Hemma igen....

..laddar för en helg i socialt tecken med party som tema! Ska bli skoj!

Det var längesen jag plocka några blommor....

..eller nått...så gick en fånig sång som jag hört när jag var barn....typ Ma Numminen eller liknande artist om det är någon som känner igen sig! I morse när jag och mini vaknade i stugan så käkade vi lite frulle och begav oss ut för att studera våra omgivningar. Då landade en trollslända på min arm och satt där i godan ro och åt upp ett mindra flygfä. Det var häftigt att få se. Jag tror inte att jag varit med om det någonsin tidigare på så nära håll...och har jag nu det så måste det vara länge sedan eftersom jag inte kan dra något sådant till minnes. Det är mindfullness...att verkligen uppskatta och njuta av ögonblicket. Det är som att sådana stunder kommer oftare när jag är i stugan.
Är just nu hos min mamma och hämtar hem gammelhunden som varit här i någon vecka. Vad glad både han och jag blev när vi återsågs. Gladast blev nog valpen!
Nu ska jag styra kosan mot stugan igen. Hoppas arbetet hemma på sst fortskrider som det ska så jag snart får min bättre hälft till mumindalen!
Kram alla!

packar dags..

Det är väl helt ok att åka om man skulle slippa allt packande. Det är det värsta tycker jag särskilt när det handlar om 2 vuxna, 3 barn och två hundar...och allt ska med! Det ska fiskas, köras cross, gå på fest....ätas och lekas...Tack gode gud att vi har tvättmaskin i stugan så man kan tvätta om det skulle krisa någon dag!
Bästa maken åker hem efter helgen och ska påbörja projekt bygga mycket! Äntligen! Jag och bröderna bus blir kvar i stugan några dagar och sedan åker vi till farmor och farfar där ungarna blir kvar och jag åker ner till Luleå kalaset. Jag är en usel mamma jag vet ;)..jag längtar till torsdag då jag ska få vara SJÄLV! Hela helgen ska jag bara vara L och umgås med vänner och inte behöva fokusera på någon annan! Efterlängtat, skönt, välbehövligt och nyttigt. 
Kram alla!

ändrade planer...

..vi hade tänkt åka norröver på lördag, men idag, kanske med aningens snävt tidsperspektiv så blev vi inbjudna på namngivningsfest för lilla M i morgon fredag. Så, det är bara att ändra på planen och frakta sig norröver i morgon. Det känns lite bökigt, men jag vill verkligen vara med. Hon är ju mitt hjärta och lite faster är jag ju till henne trots allt!
Jobbat har jag gjort idag och sedan fyndat på rea! En fin kjol blev det och sedan kom min barndomskompis och färgade mitt hår så man inte ser ut som värsta skatan. Tack S! Och tack moster I för att du var med bröderna bus så valpen fick vaccin...och för att du kokar så gott kaffe till mig när jag kommer från jobbet!

Onsdag välkommen!

Det verkar bli en bra dag idag och vad tusan, kan det bli så mycket annat när man är ledig och får mysa med sina småbusar! Visst är det gudomligt skönt med sovmorgon men då är det samtidigt så att det känns som om man ligger efter när man vaknar sent. När jag kliver upp på morgonen så tömmer jag diskmaskinen, drar igång en tvättmaskin, kollar om något fattas etc så då är dagen igång och jag har koll på läget. Maken har helt andra morgonrutiner...och då har jag ju inte koll. Jag har lärt mig att leva med detta bara för att få sova ibland, men nog kan jag vara på pissigt humör när jag har sovmorgon bara för att det känns som ett kaos när jag vaknar....
Idag ska jag och barnen hitta på något skojsigt med våran moster I, och så ska vi hälsa på våra kompisar i Sbyn där dottern fyllt två år i dagarna. Jag har varit och shoppat en liten present till henne. Vi ses alldeles för sällan. Men de är lite som vi, fullt ös alltid, vilket innebär att tiden är det som inte existerar. 
Igår gjorde jag den där microtårtan som jag tidigare beskrivit. Superenkel och mycket god. Bör nog serveras till kaffe eftersom det var en söt historia! Jag ska lägga in en bild på skapelsen när jag fått ändan ur vagnen och lagt över bilderna i datorn!
I morgon är det jobb igen, från förmiddag till kväll. Det går rätt bra ändå, även om dagen kan kännas väldigt lång den sista timman. Sedan åter ledig och vi åker upp till stugan på lördag. Hämtar hunden, LÄNGTAR! Han har ju varit borta i två veckor då. Midi har frågat efter honom i flera dagar...-för jag älskar ju min hund! Och nog är det tomt med bara valpen i huset. Och nog saknar valpen sin hundkompis, det märks tydligt!


Bullbak...

jag hade tänkt brassa till IKEA idag men blev så himla lat...sedan hade jag ju gärna velat ha lite sällskap på resan och det verkade som att alla var grymt upptagna idag så det fick vara. Istället har jag bakat massor med bullar så om någon är fikasugen så vet ni var det kan finnas lite gofika!
Tänkte baka lite annat också sedan men jag får se hur det blir. Jag är verkligen en sådan mat o bak person. Jag älskar att laga mat och baka. Synd bara att man måste städa och diska. Det hade varit total njutning annars!
Midi har varit så grymt trött och gnällig i flera dar. Idag har han sovit till kl 11! så nu hoppas jag att vi har en piggare kille flera dagar framöver!
Nu ska jag strax plocka sista plåten ur ugnen. Sedan matlagning....
Kram alla!

Måndag och snart bär det av till 10 h jobb....

..det känns helt Ok att jobba lite. Tar föräldrapenning men man vet ju aldrig hur länge den dröjer med utbetalning så det känns ändå tryggt att jobba några pass så man får lite pengar i augusti i allafall! Sedan tror jag att det är välbehövligt att få komma hemifrån en stund. Det blir så intensivt att bara vara med varandra i flera veckor. Man märker på ungarna att de börjar vara less på att bara vara med varandra och de är inte särdeles snälla med varandra alltid. Nåväl, nu är det ju bara två veckor kvar tills dagis öppnar och vi börjar jobba på riktigt igen.
Har sovit som en stock hela natten. Att ligga på spikmattan och läsa en stund är ljuvligt! Just nu läser jag Agneta Sjödins "En av de tolv". Det är en sådan "klokbok" som L gillar! Sedan har jag faktiskt ingen bok...så boktips mottages tacksamt!


polemasar dag...

..i dag har Direktörn varit och plockat upp våra björkstubbar med traktorn.TUSEN TACK VÄNNEN! Nu är det mycket jobb kvar innan det är färdigt men det hjälpte oss en bra bit på väg! Annars har vi fikat i trädgården med familjen B och sedan har jag försökt dammsuga bilen efter semestertrippen. Det är TRÅKIGT att dammsuga bilar...kan inte säga annat..men det är grymt trist att åka i en skräpig bil så det är väl ett sådant nödvändigt ont då!
Nu ska jag fortsätta jobba på där ute och sedan blir det till att laga mat till familjen. Har noll fantasi och ingen plan så det känns aningens motigt. 
Nu, hänga tvätt....kram där ute!

gottesugen...

så här på lördagkväll så blir man alltid lite gottesugen om man heter L! Bläddrar bland mina recept och hittar ett som jag bara måste prova göra i morgon! Det är ett recept där man bakar tårtan i micron och det är med i senaste Buffetidningen. Man ska grovhacka 1 1/2 dl hasselnötskärnor. Smälta 125 g smör och tillsätta nötterna, 2 dl socker och 3 dl havregryn. Rita en cirkel ca 20 cm i diameter på tre bakplåtspapper. Fördela och bre ut smeten på cirklarna, lägg botten+bakplåtspapprena på tallrikar. Grädda en botten i taget i micron på full effekt ca 3 minuter. Låt kallna. Bottnarna ska vara krispiga! Vispa 4 dl grädde med 1 msk vaniljsocker. Lägg ihop bottnarna med grädde och 1/2 liter bär emellan och överst! Verkar mumsigt! 
Om jag haft en cykel så hade jag genast cyklat till Coop och köpt hasselnötskärnor!
I samma tidning på samma sida fanns ytterligare ett bra husmodersknep! För att slippa kladd på fatet när man dekorerar tårtan ska man klippa ett bakplåtspapper i två halvcirklar så de täcker fatet och lite till. Lägg dem på fatet innan du lägger på tårtan. Dra försiktigt bort dem när du dekorerat färdigt....

Lördagmorgon...

..det är så skönt att klockan är närmare 8 på morgonen när mini börjar dra igång speldosan i sin säng. Det är värsta presenten juh! Solen skiner på oss idag och jag hoppas på en bra dag!
Idag måste vi handla mat till vårt hus! Kylen gapar tom så när som på en burk surströmming och några andra inläggningar och sylter! Jag tycker att det är grymt trist att handla mat, men vad tusan någon måste ju göra det också! 
Annars har jag ovanligt lite planer för den närmaste framtiden. Jobb måndag o torsdag mellan 10-20 och så är det ett barnkalas nästa lördag. Annars inget! Känns lite udda men skönt..och lite jobbigt samtidigt. Jag gillar att ha koll och planering. Kanske en Ikearesa under nästa vecka???


semestermys...

nu är vi äntligen hemma igen efter några dagar på vift. Det har varit trevligt och roligt att vara till Lycksele och djurparken med ungarna, men nog fasen är det skönast att vara hemma med dem. Då behöver man inte passa dem varenda sekund, man kan i lugn och ro dricka en kopp kaffe och vet att de leker i rummet eller på gården bredvid en. Vädret kanske inte har varit det bästa, men efter regn kommer sol och medan vi torkade våra blöta kläder och åt lunch så byttes regnet mot solsken och eftersom det var så vår dag på djurparken slutade så är det vad som är kvar i minnet! Trötta har vi somnat tidigt på kvällarna och hyfsat länge har barnen låtit oss sova. Mini har vaknat vid 8 och det är absolut supernajs! Maxi ville sova med farmor och farfar så han sov i deras rum medan mini och midi sov med oss. På hemvägen stannade vi till i skellefteå och käkade lunch med en polare. Jag hann springa in i några affärer lite snabbt och gjorde ett litet fynd till vårt röriga kök. En låda för post! Den passade ypperligt må jag säga! 
Nu sover våra skatter i sina egna renbäddade sängar, svärmor o svärfar har precis ringt och meddelat att de är framme i stugan och maken har tagit sin kaffekopp och gått ut i garaget. Jag har plockat lite här hemma och ska snart rejsa ett varv med snabeldraken. Sedan blir det dusch och säng..i morgon är en annan dag. Hemmadag! Kram alla!

Surströmming o solsken...

kan inte säga annat än att det varit en toppendag! Solen har torkat mina sängkläder så i kväll ska jag krypa ner i solsängen och sova sött! Det är bara utebastun som fattas för att förutsättningarna för en riktig prinsessnatt ska vara totala! 
Har ätit surströmming med mina fantastiska vänner. Jag har skrattat så mycket. Tack för skratten! Man behöver öva upp skrattmusklerna ibland också!
Snart kommer svärisarna från diggiloshowen i storforsen och i morgon så packar vi bilen och beger oss mot Lycksele! Ska bli skoj!
Nu packa!

Vända tillbaka dygnet..

..är vad jag håller på med nu. Redan kl 13 så kände jag att jag sovit klart och det har varit en bra dag. Konstigt att maken har så svårt att vända på dygnet. Han slutar en hel timme tidigare på sitt jobb och måste minst sova till 13 MINST........Inte konstigt om han har svårt att vända på dygnet då..och det är ju klart, han är ju ännu i garaget och lär vara där rätt länge till...
Har varit en bra dag idag...har varit och handlat mat och sedan vart på bio med storkillarna. Tack AC för att du var med mini! Sedan fick jag surra ikapp lite med barnvakten och promenera hem till henne för en kopp the. Trevligt. Nu laddar jag för att borsta mina gaddar och gå till sängs. I morgon hoppas jag att några kommer och äter surströmming. Gott gott i gott gott!
Kram alla!

att folk inte kan skillnaden mellan ditt och mitt...

jag är både arg och ledsen idag. När jag skulle ta cykeln till affären så insåg jag att den var stulen. Någon har under natten klivit in på tomten och kopplat bort cykelkärran och stulit min cykel som var parkerad precis utanför dörren. Man måste ha varit grymt sugen på min cykel med andra ord. Ledsen blir jag eftersom jag fått cykeln av min farmor o farfar som inte längre finns ibland oss. Det känns så jädra sjukt att man kan göra så. Gå in på någon annans tomt och stjäla. Fy attsingen säger jag bara.
Nu ska jag jobba natt och sedan sova hela dagen. En natt kvar sedan är jag ledig igen. Känns bra! På tisdag ska vi ha surströmmingsskiva! Ska bli kul att umgås och skratta massor med kompisar från förr och nu! Tänkte baka lite sådant gott bröd som man får på räkfrossebåten...mumsigt! Sedan blir det någon paj för dem som inte uppskattar den norrländska delikatessen. 
Onsdag bär det av mot Lycksele och hotel Lappland. Ska bli skönt och lyxigt! Gammelhunden är hos mamma och valpen ska vara hos ett par kompisar här i stan. Sedan kanske ungarna sover med farmor och farfar och vi kanske får vara själva. Det är lyx! Känner att det behövs få vara lite själva också. Livet med småbarn och bonusbarn och andra ungar tar mycket kraft och då kan man behöva ladda om batterierna. Barn är det finaste vi har, och de förgyller livet något kopiöst! Jag skulle inte vilja vara utan alla barn som finns i vårt liv. Både våra egna, våra bonusar och kompisarnas små skatter! 
Sköt om er!

Så var det fredag och dags för jobb....

Det kändes inte alls lockande att åka iväg och jobba helg hela natten när man talar med vissa i telefon som ska på båten och fröjda sig! Hade ju så stort tänkt gå ut i helgen som passerat men när termometern nästan visar kallgrader så sjunker mitt intresse enormt. Det blev några glas vin hos en granne från tiden det begav sig. Trevligt var det i allafall! Annars har veckan som jag tidigare skvallrat om tillbringats i tornedalen och i stugan! Det har varit lata dagar även om vädret hade kunnat vara bättre! Hade gärna hunnit blöta några fler krokar men det är inte så enkelt när man har ett gäng småisar. När tiden går i detta tempo så kommer det snart vara ett minne blott och jag kommer att få sitta där med mitt metspö så mycket jag bara orkar. Kastade några kast med kastspö idag och blev genast påmind om hur skönt det är att sticka o fiska sent och grilla lite. Det brudar, det borde vi göra någon natt! Det är så himla vackert så där sent på kvällen/natten...och så gott att äta ute och snacka massor. Man får nog klarare tankar och klokare svar när man är ute! Jag ska nog använda lite av mina surt förvärvade slantar till att köpa mig ett enklare kastspö och några drag. Det är hälsosamt att blöta en krok lite nu och då!
Det har blivit en del Othello under veckan som gått och med bara barn i huset så får man lätt hybris. Detta är en lite inlindad inbjudan till alla vänner där ute..häng med till stugan någon helg och ge mig råpisk i Othello! Det är en riktigt trevligt spel. Köpte det i julas men det blir inte av att man spelar i stan så det har åkt till stugan (som de flesta av våra sällskapsspel). Där har man all tid i världen till att spela spel! Även om det blir rätt intensivt veckor som den som gått då vi haft bonusbarnen med oss och då vill mina syrror vara med oss så vi har varit två vuxna och 7 barn hela veckan. Jag kan säga att jag har lagat mat och plockat och plockat och lagat mat och tvättat...men det har varit mysigt. Jag gillar när vi är många och att folk trivs. Jag älskar att laga mat och att baka så det är helt ok! 
Jag har tänkt lite på det. Varje år så åker maken och några av hans mc polare till en kusins stuga in the middle of nowhere och är en helg och kör hoj och snackar och bastar. Det kanske är något vi brudar också skulle göra! Åka till någon stuga och bara umgås! Om ingen annan har någon stuga som vi kan använda så har vi ju en. Den är ju lite bekväm på det viset att där finns dusch, diskmaskin och andra bekvämligheter...vi drömmer om en utebastu....Det finns många sängplatser så vi skulle kunna vara ett gäng..äta gott, umgås, promenera, spela spel...dricka nått glas och dra en och annan skål för alla naturliga! Vad säger ni, är någon sugen på det någon kall och mörk helg i oktober? 
Ha det gott där ute! Kram

semester i stugan!

Nu har vi varit i stugan i snart en vecka och haft det så himla skönt även om det är iskallt med jämna mellanrum. Vi har varit på Pajalamarknad där man skulle ha behövt vinterkläderna på..det var helt ok. Ungarna fick åka karuseller och vi fick se raj raj. Sedan passade vi på att åka till svärisarna och gofika och sedan till makens farbror där vi äntligen fick köpa oss en ÅKGRÄSKLIPPARE! Härligt! Maken har länge protesterat mot mina förslag om en sådan men efter att ha klippt gräset i stugan i bakisens tecken så insåg han att det är en hel del gräs att klippa och att det tar en lång tid i anspråk att meja ner det..så nu har vi en gammal med fantastisk åkgräsklippare! Annars har vi haft besök av många trevliga stadsbor som inte varit här tidigare. Ungarna har spelat supermario från tiden det begav sig och N menar att det var en taskig grafik på spelet. Pytt! Vi har ätit gott och haft det trevligt! Jag hoppas på gott väder i morgon så vi kan knalla ner till sjön och fiska upp en och annan abbis innan vi beger oss mot staden och arbetet till helgen. Sedan blir det lite Lycksele med ungarna och förhoppningsvis mer stugvistelse!
Kram alla!

RSS 2.0