Att inte räcka till...

Jag vet inte om det är mina känselspröt som är ute på vift, eller om det är massor av barn och ungdomar som behöver trygga familjehem.
Man känner att man vill ta in varenda unge i ens famn. Fast det går ju inte. En enda familj kan ju inte rädda alla, då behöver vi räddas. Men visst känns det i hjärtat att veta att barn far illa och att man inte har möjlighet att hjälpa dem.
Jag hoppas att fler tar chansen att hjälpa.Att finnas där för en fantastisk unge till!
Vi har haft flera fantastiska ungar till låns. Å vi har en helt fantastisk unge som vi fått förmånen att låna på heltid och en som vi får hänga med varannan helg. Vår familj vore inte hel utan dem. Självklara familjemedlemmar!
Den största rädslan jag har som familjehemsmamma är att inte få vara en del av deras liv hela livet. Att de, när vår roll i deras uppväxt är över, väljer bort oss. För det kan de göra. Jag vill ju vara en viktig del i deras liv för alltid. Jag vill vara där när de gifter sig, när de får barn, när de tar examen.. När de fyller 40 år. Alltid. De har var och en en plats i mitt hjärta som mina biobarn. En plats som alltid kommer att vara deras. Jag har en plats för L som var den första bonusen. Nu är han snart 18 år och en fin ung man! N, som var den första som "bodde " med oss kommer alltid vara "first cut is the deepest". S&L är syskonen som alltid kommer vara hjältar i mitt hjärta. D&H med familj har en självklar plats, liksom N&N som aldrig kommer slippa oss! Skulle vi ge upp där skulle våra biobarn gå i taket.... D, vår bonde. Så fantastisk unge....å så nu. J. Ytterligare en fantastisk unge. Vad vore vi utan dig? Älskade älskade fining!
Man blir så varm och glad när man tänker på de som vi fått möta so far. Jag önskar alla barn att få växa upp med trygga vuxna. Jag är tacksam över att vi fått förmånen att ställa upp när det har brustit i föräldraförmågan där hemma. Det är en ynnest. En stor ynnest. Som fler borde unna sig!
Gör det. Man behöver inte vara bäst, att vara räcker! Att ha förmågan att ge kärlek och härda ut! För kan man lära dessa ungar att vänta ut några stormar och dansa i regnet....då har man gjort nått fantastiskt!
Kram alla fina och kloka!


Ofattbart....

I morse fick jag ett samtal från en jag tycker mycket om. Han har fått erfara det värsta tänkbara, han har förlorat ett barn. Det var som att någon satte in en kniv i mitt hjärta och vred om. Att förlora ett barn. Att leva utan en del av sitt hjärta, är det verkligen möjligt?
...
Visst vet jag att det är möjligt. Klart att man kan leva vidare. Vilken styrka det kräver! Har man den styrkan? Hoppas att jag aldrig behöver erfara det. Hoppas och ber för att ingen ska behöva erfara det. Tänker bara på hur hårt min pappas död tog på farmor. Hur hårt S död tog på "mommo". Det var som att livet inte räckte till längre. Som att glappet blev för stort.
...
Livet är så skört. Lyckan är så förgänglig. Men hur gör man för att visa de som är kvar i livet att de är lika viktiga. Att man vill leva och glädjas för dem som är kvar. För någonstans är det ju så, att man ska glädjas åt det som är kvar. Hur klarar man det i en bedövande sorg? Hur går man till jobbet i en bedövande sorg?
...
Jag minns hur konstigt det var att min pappa var borta. Hur jag stod utanför dörren till fåren som ändå behövde mat och sa högt för mig själv att pappa var död. Som att jag skulle övertala mig själv om att så var fallet. Jag vet att jag flera veckor efter att han lämnat oss ännu var i skolan och tänkte att jag skulle fråga honom om något när jag kom hem igen. Sen kom smärtan och tårarna. Det var omöjligt.
...
När det handlar om ett vuxet barn måste det också vara så. Att man väntar att han ska komma förbi. Att han ska ringa. Å så gör han inte det mer. Så ofattbart. Så ofattbart....
...
Vad kan man säga? När orden känns så futtiga. När man är för långt borta för en kram. För det är kramen jag tyckte lindrade bäst. Kramen och den tysta gemenskapen. Den där jag finns här fast jag inte vet vad jag ska göra. Det är jag tacksam över att jag fick av mina nära när jag förlorade min pappa.
...
Sorg går inte att mäta. Tårar tar aldrig slut. Men man lär sig att storleken har ingen betydelse och man kommer att le igen. Det var trösterikt för mig då. Där i tveksamhetens tid, där i frågornas land...
....
Inlägget blir lika förvirrat som mitt huvud är just nu. Mina tankar är hos min vän med familj. Jag skickar all styrka och värme jag har till dem...
Ofattbart...


Varde ljus!

Det är fantastiskt hur fort det vänder! Nyss promenerade jag i mörker både till och från mitt uppdrag här i Kiruna. Idag när jag gick så fick jag vara i ljuset! Så underbart! Att promenera till jobbet är verkligen en ynnest och i min "ensamhet" utan ansvar för att leverera någon annan till skola och förskola så är det en lyx! Hemma så cyklar jag, det går snabbt..och där tar jag ju alltid en promenad med mina fyrbenta familjemedlemmar på morgonen förstås!
...
Ljuset är något som verkligen höjer energinivåerna i mig. Jag tror inte heller att jag är ensam om energihöjningen. Det är som att sådant som kändes meckigt och klurigt för någon vecka sen känns enklare, massa enklare nu. Sen är det ju klart. När solen lyser in ser man alla fläckar hemma. Alla dammsamlande saker och sina oputsade fönster ger sig till känna. Å nu kan jag inte längre skylla på att de är gamla och slitna för varenda fönster i vårt hus är bytt! Det blir nog putsade tids nog. Tänker på klokskaper som man omgivits med under uppväxten och där fanns en skylt i vårt hem där det stod; "Bättre lite skit i hörnen än ett rent helvete." Känns trösterikt att kunna vila i det citatet ibland!


Alla hjärtans dag!

har det varit idag. En dag som skulle ha tillbringats i Kiruna, men som efter att både mini och maxi kräkts under natten gjort så att jobb böts mot VAB. Känns konstigt att VABBA, det var första gången som jag har vabbat sedan jag började på mitt nuvarande jobb för 2,5 år sedan. Friska barn...och en man som brukat vabba glad i hågen!
...
Idag fyller min älskade storebror 35 år. Han är en klok och genomsnäll person. Som man önskar att hade förmågan att se hur fantastisk han är! Morbror är verkligen maxis största idol. Han vill mest av allt bli som morbror. Nu längtar han till torsdag då morbror kommer till oss och ska sova i samma rum som honom. Dessutom ska han ta med sig jägarexamenboken till honom, och jägarexamen, det slår högt för våran big guy!

Klokskaper från facebook

Dear monday
Thanks for having the word "mon" in you.
Thats´s french for "mine", in case you weren´t aware.
Monday, it makes me think of you more as "my day"
and frankly that sounds like much more promising
start of the week.
Sincerely,
me

Vill ha sak!

Produktbild


SSSSSS som i superduper, söderut och SEMLA!

Kan en onsdag som man får åka hem från jobborten, som är mildare än de senaste dagarnas vargavinter och som man får en semla på vara annat än SUPERDUPER??!!

(Semlan på bilden är inte lika snygg...och var inte lika god som den som jag avnjutit idag, men det är alltid trevligt med en bild!)

G, som i gott, gubbar och gruva!

Idag har jag gjort premiär i underjorden! Jag har fått förmånen att åka ner i gruvan och träffat massor med fantastiska personer som jobbar där! Jag var som en liten unge på julafton! COOOOOLT!
...
Det är verkligen en gubbig värld, kan inte säga annat. En tung industri som är präglad av det manliga...kanske gubbiga. Men huka er gubbar, nu kommer brudarna! Så härligt att träffa kvinnor med skinn på näsan i den manliga världen. Så härligt att de dessutom vågar provocera. På deras anslagstavla i det gemensamma planeringsrummet har de limmat upp ett klistermärke där det står: Här bestämmer män, vi tänker ändra på det!
...
Att ha gjort premiär bör premieras. Det beslutade jag och några andra gubbar här på firman. Så i morgon efter att jag käkat lunch med företagsamma brudar så tänker jag gå till ett fik här i staden och köpa semlor av den godaste sorten. Då menar jag ABSOLUT godaste sorten! Har länge levt i villfarelsen att Holms kondis som är nära oss har de godaste semlorna. Men nu har jag fått bita i en ännu MYCKET godare semla. För en semmelälskare som mig (nästan värre än Ture Sventon) så är det nästan som att komma till himlen. Å när jag ändå är på en plats som är hyfsat långt ifrån himlen för mig, så är det lämpligt att fira med något som är som att komma till himlen en stund. Det blir som lättare att leva då!
...
Nix nej, nu hoppa i kläder och bege sig mot dukat middagsbord. Hade jag bara haft min familj runt det hade även det varit himmelriket. Nu är det bara helt OK. Trevligt och rätt avslappnande! men först en prommis med fina kollegan U! Fy fan va vi är bra!

På anslagstavlor....


Guns'n'roses

Idag fyller tydligast guns'n'roses sångaren Axl Rose 50 år. Herre min je! Men iofs så inser man att man själv inte är så purung när någon frågar och så svarar manick inser att det man tyckte var nyss var 15 år sedan!
...
Insåg i min förvirring och stress så insåg jag att det är 11 år sedan jag och finaste maken började dejta! 11 år sedan, ja, det är ju helt otroligt! Fasen vad tiden går! Och vilken tur att man själv inte blir äldre, bara snyggare! (å att maken också blivit det!)
...
Nu är jag åter i Kiruna för tre arbetsdagar. Tåget var inställt i morse och buss blev alternativet. Att åka buss till Kiruna är en pers. Men det går. Allting är relativt. I morgon ska jag ner i gruvan och jobba! Inte nu bryta malm, men få träffa dem som gör det och få jobba med dem! Kul! Ser fram emot det!
...
Något som absolut inte är kul är denna hemska händelse i Göteborg där en 10 årig flicka har skurits i halsen utanför skolan av en okänd man. Vart är världen påväg? Hu, vad skulle man göra som förälder om ens barn skulle bli utsatt för ett sådant brott på skolan. Var försvinner tryggheten för barnen då???? Hu. Jag skickar varma tankar till flickan och hennes familj. Å är tacksam över att hon mest troligt överlever. Sen börjar nästa resa, att våga leva ett normalt liv igen. Att våga vardag. Tänk att man kan bli knivskuren i skolan i Sverige 2012. I fredstid. Absurt.


RSS 2.0