Ljuvliga söndag....

..tänk att det redan är söndag?? Det känns som om dagarna har rusat iväg och jag har inte hunnit använda datorn på flera dagar! Det är väl ioch för sig ett jättegott tecken, vilket innebär att jag hunnit och kunnat göra annat! Idag har jag varit och ridit islandshästar . Fy attsingens vad roligt det var! Måste verkligen ta mig dit ut och rida lite nu och då! Det var verkligen helt underbart! Vädret var toppen, solsken och så alla höstens färger. Vattnet helt underbart blått och träden så sprakande av färger. Olala!
I helgen har bonusarna varit hos oss. Vi har sett lite film på lördag och ätit gott. Idag har jag hunnit med massor...tvättat kläder och rensat lite, fixat middag och varit iväg på egen sväng i några timmar. En riktigt bra dag! På förmiddagen hann jag dessutom socialisera med fam L från Bäst och bjuda dem på lunch som tack för att pappa L tog med sig midi på knyttet. Nästa söndag är det avslutning på ormberget. Det ska blir så mysigt!
Nä, nu hägrar soffan för mer filmmys med ett sällskap som man alt för sällan har..MAKEN! Kram alla!

ÅÅÅÅÅ...

..vad jag väntar tills det blir tid för att vara vuxen och hinna prata med min bättre hälft och ta ikapp allt man inte hunnit med under de sista veckorna eftersom barnen varit sjuka och vi jobbat omlott för att kunna vara hemma med de små. Allt har sin tid, och nu börjar de ju bli friska igen!
Idag ringde maken och kollade hur långe vi måste vänta på våra fönster....i NOVEMBER...fatta att man blir nedslagen i skorna! Jag som var så himla förväntansfull och tänkte att vi kanske kan hänga en adventsstjärna i den nya hallen. Nu siktar jag på att få se nyårsraketerna från sidoljusen!
Ljus, nu njuter jag verkligen av att sitta i halvmörker i skenet av massor av värmeljus. Jag hoppas att maken tycker att det är mysigt att komma hem när det är fullt med ljus i hela huset..eller så är det så att det stör honom...det är inte bara en gång han har förklarat för mig att vi bor i ett trähus...som om jag inte visste det..och jag har faktiskt varit med en gång när ett trähus brann...och inte fasiken berodde då det på värmeljus. Så det så!
I morgon och på fredag ska jag jobba på bästa jobbet igen. Undra om de avser ringa från ett jobb som jag varit på intervju för och säga att jag inte fått det eller om de bara tänker att de är tysta och låter bli. De skulle vara färdiga i början på september. Men allt är ju relativt...De kan ju ha menat i början av slutet av månaden...eller nåt, vad vet jag!
På fredag kommer bonusarna. Ska bli kul, det är längesedan sist och jag har faktiskt saknat dem. Kanske inte lika mycket som maxi som redan har planerat vad de ska göra i helgen...om han nu tror att han ska få bestämma!
I helgen ska jag iallafall åka och rida för första gången på fast hur länge som man säger hemma i tornedalen. Det ska bli så himla roligt. Jag antar att man får blodad tand och vill börja om igen. Men just nu vet jag inte riktigt var jag skulle kunna hitta den tiden. Men kanske till sommaren. Man kanske skulle kunna gå på ett ridläger för vuxna, det hade varit jättekul!
Nä mina vänner...ha det mycket gott där ute...tänd ljus och krama om de du tycker om! Det gör jag!

Min fina tavla!

Jag är som ett barn på julafton...min älskade kusin och vän har målat en tavla till mig! Jag är rörd och stolt och glad! Den är så mycket L....tack för att du tolkade min tanke och gjorde den synlig för alla! Du är bäst! Jag vet att du inte vill att jag ska lägga ut bilden för att du inte tycker att det är en bra bild..men jag är så himla glad och nöjd så jag gör som jag vill!!!Ni som tycker att den ser konstig ut får komma och titta på den hemma hos mig om en vecka eller så, när den har torkat färdigt. Jag vill att den ska torka fort!

Tavlan är ganska stor..om ni blir nyfikna eller sugna på att låta henne måla en tanke som snurrar i huvudet på er så besök hennes hemsida för mer info och priser. En del tycker att det är dyrt. Jag tycker att det är värt några hundralappar för att få en tavla som är målad för mig och att det bara är jag som har en sådan tavla!


Så är veckan till ända....

Söndagar är lite som summeringarnas dag..Har varit på "kalas" hos gravida "L" och skrattat så tårarna runnit. Det har ju hänt så mycket under åren som gått, och eftersom man känner varandra så kan man skoja om de märkligaste saker. Trevlig avslutning på en annars rätt tuff vecka! När jag kom hem från firningen så har jag surfat runt på nätet och varit nostalgisk. Lyssnat på en av mina all time favorites Lisa Ekdahl. ÅH vilken songwriter hon är! Vilka texter, vilka låtar..så mycket känslor. Så nu sitter jag här och r tårögd och berörd. Känner mig helt varm i kroppen..så bra är hon! Gå gärna in på hennes hemsida och lyssna...det är ljuvlig musik och det är bara att blunda så åker man iväg på en minnesresa! Hon skriver sånger om saker som vi alla varit med om och som man kan knyta till olika faser i livet. GRYM!
Annars har jag varit och kört ett aquapass på pontus och pysslat på lite här hemma. I morgon ska jag köra två pass på Örnen och försöka plugga lite där emellan. Annars har jag inga vidare utsvävningar inplanerade. På söndag ska jag dock, hör och häpna, dra iväg och rida islandshäst! Det ska bli så himla roligt. Tack du undernbara M som fixar sådana aktiviteter. Jag tycker alltid att det är roligt när man talar om det men är sämst i världen på att boka in och verkligen genomföra! Nu ska det i allafall bli av! SKOJ!
Nä, nu måste jag smyga ner i bingen och öppna flickan som lekte med elden....längtar!


Party party party...

jag är som inne i ett kalasflow..med två kalas förra helgen och sedan två kalas nu i helgen. Nästa helg håller jag tummarna för att det inte blir något kalas...man lär ju rulla fram innan jul annars!
Det är slitigt att vara småbarnsförälder och när de är sjuka så är det ännu slitigare. Men, samtidigt är jag glad och tacksam över att det är vanliga sjukdomar som går över av sig själv som de har ändå. Det har börjat vända med vattkopporna för mini och midi har haft tur i outuren eftersom han fick penicilin mot öroninflammationen så har hans koppir inte blivit särskilt stora och inte heller blivit inflammerade. Mini ser för hemsk ut, kan inte säga annat. Hans humör är som en berg och dalbana med flest dalar..och man är inte så mycket bättre själv efter att ha haft ett eller flera sjuka barn de senaste 5 veckorna. Men det blir nog bra vad det lider!
Annars är det rätt lugnt på sst. Svärföräldrarna är på besök och barndomskompis till maken är på ingång. Trevligt! Sedan får jag cykla iväg till kompis på 30 års fest och bara vara L. Och det är fasen välbehövlig lyx för en mamma i småbarnsträsket!

Torsdag, skoldag, jobbdag, TRÖTTdag...

...det blir inte så mycket sömn i detta hus när ungarna är sjuka. Men man vet ju att det inte varar för alltid och att de säkerligen är friska nästa vecka. Känns lite tröstlöst dock vid 4 snåret när mini var otröstlig..halleluja för tavegyl och alvedon!
Har varit på skolan på föreläsning. Trevligt värre! Nu hemma och laddar för att jobba lite i kväll. Ska bli kul att träffa de fantastiska personerna på boendet. Sedan ska jag hem och röja lite...det ser lite ut som hej kom och hjälp mig och ingen kom....
Kram!

Hå hå ja ja.....

....även om man tycker att man är en god organisatör ibland iallafall så verkar det alltid som att det skiter sig! Nåväl, jag har ju gjort det mesta jag tänkt mig, men kanske inte i den utsträckning eller i det tempo jag tänkt göra det i!
Sovmorgon hade jag idag och det kändes skönt och välbehövligt. Det är som om förkylningen lättat en aning bara av det. När jag vaknat och fått i mig frukost så hade jag fått svar av bvc-sköterskan ang midis konstiga feber och hon tyckte att jag skulle åka in till läkaren igen med honom. Sagt och gjort. Det tar bara sådan himla tid när man ska vänta på doktorn...sedan var vi inne i några minuter och min son är ett riktigt A-barn hons doktorn. Artig och presenterar sig och svarar väluppfostrat på alla frågor. Gör precis som doktorn säger. Jag är så stolt över honom! Sedan begav vi oss till apoteket för den sedvanliga penicillin kuren. Å så säger hon på apoteket en annan dos än den doktorn pratat med mig om. Å jag min dumma nöt säger ju det högt. Då vägrar personalen på apoteket ge ut medicinen och där blir jag sittandes med halv panik för att jag har ett febrigt barn som bara vill hem vid min sida och för att jag redan då skulle ha varit och träffat toppenbrudar angående viktiga saker på stan. Efter lite övertalning går hon med på att lämna ut medicinen eftersom jag dyrt och heligt lovade att inte ge honom någon medicin förrän hon ringt och kollat med tant doktor om jag uppfattat det rätt och doktorn skrivit fel i receptet. Då hade vi varit på apoteket i 20 minuter. Jag hann slänga i mig lunchen och var på g ut i bilen när hon ringde och sa att jag hade uppfattat det rätt. Kändes ändå bra att hon dubbelkollade med läkaren, för de kan ju varit så att hon tänkte rätt men sa fel och skrev rätt i receptet. Nåväl..tre gånger om dagen ska han nu mumsa kåvepenin. Det blir nog bra.
På stan var vi effektiva och det kändes som om vi är kloka kvinnor som har mycket bra och goda idéer! Tänk om man bara hade all tid i världen så man kunde genomföra allt också! Sedan en snabb sväng upp på Clas Ohlson och hämta några pinaler till maken. Hem och plocka upp världens bästa mamma som kommit ner över dagen och så ut till butiker som hon ville besöka. Dessa butiker besöker jag nästan bara med min mamma. På den ena butiken fyller jag mina förråd av tuggben till hundarna. Billigt och bra! Nu är de lyckliga och nöjda med sina tuggisar och kanske kan saker få vara lite ifred för min unghund!
Hemma hade maken börjat fixa middag så jag fixade bara lite sallad. Sedan insåg jag att jag hade slut hundfoder hemma så jag drog iväg hals över huvud in till stan för att fixa en säck.
Med någon minut tillgodo så hann jag med min cykel till dagis och till föräldramötet. Vi har verkligen hamnat i dagishimlen! Personalen är positiva och varma, nyfikna och trygga! De dokumenterar massor och det är så kul att få titta på dokumentationen! Man blir rörd och varm av att se sina barn och läsa om hur duktiga de är! STOLTA FÖRÄLDRAR!
Sedan hem och lägga mina finaste skatter. Å vad de är underbara. Vi har läst om Alfons Åberg och Halvan kör ambulans! Sen tyckte maxi att han inte kunde ligga i sin säng för han var både mörkrädd och ljusskygg. Å det var då ingen idé att gå och lägga sig i min säng eftersom det skulle bli så jobbigt för pappan i familjen som skulle behöva bära upp honom senare. Han är ju för omtänksam!
Nej, nu ska jag lägga mig på spikmattan...ska inte slira så himla mycket på min sovtid..i morgon är det inte min sovmorgon...Kram

Nog är det väl ändå...

...nu är mina barn sjuka igen..jag blir galen. Jag vill att de ska få vara friska och nöjda och glada! Det är hemsk att se sina barn sjuka...man vill ju göra dem friska och krya och att de ska få må gott alltid!
Annars har dagen varit trevlig..lite plugga och mycket socialt! Lunch med M & S på stan..sedan en tur ut på expert och rusta och HM...Jag och Maxi har varit på sportakademin för första gången och det var roligt! Sedan hem och mysa en stund innan jag drog ner till ACL....och mör med henne och kollade Idol..sedan tvingade jag med henne till Jourcentralen för att få sin arm undersökt. Hennes arm såg helt märklig ut och jag ville inte att hon skulle gå och lägga sig utan att ha låtit en läkare titta på den armen. Hem kom vi alldeles för sent för mina nya sovtider så nu sket det sig igen..suck. Men jag känner att det var viktigt för mig att veta att hon fått medicin och att en läkare tittat på armen för den såg märklig ut.
Nä, nu märker jag hur förvirrat inlägget blir. Dags att sluta sina gluggar! Kram!

Nu lite snuvig...

känns ju hemsk att man hela tiden tänker att det kommer att växa ut en svans med knorr så fort man börjar snörvla lite..något som man under tidigare höstar hade kallat för förkylning och ryckt på axlarna för. Nåväl, jag har ont i halsen och det ska man tydligast inte ha om man är på väg att bli svinig så det bådar ju gott ändå!
Eftersom mitt liv är rätt intensivt så har jag nu bestämt mig för att senast vara i säng kl 22.30. Den här veckan har jag lyckats bra..(det är dock bara tisdag..men jag bestämde mig i söndags! peppar peppar). Men givetvis måste jag ligga en stund på spikmattan och läsa lite i Män som hatar kvinnor boken. Den är riktigt bra! Jag har varit lite skeptisk..men nu är jag grymt sugen att se filmen och förhoppningsvis så hinner jag läsa flickan som lekte med elden innan så jag kan se den filmen på bio. Det sägs att filmerna är bra!
I morse har jag fått sova till 6.30 vilket kändes som en gåva från ovan. Ska jag bli frisk från denna förkylning så är det bra om man inte är helt slutkörd för det är inte det bästa för ett redan nedsatt immunförsvar. Ska frossa i apelsiner, som faktiskt är riktigt goda nu!, och försöka ligga och plugga i två dagar. På torsdag är det skola. Har inte hjärta att lämna mina barn på dagis, men har insett att jag måste lämna dem i några timmar för att hinna plugga så det känns bra att gå till skolan. De trivs ju där, men det känns konstigt att lämna dem och sedan gå hem. Även om jag pluggar hemma så känns det lite konstigt. På torsdag morgon ska jag träffa min pluggkompis och gå igenom instuderingsfrågorna...det är lärorikt och trevligt! På fredag ska jag jobba kväll igen. Trevligt! Jag ska fredagsmysa med två helt fantastiska kvinnor! Tänk att man kan ha fredagsmys som jobb! Härligt värre!
Nä, nu dags för dagens uppdrag! Ha det gott där ute!

Lite bilder från kökstapetseringen....

Jag är så himla nöjd...åH så fint det blidde!
Nu är det bara att få soffan ommålad och införskaffa ett nytt bord!!!

Ska man lyckas att få en man att göra något .....

..så ska man använda sig av kvinnlig list! En arbetskompis med några fler år av erfarenhet i ryggen gav mig ett ypperligt tips på hur man ska få en man att göra något som man länge velat få gjort. Är det exempelvis något som ska skruvas ihop, upp eller ner så ska man gå efter en bordskniv och låtsas att man ska sätta igång och göra det med den. Då blir karln tokig och rädd att man ska ha sönder grejerna så då kommer han genast till undsättning och glömmer bort hur jobbig saken var att genomföra alla hundra gångerna innan då man verbalt bett om hjälp. Så igår började jag hovera med grejer som ska användas vid tapetsering..o innan jag visste ordet av så har maken lagt upp de 8 våderna som skulle upp i vårt kök! Halleluja säger jag bara! Nu ser det inte så grisigt ut längre när fettfläckarna är borta! Jag bara njuter av att se de nya fina tapeterna som fick möblerna att passa bättre i huset till och med. Jag ska fota och lägga upp bilder så får ni se hur fint det blev! Tapeterna införskaffades i somras på rea, och sedan har de värmt hylla här på Sst. Men nu, nu är de där de ska vara....nu är det bara några andra projekt som jag ska försöka få igång honom på...fortsättning följer! Dock menade maken att han bara gjorde detta för att jag skulle ha något att blogga om idag. Visst är han omtänksam maken...han tror att jag har fantasibrist kanske, eller att mitt liv inte är händelserikt..vad vet jag!
Min dag har börjat vid 6 snåret med midi och mini. En härlig morgon! Vi har myst och kollat lite lattjo lajban! Sedan kom pappan och maxi från Bäst och hämtade upp oss så åkte jag och midi till Kronan där vi går på "knytte" som arrangeras av friluftsfrämjandet. Mycket trevligt hade vi i skogen där vi lekte, fikade och njöt av den otroligt fina höstdagen! Sedan hem och handla lite mjölk och ingredienser till middagen. Har inte orkat göra en plan och det ger mycket onödigt arbete..men jag ska, jag ska göra en plan...SNART! En annan dag t ex! Därefter en cykeltur med vovven och intag av föda innan vi begav oss till kompisar för att fira deras lillhjärta som fyllde 1 år...fy vad tiden går fort! Tur att vi har barn som fyller år så vi får några tillfällen per år som vi tar oss i kragen och åker till varandra! Tack familjen F-E, det var mycket gott och otroligt trevligt! Som alltid när man tar sig ut till er! Nu är det bara att börja laga mat! Sedan ska jag få maken att montera upp några tavellister i köket..man vet aldrig, jag kanske får honom att montera upp en i andra rummet med! Annars får jag väl ta fram bordskniven!
Så, kram till er där ute..i morgon blir det jobb hela dagen lång...

Snart helg...med barnkalastema!

..i helgen blir det att barnkalasa! 3 års kalas på lördag och 1 års kalas på söndag.....Det är på alla barn som växer och utvecklas som man förstår att man själv också blir äldre...De är så fina våra kompisars barn och jag är så glad och tacksam över att vi får följa dem genom deras uppväxt!
Idag har varit en skön dag, kan inte säga annat..nu väntar jag bara på att adrenalinet ska dämpas så man kan gå o lägga sig.....

Solen skiner och luften är klar!

..vilken underbar dag! Jag kan inte säga annat än att jag njuter av dagar som detta! Har jobbat några timmar och sedan hämtat ungarna på dagis....nu surfar jag runt i cyberrymden ett tag, det är väl den enda rymd man någonsin får chansen att ta sig ut i..men vad tusan, här ska vi vara nöjda och lyckliga över det iaf!
Jag har så många saker på min to do lista..och så få saker jag vill ta itu med! Det är rätt skönt att känna så ibland för då vet man att man lever!
Kram alla!

Lite bilder från förra veckans rensningar..

Midi och Minis rum....
O så kom unghunden med på en bild också..min älg!
Extrasängen måste ju också ha sin plats!
Liksom täckena och kuddarna från extrasängen..och medaljerna från när ungarna tävlat!
När det var nyrensat så var allt i backarna.....sedan KAOS!
Maxis rum!
Även ungarna och gammelvovven kom med i bilden!
Fixade en Star wars tavla till fantasten...IKEA-ram och bilder från en tidning kan göra under!
Å så en bild från dagens rensning...
Den av mitt hår...fasen vad bra det känns och vad lätt huvud jag har!
Kram!

Klokt i ett mail jag fick tidigare idag....

Låt det finnas frid inom dig. Låt dig känna att du är precis där det är 
meningen att du ska vara. Låt dig inte glömma de tillitsfulla, gränslösa 
möjligheter du och alla andra föddes med. Må du använda de gåvor du
mottagit och förmedla den kärlek som har givits dig. Må du vara nöjd med 
dig själv precis som du är. Låt den här vetskapen sjunka in i hela din 
kropp och tillåta den att fritt få sjunga, dansa, berömma och älska. Den 
finns för alla och envar."

"Livet består inte av att vänta ut stormarna. Det handlar om att lära sig dansa i regnet."

Dags för förändringar!

Åh..det bara pirrar i magen på mig...ska klippa av mig håret! Nu har det bara varit långt hur länge som helst. Å vad gör man då, jo sätter upp det i svans. Då jag är en person med mycket hår och tjocka hårstrån så blir det en ganska tung mössa att bära sunt på, även om frisören tunnar ut håret 4 gånger per år så blir det ändå för tungt att bära när det börjar bli långt. Så, nu ska det väck! Spännande...jag har en liten tanke över hur jag vill ha det, men jag är öppen för goda råd av min frisör. Hon känner mig så jag vet att jag kan lita på hennes omdöme!
Spännande!

Ibland önskar man att man var man.....

..när män ska göra något så är det himla enkelt, de säger det gör vi och sedan är saken biff. Saken sker nästa dag. När kvinnor ska göra något så är det alltid ett himla dravlande långt i förväg. Alla ska komma till tals och allas åsikter är viktiga. Dessutom ska man ta hänsyn till familjen, barn, respektive eller så är det vissa som är gravida eller ammande och inte kan vara med på det ena eller det tredje. Eftersom några är föräldralediga eller jobbar deltid får saker och ting inte kosta något. Summan av kardemumman blir att ingenting sker, eller så sker något som egentligen ingen vill göra för att alla ska kunna vara med på det som ingen egentligen tycker är en bra idé, men "då får ju iallfall alla vara med och vi får vara tillsammans". Åh, vad jag önskade att man var en man i ett grabbgäng och bara gjorde det som man kom på precis sekunden innan man ska genomföra det!
Nu har jag dock insett att jag inte kan göra det som är bäst för alla, och att jag kanske måste börja sätta gränser och inse att jag inte kan vara med på allt. Jag ska använda MIN tid till det JAG vill göra. Annat är inte värt att slösa tid på...tid som jag egentligen inte har.
Och som Forrest Gump säger..."Det är väl ungefär allt jag har att säga om den saken!"

Å så var vi igång igen!

..måndag har kommit och snart är dagen till ända. I morse kändes dagen så lång så lång och nu när kvällen är här så fattar man hur snabbt dagarna ändå går. Alltså ingen idé att tänka att det är jobbigt...det går ju så fort ändå! Idag var jag verkligen trött på eftermiddagen o jag kände hur ögonlocken ville till att klappa ihop på föreläsningen. Men jag överlevde hem. Efter middagen så slocknade jag på vår kökssoffa. Vilken tur att jag har en världens bästa make som fixade ungarna och disken så när jag vaknade var det bara att slå igång diskmaskinen kvar! Å då hade han kokat kaffe till mig så jag fick kaffe o kaka innan jag la barnen.
De är så himla fina våra barn! Jag bara njuter när jag läser för dem på kvällen. Då säger Midi-Tack mamma för att du läser för mig! Jag älskar dig! Då kan man som sväva ut från sovrummet och tänka att jag är världens lyckligaste mamma med barn som kan uttrycka uppskattning för guldstunder i vardagen! Kan hända att man brukar tacka dem för mys och kramar och för att man får vara med dem. Jag är glad att de är sådana personer! STOLT! Även om man kanske ska vara ego och armbåga sig fram för att nå framgång i vissa branscher så önskar jag av hela mitt hjärta att våra barn inte blir sådana personer! De får gärna bli duktiga på sin sak och få framgång i arbetslivet. Men jag tror stenhårt på att man kommer lika långt med hjärta och hjärna som med armbågar..om inte längre! Man får ju en helt annan respekt. Eller kanske är det bara jag som tycker att varma empatiska och kloka människor ska ha repsekt..vad vet jag...
När man har sina mörka stunder så är det underbart att träffa damerna på vattengympan för 50+. De är starka aktiva kvinnor som har accepterat sig själva som fantastiska personer. Som tar vara på sig själva och livet! Jag blir så glad varenda gång jag träffar dem. Jag tror inte att de kan förstå hur mycket kraft de ger mig av att kämpa på där i vattnet! De är verkligen som Jetmacken är för bilen för mig! De är en sådan värme och glädje och styrka och aktivitet! Tack för att ni finns ladies! Jag vill bli som er när jag är pensionär! Röra på mig, hitta på olika aktiviteter och inte böja mig för allt! Damerna hade sitt pass tidigare på dagen förut. Då sa de, varför ska vi stressa, vi är ju pensionärer och kan komma en tid som passar oss! Å nu har de passet kl 13!
Jag har mina mörka stunder ibland, och jag tror det är nyttigt för mig! De är iofs inte så ofta eller särskilt länge eftersom jag är för nyfiken på livet för att ha tid att stanna länge i grubblerier. Sedan så har jag förmånen att omge mig med personer av olika åldrar och karaktärer som kan ge så himla mycket energi, skratt och kraft! Många har varit med under stora delar av mitt liv och flera har kommit under resans gång. En del dyker in lite nu och då och alltid är ni lika välkomna och efterlängtade! Jag hoppas att jag är lika viktig för er som ni, ingen nämnd och ingen glömd, är för mig!
I morgon ska jag jobba på bästa jobbet i världen...ska bli kul och roligt att träffa lite andra vuxna! Jag är så glad för min vän M som fått ett nytt jobb i samma bransch och får komma vidare mot nya utmaningar! Jag är så glad och stolt över dig, att du själv insett ditt värde och vad du behöver för att må bra, och dessutom tagit dig i kragen och förändrat ditt liv! Nu hoppas jag att nya jobbet blir så bra som det bara kan för dig och att du får tillbaka glädjen i vardagen och orkar göra mycket roliga saker med mig och andra!
Kram på er där ute!

Nya friska tag...

en natts sömn löser faktiskt en del problem. Eller kanske var det att vi åkte iväg och avståndet också gjorde sitt att det känns lite bättre idag. Jag har surfat runt för att hitta lite vägledning på vad saker och ting kostar att ersätta. Bara ungarnas TV-spel med några få spel till (mitt gamla från 80-talet) kostar över 3000 kr begagnat på nätet. Ska ringa försäkringsbolaget i morgon och kolla vad de ska ha av oss, och så ska jag leta efter kvitton. Men vem fan sparar kvitton på allt? Nåväl, det blir nog bra vad det lider. Känns bättre idag, även om det inte kommer kännas OK när det gäller stugan på länge. Maken har redan planerat för en låst bom för vägen och lite övervakningskameror lite här och var. Nog känns det hemskt att det är så man måste göra. Att folk, nä fän är det, inte kan skilja på ditt och mitt.
Nu när maxix vattkoppor har börjat torka så får midi feber idag..jag antar att han är prickig i morgon. Så, då går jag in på vecka 3 av VAB. FK I LOVE U! Eller egentligen inte. Det känns som att man är ett skämt. Men vad göra när man har tre barn som inte vill vara sjuka samtidigt. Nåväl, då får de en vecka var ensam med mor eller far. Kanske välbehövligt för både föräldrar och barn!
Kram på er alla där ute..och tack alla som skickat kramar och tänkt på oss. Att bli utsatt för brott är värre än man kan tro..så era kramar har verkligen lindrat....TACK TACK!

Nu är jag arg, besviken och ledsen....

...när vi kom till stugan idag för att förbereda hösten hade tjuvar varit där och tömt huset. Fy vad hemskt det är...fy vad kränkt man känner sig. Det var inget av värde där egentligen men de har verkligen stulit allt möjligt. Å bara det att de rotat i våra saker gör en illamående. Till och med våra kaffemuggar med namn på hade de stulit. Jag menar, vem vill ha muggar med våra namn på? Det är inte så att det är särskilt många barn som heter som vår midi och mini.....SJUKT måste jag säga. Jag ville bara lägga mig ner på gräsmattan och kräkas. Nu längtar jag bara hem. Sedan måste jag åka upp och gå igenom allt ordentligt och skriva ner varenda pinal som är väck. Men man kommer inte riktigt ihåg allt heller när man kommer till stugan och sedan är allt borta. Ett stort keramiktroll som min mamma gjort var borta, vem faan vill ha ett sådant egentligen..och en lampa som mamma också gjort var väck. Men det där jävla trollet?? Lampor från slutet av nittiotalet tog de också. Vem vill ha sådana? Nåväl...det är bara att andas och ringa polisen och försäkringsbolaget. FY....

Vattendags!

Ikväll är det premiär för min aqua på hertsön igen. Härligt! Hoppas att det är många träningssugna i bassängen och att de är taggade till max för att ge järnet! I morse var jag dock själv låg igen och hade en oerhörd smärta i rygg och nacke och käkar...Vad jag behöver massage i massor och träning i en enorm dos...fasen vad byxorna blivit trånga under sommaren när man mest lallat runt i sköna mjuka kjolar!
Nåväl...ska väga in mig idag på badhuset och sedan ta en vikt i december när jag kör sista passet för terminen..jag hoppas att den senare är 5 kg mindre än dagens matchvikt för det är väl ungefär det jag samlat på mig under sommaren.
Annars har jag njutit av det fina vädret och tagit en promenad med hundarna i solskenet i skogen. Härligt! Det är verkligen mindfullness! Vad det ska bli skönt att åka upp till tornedalen och njuta i helgen..bara skog och familjen..och mest troligt utebastu och sovmorgon hos svärisarna! Välbehövligt och najs!
För att orka genom de mörka månaderna som vi har framför oss så har jag varit och bokat en resa till turkiet. Igår betalade jag in handpenningen så nu har jag ett mål att drömma om när vardagen känns olidlig! Vi åker kristihimmelfärdsveckan. Ska bli hur skönt som helst! Svärisarna följer med och får bo med ungarna! Det är lyx! Att få sova, slippa fixa käk och sedan bara kunna mysa med ungarna på dagarna! Nu kanske jag inte kan släppa dem hela veckan, men bara någon natt är ju en bonus!
Nej, dags att ta hand om vardagen!

Å så var halva veckan avklarad...

..å i dag har jag faktiskt fått lite gjort för en gångs skull! Kan vara att min upprördhet över den trasiga diskmaskinen fick igång hela mig! Idag har jag rensat båda storkillarnas rum och slängt och skickat iväg leksaker....jag har sorterat en massa papper och hunnit laga middag, diska, natta barn och hunnit hämta ut paket på coop....STOLT får man väl säga att jag är över mig själv idag! Kan kanske också vara så att när man är själv så har man inte något val..man måste lösa en massa vardagsbestyr på egen hand...men jag gjorde det med bravur idag!
I morgon hoppas jag att energin finns kvar så jag får ännu mer utfört för det behövs i vårt hus ska jag säga! Ska ladda upp lite bilder från rensningen i grabbarnas rum, men det får bli en dag då jag ha tid att sitta med bilder!
Maxis vattkoppor kliar så han inte kan sova och ingenting är bra. Å vad man vill plocka av dem deras smärta och klåda...men man kan ju inte det. Å kanske är det tur det ändå. När man är liten behöver man ju inte fixa något annat än bara vara..och det kan ju vara nog när man är sjuk.
Ha det där ute!

..tisdag, tidig dag, toppen dag!

I morse så väcktes jag av min fantastiske maxi som stod och ropade på mig vid halv sju snåret. Konstigt hur barn blir mammiga så fort de är sjuka.....Nåväl, en trött mamma fraktade upp rumpan från sängen och mös med maxi i soffan en liten stund innan mini och midi också kom och mös med oss i soffan. När pappa skjutsade barnen till Helex så passade mamman och maxi på att blunda lite. SKÖNT. Jag är verkligen så himla trött, men det kanske är övergående..jag menar det lär väl inte vara kronsikt??
For in till stan och träffade en kille som jag ska bli god man för. Det blir en utmaning och jag hoppas att jag fixar det. Jag vill ju fixa det. Undra varför det är så att vissa människor har ett enormt behov att få hjälpa andra? Vilken himla tur att det finns människor som behöver hjälp!
Hemma igen så blev det promenad med doggar och maxi till apoteket för att få lite alvedon och salva mot vattkopporna som han drabbats av. Sedan raskt till dagis och hämta hem bröderna bus...och sedan hem för att fixa middag till familjen från Bäst, vilkas barn lider av samma åkomma.....Mycket trevligt med middagssällskap...kom dock på att va tusan, diskmaskinen har ju härkat..så nu är diskbänken belamrad av disk för en enorm familj..både varmrätt och efterrätt! Vilken tur att moster I kom förbi och åt upp det sista och stannade så jag kunde åka till elgiganten för att hämta mig en ny. Nu önskar jag bara att jag vore så teknisk så att jag hade kunnat montera in den själv. Nåväl, nått kan jag ju lämna till maken. Även om han efter närmare 10 år tillsammans fortfarande kan hävda att han inte är van att ha diskmaskin och därför lagrar han disken på diskbänken även om diskmaskinen stått tömd......Mycket märkligt att han aldrig börjat handdiska under alla dessa år..och undra varför pannorna alltid blir kvar, de där som inte går att köra i diskmaskinen. Jag som är uppvuxen med diskmaskin. Jag vet ju att vissa saker ska handdiskas....måste vara därför!
Det är dock under dagar som idag som jag blir så tacksam över mitt liv. När jag vet att går något i mitt hus sönder så kan jag hoppa i min bil och åka och köpa en ny....Jag behöver inte välja mat eller en ny diskmaskin....Det är klart, skulle nu allt gå sönder samtidigt så skulle det bli snärjigt, men att man har en buffert så att man kan lösa en del i allafall. Det är något att vara tacksam över! Att man fått lära sig att hantera sina pengar så man får dem att räcka till mycket. Jag hoppas att jag lyckas lära mina barn hur man ska hantera pengar så de får ett orosmoment mindre i sina liv.
Nej, nu har jag mycket att stå i. Men jag ska sova gott och glad..nu har jag ju en ny diskande vän i köket och den som jag svurit över sedan vi flyttade in i huset står utanför och fryser.......Kram

RSS 2.0