Ändrade planer...

Jag packade bilen och såg fram emot en lååång dag i bilen i morgon. Men så blev det inte. Mötet som jag laddat för hela veckan blev inställt och hux flux så ändrades mina planer. Så nu ska jag avboka ett möte som skulle gått snabbt i morgon och ta semester istället. Känner att min kropp vill vila. Har ont i lederna, ont i huvudet och är inte riktigt i form. Kan vara min onda rygg som spökar och som tur är finns fina K på Tuna som kan fixa sådant med kort varsel! Underbart säger jag!

Äääääntligen!

Så jag har väntat på denna mobilapp för bloggen! Nu hoppas jag bara att jag använder den flitigt! Kram alla fina!


Om tonåringar....

Pratade med fina 17 åringar igår. Om hur underbart det är att vara 17 år. Att man ska njuta av att vara just 17 år och ta vara på tiden.....

kaffe, kaffe, kaffe, konjak och likööööör....

men jag skippar nog de två sistnämnda. Inte bara för att det är måndag, jag uppskattar ingen av de dryckerna! Men kaffe i mängd verkar jag behöva idag. Frusen och trött är jag. Å saker på min att göra lista har jag!
...
Jag är buzzador, dvs en person som får testa olika produkter och komma med synpunkter på dem till företaget. I höst fick jag chansen att "buzza" ett medel mot löss, Anti Lice. Jag hoppade genast på när tillfälle gavs eftersom jag vet hur förra hösten på skolan var. Ja, inte bara hösten, det var en följetång! Nu vet jag inte om det är för att jag har en butelj lusmedel i mitt skåp som jag hade behövt få testa på någon som gjort att det inte blivit något "lusår". Oavsett är jag tacksam! Så skönt att slippa! Men jag är nog beredd att förvara den där buteljen i mitt skåp resten av skoltiden om den har en så god effekt! Jag har en till om någon annan skulle vilja ha en, eller behöver en för att löss är ett faktum på skola och/eller förskola.

Funderingar...

..när man är ute och ränner har man tid att fundera. Fundera på än det ena än det andra. Jag vet inte om jag blir klokare av mitt "tomtänkande" men det känns skönt att få fundera i fred!
..
När man dräller runt som jag gör är man tacksam över ansiktsboken, vänners bloggar, angrybirds och wordfeud! Man är mindre tacksam över sin otekniskhet, eller mitt ointresse för tekniska saker som gör att sådant tar oändlig tid i anspråk!
...
Nyligt fick vi veta att fina vänner beslutat att gå skilda vägar. Det är sådant som man inte vill höra. Sånt som JAG inte vill höra. Jag vill att mina vänner ska vara lyckliga och ha det gott. Men inget ont som inte har något gott med sig.Det är inte enkelt att fatta ett sådant beslut, även om de finns de som direkt säger "man kan inte ge upp direkt" "Nu förtiden ger man upp på en gång". Ibland handlar det inte om att kämpa, eller om att ge upp. Ibland handlar det om att göra det bästa av en situation som man inte velat hamna i. Ibland ska man säga att nu får det vara nog. För även mitt liv har ett värde. Det högsta värdet i min värld. Det känns ändå trist, samtidigt som man är tacksam över att en separation inte betyder att man förlorar en vän...Eller jag hoppas att vi inte gör det.
...
Jag vet inte om det är hösten som gör det eller om jag i samtal med många har hamnat i diskussionsämnet separation. Jag tror inte att jag skulle klara av en separation från mannen i mitt liv. Jag fick frågan: L, hur kan du veta att P är mannen i ditt liv..du har ju inte träffat så många personer, så hur kan du veta? Ja, hur kan jag veta det? Det är väl som med mycket annat i livet. Lita på magkänslan! och även om det är snart 11 år sedan som jag snubblade in som en virvelvind hos vännerna och såg den snyggaste rumpan i världen så kan jag känna alla stormande känslor ännu. Rädslan att vara så hopplöst förälskad i någon som man inte har en aning om vad han tycker och tänker...en som precis kastat sig ur ett förhållande. Vad vill han nu? Jag vet att jag försökte värja mig. Försökte att jag skulle hålla emot och gå vidare, singellivet var ju helt underbart kul! Men det gick bara inte. Jag har läst mina dagboksanteckningar från den tiden och ler och minns min kamp mot att falla. Men jag föll...och faller nog ännu.
...
Jag är en intensiv person med högt ställda krav. Krav på mig själv, på livet..jag försöker att inte ha krav på min omgivning. Det är när jag känner att jag blir instängd som jag ibland har tänkt tanken att dra. Inte för att jag slutat älska min fina make, utan för att jag inte stått ut med mig själv i relationen. Då har jag kollat upp vart jag ska ta vägen med mitt pick och pack. Räknat kronor och ören för att få ihop livet, funderat över hur det skulle vara för finaste barnen. Sen har jag insett att ett liv utan maken är hundratusen gånger värre än att bita i det sura äpplet och härda ut med tiden då man känner att man är någon annan än den man tycker om att vara. För även om maken har många förbättringsområden så är han helt fantastiskt bra på att få mig att bli den jag helst vill vara. Han har förmågan att stå kvar, härda ut och säga ifrån. Jag behöver det. Få resa mig efter varje fall och veta att det är ok att go bananas emellanåt. Jag har svårt att tro att någon annan skulle fixa det... Jag är tacksam över tålamodet, över P:s otroliga energi och engagemang. Över hans förmåga att se våra barn, att bekräfta dem och få dem att växa. Jag är stolt över att få vara en del i hans liv. Stolt och tacksam.

Tiden bara rusar...

..och massor har hunnit hända i mitt intensiva liv! Nu är mina långa resor norrut över..nästa vecka ska jag på en eller två resor norrut, men de är bara över dagen. Så skönt! Känns skönt att vara i "Basecamp" och få vara med mina finaste skatter varje dag! De är verkligen 3 fantastiska mirakel! Jag är en otroligt tacksam mamma över att ha förunnats dessa grabbar!
...
I min vimsiga värld har jag hunnit med massor av administration och pusselbyggande för mina fina adepter som jag hjälper genom att vara deras god man och förvaltare. Varenda gång jag tänker ordet förvaltare så ler jag. En kvinna som jag mött i ett tidigare arbete är vad som kommer upp som bild i mitt huvud. Hon var närmare 90 och personlig assistent till sin skitunge...en go´ autistisk kvinna i 60 års åldern...Hon körde alltid med den frasen: Jag är hennes biologiska mor och förvaltare.....Ibland tänker man att dottern hade behövt en förvaltare för att slippa morsan, men det är en helt annan historia! :)
För många år sedan var jag och träffade en kvinna som berättade saker om mitt liv för mig. En av sakerna hon sa var: "Det kommer en flicka och en hund, och hon stannar så länge hon får". Igår kom en flicka hit på studiebesök..och idag ville hon flytta in. Hennes hund kommer om någon vecka. Man får tro vad man vill om kvinnor som berättar saker om framtiden....jag väljer att le åt tanken och ser fram emot att se om det är så som hon sagt!
...
I morgon kommer bonus hit och på lördag åker alla grabbar till farfars stuga. Kvar i stan blir jag och vår nya familjemedlem. Kanske blir det bio med moster som nu fått en till att vara moster åt. För en moster får man på köpet i detta hus. Åtminstone en moster! Nåväl, det får framtiden utvisa. Nu ska jag försöka hitta mig lite sömn. Känns som att det behövs! 

T som i Tåg, Tidtabeller och Tröttmössa..& varför inte ”trömmar”

 

Idag är jag en tröttmössa. Som började dagen med att sova liiite längre än planerat vilket resulterade i ilfart till tåget för att hinna till jobbet. Jag hann. Inte mer än så! Kl 06.03 öppnade jag ögonen. 06.12 satt jag på tåget och 06.20 lämnade tåget perrongen. Det sura i kråksången var då att tåget var tvungen att invänta det försenade tåget från Stockholm. Så jag tillbringade en timme i Boden på tågstationen. Nu är jag van! Det är ingen idé att tänka att man ska vara i tid när man åker med tåget. Åtminstone inte när jag är med.

Skojade med en man som skulle med tåget hem från Kiruna idag att det är för att jag bokat tågbiljett så sent som tåget hem ”bara” var 10 minuter sent i Kiruna. Hade de vetat i morse att jag skulle med så skulle de ha segat riktigt ordentligt! Tåg, flyg….de är något med mig, tidtabeller och kollektivtrafik!

..

Har fortsatt med mitt projekt fånga det lilla vackra som gör den stora skillnaden på om vardagen är grå eller glad! Hoppas på ett fungerande internet hemma så jag kan ladda upp bilder som nu finns i min telefon och som fångats upp på mina strapatser de senaste dagarna. Små saker som ger mig härvaro. Här och nu! Att kunna bryta tillstånd. En annan grej som jag upptäckt är effektivt för det är Wordfeud. Galet vad man kan sluta tänka på både det ena och det tredje när man frenetiskt försöker komma på ett ord att lägga med de mest obrukbara bokstäverna. Så skönt att kunna koppla bort allt annat. Å så himla beroendeframkallande!

I Kiruna har jag flera kusiner. Å jag är superstolt över dem alla! Som fina kusin M som vågat..som fångat modet att förverkliga sin dröm om en egen godisbutik! Jag minns ännu hur jag träffade henne på en mässa där hon berättade att hon funderar. Å hon har gått från tanke till handling! Så stolt över henne är jag! Mod och kraft att göra det man drömmer om! I min väska har jag givetvis med mig en påse plockgodis från hennes butik..och lite roliga klubbor som mina skatter ska få för att jag varit borta så länge ifrån dem…

..

När jag var en rabiat tonåring skrev min mamma en dikt till mig…..Jag minns inte hela dikten, men några rader sitter som berget; ”Du vill så mycket, du har så många trömmar, men du är den enda tröm jag har.”

Mina barn är svar på en av mina drömmar. Drömmen om en familj. Men jag vill väl ännu så mycket..och har så många drömmar. Mitt jobb just nu är jobbigt som f-n, men absolut har jag ett drömjobb för mig. Träffar massor med fantastiska människor varje dag. Det är inte enkelt. Det är inte alltid kul. Men det är utvecklande och roligt-nästan jämt!

Jag har en dröm som jag haft så länge jag kan minnas. Jag vet att allt jag hittills har gjort i mitt liv är små små steg närmare visionen, drömmen. Jag är inte ännu redo att leva i min dröm. Jag kan bara blunda och se exakt hur det ser ut där, hur det känns att vara där, hur det doftar och smakar där! Helt otroligt! Det är en ynnest att ha en sådan dröm. Som finns nära men ändå långt borta, och som hjälper mig att orka vidare framåt fast det ibland är motigt! Å en dag, om inte så länge så ska jag finnas där!

..

Att få ha en dröm är en skatt..och att se människor förverkliga sina drömmar är en ynnest. En ynnest som man som coach får vara med om rätt så ofta! Drömjobbet både bokstavligt och bildligt! Men nu är jag en sliten drömarbetare som längtar efter att slappa och vila. Att fånga stunden utan att vara påväg någonstans. Att vara. Hur ofta ger vi oss själva tillåtelsen att bara vara.?Att inte vara påväg. Att vara nöjd där jag är just nu. Jag håller på att träna på det. Att utvecklas lagom. Att ibland stanna upp, fira och njuta av utsikten. Nyfiken som man är vill man alltid vidare, kunna mer, veta mer, se mer…..men nöjd över nuläget är något som jag just nu övar på. Att hitta små små saker som gör mig nöjd varje dag av att vara just där jag är just då, just nu. Det är ett tålamodskrävande uppdrag för en virrpanna och livsnyfiken person som jag!

 

 

 


Tingelingelinge tåget går….

…norrut igen. Idag är slutdestinationen Kiruna där jag ska vara med ett fantastiskt gruvgäng igen! Denna vecka är en riktig ”jojjovecka” där det blivit färder norr och söder om vartannat  i ett helt ologiskt mönster. Så idag norrut, i morgon hem till Luleå, på torsdag till Umeå och på fredag till Kiruna t o r….sen hemma över helgen.

Igår skulle min älskade faffa ha fyllt 86 år. Tänk vad fort tiden gått..det är redan 7 år sedan han lämnade oss. I år kunde han ha fått den bästa födelsedagspresenten ever då kusin J:s bebis var beräknad till just faffas födelsedag. Nu valde den lilla fantastiska skatten att komma ut dagen innan. Jag tycker att det är en klok liten tjej som kommit och gjort familjen större. Klart man ska ha en egen födelsedag!

I helgen var det tjejmil i Stockholm. Så roligt vi haft! Å så tacksam man kan vara över att änglar finns och att hon jobbade på SAS den dagen då flyget hem var försenat med en dryg timme! Hennes kollega skulle ha 1300 per person för att låta oss åka med ett tidigare plan som också det var försenat. När han gick på fika gick vi och dubbelkollade om det skulle eventuellt finnas en tillstymmelse till möjlighet. Å så var det ängeln som var där. Som nog såg paniken i blicken på två småbarnsmorsor med hemlängtan och panik över att komma hem mitt i natten när arbetsdagen börjar ovanligt tidigt dagen efter. –Givetvis ska vi fixa det här, klart att ni ska med planet! Åhopp….så fick vi nya boardingpass och kunde gå genom säkerhetskontrollen och raka spåret ombord på planet som tog oss hem! Halleluja! Mannen som satt brevid oss på planet upp måste ha tänkt att vi var galna! Vi var så speedade och euforiska över vår tidsvinst!

 

 


Aquadags...

Efter att ha tagit en paus i våras är jag nu redo för att aktivera träningssugna i vattnet! I min sedvanliga tidsoptimism har jag förträngt att det tar tid att sätta ihop ett program, att man behöver musik och rörelser och att de helst ska passa ihop. Att man ska bli glad av musiken...pepp och att man får tänka efter på slutet.
Jag har slängt ihop ett program. Ibland kan man gå på rutin och magkänsla. Jag har ingen aning om det kommer bli bra, det vet jag inte förrän i kväll när jag testat programmet. Det brukar bli bra. Kanske någon justering krävs.
Ser fram emot kvällen...även om mitt huvud försöker säga sov för faan. Men sova ska jag göra sen, kl 21 när jag är hemma igen. Det blir många timmar att sova om man går i säng kl 21 och kliver upp 7.15!
...
Idag har jag och maken varit och sett ritningarna på vårt nya kök! Vi kommer inte ha några överskåp, men en grym köksö! Jag vågade knappt lyssna när han sa vad det skulle kosta, men blev absolut lyckligt överraskad att det landade på hälften så mycket som jag trodde....puh!

Dag 28: Väder

Väder..hur svenskt är inte det...att snacka väder! Nu ska jag inte snacka...ska försöka illustrera med bilder!
Sommaren som gått...helt underbart väder! Mycket sol och många dopp i sjön hemma!
Vårvinter och sportlov! Väder för en som mig! (H Hund)
Iskallt och klart efter vägen till skellefteå..
Iskallt i december
Jag älskar mörkret på hösten så man får tända ljus....
Å jag älskar hösten då löven skiftar färg och piffar upp! Jag gillar alla årstider och de flesta väder! Men sol, oavsett årstid är alltid en bonus!

RSS 2.0