Midsommarlycka....

en så himla skön midsommar har passerat i mitt liv! När jag cyklade hem till stugan på natten mellan torsdag och fredag kom jag på mig själv att le med hela ansiktet och verkligen vara totalt lycklig i nuet. Så härligt! Midsommarafton var vi på badstranden i byn och barnen badade, åt massor av hamburgare...vi åt god minimidsommarbuffe och avrundade med pavlova med grädde, melon, druvor och givetvis jordgubbar! MUMS! Sedan för jag och barnen till stugan och gick och la oss och sov gott...grabbarna kom hem några timmar senare efter mycket surr av både mygg och glada prickar!
...
Lördagen var jag på turne med min bag in box..till brorsan, till moster o kusinerna och till goda vännerna! Så många skratt.....längtar verkligen till semestern och mer umgänge med dessa underbara människor!

Snart är det midsommar!!!

Ska bli hiskeligt kul och skönt att få vara i stugan och lata sig i några dagar! Välbehövligt värre! Lite vimmelkantig är jag i huvet och det ska faktisk bli skönt att lämna busungarna hos farmor i några dagar och få sova och jobba och hälsa på i några dagar. Det är lyx på hög nivå...det är ju bara vissa saker som måste fixas innan...
som att handla..

Det blir lite mat när vi är vår familj på 5 och grannarna med 3...

Sen är det ju alltid detta med att packa. Jag har fått instruktioner av bästa farmor att killarna ska ha varsin väska och galonklkäder, fleece, shorts...allt som kan tänkas behövas för tre dagar i mumindalen i farmors stuga med kusinerna....


Å sen vill jag ju hinna igenom huset med snabeldraken och moppen innan vi åker så jag får komma hem och lägga fötterna på bordet och bara se massor av film...


Man kan inte förstå hur mycket smuts några buskillar kan dra in i ett litet hus. Men de är grymma på det i allafall.
...
I morgon är det Maxis sista dag på världens bästa förskola. Känns både spännande och tråkigt för honom. Känns i mamma hjärtat också. Det är så tryggt att ha barnen på världens bästa förskola. De är små när de går på förskola och blotta tanken på att jag helt plötsligt har ett skolbarn kan ju få en mamma att gå i taket! :) Så efter i morgon är det sommarlov för mina fina barn. Tur att farmor och mormor finns att tillgå när man själv ska hinna jobba en del...men snart snart semester!


Småkakor i ösregnet...

Hittade en så fin kakburk på lagerhaus...så jag var tvungen att baka lite småkakor för att den inte skulle gapa tom...lite vaniljhorn och lite Brysselsyltkakor...gott och mysigt i regnet!
...
Helgen har sprungit förbi...party på fredag med fina M och A....man behöver skratta lite ibland...igår var det ju bröllop för hela slanten..om jag nog tog en och annan stödvila emellanåt. Det kostar att ligga på topp!
...
Idag lite städning..men det är så mycket roligare att baka så då gjorde jag det...sen kaffe med fina A och sen kom bästa S med sina fina skatter och det var long time no see..TREVLIGT!
...
Nu har jag bastun full med både små och stora killar. Våra, grannens stora och så Monster och monster boys....och bonus såklart! Stora monsterboy ville retas lite med mig att jag inte fick basta med dem...Ibland vill man ju säga tack gode gud för det...men det kan jag ju inte. Men hela hjärtat skrattar och är tacksamt över att jag får gå och basta själv på en stund...lägga mig över hela laven och sträcka ut mig i hela min längd i värmen..ingen som ska in och ut ur bastun..ingen som måste kissa eller duscha eller som vill bada balja. Så skönt...så oj vad synd det är om mig *fniss*

Bilderna till tidigare inlägg...


Då var de gifta...

..och en och annan tår har smygit ut...så vackra och kära! Även om det snart är 7 år sedan vi gifte oss så blir man påmind om den dagen när man får förmånen att se ett annat bröllop!
Att gifta sig med kärleken i sitt liv och få dela den dagen med de som betyder mycket för en är något jag önskar att alla får förmånen att göra i sitt liv! Så himla mäktigt! Alla känslor som man känner är så stora och häftiga och nyttigt att ha med sig de dagar då det är mycket "härda ut med mig"... Jag hoppas och önskar att Kronprinsessparet får ett långt och lyckligt liv tillsammans..och att de får förmånen och gåvan att få bli föräldrar och uppleva det abslut häftigaste och mäktigaste i livet!

Fina Jennies parfait

Mixa 500 g jordgubbar, vispa 5 dl grädde. Vispa fem äggulor med 1,5 dl strösocker. Blanda ihop allt och tillsätt punch, ca 2 msk tror jag det var. Häll smeten i en form och frys i sex timmar. Garnera med halverade jordgubbar som du blandat med lite vit sirap och mera punch. I originalreceptet så hade de mandelbiskvier som de lade underst på uppläggningsfatet, blir säkert gott det också :) MUMS!!
...
Kanske något för midsommar???

Somliga går i trasiga skor...

...och somliga (Läs L) kan inte gå i några skor utan att få skavsår. Förra veckan skavsår på hälarna efter en promenad på sådär 50 meter totalt. Idag lika lång promenad med andra skor. Resultat: Skavsår på båda lilltårna. Blir så galen på detta fenomen. Det gör grymt ont och jag kan inte ta på mig några skor just nu. Jag har ursvårt att köpa skor som jag verkligen kan använda. Är så himla less på mina gympadojor och man vill ju se schysst ut ändå. Suck. Vilken tur att jag inte är någon skogalning för det hade blivit så himla dyrt då det tycks vara så att de enda skorna som funkar på mina fossingar är sådana som kostar kring tusenlappen. Många pengar och lite skor helt enkelt!
...
Skulle lägga in bilder från trädgården.på mina nya planteringar inspirerade av värsta pyssliga mamma L från bäst. Av någon anledning hittar inte mobilen blåtanden i ibooken..så jag får inte över bilderna..inte min dag helt enkelt!
Hittade en helt underbar rosa pelargonia med röda inslag och knallcerisa minirosor som jag planterat med tagetes och lobelia. Älskar färg! Måste bara vara och hitta lite fina krukor. Funderar på att gå på återvinningen. Man kanske kan hitta saker som man kan plantera i där??? Som sagt, grymt inspirerad av bästa mamman på bäst.
...
Finns ett helt underbart växthus hos hasselforsgarden. Å vad jag önskar att jag hade en tomt där det hade passat något så här fint! PÅ samma hemsida finns dessa underbara stenar! Å, tänk om man hade öga för var man kan sätta sådana! Så fina! Jag som gillar lite märkliga saker hade inte haft något emot en sådan här härlig kruka/badkar...Som jag hittade på en underbar webbsida med mycket roliga prylar!
...
ÅÅÅ..jag hade ju velat lägga in bilder på hur bedrövlig vår uteplats ser ut just nu..bara för att kunna smälla upp en fin efterbild när jag hittat alla fina saker som bara väntar på att bli shoppade för att göra det från ett vrak till ett myshak.....Jag har iaf en tanke om att det ska bli fint! Bra och billiga tips mottages tacksamt!

Tankar om liv och död...


60 år...skulle min älskade ängelpappa ha blivit i fredags. Jag minns ännu hur han funderade över sin 50-års dag..som även den fick passera utan honom här på jorden. Bemärkelsedagar är jobbiga dagar. Det är som att hela hjärtat svämmar över av känslor och saknad och frågor. Saknar honom så oerhört mycket. Man lär sig leva med sorgen, men det är alltid en del av en. Alltid. Att vara i stugan på pappas födelsedag kändes rätt. Att vara där och vårda den plats han tyckte mest om. Det kändes som att han var där med oss.
...
Det är något med min familj och dödsbud. Dagen efter min mammas födelsedag, på nyårsafton lämnade pappa jordelivet...på min brors födelsedag lämnade farfar oss...dagen efter maxis födelsedag lämnade fammo in...på pappas födelsedag lämnar gammelmoster Anna in....Gammelmoster Anna var en speciell donna. Väldigt speciell. Men härlig på sitt sätt. Man har fått skratta många gånger med henne och hennes bravader. Hon blev dement för många år sedan och har inte pratat på flera år. Att hon nu dragit vidare var nog en lättnad för henne. Hoppas hon träffar farmor och farfar....gammelmoster Ingeborg, Tora, Tekla, Göta.... gammelmorbror Göran..och såklart hennes son och make som väntar där på henne. Anna, man får tydligast inte spela kort i himlen. Ni kanske kan spela något annat!
...
I fredags har jag varit på skolavslutning. Den blomstertid nu kommer får mig alltid att fälla en och annan tår. Det är skitjobbigt. Undra hur det blev så? Man grät ju aldrig när man själv gick i skolan. Då var det lycka och skratt..nu när man passerat 30 så är det lycka och tårar....vemodigt och skönt på samma gång. Antar att nästa skolavslutning kommer vara skitjobbig när Maxi går ut förskoleklass....Puh..tur att det ännu är ett år kvar tills dess!
...
Intensivt och skiftande och alldeles avslappnande vecka på slutet! Kort och koncist om veckan helt enkelt!
En vecka med Kiruna, Arvidsjaur, Skellefteå och tornedalen med många stopp...Stugan, svärisarna, stugan, mamsen...heeem! Laddade batterier efter en helg utan måsten i stugan. I like! Att jag fick med mig trevligt sällskap är ett plus! Tack fina A.L för att du hakade på! Ser fram emot fler sådana helger!
..
Veckan som kommer: Arjeplog, Skellefteå, Svensbyn, Kalix, Luleå skärgård med Lapponia och sedan helg igen! Intensivt och lärorikt! Ha det gott alla fina och kloka!

solsken på tågfärd...

solen skiner så himla fint på träden utanför mitt tågfönster. Hopp om sommar och värme! Det har varit en tågig dag idag..upp med ett tåg som var försenat en timme..möte och så ner med nästa tåg som är hyfsat i tid, tror och hoppas jag!

Mina skatter är sjuka alla tre. Suck. En vecka när pappa som aldrig annars har utbildning på jobbet har det nu..hela veckan och en mamma som ska åka norrbotten runt och jobba. Tänkte att jag löste problemet när jag tog med Maxi till Farfar som kunde ta vab. På tåget en stund senare säger maken att både midi och mini bör vara hemma. Sjuka och trötta. Suck. Tur att man har vänner som bästa C som ställer upp som barnvakt på sin lediga dag. Vad vore vi utan våra fantastiska vänner som gör livspusslet möjligt? Tack! Visst hade jag kunnat avboka mina möten..men det skulle ju innebära att nästa vecka blir grymt intensiv den med. Så det är skönt att kunna följa sin plan. Bäst för alla. På fredag ska jag jobba hemifrån. Då får grabbarna vara hemma med mamma och ta det lugnt. Mamma kanske inte får jättemycket gjort, men säkerligen allt jag planerat!

Det är gånger som detta man tänker på de vardagshjältar som enastående ensamstående är. Särskillt de ensamstående där den andra föräldern av någon anledning inte delar barnens tid med den. Där man står ensam med sjuka barn och vaknätter. Med alla frågor som kommer genom tiderna och faserna i livet. Vilket tålamod och vilken kraft man kan tala om där. Jag är en mycket tacksam person när det gäller detta. Att vi är tillsammans om att uppfostra våra barn och att vi är förunnade farfar och farmor, mormor och bonusmorfar som alla älskar våra skatter som sina egna! Dessutom har vi kompisar som ställer upp för våra barn i vått och torrt. Allt från att följa dem på simskola och så vi kan gå på föräldramöten till att vara med dem flera dagar när vi varit på sjukhus med det nya syskonet och som i morgon..när vi inte kan/bör vabba. Å vad jag är en lyckligt lottad person. Tacksam. Mycket tacksam! 

Biobesök...

När bästa maken fyller år och mamma så tursamt råkar vara i stan är det bara att ta chansen och dyka in i biomörkret! Igår gjorde vi så! Vi såg en superduperfilm...iaf om man är som jag så tycker man så om Robin Hood. Så om ni vill se sen mycket härlig film med både action och kärlek så är det ett tips!
...
Annars har det varit en helg i shoppingens tecken med mamma och syrrorna. Nu har jag lite sommerkläder..en ny sportbh så nu är det bara dojorna som fattas...kan snart inte skylla på något och bara bege mig ut och springa. Behöver det...måste bara ORKA!
...
Gammelhunden har åkt upp till mamma på kollo i veckan. Kan vara skönt för gamlingen att vila lite där. Har varit intensiva veckor och man märker att han inte är en fjortis något mer. På fredag åker jag och ungarna upp till stugan och då tar vi med honom! Ska blir så skönt att vara i stugan och bara vara. Bonusarna ska med och fina A. Krocket har jag shoppat idag..och brännbollsgrejer så i helgen blir det lira av!

Freeeeedag!

Mitt huvud är fullt av tankar och idéer. Men jag är alldeles för trött för att kunna göra något med dem idag. Jag vill ha helg Nu nu nyss!
..
I morgon kommer mamsen. Ska bli kul att gå på stan med småsyrrorna och shoppa lite med dem. Mamma stannar över natten så jag och bästa maken kan gå på bio tillsammans. Så najs! Det var länge sedan sist!

regn hos mig....

Tänk vad många stora vattenpölar som man blir hiskeligt sugen att hoppa i när det är sånt här väder! Jag kan inte vara den enda som tittar på pölarna och tänker fy attans vad kul det vore att skutta lite i den!
Fast man är ju vuxen. Kläderna blir ju blöta. Man blir kall. Men kul hade det varit. Riktigt härlig känsla!
..
Idag har jag skickat in kompletteringarna till utbildningen som jag sökt till hösten. Jag håller mina tummar för att det räcker och att jag kommer in på skolan. Vill, vill blir så mycket klokare. Lära känna fler kloka personer och få nya perspektiv! Min ryggsäck gapar tom och det är eko i den. Måste fylla på med mer kunskap! Nåväl....det kostar bara två frimärken att prova. Kommer jag inte in så har jag ju annat för mig!
...
Är så glad för att fina moster I har fått jobb här nära oss. Känns skönt att du äntligen vet och kan känna dig trygg innan semestern. Välförtjänt sådan dessutom! Tänk att man måste komma och hämta dig från arbetet för att du någonsin ska frakta hem din stjärt därifrån!
...
Helgen kommer med stormsteg. Är det bara jag som tycker att det är helg nästan hela tiden? Eller är det för att jag har så mycket spännande som är på G omkring mig just nu? Ingen aning..men man ska väl njuta så länge det varar..och blir det långvarit så är de väl bara att tacka och ta emot!
...
Ha det gott mina fina där ute!

Reslust!

När man är lite sliten och trött som jag en dag som denna blir iaf jag sugen på en resa till solen och värmen. Restaurangmat och städning varje dag på rummet. Jag har tävlat på Nazars sida på facebook . Om man vinner så får 3 vänner hänga med..kravet är att de också varit med och tävlat. Kom igen mina påhittiga vänner, det är ju värsta chansen! Tävla så vi trötta och slitna och fantastiska mammor kan åka på en vecka med lugn och ro och hinna säga allt det där man kommer på när man cyklar hem efter ett snabbt besök....eller när man ligger i sängen och inser att just..det var ju den jag skulle ringa innan klockan blev för mycket. ÅÅÅÅÅÅ vad jag vill vinna! Tävla mina vänner, gör det nu! Ni har säkert en så himla bra motivering så att ni vinner! ÅÅÅ!

om inte om fanns...

..har umgåtts med en kompis som jag inte träffat på länge. Så härligt att få krama om dig! Intensiv och energisk och stark och sårbar..allt på samma gång. Just lämnat en relation och står själv igen.
...
Det är då man själv känner sig så himla lyckligt lottad som har träffat den bästa tänkbara personen för just mitt liv just nu och här! Vardagens små uppförsbackar kan ibland få en att glömma bort det. Hur fin personen som jag valt att dela mitt liv med är. För han är verkligen det. Bäst för mig.
...
Jag är en intensiv person med mycket vilja och kraft. Jag vill, vill och borde och önskar och ska ska ska...Då kan det tyckas att man behöver en person som är lite mesig som säger ja och amen till alla önskemål. Men det fixar jag inte. Trust me, jag trodde det också en gång. Lärde mig snabbt att motstånd är ett måste för att trigga mig. Jag blir gaaalen om det är någon som håller med..som en lilla Fridolf. Bästa och finaste maken kan driva mig till vansinne ibland. Men jag vet att det är precis det jag behöver. Då kan jag få vara "lika jobbig" tillbaka utan att ha dåligt samvete för att jag är det. Det behöver jag! Motvikt och draghjälp. Ibland pepp ibland stopp....både berg och dalar..Det är väl det som kallas livet? För mig är det liv. Motstånd och medvind!
...
Jag far som en virvelvind och gör lite det och lite det. Vilken tur att jag då träffat någon som kan fara bakom och plocka upp mina lämningar och ta dem i mål! Någon som orkar tuffa på och tuffa på. Som inte lägger ner så lätt. När jag tänker på det så är det otroligt att man kan springa på en person som man fortfarande efter 10 år, 3 barn, 10 familjehemsbarn, 2 hundar.....fortfarande tycker är den snyggaste personen man träffat. Att man kan titta på honom och tänka wow...han är min! Och att man fortfarande inte vill somna utan att ha fått säga god natt...
..
"Ring och säg godnatt" en sång som jag lyssnade massor på första sommaren som vi var tillsammans. Jag jobbade på Ica i byn och han var kvar i stan.....
Ring och säg godnatt
Berätta om nånting är fel
Du vet var jag finns och jag hoppas
Att världen behandlar dig väl
Ring och säg godnatt
Sova blir lättare då
Jag vill vara nära dig
även när du är så långt härifrån
äntligen. år efter år som försvann
Innan vi såg att vi såg varann
För allra första gången, levande och varm
Egentligen, är det väl rättvist ändå
att gudarna valde och tänkte så
på båda två
Ring och säg godnatt
Berätta om nånting är fel
Du vet var jag finns och jag hoppas
Att världen behandlar dig väl
Ring och säg godnatt
Jag stannar nog uppe ett tag
Titta mot himlen och månen
Så ser du detsamma som jag
äntligen. år efter år som försvann
Innan vi såg att vi såg varann
och tiden var en resa innan vi kom fram
Egentligen, är det väl rättvist ändå
att gudarna valde och tänkte så
på båda två
Ring och säg godnatt
Berätta om nånting är fel
Du vet var jag finns och jag hoppas
Att världen behandlar dig väl
På den skivan finns "Gå på jorden" som vi hade som en av sångerna i kykan när vi gifte oss för snart 7 år sedan.
"låt det va tänt jag vill se
släng alla kläder
kom lägg dej bredvid
och stanna här så gör vi vad vi kan
av tiden vi har över för varann
tänk ingenting, bara känn
allt som du måste kan vänta tills sen
det är så lätt att glömma hur man gör
å sova får vi säkert göra när vi dör
kom å gå
gå på jorden med mej
vill du se jag har så mycket att visa dej
vi går på jorden, går på jorden
ett under att du går här med mej
jag vet att jag gjort
många fel
å visst har jag använt min kropp och min själ
men reporna och ärren får du ta
jag kommer aldrig kunna fly från min historia
kom å gå
gå på jorden med mej
vill du se jag har så mycket att visa dej
vi går på jorden, går på jorden
ett under att du går här med mej
så många andetag till morronen
vi kommer närmare ändå
tillsammans i en dans som gudar kommit på
kom å gå
gå på jorden med mej
jag vill visa den hur mycket jag älskar dej
vi går på jorden, går på jorden
ett under att du går här med mej
åh, vi går på jorden
vill du se jag har så mycket att visa dej
vi går på jorden, går på jorden
ett under att du går här med mej
Så fina texter..som om de var skrivna speciellt för oss...för mig. Tänk att vi är så lika vi människor..så lika och ändå olika!
Tänker på dig vännen..det kommer att bli bra..
låt det va tänt jag vill se
släng alla kläder
kom lägg dej bredvid
och stanna här så gör vi vad vi kan
av tiden vi har över för varann
tänk ingenting, bara känn
allt som du måste kan vänta tills sen
det är så lätt att glömma hur man gör
å sova får vi säkert göra när vi dör
kom å gå
gå på jorden med mej
vill du se jag har så mycket att visa dej
vi går på jorden, går på jorden
ett under att du går här med mej
jag vet att jag gjort
många fel
å visst har jag använt min kropp och min själ
men ärren, reporna får vi ta
jag kommer aldrig kunna fly från min historia
kom å gå
gå på jorden med mej
vill du se jag har så mycket att visa dej
vi går på jorden, går på jorden
ett under att du går här med mej
likt baciller
så många andetag till morronen
vi kommer närmare ändå
tillsammans i en dans som gudar kommit på
kom å gå
gå på jorden med mej
jag vill visa den hur mycket jag älskar dej
vi går på jorden, går på jorden
ett under att du går här med mej
åh, vi går på jorden
vill du se jag har så mycket att visa dej
vi går på jorden, går på jorden
ett under att du går här med mej

RSS 2.0