När veckan är igång..

..så rullar det bara på! En härlig dag på jobbet då jag har fått strukturera massor...sen har jag käkat middag med grannen och barnen...Grannen tog med sig Maxi och bästa A-K tog med sig Midi på en hockey match...Jag och mini stannade hemma och tog ut doggarna på en sväng med boben. Jag vet inte om det är hunden eller ungen som är lyckligast..men det är iaf fler än en lycklig när dragselen plockas fram!

Första ljuset brinner...

och jag har haft en underbar helg med mina fina syrror, barnen och bonus! Vi har bakat och busat, jag har promenerat och kört pass....tvättat och fnissat....
...
Just nu är livet extra intensivt. Intensivt så jag inte riktigt vet vad jag ska göra. När jag får fundera ett tag så brukar jag veta. Nu är det bara att ladda och sedan jobba, strukturera upp så det ger sig. Det kommer bli bra, det blir det oftast!
...
I veckan blir jag dock mest i Luleå. Skönt. Jag vill inte åka så mycket. Men ibland måste man. Onsdag blir i Kalix..torsdag en sväng till Skellefteå. I helgen hemma och lat!

Jag har världens bästa jobb...

...och dagar som denna så tycker jag också att jag är riktigt bra på att göra det jag gör på jobbet också! Då kan man gå hem och känna sig riktigt nöjd!
...
Det har varit en intensiv jobbvecka med mycket att göra på olika sätt och vis. Nu längtar jag jättemycket efter min familj som jag knappt sett, och efter att få höra om makens nya jobb, för denna vecka har vi bara gått omlott om varandra.
...
I morgon ska jag in på kontoret och jobba hårt och intensivt, sen tänker jag verkligen ta helg! Jag ska hem och laga god mat till min familj och bara myyyysa mysa med mina finaste skatter i hela vida världen!
..
Som förälder med lite bråttom ibland får man inte glömma bort att lyssna. Som i onsdags när jag gick till skolan med Maxi:
-Mamma jag vill inte gå till skolan på tisdagar.
Mamman;
-Vilken tur att det är onsdag idag då!
Maxi:
-Jag veeet att det är onsdag, det är på tisdagar jag inte vill gå till skolan. Visst kan jag vara ledig och hemma på tisdag?
Mamman:
-Varför det?
Maxi:
.För att då går vi till treornas klassrum och jag vill inte sitta i en bänk....
Jag som med mina fördomar trodde att han var trött och inte ville gå till skolan..och så är han mycket störd över att måsta gå till klassrum med bänkar. Hoppas hans fobi för detta går över. HAn ska trots allt tillbringa 12 år till i skolsystemet..med bänkar och klassrum :)
Kram alla fina, nu är mamman trött! Jag ska sova gott, skönt och länge!

Farsdag...

är det i morgon...
Så länge jag haft förmånen att ha min far i livet har jag fixat och trixat, ritat kort, bakat tårta till både honom och farfar....två fantastiska män som lärt mig mycket om livet..Tomheten som kan komma över en när man tänker på dem fylls av värme från allt det de var, alla fina minnen. Men nog tusan känns det. Så i morgon tänder jag ett ljus för dem...
..
Vad glad jag är att jag har träffat mannen i mitt liv. Att det är just P som mina barn har förmånen att ha som pappa. Att det mina barn har en sådan förebild, som kan lära dem om livet! Jag hoppas att de kommer inspireras av hans energi och "pannben", av hans naturliga glädje och målmedvetenhet...och att de kan vara lika mjuka och närvarande som honom. Att se P tillsammans med sina killar är en ynnest. Jag kan komma på mig själv att titta på dem och hur hjärtat nästan svämmar över.
..
Samtidigt är jag glad över att ha så mycket klokt sparat i hjärtat, små fragment av så många saker från faffa och pappa som jag kan ge till mina barn. Så saker som påverkat mig och som jag vill ge mina barn i present i livet, så de kan ta fram dem när de behöver det....
..
I morgon är det jag och killarna som kliver upp och fixar frukost till världens bästa pappa....och även om min världens bästa pappa är en ängel..så är jag glad att jag får dela min glädje och sorg med P, och att jag har en annan fantastisk man i mitt liv som vuxen. Älskar dig, min skatt, mitt guld och mitt allt.....Den bästa pappan på jorden!

Snön faller och yr....

..och mitt hjärta blir varmare av bara tanken på vinter och JUL!

Har jobbcoachat på förmiddagen och idag så kändes det verkligen att jag är på rätt jobb för mig just nu! In kom en trött och slut person...ut ur rummet gick en person med ett leende på läpparna och med huvudet fullt av positiva tankar och idéer! Precis som det ska vara! Nu ska jag snart jobbcoacha igen. Jag är dock inte lika säker på ett lika bra resultat som det i morse, men ett bra resultat blir det.

Har beställt den sista julklappen till barnen nyss. Så skönt! Nu är det bara att slå in paketen och vänta! Känns så skönt att kunna göra det. Njuta av tiden fram till jul! Inte behöva fundera på presenter till personer som har allt..och dessutom se till att de kommer till personerna i fråga. Jag må vara boring, men jag tror faktiskt inte att jag kommer att jaga presenter till mina barn när de är vuxna och har egen inkomst. Det handlar inte om att jag är en snål person, utan att jag inte ser syftet av shopping för sakens skull. Visst kan det vara roligt med presenter, och det är en bra grej..men det kan lika gärna vara en plåga, både för den som ska köpa den, och den som ska ta emot den. Jag kan tycka att man lagar maten tillsammans är en fin gåva, att alla förbereder något! Jag kan tycka att man ger bort tid till en annan är en fin gåva! Det kan vara att man föreslår en dag och tid och plats för umgänge! Kanske middag, kanske fika, kanske en promenad! Jag och maken har slutat köpa presenter till varandra för många år sen. Vi sätter pengarna på att resa istället. I år har jag lämnat förslaget att vi ska åka till treehotel och övernatta bara han och jag. Vi får se hur det blir. Det vore dunderkul! (Å dundermysigt)

Glöggen är inhandlad, inte provsmakad gud bevars! Igår åt jag säkert 5 pepparkakor! Egentligen är det fusk att äta pepparkakor så tidigt, men jag kunde inte låta bli! Varenda dag den senaste veckan har jag tänkt att jag ska ta fram kameran och fota ungarna till det där julkortet som jag skrivit om tidigare på bloggen. Jag har inte lyckats göra det ännu. Men jag har sökt fram pepparkaksdräkterna och tomteluvorna! En bit på väg alltså! Kanske händer det idag!Curlingkompis ;)

Kan man vara en curlingkompis? Jag och bästa vännen A skojade om detta i telefon häromdagen. Att jag var värsta curlingkompisen som hämtade henne för träning, körde passet och skjutsade hem henne...och idag när jag inte tvingar med henne på träning så fixar jag middag till henne samt beställer julklappar som hon ska ge bort i jul ;) Man småler ju lite.....Men jag är så glad och tacksam över mina vänner..och alla behöver vi bli curlade ibland!
...
I morgon kommer fina familjen L från Bäst hit och hänger med mig och barnen på eftermiddagen. Ska bli så mysigt! Vi ska laga god mat och "se hur vi ser ut". Vi har båda intensiva liv, så emellanåt börjar man fundera hur var det nu de såg ut igen??? Tur att FB och bloggar finns så man kan hänga med litegrann iaf. Men inget slår ju att träffas irl..även om det så är över en tallrik med korv och makaroner!
...
Pratade på jobbet om man är en curligförälder eller inte. Nu är mina barn så små så det är ju inte så mycket skjutsa och hämta med dem. Vi försöker lära dem att plocka undan efter sig, att fixa det man kan fixa själv och lära dem att ta ansvar. Det är en balansgång att gå, att ställa rimliga krav på sina barn och lägga band på sig själv och ha tålamod att vänta att de fixar det de faktiskt kan fixa.
Såhär myser jag nu, när mina barn har duschat och ligger i sina sängar. Jag har tända ljus överallt. På behörigt avstånd från något som kan börja brinna förstås. Maken är nervös över mina ljusmys, "Vi bor i ett trähus, glöm inte det". Ständiga mantrat som kommer när jag släcker elektriska lampor och fjuttar på...Det är klokt att tänka på var man placerar ljus. Speciellt när man har barn. Insåg det när midi ville bära ett av ljusen från köksbordet in i deras lekrum. Hade man inte varit uppmärksam så vet man inte var det hade hamnat. Så, det gäller att va med!
...
En sak som jag läste idag på jobbet var denna dikt av Eva Cerú:
Mitt nya språk
Mitt nya språk räcker inte till för allt jag vill säga.
Jag äger inte ord för alla känslor jag har.
Jag ber dig, tro inte att jag saknar känslor!
Jag äger inte ord för all kunskap som jag har.
Jag ber dig, tro inte att jag saknar kunskap!
Jag äger inte ord för alla tankar som jag har.
Jag ber dig, tro inte att jag saknar djupa tankar!
Kan du se mig
med mina känslor, mina tankar och mina kunskaper
trots att mina ord inte räcker till?
Jag ber dig,
se vem jag är!

...
Tänk att kunna sätta ord på det! Jag tycker att det var en klockren dikt!
Ha det gott i höstmörkret alla fina! Snart kommer snön och ger oss ljus!

RSS 2.0