Borta bra men hemma bäst!

Nu har en vecka på all inclusive i Turkiet passerat. Så skönt har det varit! Så välbehövligt med en paus från vårt kaos! Snabbt är man åter i vardagen, fast nu med laddade batterier och en ny kraft att bemöta vardagens små kamper med!

Svägerskan från Tyskland passade på att överraska oss på hotellet och grabbarna har verkligen haft kul med faster! Det är 1 år sedan vi sågs senast så det var en trevlig överraskning! Vi har badat, badat, badat och badat....däremellan har vi ätit och ätit och ätit...Så nu är det bara att bita i ett surt äpple när man inte längre har massor av mål mat serverat flera gånger om dagen. Men det känns bra. Aldrig smakar korv och makaroner så gott som det gör när man kommer hem från en utlandsresa! Nu är det bara att börja spara slantar och fylla upp den tomma semesterkistan igen. Just nu ekar det hopplöst när man ropar efter slantarna där!

Resan gick bra och första dagen tog jag, "farmor" och "faster" hamam och massage. Så skönt och välbehövligt! "faster" passade på att ta massage varenda dag och kände sig som en ny människa sista dagen på semestern. Farmor tog också några ytterligare behandlingar på det fina spat som de hade på hotellet. Själv var jag rätt nöjd. Det är så skönt att slippa alla måsten i en vecka..bara det är ju som en massage!

Grabbarna som så stort ville sova med farmor och farfar ändrade åsikt när vi väl var framme. Några nätter sov Maxi med dem, men ingen annan av barnen gjorde något som helst för att sova med dem. Nej, med mamma och pappa. Även Maxi sov två nätter med oss..De nätterna blev det inte mycket sömn för de vuxna i familjen. Men mysigt..och varmt!

När vi började packa ihop för hemfärd började Midi opponera sig och tyckte att vi skulle stanna ytterligare en vecka. Men när planet tagit mark på hemmaplan jublade han och pussade sin minst lika lyckliga storebror rätt på munnen av lycka! Under bilfärden hann de med ett antal sådana lyckopussar innan de muntert studsade ut ur bilen när vi stannade på uppfarten hemma. Så härligt att återse sitt hem! Så underbart att det varit varmt och skönt så att den nykrattade gräsmattan ändrat färg och björkarnas löv börjat slå ut. Precis som jag önskat mig!

Efter att ha hämtat hem unghunden och fått gammeldoggen levererad var hela flocken åter samlad. Gammeldoggen hade knappt ätit på hela veckan. Han är så himla sjåpig den hunden. Han äter inte om han inte är lycklig. Han är lycklig när han är med sin familj. Igår åt han en stor skål med hundmat på kvällen. I morse tröck han ytterligare en. Han sprang och skrattade med hela sitt terrieransikte när vi var ute på morgonpromenad. Han har verkligen saknat oss. Kanske unghunden mest. Men nog måste matte villigt erkänna att man är inte hemma förrän terriern sover i knävecken hela natten!

Efter uppackning och kvällsrutiner med de finaste barnen som finns smög jag och bästa maken i bastun. Så skönt att riktigt få tvätta av sig allt resdamm. Säga vad man vill om turkisk hamam...men nog är det få saker som slår en hemmabastu med en kall norrlands!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0