli hel. Så jag halkade med fingret i studieboken...hamnade på sociologiprogrammet vid LTU....
Sen har det blivit hedersuppdrag på universitetet, nattjobb i omsorgen...Chefsjobb på privat företag, handläggare på kommunen, konsultande med resor och alltid lite nu och då daglig verksamhet med autister. Det har blivit familjehem, mera studier, godmansuppdrag, röstmottagare, instruktörsutbildningar och byte av ställe att instruera på. Det har blivit mer studier och så arbete på företagshälsovård.
Nu vet jag inte vad jag ska göra när jag blir stor. Pensionär låter lockande fortfarande. Ännu mer lockande känns tanken att bli bonde! Det kanske är så att jag börjar om från början igen.
Jag har haft kul hela tiden! Lärt mig hur mycket som helst om livet och utmaningarna i det. Å hittat fler varför det och när och hur? Vad? Helgalet!
Har så många inspirerande människor och speciellt starka kloka kvinnor i min närhet! Vilken tur att jag får hänga med er när jag är som mest förvirrad! Då kanske jag vågar ge mig själv tillåtelse att aldrig bliva stur. För jag är nog trots allt som Pippi Långstrump. Egensinnig, stark och snäll. Å aldrig, aldrig bliva stur!
 
Kram alla fina och kloka!

Detta med facebooktester....
RSS 2.0