Lördags tankar...

Att börja jobba känns i knopp och kropp. Jag hade glömt hur det är att använda huvudet och öronen och ställa alla kloka frågor som jag förväntas ställa. Det gick bra, men visst är det tuffare att starta upp än att vara mitt i flowet!
Idag har jag haft sovmorgon och mjukstartat med härlig hundprommis i solskenet med fina kusin J. Sen kom fd bonusdottern med kompis förbi och vi hoppade i bilen och inpulsdrog till Haparanda och IKEA. Finland fick sig också ett besök, jag behöver ju fylla på kakförrådet hemma! ( Å bastuölsförrådet ;) ) Sen råkade två muminmuggar följa med hem också. De var ju på rea !!!
Från IKEA följde som vanligt några ljusstakar med hem...och ljus i olika former..några ramar till bröllopsfotona och en byrå till hallen som ska få sig en make-over när energin kommer tillbaka!
Det bästa med resan är ändå all surrtid i bilen. När man hinner fundera och resonera kring allt och inget!
Hemma igen så har jag tänt ljus och suttit i ett tyst hus och njutit av att vara själv när alla mina fina sover och bonus var på tur med pojkvännen. Det var länge sedan jag tog mig tid att njuta av tystnaden. Idag gjorde jag det. Så skönt!

Vi ska gå hand i hand....

..genom livet du och jag....den gamla visan sjöng en fin kollega till mig och maken när vi gifte om oss på skoj i helgen. Och skoj, det var det. Ända till kl 05:00 på söndag morgon.
 
Jag tror det är viktigt att ha mål för sin relation. Att alltid ha något att se fram emot tillsammans. Då behöver man skärpa sig och fundera på det som är viktigt och vad som behövs för att det ska ske. Å när målet är nått FIRA! och sätt upp ett nytt! Om 10 år, 2023 ska vi gifta om oss igen. Om jag kommer i brudklänningen en 3:dje gång återstår att se, men jag ska lämna in den på kemtvätt för säkerhets skull.
Resan under våra 12 år tillsammans har varit en berg och dalbana. Med pirr i magen, med rädslan att bli övergiven, modet att åka trots alla tvära kast. Gudarna vet att jag många gånger härdat ut. Bitit ihop och tänkt att i morgon är en annan dag. Å jag vet att maken borde få nobelpris i att härda ut med mig. Tänk att han, trots mig, vill leva sitt liv med mig! Det är nog inte många som skulle fixa det, så det är en ofantlig tur att jag träffat den på jorden som fixar det!
 
 
Våra nya ringar är från Efva Attling, Amor vincit omnia....kärleken övervinner allt! Om det är lite rörigt så kan kärleken få lite hjälp på traven av:
POLLY gör en alltid på gott humör! Undra om jag är en suris för mina vänner brukar fylla mitt pollyförråd!??
..
När jag stod där bland alla mina vänner brevid min absolut bästa vän så fylldes jag av en ofantlig tacksamhet. en tacksamhet över alla de som var där med oss i lördags. Det var min mamma med familj, mina fastrar och kusinerna som alltid stått kvar. Det var barndomskompisarna, de från gymnasietiden och de som jag tagit de första stegen ut i vuxenlivet med. Det var makens barndomsvänner, våra gemensamma nya vänner som kommit genom arbete, mc-intresse eller vårt uppdrag som familjehem. De där som jag aldrig aldrig vill vara utan. Som gör oss till de vi är, gör oss bättre genom att finnas till! Sen vet jag att det är några som väldans gärna hade varit där i lördags, men livet funkar inte alltid som man kanske önskar att det gjorde. Jag vet, mitt liv flyter inte alltid som jag vill. Min storebror saknade jag jättemycket, liksom vapendragaren från forever, S, galna M och C som var faffas favoritflicka då det begav sig för 10 år sedan och kusinen U och hennes fantastiska svägerska H. Fast de som var på plats gjorde ett fantastiskt jobb! Jag har skrattat och gråtit och varit allmänt lycklig sedan lördag! Vilka vänner vi har! De kan laga mat, de kan servera, diska, binda brudbuketter, fixa frisyrer, naglar, rocka på olika sätt, sjunga, spela instrument...allt! Jag är en lyckligt lottad människa och grymt medveten och tacksam!
 

När kvällarna mörknar igen....

....så börjar min tre månaders ledighet gå mot sitt slut. Ungarna börjar snart skola och förskola igen och rutinerna och vardagen knackar snart på i vårt hus. Det är skräckblandad förtjusning. Jag kan innerligt längta till rutiner och ordning från vårat hyfsat ordnade semesterkaos, samtidigt som jag njuter av att få vara ledig och lat och ta dagen som den kommer!
...
Sommaren 2013 är en sommar som värmer mitt hjärta och fyller mig med tacksamhet så jag kan värma mig under kalla mörka vinterdagar. Jag har fått ladda mina batterier med fiske och mys med ungarna, jag har tagit en och annan stänkare med fina vänner och skrattat så att tårarna runnit. Jag har sprungit med och utan hundar, åkt tåg och bil genom halva landet och fått uppfylla en barndomsdröm när jag i helgen besökte legoland med mina fina barn!
..
Vi pratade om det igår jag och bonus. Om när man blir besviken för att saker som man önskar inte händer. När man är tonåring så ska det ske med en gång. Om det inte har hänt genast så är det kört, det kommer nog aldrig att hända. Jag försökte kontra med att jag alltid velat åka till Legoland och att det inte var möjligt för min vårdbiträdes mammas och halvtidsarbetande kyrkvaktmästare pappas ekonomi att göra en sådan resa. Att hö skulle bärgas till renarna och att semestern skulle användas till älgjakt förenklade inte den barndomsdrömmen. Fast jag är inte en bitter människa. Jag vill drömma och önska. Å tänk att när jag själv har skapat möjligheten så blev drömmen verklighet. Ja, det tog en sådär 25 år att förverkliga den. Idag är jag glad och tacksam över att jag fick förmånen att få upptäcka legoland med mina barn, och att jag har fått drömma om resan för att få den gjord!
...
Ingenting är omöjligt, vissa saker tar bara lite längre tid!

Semester

En underbar vecka med goda vänner och weekend med Legoland går mot sitt slut! Nu sitter jag på en färja mellan Danmark o Sverige och längtar hem till min säng! Efter en vecka med olika sängplatser, sängstandard och sovsällskap så finns det få saker som jag kan värdesätta lika mycket som min egen säng!
Har försökt göra som man gjorde som ung vuxen...sova på stolar/soffa på färjan/flygplatsen osv.... Det går en liten stund..sen går det inte mer. Tur att min bättre hälft inte har samma bekymmer så nån av oss har sovit innan färden norrut startar. Vi ska hämta efterlängtad bonus i Borås och sedan fortsätta norrut och målet idag är Sundsvall....
...
Det är med tacksamhet jag har varit på Legoland med mina killar, även fina bonus har varit med oss på semester. Jag är tacksam över att vi har möjligheten att vara lediga med våra barn och ändå ha ekonomiska förutsättningar att komma iväg på semester.
...
Legoland kommer vara ett minne som jag länge kommer kunna värma mig på! Vilken värme hos personalen! Så mycket bus och upptåg och hur de bjuder på sig själva! Helheten och alla detaljer som man upptäcker lite i sänder! Även om vi inte kommer göra resan igen, så hoppas jag att någon jag känner vill ha sällskap dit av en till vuxen så jag får åka dit igen!


RSS 2.0