Välkommen du härliga vår!

..tänk att nästan all snö som fallit under vintern har smältit bort! Det känns nästan otroligt! Jag jobbar i kväll så jag har inte fått se någon brasa, men hade ändå möjlighet att vara ute en del i det fina vädret som varit idag. Tydligast så lovar de ännu bättre väder i morgon och då ska jag vara och titta på motorcyklarna med grabbarna bus. 1 maj paltrundan är alltid lika kul. Sedan vill Maxi o Midi gå på Max och äta så det ska vi göra innan vi beger oss norröver för helgen.
Om en vecka så drar vi iväg på semester och jag känner att jag inte riktigt har koll på något. Jag vet att jag kommer att ha det tills dess, men just nu känns det lite kaotiskt med skola, läsloggar och rapporter och med jobb varenda kväll, aquapass och utbildningsdag för instruktörer...Hu..men jag vet att jag alltid lyckas ro det iland, om än på håret och ibland lite halvtaskigt..men ändå! Jag brukar tänka att jag har några som vakar över mig i himlen och hjälper mig när det kör ihop sig..
Jag ska ta med mig skoljobb och datorn och färdigställa allt jag kan under helgen. Det blir intensivt med begravning på lördag och lite kalas för kusinen som fyller 6 år nu på fredag och på söndag hemfärd. Men jag vet att det kommer att finnas minutrar att plugga på och dem ska jag ta tillvara!
Packningen ska jag försöka färdigställa på söndag kväll så jag har veckan på mig att fixa det som fattas, om något fattas. På tisdag ska vi göra programmet för lördagens bravader. Ska bli kul att träffa övriga instruktörer även om det händer grejer som gjort att en av oss arrangörer inte kan vara där. Lite speciellt för oss två andra som inte är inne i hennes bransch, men vi ska göra så gott vi kan. Jag litar på M, hon är en klippa!
Onsdag går i arbetets tecken med en delad tur och på torsdag är det kväll, liksom fredag..ja varenda kväll under vardagarna nästa vecka är jag på jobbet. Men det är helt OK. Jag vet ju att det inte kommer att vara så jämt!
Nu har bloggen hjälpt mig att strukturera upp mitt rätt vimsiga liv. Det är många bollar i olika färger som måste hamna rätt och inte tappas bort. Det måste vara ett 1000 bitars pussel minst! Men jag älskar varenda bit, även om vissa är svårare än andra att förstå var de ska sitta, varför eller få dem att passa ihop med det hela. Kanske är det just det som gör livet så underbart. För underbart är livet, varenda dag!
Kram på er där ute!

tränings onsdag...

..så har man kört tre aquapass på samma dag och nu längtar jag till bastun som strax är varm! Nu är det bara ett pass kvar på måndag sedan är det sommarlov! Annars har jag varit på stan och köpt presenter till barn i umgänget som fyller år..det är på dem man förstår att tiden går!
Hade familjen från Bäst på middag med makaroner o korv! Ungarna älskar maten och de är så himla goa och det är kul att se att det är ungar som hängt med varandra jämt, de är som syskon! Mysigt!
I morgon ska alla andra grilla och mysa och jag ska jobba kväll, men det är OK.
Nu bastu KRAM!

så var det tisdag...

..å sovmorgon är aldrig fel! Har lämnat killarna på dagis och skickat mejl angående skolarbete till en person som ska hjälpa oss. Laddar för att åka och handla mat. Är verkligen inte ett dugg sugen på att handla men det är man ju aldrig, inte när det gäller mat iallafall. 
Våran faster har kommit från Tyskland igår och det är trevligt att träffas igen. Det är så sällan man ses så det är riktigt roligt när tillfälle ges. Visst hade vi velat träffas med roligare saker i antågande än begravningen av makens morföräldrar, men sådant är trots allt livet. 
I kväll ska vi vara och hälsa på Hasse hund och det ska bli så härligt att se honom igen. Fick fina bilder från kenneln igår och det var roligt att se vår snygging! Nu längtar vi efter valp mycket, men det ska bli skönt att vara ledig och lat en vecka i solen först! Har börjat kolla på vad som ska packas ned och vad som behövs fixas. Det är en del när man åker med barn, och även när man ska ha med sig sin bättre hälft. Eftersom han helst av allt har arbetsbyxorna på sig så är det alltid lika bökigt när vi ska någonstans för han har ju inte koll på några andra kläder än arbetskläder och MC kläder. Detta gör att det alltid blir panikshopping samma dag som något event ska ske eller resan är i antågande. Jag ska försöka få honom att packa i nästa vecka så jag hinner fixa det som fattas!
Kram!

Måndagen är här...

..män och information, det är något alldeles omöjligt att kombinera. Maken berättar för mig att systern ska komma till oss. Flyget landar kl 10 så jag skulle hämta upp henne där. Kul tänkte jag, då behöver inte killarna gå på dagis idag och så behöver jag inte fixa barnvakt till eftermiddagen då vi båda jobbar. JUST! När jag vaknade i morse hade jag en känsla av att han inte riktigt hade koll på läget så för säkerhets skull kollade jag upp restiderna. Hon skulle visst landa kl 10 i STOCKHOLM! Hos oss i norr skulle  hon inte vara förrän kl 14. Detta innebär att maken får kompa från jobbet några timmar. Nåväl, det löste sig. Men jag vet att det alltid är så och blir så när han ska hålla reda på tider. Tur att han är bra på så himla mycket annat, och att det löste sig trots allt! Nu ska jag jobba hela kvällen! Ha det gott därute!

Kompissöndag...

....HÄRLIGT! Idag har jag varit till IKEA med goda vänner! Tack M för att du ordnade bil och A för att du rattade oss dit och åter så tryggt! Sådana dagar behöver man ha lite då och då! Det är lite lustigt att när man är iväg någonstans och inte har barnen med sig så käkar man ändå sin mat som om man vet om att de strax kommer att avbryta en! Två småbarns mammor i farten som fick småle åt sig själva när vi insåg att vi kastat i oss lunchen av vana. Tänk att det kommer en dag då man kan äta i sitt eget tempo igen! Jag tror att magen kommer att bli glad den dagen!
Det gick åtskilliga pengar som vanligt när man besöker det stora varuhuset! Det blev bäddmadrass & rullgardiner till stugan, nytt överkast till vår säng, hylla till relaxen, ramar till minis ettårsbilder m m...på skopunkten blev det två par skor till midi och på djurmagasinet blev det halsband och en bädd till vår lilla Hassehund! Längtar efter lillhjärtat!


Lördag morgon....

så är det morgon igen och det känns som om natten var alldeles för kort. Välling till mini när man precis låtit kroppen landa i sängen och sedan var det en kissnödig midi vid 3 snåret och sedan ville han sova med oss och det är lika smidigt och gott om plats varenda gång i vår 160 cm breda säng;) Vid halv 6 snåret så började mini sjunga och tralla på i sin säng så det var bara upp och fixa välling och så fick jag dra mig en liten stund till men strax före 6 var det bara att kliva upp. Det är mysigt att vara med mini på morgonen, kramas och snosa på lillhuvudet! Han är verkligen en skatt och jag är så glad och tacksam över det jag förunnats! 
Idag ska vi på barnkalas hos lilla fröken O som blir 4 år! Det ska bli kul att träffa alla barn och föräldrar, det är så sällan man hinner ses! Jag hoppas att jag får med mig några mammor till Haparanda och Ikea i morgon. Det finns en del saker som jag verkligen vill titta på och kanske också köpa med mig hem! Skulle även vilja åka och hälsa på Hasse hund! Vi får se hur mycket vi hinner i helgen. Det blir vad det blir!
Det är varmt och skönt där ute och jag ska försöka skotta och pyssla lite där ute på gården med ungarna innan lunch. Det ska bli en toppendag!

FREDAG!!!

Äntligen fredag! Det har varit en intensiv vecka och jag är riktigt trött i huvudet och i kroppen. Skönt med helg! Ska mysa med killarna hela helgen, gå på kalas och vara lata och lediga från jobb och dagis. Fick veta idag att en av fröknarna ska sluta på dagis. Jättetråkigt måste jag säga. Jag gillar henne så det känns inte så kul, men det brukar lösa sig och det blir nog jättebra, men det är tråkigt just nu.

Har fått lite klokskap som jag vill dela med mig av:

När jag ber dig att lyssna på mig och du börjar ge mig goda råd, då gör du inte det jag bad dig om. 

När jag ber dig lyssna på mig och du börjar berätta varför jag inte borde känna som jag gör, då trampar du på mina känslor.

När jag ber dig att lyssna på mig och du känner att du måste lösa mitt problem, då sviker du mig, hur konstigt det än låter.

LYSSNA! Det var allt jag bad dig om-att lyssna, inte prata eller ordna något, bara höra på mig.

Jag kan ta vara på mig, jag är inte hjälplös; kanske slutkörd, nedslagen och villrådig, men inte hjälplös.

Så när du tar det som ett enkelt faktum att jag känner det jag känner-hur irrationell min känsla än må vara- då kan jag sluta att försöka övertyga dig och kan istället ta itu med att förstå vad som ligger bakom den där känslan. När det står för mig är svaren uppenbara och jag behöver inga råd.

Irrationella känslor blir ju vettiga när vi förstår vad som finns bakom dem. 

Kanske är det därför bön fungerar för en del-
därför att Gud är tyst: Han ger inga råd eller försöker ordna saker, han bara lyssnar och låter oss finna svaren själva.

Så därför ber jag dig att bara lyssna.

Och är det så att du vill tala, vänta en minut på din tur- så ska jag lyssna på dig.

Torsdagen är avklarad, snart HELG!

i detta fantastiska vårväder har jag inte varit ute utan tillbringat min dag på universitetet, på gruppbostaden och avslutat aftonen på badhuset. Nu är jag trött och tom i bollen! I morgon ska jag till skolan, hem och sedan till gruppbostaden och HEM! LATA! Ska bli så himla skönt att få vara med ungarna och mysa! Jag hoppas att det blir jättefint väder så man riktigt får vara utomhus i helgen! Iofs så ska vi på kalas på lördag, men när det handlar om barnkalas så behöver det ena inte utesluta det andra! Jag har hittat så fina kläder till jubilaren!
Nu ska jag trycka i mig lite kvällsfrukost som det heter här hos oss och sedan i duschen och sedan ZZZZZZZzzzzzzZZZZZZZ Helg, kom fort..jag LÄNGTAR!

Onsdagen är över...

nu kan vi lägga ytterligare en dag till dem som passerat. Det har varit en helt ok dag. Jag har äntligen fått massage som löst upp ett gäng knutar i min rygg. Det var så välbehövligt och så himla skönt. Jag hoppas att det håller sig bra en tid framöver! Jag passade på att boka en helkropps massage i början på juni och en klippning i slutet på maj. Jag har inte klippt mig sedan slutet på januari så i slutet på maj kommer det att vara grymt välbehövligt med en genomklippning!
Idag har jag jobbat eftermiddag och det har varit en bra dag på jobbet. I morgon ska jag vara på skolan på förmiddagen och på eftermiddagen ska jag till jobbet igen. I morgon blir det lite kortare eftersom jag måste hinna till Hertsön och ha mitt sista vattenpass där. Det kommer kännas tomt, men skönt utan något inbokat varenda torsdag framöver.
Så, nu vila för att palla morgondagen!

Pluggeri, pluggera.....

Idag har jag suttit med näsan över en bok och flinka fingrar har åkt över tangentbordet för att sammanfatta vad som står att läsa. Man blir helt YR! Det är så länge sedan som man pluggat på det sättet så det tar tid att sätta sig in i det igen. Men det går, det finns där djupt nere! Strax ska jag skutta in i bilen och styra kosan mot gruppbostaden där jag idag ska jobba tills kl 21. Sedan är det bara skutt in i bilen igen och sedan sätta sig vid datorn och plugga klart!
Jag har lagt ribban vid att det mesta skolarbetet ska vara klart tills när vi åker på semester för jag vill inte behöva tänka på skola och ha dåligt samvete när jag är ledig och lat! Det är nog det som är det jobbiga med att plugga. Man KAN ALLTID plugga, man BORDE plugga MER och det finns alltid något som kan FÖRBÄTTRAS...man är helt enkelt bara ledig direkt efter att man lämnat in examinationsuppgiften eller skrivit tentan. Jag gillar att plugga, jag gillar pressen man har på sig att prestera och jag älskar känslan när man lyckats lyfta ändan ur vagnen och fått saker och ting gjorda! Jag behöver press, rätt mycket press för att göra det jag ska och inte det jag vill! För jag vill alltid göra något annat än det jag borde! Nu t ex vill jag lägga mig i hammocken och läsa en rolig tidning eller bok..men det är ju inte det jag ska göra.....KRAM!

Måndagen är snart till ända....

...och nu är man pigg som en mört! Jag var så trött i morse och på det så var det punka på vagnen så jag fick först cykla med ungarna till dagis och sedan hem igen och hämta vagnen så lilleman har något att sova i, sedan hem igen och sedan köra pass på Örnen. Det blev tight om tid men jag hann, PUH! Från örnen drog jag till Länsstyrelsen för att göra en intervju till vårt skolarbete och därifrån hem och käka lunch. Då var jag så trött så jag somnade när jag satt och pluggade och sov i 2 timmar! Vad bortskämd man känner sig när man kan göra så! Sedan bar det av till gruppbostaden där jag har jobbat till kl 21, förbi Kvantum på hemvägen och nu är alla varor uppackade och jag får lite egen tid igen....Å nu är jag ju pigg så jag ska sätta mig och skriva en sammanställning av ett kapitel till torsdagens föreläsning. Jag vet, jag borde gå och lägga mig för jag kommer ju att vara trött i morgon bitti annars. Men, nu är jag ju pigg och har läst kapitlet på jobbet så jag känner att det är lika att göra bort det på en gång!
I morgon har jag ingenting för mig på förmiddagen så då ska jag försöka plugga lite då med om inspirationen infinner sig. Det brukar den sällan göra när man som mest behöver den. Grabbarna ska få sovmorgon i morgon och ska inte på dagis så tidigt, men de måste gå för jag börjar jobba innan maken hinner hem, men det blir en kort dag. De har haft påsklov så jag tror att de saknat sina kompisar och kompisarna har saknat dem, det märktes på mottagandet i hallen i morse! Det är så himla skönt nu när man kan cykla till dagis och ha småisarna i cykelkärran. Maxi cyklar själv och snart cyklar midi också. han gjorde det förra året, men då hade han stödhjul och nu är de väck så han måste träna lite till här hemma först innan han kan bege sig ned till viadukten vid dagis! Det känns härligt nu när snön smälter och det känns som om man nästan kan se hur det minskar hela tiden! Så här såg det ut i slutet på maj 2005 här på Sst!

Galonvantar är ett kapitel för sig tycker jag! Det känns som om man skulle behöva ett stort gäng och i någon illfärg så att ingen annan unge har likadana. Att leta galonvantar på dagis där alla har svarta albekovantar är som att dra lotter i ett lotteri! Jag har dock skrivit efternamnet på bandet på framsidan så det är rätt ok ändå. Men nästa gång ska jag köpa grymt färgglada vantar, det är väl bara det att alla andra föräldrar (läs mammor) tänker väl likadant så då har alla turkosa eller oranga och det är samma dilemma fast en annan färg! Kan ju vara lite kul med färg iofs!

På onsdag ska jag på massage och det ska bli grymt skönt och det är så himla välbehövligt för mig. Det bara knakar i låsningarna i ryggen och jag har gått på panodil i några dagar nu. Jag har fått presentkort på massage när jag fyllde år och jag ska passa på att använda mig av dem nu så att formen blir bättre. När jag nu börjar jobba har man dessutom en helt annan ekonomi så då ska jag försöka gå lite oftare på massage. Man måste ta hand om sig själv! Som förälder så ger man så mycket av sig själv och man gör inte så mycket dyra saker när man har småbarn så jag tycker att man ska unna sig att gå på massage och bli bortskämd och omhändertagen. När jag gör det så fyller jag på mitt konto som jag sedan kan dela ut till de mina av. Jag blir gladare och orkar mer och det är otroligt att man kan köpa det för pengar!

Nej, studierna kallar! Ha det gott! Kram!

Kväll och skönt!


Idag har varit en riktigt bra dag. Trevligt umgänge med kusinerna och kusinbarnen hos moster, härlig lek och snack med familjen på Kronan och ett riktigt härligt pass för träningssugna aquautövare! Det känns att man fått vara lite ledig ifrån det så man samlat på sig en del energi så man har något att ge när man ska instruera. I morgon blir det pass igen och så på torsdag. Sedan har jag bara två måndagspass kvar innan det är sommaruppehåll. Nu längtar jag faktiskt efter det så man får samla på sig massor av ny kraft och lust, höra massor av bra musik och sedan göra ett härligt program som man får köra i september när terminen börjar igen. 

Känner mig lite som Alfons Åbergs pappa. Jag har varit till moster med en film och käkat lunch, fixat lunch till mini, cyklat upp till familjen på Kronan och umgåtts, cyklat hem, lagat middag till familjen, kört pass på pontus, bastat med ungarna som maken friserat så fint och nu är jag trött...iofs så kanske det är så att jag är mer som Affe Åberg himself eftersom jag inte sover ännu och hittar på olika aktiviteter för att inte somna!

Hade tänkt åka och hälsa på Hasse hund idag men då det blev aquapass istället. Jag längtar efter att få snusa valp! Men nog är han helt fantastisk den lilla terrier som vi redan har! Han älskar värme och idag när vi bastade så ville han som vanligt vara med. Det var kallt för honom när vi var i stugan och han mös ner bredvid husse på renskinnet och frös så vi drog på en av ungarnas "lohkka".  Då njöt han i solen, gammelmannen!

Nu ska jag också mysa ner i soffan en stund..sedan sova sött!

Snart semester...


När vi bokade vår semestertripp i början av året kändes den ljusår bort. Nu är det bara någon vecka kvar och går tiden i detta tempo är vi snart i solen! Detta får mig att inse att jag måste vara och införskaffa mig en ny bikini. Det är lite blandat hur det känns så här efter att ha burit och ammat tre barn. Jag är mycket stoltare över min kropp idag än vad jag var innan, men den ser ju inte riktigt likadan ut längre. Även om det handlar om något kilo som skiljer på vågen så har ju huden fått sig några omgångar och man kan nästan vika ner rattarna i kuporna, men när de väl är där är de rätt schysta ändå! Så det gäller att hitta en schyst överdel, men det brukar inte vara särskilt schyst pris på dem så det är bara att ta med sig makens plånbok om man ska hitta sig något OK. Jag menar, det är ju ändå han som ska tycka att man är den läckraste bruden på beachen! Det är tur att vi känner varandra så väl, och vet att vi båda kommer att välja den andra igen och igen om vi hamnade i en valsituation. Även om det handlar om att välja någon av alla snygga brunbrända på beachen så vet jag att jag är snyggast för honom, utan silikon och med inrullade rattar! Men för min egen del så känner jag att det behövs en ny bikini. Det är lite kärt besvär ändå eftersom jag införskaffade de senaste när midi var 6 månader och jag ännu ammade. Nu är det glipor både i trosorna och i bh:n så jag måste hitta något mindre!

Vi åker iväg i början av maj. Nu när man tittar ut från husfönstren så känner man hopp med varje litet takdropp. Jag brukar försöka dokumentera våren och vårtecken varje år. Det kanske låter lite överambitiöst, men det handlar kanske mest om att jag dokumenterar mina barns framfart och nu med digitalkameran så kan man ju passa på att fota lite annat också! Den 10 maj såg det ut så här i rabatten på Sst för något år sedan..

Det ger verkligen hopp om sommaren! I år har jag provat att så tulpanlökar i urnor som jag ställt in i friggeboden över vintern. Det ska bli spännande att se hur det blir av dem, det börjar ju vara tid att leta fram dem från sina gömmor! Annars planterar jag inte särskilt mycket. Jag tycker att trädgårdar kan vara jättefina, och skulle gärna ha en sådan fin trädgård, men det är inte så praktiskt med rabatter och buskar överallt när man har tre huliganer som leker överallt med sina cyklar, traktorer, grävskopor.....Sedan lär väl fotbollarna komma. Men när alla är stora och utflugna, då ska jag ha en sådan trädgård som man ser i dessa dokumentärer från England. Och är det så att den globala uppvärmningen fortsätter i samma takt lär det väl vara lagom varmt då så man kan odla allt möjligt fint även här uppe i norr! 

Ha det gott där ute! 

..lördag...SOVMORGON!

Idag har mina barn sovit till kl 6.30, värsta sovmorgonen alltså! Var upp vid fyrasnåret och blandade välling till Mini och jag vet inte hur länge han hade sovit om inte Midi stått uppe och hojtat och tänt lampan. DE Ä MOJJON NU MAMMA, HO HO, DE ÄÄÄÄÄ MOJJON! Han kan inte som Maxi smyga ner för trappan och krypa ner och mysa med oss i sängen en stund. Han har väntat nog! Både Mini o Midi är lyckliga över att kunna se på morgonbolibompa, vi har ingen TV i stugan så det är som en helt ny grej efter en TV-fri vecka!
Verkar bli ett strålande väder idag så jag ska försöka frakta mig ut i solskenet innan jag åker till arbetet. Fördelen med att jobba på gruppbostad som jag kommer att göra de närmaste veckorna är att man kan ta en promenad med de boende, eller sitta på balkongen en stund och lapa åt sig lite sol emellan åt! Nu vet jag inte om man kan det där jag nu ska vara eftersom jag aldrig jobbat där tidigare, men det lär jag erfara senare idag! Ska bli skönt att få ett schema så jag vet hur jag ska jobba den närmaste tiden. Livet blir så mycket enklare när man vet var man ska vara och när!
På söndag ska vi åka och hälsa på Hasse hund igen! Nu måste han vara mycket större och mycket busigare än vad han var när vi träffade honom senast! Jag tänker på hur mysigt det ska bli med valp igen och hur härligt med ytterligare en familjemedlem! Den glädje som Hugo sprider till familjen går inte att mäta. Visst är man som de flesta hundägare och ibland tänker att det vore så enkelt utan hund. Men så trist! Och så mycket mindre barnen skulle lära sig om respekt och villkorslös kärlek! Säga vad man vill, men djur är otroliga pedagoger och jag skulle inte vilja att mina barn växer upp utan det pedagogiska verktyget! Sedan är de givetvis härliga individer, trygga och sprider glädje där de är! För mig är det dessutom skönt när jag väl kommit ut på promenaden den där dagen då det känns motigt och rensa tankarna behöver jag göra varenda dag!
Nä, nu ska jag hämta in min morgontidning, bränna på lite te och sedan avnjuta båda! Kram
 

tillbaka i stan...

nu är vi hemma igen efter en vecka av lata dagar i stugan. Hur skönt som helst har vi haft det, men nog är det hur skönt som helst att vara hemma igen! jag har utlovat lite bilder från vistelsen så håll tillgodo!

Vi har grillat vid sjön, ätit massor av korv och hamburgare, druckit gott kaffe och surrat med massor av vänner och bekanta! Även om vädret vissa dagar hade kunnat vara bättre så ska vi inte klaga på sällskapet, på det vi mumsat i oss och på att få vara lata och lediga i tornedalen!
En och annan liten abborre har fått sätta livet till när ungarna pimplade för glatta livet. När de fått upp några och sedan tröttnat på det så tog de pauser och byggde ytakvarier till de stackarna som fått lämna djupet. Det uppkom även förfrågningar om att få ta med dem hem som husdjur...svaret blev negativt förstås.
 
Det är härligt att se spänningen i barnens ögon. Man minns känslan när man själv var liten och var i farten med föräldrarna. Min pappa hade altid jättevarma händer och fixade med masken när man själv huttrade. Jag minns alla pimpeltävlingar som gått av stapeln i trakterna kring stugan. Alla härliga människor som varit med och satt sig på pinnar i minnet. Många finns inte längre med oss, alla har vi blivit äldre och det bästa av allt är att nya har tillkommit! 
Maxi har kämpat med yxan hela veckan! Han har huggt en massa småträd i diket tillsammans med bonuskillen som tillbringat hela påsklovet med oss. De har huggit ner, släpat hem och sågat dem till grillved som ska användas i sommar. På bilden syns maxi när han håller på att tillverka en surfbräda! De har åkt miniskidor i massor ner för en liten backe och "surfat" på snön. Man blir varm i hjärtat av att bara tänka på hur mycket fantasi sådana killar har som har förmånen att växa upp i hem där det finns möjligheter till att leka och lattja, att prova, misslyckas och våga sig på det igen! Utevistelse i många timmar och pimpling på en vårsjö kräver sin beskärda del av kläder...

Det gamla elementet i stugan är fantastiskt då man har mycket blöta kläder som behöver torka. Och det torkar riktigt snabbt! Det är en mycket bra hall i stugan måste jag säga. Man ryms många där utan att det blir allt för rörigt. För det är ju inte bara vantar och byxor och strumpor och sådant som går åt, det blir ju även en hel del skor

Det är skönt att man kan ha lite skrotkläder i stugan så man inte behöver släpa allt fram och tillbaka. Nu har vi lämnat dit en del grejer som vi inte behöver i stan på länge och i stugan finns förråd att förvara bobar, madrasser, skidor, pjäxor och dyl. Ungarna vaknade inte senare än vanligt trots att det var semester. Så jag och mini bakade lite vid femsnåret så resten av familjen fick vakna upp till nybakat och mjölk!

Vi mumsade så friskt så vi fick fixa en omgång till så det finns i frysen om det är några fikasugna som har vägarna förbi oss i stugan när vi är där nästa gång!

Nu vet ni lite vad vi pysslat med. Hoppas att ni haft det lika skönt som vi! Nu ska jag jobba i helgen, tvätta bort den sista stugtvätten och ta en långpromenad med hunden....Borta bra men hemma bäst...

..kort rapport från ledigheten..

Vi har verkligen varvat ner de senaste dagarna och igår njöt vi för fulla drag av det finfina vädret. Idag har det återigen varit mulet så nu börjar vi känna att om vädret inte förbättras så styr vi kosan mot Sst på torsdag kväll. Vi har hunnit slita upp X antal abborrar från sjön i närheten av stugan och träffa flera av mina kompisar från förr. För första gången fick jag se min kompis F:s dotter. Hon är 6 månader och ett riktigt hjärtegryn! I dagarna är kompisarnas bebis beräknad så vi har fått se finmagen och "gravidskoterbyxorna" och prata lite förväntningar med dem! Ungarna har stormtrivts och varit ute hela dagarna. Tolkat på boben bakom skotern, åkt madrass och stjärtlapp och fiskat förstås! När energin och tålamodet börjat tryta så har de byggt ett "akvarium" i isen till de uppdragna abbisarna....och Maxi har kämpat med yxan så man kan tro att han är en riktig skogshuggare. Lilleman har börjat GÅ! Trötta och lyckliga har vi somnat efter en behövlig sväng i duschen! Nu har jag lånat mammas dator för att få in ansökan till universitetet och en kurs till hösten. Jag får se om jag ska gå den, men jag ville så himla gärna söka, för till hösten är det ju försent att söka! Ha det gott allesamman! Jag uppdaterar bloggen med massor av härliga minnen från vår lilla semester när vi kommer hem igen!


GLAD PÅSK ALLESAMMAN!


När jag nattade maxi så sa han att han längtade till att komma till stugan och mysa! Jag längtar också, massor! Efter en grymt intensiv tid så känns det som om hela familjen behöver få landa och bara vara och är det någonstans man bara kan vara så är det just i stugan! Jag längtar inte efter att packa väskorna och att packa in alla i bilen. Det är ett nästintill omöjligt uppdrag...tur att jag är gift med världens bästa packare! Och tack för vacpac påsar till kläderna! Det är så skönt att vara där. Vi har ingen TV-box och inte heller särskilt bra mobiltäckning. Ingen dator och inget som tar uppmärksamhet med andra ord! Vi spelar sällskapsspel och är ute och somnar kl 21! Detta innebär att man är pigg och utvilad där vid 6 snåret när ungarna börjar hojta att det är morgon! Härligt! Välbehövligt om inte annat!

Fick dessa vackra blommor av min vän M som grattis till nya arbetet. De gör mig riktigt glad bara av att titta på dem för då påminns jag av hur lyckligt lottad jag är i dessa kristider som lyckats få mig ett arbete, samtidigt hur glad jag är över att jag har en sådan vän! Tack för att du finns och gör mitt liv lite bättre bara genom att finnas till! Känns lite tråkigt att slänga dem i komposten nu när vi åker. I stugan finns bara plastblommor och de är ingenting i jämförelse!

När vi återvänder till civilisationen är det fullt ös genast! 
Måndag: Vattengympa för hurtbullar samt studiebesök och intervju för kursen som jag går. 
Tisdag: IKEA besök???
Onsdag: Välbehövlig massage och Cardio Core på kvällen.
Torsdag: Skola hela dagen samt Aqua på kvällen
Fredag: Skola halv dag

Jag vet. Påsklov är nödvändigt för mig. Och att lämna stan. Det ska bli skönt. Tomt, men skönt. Jag kommer att längta hem till Sst. Det gör jag alltid. Det är skönt att vara hemma. Det är en skön känsla att känna att det är Sst som är hemma. Det har alltid varit stugan som har känts som hemma förut. När man kommit dit har man kommit hem. Sedan vi fått barn är det som att det ändrats. Visst är det skönt att komma till stugan, visst känns det tryggt och mysigt. Men efter en vecka så känns det befriande att återse stadsljusen, kvarteret, huset och min egen säng! 
Ungarna längtar också efter sina leksaker efter en vecka någon annanstans. Det är som att de är helt nya igen när de inte fått leka med dem på ett tag. Kanske är det så att leksakerna också längtar efter att barnen ska leka med dem. Att de ska spridas ut över golvet och bli en ny fantasivärld. Det är så härligt att stå och lyssna vid dörren när grabbarna leker med lego. De har sådan fantasi och man hör att de bearbetar sådant som de snappat upp lite var stans och i olika situationer. Det är som när barnen säger saker till en som man själv brukar säga. Man hör sig själv i sina barn. Oftast brukar jag vara glad och stolt när jag hör dem säga som jag: Man måste vara rädd om varandra, jag har saknat dig, jag älskar dig....etc...Idag så läxade dock midi upp mig när jag busade med honom och tog pyamasbyxorna på huvudet. Då kom fingret upp och han sa vänligt men bestämt och med en bestämd blick att det inte var OK att ta någons pymmisbyxor. Då fick jag le lite, det är nog så man ser ut och låter lite titt som tätt. 

Vi blev tillfrågade om tips när man äter utomhus med barn och jag lämnade tips om att använda kaffefilter när man äter exempelvis hamburgare eller kebab. Ett tips om olyckan varit framme och man fått t ex apelsin eller blåbär ( eller något annat surt) på kläderna är att använda vanlig WC rengöring (typ WC-anka) på fläcken. Det är bara att dra på fläcken innan man lägger den i maskinen. Funkar jättebra! Min vän M på Bä.st har gett mig det tipset efter att X antal tröjor gått hädan efter all smoothie från dagis som osökt alltid hamnat på tröjorna. Those days are gone now. No more blåbärsfläckar på tröjor at Sst! Tack vännen för din klokskap!

Att det inte finns vare sig internet eller dator gör att min blogg kommer få lite påsklov. Om jag hälsar på mamma någon dag så kan det hända att det kommer en liten uppdatering av vad vi pysslar med, men annars är jag åter om si så där 10 dagar beroende på väder och vind! Jag hoppas att det är goväder och att vi riktigt ska kunna samla på tornedalsfräknar som är av bästa kvallisort! Så nu go vänner, vill jag att ni njuter av påskledighet och god mat och goda vänners sällskap! Man får gärna lära känna nya personer och berika sitt liv ytterligare! Själv ska jag basta länge, dela en folköl med någon jag tycker mycket om och njuta av att bara vara! När jag sedan är tillbaka så ska jag vara snyggare, piggare och lyckligare än någonsin! Det är mitt mål....KRAM


Fixat!

Nu har jag handlat så vi kan ordna oss lite middagar framöver. Även byta lite blöjor på lilleman och torka oss själva i rumpan den närmaste framtiden! Känns skönt att ha det gjort. Det finns inget tråkigare än att handla. PUNKT. Jo, dammtorka kan vara tråkigare..och dammsuga för det låter så himla illa. 
Det blir norrut till stugan i påsk och veckan efter. Om någon har vägarna förbi så är det detta som serveras till dinner när vi fraktat in våra rumpor efter att ha utsatt kroppen för sol och grillade korvar, hamburgare & skogskaffe!

Långfredag: Enchiladas/Tacos
Lördag: Påskbuffe med skinka, sill, ägg....
Söndag: Kycklingspett & potatis
Måndag: Rester
Tisdag: Symöteslåda
Onsdag: Fiskgratäng på lax
Torsdag: Köttbullar & makaroner
Fredag: Leverbiffar och ris
Lördag: Dinkelpizza
Söndag: Blodpudding & knaperstekt bacon hemma på Sst!


Nu laddar jag för att mysa i kväll...först ska jag fixa lite mat till huliganerna, duscha dem och ta hand om tvätten...men sedan..tända ljus, dricka kaffe och kolla på rent hus & lie to me!
Kram!


storhandling krävs...

i förrgår kokade jag upp de sista makaronerna, igår rök sista riset..innan det hade de sista potatisarna åkt ner i grytan. Det är tomt på basvaror i vårt hem. Nåväl, det bästa med det är väl att man vet att det är fräscha grejer man har i skafferiet! Jag har dragit mig för att göra matplan. Olikt mig. Jag brukar göra en månad åt gången när jag ändå håller på. Och när jag ändå har ångan uppe slinker det in några dagar på nästa månad också. Men nu är det alltså inte så. Jag måste sätta mig ner och göra en strax för att kunna åka iväg och handla. Maken sa att det är nog bäst om jag åker och handlar idag eftersom jag då får precis de varor jag vill ha. Undra om han fått på moppo nån gång för mycket? Jag har försökt att pedagogiskt förklara för honom vilka blöjor vi brukar ha hemma, eller maskindiskmedel eller dyl, men ändå så blir det tokigt och fel när han står på butiken. Jag menar, om man blir tveksam är det bättre att fråga i butiken än att plocka upp mobilen och ringa hem till den det berör ;)! Det blir nog bra!
Maken jobbar eftermiddag och jag ska mysa med killarna här hemma. Vi har det mysigt när vi läser om Affe Åberg och Bamse som just nu är favoriterna här på Sst. Ett och annat lego och duplobyggen hinner vi också med, och att ha en orkester med trummor av kastruller i köket. Men, erkännas ska att mamma njuter mest när alla sover i sina sängar och jag får bre ut mig i soffan och småsova mig igenom kvällen!
I morgon ska jag i allafall jobba på dagverksamheten. Det ska bli jättekul. Att jobba mellan 9-14 är ypperligt för en småbarnsmamma (som har förmånen att bo tillsammans med pappan som kan betala resten av räkningarna). Jag är ett fan av ensamstående föräldrar som lyckas få ihop vardagen och ekonomin. Nu har jag inte så stora utsvävningar och har ett ekonomiskt sinne, men ändå. Jag hoppas att min bättre hälft härdar ut med mig och att vi får fortsätta att tycka väldans mycket om varandra resten av livet! Och ja, jag får härda ut med att han kommer hem med "fel" vara från butiken. Jag övar mig på att inte ta det så hårt och acceptera läget! Inte enkelt om man är L, men ändå!
Nej, dags för matplan och sedan fylla skåpen! Kram!



Trött mamma utan kraft...

idag är verkligen en sådan dag då allt känns som mount everest och jag vill egentligen bara sova! Ingenting får man gjort och inget orkar man ta sig för. Så är vissa dagar. Jag tror att det är välbehövligt med sådana dagar. När skulle man annars kunna smälta alla intryck och upplevelser om man alltid var på väg eller hade fullt upp. Fullt upp det har man, och det blir väl inte mindre av att man ingenting gör en dag. Men jag tror ändå att man i slutändan har igen av att ha sådana dagar. Det är kroppens sätt att säga Ta det coolt!

Nu behövs massor av vitaminer och energi. Nu gapar dock det härliga fruktfatet som jag fick av faster & kusin i present tomt och energin som krävs för att åka och handla fattas helt och hållet. Jag håller på att laga middag på en spik då det mesta fattas i skafferiet och i kylen. Det brukar lösa sig. Idag blir det varmkorv och ris med morötter och lite frysta grönsaker som man alltid har hemma. Ska göra en matplan för nästa vecka i stugan. Sedan blir det att storhandla. Hu. Jag tycker verkligen inte om att handla. Det är så himla tråkigt! Funderar allvarligt på att testa webshop på coop forum! 
Kram!

En mycket bra dag!


Det har varit en trevlig och bra dag helt igenom. Det började med att jag fick sovmorgon även om det var jag som klev upp med ungarna. Mini sov till kl 7.10 så det var värsta sovmorgonen! Sedan körde jag vattenpass för glada damer och hem igen. Då hade deklarationen kommit och med spänning öppnade jag kuvertet. Jag brukar alltid få restskatt, men idag så visade det sig att jag ska få tillbaka några tusenlappar! Nice! Sedan åkte jag in till stan med mina syrror som kommit ner till stan på påsklovet. Vi shoppade och hade det trevligt! Sedan lunch på stan och hem med bussen. När vi kom hem så begav vi oss till dagis för att plocka upp mini, midi och maxi. Då ringde min mobil...

Jag hade inte väntat mig så snabbt svar från företaget som jag var på intervju för i fredags, men nu ringde de och jag får en av tjänsterna! Härligt! Nu känns det som att man kan slappna av och känna lugnet. Nu vet jag vad jag ska göra och var jag ska vara. Tanken är att jag ska börja jobba halvtid den 1 juni, och det känns lagomt att börja då! Det känns kul att få förtroendet! Att veta att man har en lön är inte heller fy skam, och det känns hur bra som helst att vara föräldraledig halvtid och jobba halvtid och själv kunna styra sin arbetstid! Tack! 

Sedan fick jag middagssällskap av moster I. Trevligt! Vi åt kycklingbiffar, pasta och coleslaw, drack några koppar kaffe och snackade en hel del. Vad vore jag utan dig vännen? Tack för att du finns! 


..JAG ÄR KÄR....

Är han inte världens finaste Hasse??? Nu börjar väntan och längtan efter vår lilla vovsing! 

att sälja sig själv..

..det är ju det man gör när man går på intervju för olika arbeten. Jag var på intervju igår. Glad i hågen gav jag mig iväg till stan på morgonsidan för att göra en planering för en ledardag på Korpen. När vi var färdiga med det så gick jag och käkade lunch och kände att jag inte kunde ha på mig den tröjan som jag tänkte från början. Tack gode gud för H&M! Där hittade jag raskt en svart tröja och en scarf som fick göra jobbet. Jag hade aldrig kunnat fixa en intervju om jag inte känt mig bekväm i de kläder som jag hade på mig. Puh! Det kändes helt OK. Ett spännande jobb verkar det vara, ser framför mig ton av arbete om man skulle få det men en otrolig utveckling och utmaning för mig skulle det vara. Det är bara att vänta och se. 
Huset fylldes igår. Bonusarna anlände och det zzzZZZZZ i varje säng vi har. När de åker hem i morgon så kommer småmostrarna som har påsklov och ska stanna två nätter. Tur att vi har ett flexibelt hus. Jag längtar dock till sommaren då vi ska försöka oss på att bygga ut vår hall som vi har kvar på vårt bygglov. När alla är ute så funkar den väl helt OK...

Men så fort alla kommer in så blir det verkligt fullt och trångt och rörigt...

Den här tiden på året är värst tycker jag. Det är nu man ska ha vinterskor, stövlar, allvädersstövlar, galonisar, overaller, vantar till förbannelse......HU..men det är ju trots allt en kort tid det handlar om, men varje år hinner man bli förtvivlad...och därefter glömma bort det under sommaren då man ryms helt OK....Vilket I-lands problem!

I morse kände jag verkligen att ljuset har kommit med massor av kraft och energi till huset. eller kan det vara att vi gått från att ha en stressnivå vid taket innan bonus flyttade till att vara inne i ett skönt lunk???? Jag passade på att rensa i skafferiet och smälla ihop lite helgfrukost med lite nybakade dinkelfrallor...mums! Nu doftar hela huset helt underbart gott och frukosten med färska frallor och kokta ägg var som hämtad på finaste hotell! 

I morgon ska vi vara och kika in vår nya familjemedlem som ska flytta till oss i mitten av maj....Han är just nu tre vcekor gammal, liten och svart....Hasse heter han och är en svart labrador valp. Så fiiin! I morgon tar jag med mig kameran och fotar honom så får ni uppdaterat hurdan snygging han är! Tänk att få snosa hundvalp igen!
Ha det gott där ute!


Veckan är snart till ända...

...och hittills har det mesta gått enligt plan! I dag ska killarna på förskolan och jag in till stan för att planera ledarutbildning för alla oss instruktörer på Korpen. Egentligen hade jag nog velat ta en tupplur och lata mig lite inför helgen, men det får jag göra en annan dag. Det är ju bara det att det aldrig händer, jag lyckas alltid fylla upp mina dagar och tänker varje dag: I morgon då!
Igår rensades det här på Sst. Jag bar x antal kilo saker som kan behöva få sig en ny ägare till Röda korset. Det känns genast bra när man lämnat iväg saker till bättre behövande. Nu var det några påsar med kläder som grabbarna vuxit ur, böcker som bara legat i kartonger i åratal och ett gäng nallar som ingen längre leker med. När jag rensade hittade jag även en sak som en god vän till mig varit ute efter länge så när jag åkte till Aquan där hon också går tog jag med mig "dyrgripen". Lyckan blev stor och den ska genast komma till användning!

Jag har en blå som hon spanat på hela hösten, och nu när jag var i rensartaget beslutade jag mig för att jag inte behöver båda, och att min vän M är välförtjänt av en sådan present så här på vårkanten. Så från och med nu så kommer vi att matcha varandra på Aquan, jag blå, M röd!
På måndag ska jag köra Aqua, sedan är det skärtorsdag och badhuset stänger tidigt, veckan efter är måndag också påsk och på torsdagen ska Y köra mitt pass så snart blir jag långledig från pass...kommer nästan att sakna det, eller nästan, jag kommer att sakna alla hurtbullar som går på mina pass, men det ska bli skönt att inte vara på väg hela tiden, och att fylla på energi så jag har lite att dela ut under de få passen som är kvar av terminen sedan. 
Det bästa med torsdagspasset är när man kommer hem trött och svettig och det är tyst i hela huset. Jag får duscha länge och varmt och sedan smyga runt i mjukiskläder och pussa på mina ungar som sover. Mini och Midi fick en myslampa i present när de fyllde år. Den ger ett underbart sken i minis rum när han sover.

Igår hämtade jag ut ett paket med kläder från H&M. Det är lite som julafton när man får paket! Även om man själv gjort beställningen så var det i mitt fall länge sedan och jag kom inte riktigt ihåg allt som jag prickat in. Det var fina kläder i paketet och jag ser fram emot sommaren då vi får börja använda dem. För oss kommer iofs sommaren tidigt eftersom vi åker till Turkiet i maj. Det ska bli skönt. Det som också känns skönt är då svärmor och svärfar kommer till oss och är med mini som inte följer med. Då slipper vi köra upp för att hämta honom när vi kommer hem på kvällen. Det känns som en vinstlott! På tal om kläder...Vissa kläder tycker man mer om än om andra och när vi växte upp så ärvde man kläder av varandra. Vissa kläder blev favoritplagget för många..som den här T-shirten med passande text. Spana in kantbanden i halsringning och ärmar. Den har tvättats och används av många...Jag är så glad att jag fick tillbaka den och nu pryder den min vägg i sovrummet. Det är ett kärt minne med ett tänkvärt budskap! Så vänner, glöm inte bort klokskapen, "Små
 ting kan ge stor lycka..."




...att hitta rätt...

...satt och drack en kopp kaffe med en vän sedan evigheter. En som faktiskt varit kompis med både mig och min bättre hälft innan vi ens kände varandra! Nåväl, han är singel och lever livet därefter. Jag tänkte skriva att han lever livets glada dagar, men det gör man ju även när man är i en sund relation så! Då börjar man fundera hur saker har varit, blivit och är och hur det kanske kunde ha varit. Jag vet inte var jag hade varit om jag inte snubblat på P där i hallen en kall januarikväll. Med en vansinnigt ful mössa på svaj och med näsan illröd och droppig susade jag in i hallen och någonstans kände jag att det där var intressant, men eftersom jag även såg att karl´n var förlovad så lade jag ned projektet genast. Att tjuvjaga är liksom inte min grej. Resten är historia och framtid. 
Jag är ingen singelpingla, och tror inte att jag skulle fixa det så bra heller. När jag var singel så var jag hela tiden på väg. En rastlös person som inte kände sig hemma någonstans. Flygresor över landet blev det, dejter med olika fantastiska och mindre fantastiska personer och ett gäng filmkvällar...Nått tappert försök att hitta mannen i mitt liv, men när man är så rastlös och forcerad så ser man inte klart och man gör inte så kloka bedömningar. Åtminstone inte jag! Jag hade absolut jätte kul och gjorde mycket som jag ännu är både stolt över och glad över att jag gjort. Jag letade febrilt efter vem jag var, och när jag sprang in där i hallen så var det som om min saknade pusselbit ropade HÄR ÄR JAG! 
Vi är grymt olika jag och mitt livs kärlek. Han är strukturerad person som pekar med hela handen och jag är en känslomänniska ut i fingerspetsarna. Han gillar logiska problem och laga och hitta fel på maskiner och motorer och jag gillar att laga och hitta problem i människor och hjälpa dem tillrätta och då framförallt i de finaste världen har, barnen. För att illustrera detta har jag tagit en bild av alla de tusentals som är tagna med vår digitalkamera. Jag fotar ungarna, kompisar, hunden, huset och trädgården. Olika evenemang som vi varit på. Maken fotar...detta!
 
Jag har ingen susning vad det kan vara för en mackapär, kanske en fräs för det har han talat om han önskar sig väldigt mycket. Jag önskar mig en soffa som vi alla kan mysa i på fredagkvällarna..eller en större säng så jag inte behöver gå iväg på natten när någon av juniorerna kommer och ska sova med oss...eller ett nytt matsalsbord så vi kan umgås och äta med goda vänner...Kanske en weekend på något mysigt hotell med spabehandlingar. Ja, min lista kan göras jättelång. Maken, han önskar sig mackapären ovan, så om någon har en till övers så vet ni var ni ska leverera den för att göra hans dag!


Torsdagen är här!

Nu var det en ny dag och massor av nya möjligheter har genast öppnat sig.... så som kliva upp okristligt tidigt, tömma diskmaskinen och plocka i....;)
Idag måste jag väcka mina små troll så att de hinner till förskolan i tid. Idag ska de till Helex och det är ett efterlängtat inslag i verksamheten för våra busungar. Själv ska jag ta det lugnt idag och bege mig till arbetsförmedlingen på eftermiddagen. Det är en ny erfarenhet för mig. 
På kvällen blir det att aktivera träningssugna med ett aquapass. Trevligt! Nästa vecka ska jag bara köra ett pass på måndag morgon och det känns himla skönt mot de 6 som blivit av den här veckan! Att instruera och peppa kräver otroligt mycket energi av dig. Ibland känns det som att det finns deltagare som helt dränerar en på energi och man kan vara helt slut efter att bara ha tömt ut allt man har under passet. men oftast, (tack gode G) så är det personer som ger energi så man är fyllt till bredden för att orka sig på nya utmaningar. Nä, nu är det dags att börja väcka barnen...Kram!

Underbart väder=balsam för själen!

Har tillbringat de senaste två timmarna i hammocken på verandan och njutit till 110%! Nu är vi inne och käkar lite fil och tvättar oss för att sedan bege oss mot tandläkaren där Midi ska få visa upp gaddarna. Han är nöjd över saken! Själv är man livrädd att gå till tandläkaren..inte för att man är rädd för undersökningen utan för att man är livrädd att man har något som måste åtgärdas och det är DYRT.. Inte för att man haft hål de senaste 15 åren, men ändå. Smällen kommer när man minst anar det.
Dagen har börjat i hurtighetens tecken och jag har varit och kört två aquapass på Örnen. Det är härliga damer som kämpar i vattnet där! Tack N för att du ställde upp som barnvakt så killarna kunde vara hemma idag ändå!
Ikväll blir det Cardio Corepass och sedan bastu, förhoppningsvis med sällskap! Därefter måste jag se på rent hus så jag får lite mer inspiration att ta tag i allt glömt som vårsolen nu visar upp så stolt! Hu...
Nu tandborstning, sedan promenad!

RSS 2.0