Fryyyys....iiiiii..kallt...

sitter här under en fleecefilt och huttrar. Termometern visar att det är 23,4 grader varmt inomhus....Jag har frusit hela dagen..det har varit 0 gradigt och jag har huttrat i dunjackan....Tror att jag är trötthurvig. Jepp, det är det jag är!
...
Annars har jag landat efter en helt skön helg med trevligt sällskap i stugan. Vi har verkligen slappat och njutit hela helgen lång! Ungarna har varit överlyckliga över sällskapet och att ha någon annan vuxen i huset som inte bara är vuxen, utan både trevlig och rolig samtidigt är inte fy skam. Tack fina V! Fasen vad laddade vi var för att spela lika par leka bäst...å så hade våra karlar slocknat efter 14 mil på skotern....middag och bastu med en kall öl. Hoppas ni inte blev avskräckta av snömängden och bushen så ni vågar och vill hänga med en gång till!
...
I morgon blir det förhoppningsvis en mycket trevlig dag på jobbet. Jag längtar! Med skräckblandad förtjusning ser jag fram emot att jobba med ett gäng tekniker om kommunikation och samarbete! Ska bli hur kul som helst!

Racertempo...

det är vad veckorna har nu för tiden...det känns som att det är torsdag..sen är det måndag och sen kommer torsdag igen..kan det verkligen stämma??
I morgon är det äntligen fredag och dags att bege sig mot stugan igen. Så skönt! Å så får vi sällskap av N & V så det ska bli extra kul! Nått glas vin hoppas jag på lördag kväll..och spel! Å SOLSKEN!
Nästa vecka blir en intensiv vecka på jobbet. På söndag åker jag till Kiruna, måndag jobbar jag där..kommer hem sent på kvällen och tisdag och onsdag ska jag vara och köra samarbets- och kommunikationsövningar med ett företag. På torsdag blir det mer planer och sedan upp mot tornedalen igen......Så skönt med en långhelg. Efter påsk hinner vi inte åka mer till stugan förrän nästan i juni så nu gäller det att njuta rejält!
Nä..nu duschen efter ett härligt pass med mina aquavänner......sedan ZZZZZZZNNNNNAAAAARK

Familjen annorlunda...

..brukar maken säga att han känner sig som när vi är ute på tur och möter folk. Som förra helgen exempelvis när vi promenerade till pulkabacken med fem barn, bobar, skidor, skridskor, ryggsäck, liggunderlag och hundar. Ja, vi kanske är många och högljudda och glada..kanske aningens röriga packningar när barnen hjälp till. Men roligt har vi iaf! I helgen när vi var uppe i stugan fick vi ta två bilar för att rymmas. Då var vi två vuxna och 6 barn i det lilla huset. Men vi hade det mysigt och roligt! Å halleluja för den stora hallen i stugan.
Det var en så skön helg. Man får verkligen ro i själen när man är där uppe. Vi åker dit flera helger nu. Känns bara lite surt att man inte kan lämna något där utan måste släpa allt fram och åter. Men, vad tusan, nu har vi ju en bil som gör det möjligt! I lördags snöade det där, men det var inte kallt så ungarna var ute i flera timmar och lekte, skottade av snön från grillkåtan och lattjade i den djupa snön. KUL!
På söndag skottade vi upp grillplatsen ute eftersom det var strålande sol och vi satt på renfällarna och njöt medan elden fixade vår lunch bestående av grillkorv med bröd.
Idag var jag på en intervju för ett jobb. Nej, jag tänker inte byta jobb, men det är roligt att få vara och öva sig inför den dagen då man kanske vill byta. Då var det två personer i den grupp som var utvalda som kandidater som ansåg att en av de egenskap man bör besitta är att man ska vara fördomsfri. Jag håller inte med. Vem fasen är fördomsfri? Jag är grymt fördomsfull och jobbar varenda dag på att lära mig mer så att jag får nya fördomar att pröva! En fördom behöver ju inte vara att man tror illa om någon. Man kan ju även tro att någon är bättre på något än vad de är för att man har en fördom om att en person är bra på något som de inte är.
...
Jag känner mig dock lite kluven. Ska jag lämna referenser till dem eller inte. Det känns lite onödigt eftersom jag ändå inte skulle tacka ja även om jag skulle få jobbet. Jag var på en intervju förra veckan för ett jobb som jag vill ha, men jag vet inte om mina meriter räcker till. Kändes lite dumt att ens gå på intervjun idag eftersom jag egentligen inte vill ha jobbet och att jag då tog en plats som någon som kanske hade velat ha jobbet skulle ha haft istället. Hm, nä, de ville verkligen ha mig dit för jag försökte verkligen säga nej i fredags. Vilket bekymmer va? Känns lite dumt att man har jobb och får komma på intervju när det finns mängder med arbetssökande som sökt jobb efter jobb och inte fått komma på intervju och så jag som har ett jobb och kastar in en ansökan bara på kul får göra det. Man behöver egoboost och känna att man är rätt ute med sitt CV....jag ska inte känna dåligt samvete. Jag ska vara stolt och nöjd. Ja, det ska jag...FY FAN vad jag är bra :)

Solskenssöndag!

...ska straxens hoppa i kläderns o gå ut och njuta i solskenet med mina fina barn. Igår var en toppendag på kullarna med fina familjen L från Bäst. Madrassåkning, korvgrillning och trevligt sällskap! Labben var helt lycklig när han fick rusa upp och ner i backen....
..
I kväll blir det att kliva på tåget och frakta mig mot Kiruna och jobba där i morgon. Blir en lång dag....
...
HA det gott i solen everyhopa!

Torsdag....TANDFE dag!

Namnsdag och dessutom en dag då man tappar en tand. Då är det lycka för Maxi! Själv är man nöjd om tänderna stannar där de är och håller sig hyfsat hela för tandläkarräkningens skull. Men lyckan i storkillens ögon går inte att ta miste på. Så lycklig!

Många helt galna idéer..

att jobba med att få andra att bli den de vill vara är ett spännande jobb. Det är som att man kommer hem från jobbet varenda dag och tänker att man ska göra en total makeover av livet...ÅÅÅÅ, vad det är mycket man vill göra och lära sig! Nu är det bara att sålla som gäller...men sedan drar man till jobbet och tycker att man bestämt sig och så berättar någon en helt lysande idé och man reviderar sin egen plan igen. Suck. Vilket i-landsproblem!
Jag tror dock att jag har en lista på nyårslöften att hålla de närmaste 10 åren!
...
Årets nyårslöfte går lite sådär just nu. Iofs så hälsade jag på både kusin med familj och familjen S/R och svärisarna i helgen, igår var jag och boysen till bästa familjen L på bäst och snart kommer fina moster I hit till mig och dricker kaffe och på torsdag ska jag och boysen till A på Lövis. Så, helt dåligt går det inte!
Borde hälsa på:
Lilla helt nya E med mor och far. Presenten ligger och väntar här i en låda...
Lilla andra helt nya E med mor, far och bror.
S och J och lilla W....
Familjen B i viken, om inte annat så äta lunch med mamman i familjen någon dag.
Familjen H/R på kronan...det är länge sedan vi var till Ikea nu vännen.
Fina kusinen på ön.
Familjen G i sjukhusbyn.
Kusin E
M & K på Ler...
ÅÅÅ..listor är inget bra. Men jag vet vad jag har för mig iaf! Till helgen så hoppas jag att träffa åtminstone Familjen B i viken, då jag tänkte ta med mig hela familjen ner till träsket och grilla om vädret är sådant. Kanske familjen H/R också hakar på? Då slår man ju flera flugor i en endaste rejäl smäll!
....
Om inte annat så hoppas jag att jag får träffa några av mina fina vänner på lördag. Tydligast är det redan ett år sedan jag passerade 30 strecket så jag bjuder på fika på fredag och lördagkväll om någon är fikasugen!

Stor kram till alla fantastiska kvinnor!

Internationella kvinnodagen och jag tar av hatten för alla ni underbara kvinnor där ute! Jag var och körde aqua som vanligt på måndagar och började fundera på starka kvinnor som påverkat mig i min vardag för att bli den jag är idag..för en stark kvinna det ÄR jag!
*Min mamma givetvis. Så envis och stark som en fjällbjörk. Du inspirerar mig varje dag!
*Min farmor, så mycket kärlek och trygghet...och tid. Du hade så mycket tid! Tur att jag för alltid är en del utav dig!
*Gammelmommo Hildur. Du var girlpower personifierad! 13 barn bar och födde du, hade 3 jobb och försörjde din familj. Starkare och modigare kvinna får man leta efter. Skilde dig från en man som inte passade ditt liv. Slutade inte vara nyfiken och tog för dig av livet. Varenda gång jag ser rutiga tofflor med röda garnbollar på blir jag glad. Det är gammelmommo för mig!
*IA, det är du som fått mig att kämpa för samhällets glömda barn. Stolt över dig är jag alltid, rädd för att du ska fara illa konstant...men jag älskar dig älskar dig du underbara...
*Damerna aquan...jag vill bli som er en dag!
*Kusin U, min förebild som liten...vilken tur att du gått först med svärdet!
*Klasskompisen V, du vet inte hur bra timade dina peppkort och mejl har varit för mig. Jag är så stolt över att få vara din vän och att våra vägar korsades på universitetet!
*M på bäst....du allvetande skräphög ;) Icka, så klok och vacker...utan dig vore jag inget! S i viken, din kraft och klokhet är otrolig...M på kronan...ditt driv att göra saker är beundransvärt! M i viken...jag önskar att jag hade lite av ditt tålamod. Bara lite! M på bäcken...ditt skratt kan få en citron att bli söt! Kusin J, du är en sådan inspiration och glädje för mig! När jag tänker på dig blir jag genast glad och stolt så att jag nästan spricker!
Massor, massor av brudar finns det som påverkat och påverkar mig varenda dag. Alla ni som inte är nämnda, ni är inte glömda och jag är glad och tacksam över alla som jag har förmånen att få dela mitt liv med!

lite onödigt vetande..

1. Hur gammal är du om fem år? 36

2. Vem var den sista du träffade? Finaste maken

3. Hur lång är du? 161 cm

4. Vilken var den senaste film du sett? Cars

5. Vem ringde du senast? en på AF genom jobbet

6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? En samsung. En jag hjälper....

7. Var är dagens planer? Njuta av att det är fredag! Förhoppningsvis hinna umgås!
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Ringa. Jag är dålig på att messa.

9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? Hm..min pappa är en ängel...mamma är världens bästa!

10. När såg du senast din mamma? Igår

11. Vilken ögonfärg har du? Bruna
12. När vaknade du idag? 06.30

13. Har du någon gång hittat en katt? nej

14. Vilken är din favoritplats? Där de jag tycker om är!
15. Vilken plats föredrar du minst? Sjukhus....

16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Följer min familj på äventyr som vi står inför då. Då är ju ungarna tonåringar..(hemska tanke..)

17. Vad skrämde dig som barn? Krig och orättvisor..Var livrädd att någon som jag älskade skulle dö.

18. Vem fick dig att skratta senast? Min chef på kursen idag.

19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Nej...jag älskar min Alice Cooper skiva....bl a
20. Har du stationär eller bärbar dator? Bärbar

21. Sover du med eller utan kläder på dig? Så gott som utan.

22. Hur många kuddar har du i sängen? 1 egen.

23. Hur många landskap har du bott i? 1
24. Har du någon gång spytt på fyllan? Ja det har hänt (även solen har fläckar!).


25. Är du social? ja och har en önskan om att bli MER social

26. Vilken är din favoritglass? lakrits.

27. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Resa! Bygga utebastu...

28. Tycker du om Kinamat? Jag ÄLSKAR MAT!

29. Tycker du om kaffe? Absolut

30. Vad dricker du till frukost? Te

32. Sover du på någon särskild sida? Nej, men jag vill ligga "bortvänd"

33. Kan du spela poker?  poängpoker kan jag....men inte detta nya pokerspel.

34. Tycker du om att mysa? Ja, det är VIKTIGT!

35. Är du en beroendemänniska? Absolut. Jag är beroende av många!

36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Jepp...flera. En bra dag!
37. Vill du ha barn? Nu är jag nöjd med mina tre skatter. Man ska väl inte säga aldrig, men jag tror inte på fler...

38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska, finska och tyska (ingen hejare, men jag förstår!)

39. Har du någonsin åkt ambulans? Ja, med en kompis som blev sjuk.

40. Föredrar du havet eller en pool? Det beror på vilket hav vi talar om!

41. Vad spenderar du helst pengar på? Upplevelser

42. Äger du dyra smycken? Inte dyra som i pris, men för att de är värdefulla för mig. Som halsbandet som farmor alltid hade på sig med en bild på farfar i. Det har jag nu och det är grymt värdefullt för mig.

43. Har du någon gång testat narkotika? Never, ever!

44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? Kaffe.

45. Vem är den roligaste människan du känner? Å, många roliga. Många som jag blir glad av!

46. Välj ett ärr på din kropp? Efter mina 3 barn har jag ett ärr på magen efter kejsarsnitten.

47. Vad har du för ringsignal? En red hot chilipepperslåt..

48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? Japp

49. Flirtar du mycket? Nej

50. Vart togs din profilbild för din blogg? jag har ingen...

51. Kan du byta olja på bilen? Inte själv men med lite guidning fixar jag det nog!

52. Har du fått fortkörningsböter? Nej..men parkeringsböter på felaktiga grunder har jag fått en gång...Sedan fick jag tillbaka pengarna...

53. Vilken var den senaste bok du läste? Familjens projektledare säger upp sig

54. Läser du dagstidningen? Ja

55. Prenumererar du på någon veckotidning? Nix nej no

56. Dansar du i bilen? Jag rockar på efter bästa förmåga..å så sjunger jag såklart!

57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? P4 hos svärisarna

58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? en tid i min kalender. Möte.

59. När var du i kyrkan senast? På farbror T:s begravning

60. Vilka personer utmanar du? ALLA som känner sig manade!

Freeeeeeedaaaaag....

...å nu väntar jag bara på att den sista personen som jag måste få tag på idag ska återkomma så jag kan avsluta allt jag påbörjat i veckan. Skönt att gå till helg med den känslan!
..
Det har varit en intensiv vecka och jag är verkligen trött ända in i märgen. Känns som om tårarna bränner bakom ögonlocken. Men, nu blir det helg och tid för återhämtning och veckan som kommer blir mindre intensiv än denna! Så är livet. Att min onda axel gjort sig påmind gör inte livet enklare och kanske är den främsta anledningen till min trötthet. Att gå på värkstillande är inte min grej...samtidigt är jag så himla tacksam att det finns att tillgå så att man kan uthärda dagar som detta!
...
Hoppas att helgens väder är lika fina som denna soliga dag! Jag har dock inte haft möjlighet att njuta eftersom jag varit på kurs hela dagen fram tills nyss. Nu är jag hos svärisarna och samlar kraft. Snart anländer resten av min familj och då fylls hjärtat till max. Min familj är mitt allt! Så fina och goa och glada. Jag är så lyckligt lottad som har så fina barn! Jag vet att jag är partisk, men jag måste ta åt mig endel av äran för det. Något måste jag ha gjort rätt! Jag tror att vi föräldrar är mycket bättre än vad vi kan tänka oss, och bara genom att inse det så blir vi lite bättre! Då blir vi lite gladare och en glad förälder är en bättre förälder..och snyggare förstås!
..
Så målet för helgen är att vara glad och samla kraft. Och njuta av min familj, den finaste skatten som finns!

RSS 2.0