Sista dagen på året...

Nu är man mätt och belåten efter att ha avnjutit 3-rätters middag med "moffa" och mostrarna. Det blev en toast med avocado, rödlök, tomat, paprika och knaperstekt bacon, helstekt fläskfile med rotsaksgratäng och timjansås..och till efterrätt pepparkakscheesecake...Snabbt fixat och gott mumsat!
...
Nu är det lite tid för att återblicka och summera året som gått....När jag tänker på ordet årskrönika kommer jag osökt att tänka på en viss "dalkari" som var som en gubben i lådan i allas årskrönikor nyåret 03-04 som vi firade ute i Karlsvik hos bekanta. Kan ha varit en del alkohol inblandat i den firningen..men det var trevligt...å fasen vad tiden går dessutom, det är ju 6 år sedan idag!
...
Tiden går fortare och fortare för varje år som går. Tänk att det redan är 10 år sedan som vi firade in millenieskiftet. Då hade jag pluggat en termin vid LTU. 00.00 på millenieskiftet stod jag och sköt raketer med en vän. Den vännen finns inte ibland oss längre. Men de flesta vänner finns tack o lov ännu här, och när man funderar på vilka som var där och vad som har hänt sedan dess så kan listan göras lång.
..
Det är idag 15 år sedan som min älskade pappa lämnade oss. Tiden läker verkligen sår, men ärren finns alltid kvar. Om än man har lärt sig att leva med det. Men det är fortfarande lite svårt att "fira" på en dag som varit den värsta dagen i ens liv....
Det var historia från back in the days....nu till lite nutidshistoria...
2009 var året då:
  • Makens morfar och mormor lämnade oss...
  • Vi hade inbrott i stugan då de stal både det ena och det andra.
  • Hade mitt första hål i en tand på 15 år..
  • Jag var arbetslös för första gången i mitt liv...
Men det var också året då:
  • Vi hade en fantastisk 12-åring boende hos oss under de tre första månaderna. Nu har han det gott på en bondgård, och livet verkar vara snällt mot honom. Ingen hjälpklass i engelska och matte!
  • jag tog några poäng på universitetet...
  • Jag gick på flera intervjuer under våren och fick jobbet som jag nu har. Under tiden vickade jag inom omsorgen och har lärt känna flera fantastiska personer genom det!
  • vi var många som fyllde 30 så det har blivit några fester under året. TREVLIGT! Tack vänner för de trevliga partyna och min egen speciella firning med långfärdsskridskor och korpismackor, bastu, massage...och för att ni kom och åt och lagade god mat på min fest!
  • Vi åkte till turkiet med bonusarna och jag åkte till grekland med systeryster och hennes klass. Härligt och varmt!
  • Jag skrattade mycket
  • Vi hade en skön sommar!
  • Vi var till Lycksele med svärisarna och barnen. Hotellfrukost och familjeaktivitet..alltid trevligt!
  • Jag äntligen fick min 25 års present...den svarta fina labben Hans Otto!
  • Vi har haft trevliga besök i stugan av goda vänner!
  • Vi träffat många vänner och släktingar och fått vara en del i deras liv..
  • Finaste J, M och S föddes och förgyller våra liv! Jag är så glad att vi får följa er på livets väg! Fint dop för J i gammelstad där jag fick äran att läsa en text...
  • Jag spelat lasergame för första gången i mitt liv- Asroligt!
  • Jag var och red islandshästar..det var länge sedan sist men så fantastiskt roligt och härligt! Tack bästaste M!
  • Jag och moster I tog en 3-dagars under Lulekalaset. En gång om året och då gör man det ordentligt! Tack för en otroligt rolig helg! Det ska vi göra om 2010 (Om mommo är barnvakt dvs)
  • Jag var och såg Bo-kaspers och senare Raj-Raj med maken på kulturens hus..och så Lars Winnerbäck med snygga brudar på coop arena. Lasse rules!
  • Vi hade en underbar helg i storforsen med 30 års jubilarer...
  • Maken skaffade sig nya glasögon...å han är lika snygg i de nya som i de som han haft de senaste 9 åren...
  • Mini lärde sig gå, springa och hitta på hyss!
  • Midi kom tvåa i teckningstävlingen och var på bio för första gången i sitt liv Ice Age 3!
  • Maxi tappade sin första tand=LYCKA!
Det har givetvis hänt mer både trevligt och mindre trevligt...När man snabbt summerar året som gått så ser man genast att det positiva verkligen är mycket mer än det tråkiga som hänt under året. Det är så det känns också, som att 2009 varit ett toppen år! Tack alla vänner som förgyller mitt liv varje dag! Tack min familj för att ni är bäst i hela världen för mig! Jag ser fram emot ett nytt härligt spännande 2010!

Så var glada julen slut....

..å i morgon är det bara att jobba som gäller. Ska dock jobba hemifrån så att barnen får jullov från dagis! Har läst en del och ska ordna lite olika annonsgrejer. Blir bra!
...
Idag har systeryster anlänt till stan. Ungarna är lyckliga när moster kommit. Jag är givetvis också glad över att få ha syrran hos mig! Jag har även passat på att beställa min julklapp till mig själv...ett nintendo Wii och supermariospelet! Till maken beställde jag en dammsugare!

Legobygge pågår...pågår...pågår...

..en helt underbar julafton var det igår! Unghunden påbörjade julklapps öppningen redan på natten så vi fick tassa upp och lägga alla paket på bordet tills vi vaknade...En boll klarade sig, en film blev förstörd. Så kan det gå..När jag kom upp så stod han med ett ben i munnen och viftade på svansen...man kan ju inte bli arg på någon som är så himla söt! Granen kläddes gemensamt..MYSIGT! Sedan kom familjen L frn Bäst och åt julgröt med oss. Tack för trevligt sällskap och glöggen..och det superfina kortet! M, du är så himla duktig på att scrappa!
Basketbollen som Midi fick har mini kastat in i granen så pumlorna har flugit över golvet..vissa var tydligast inte av plast :)
Klapparna har varit lyckade...om än kanske aningens för många. Det är ju det när det är så många som vill ge fina paket till våra ungar. De fick två lego starwarsskepp, en stad, ett skepp och en borg, nintendo DS, spel, kläder, böcker, pennor, biobiljetter, inträde till Leos, handdukar, duschcremer, bilar, bilbana, igle piggle...
Pappa fick en filt från metall och en mössa & halsduk från jobbet, alldeles för mycket av svärisarna... Mamma fick te av fina Elena som kom och hälsade på och presentkort på Intersport från jobbet, en fin vinterjacka av mamsen...
...
Nu är det bara att bygga ihop star wars skeppen...Måste bara ladda lite först...
Njut av helgen allesammen! Jag ska göra det..och njuta av denna vackra blomma som makens morbror och moster skickat via interflora!


Nu är det jul igen!

Välkommen efterlängtade jul till vårt hus! Den 23 december har vi faktiskt några måsten i vårt hus. Trevliga måsten förstås! Vi går på julkalendern i stadsparken, vi lämnar presenter till farbror T och personalen på äldreboendet och sedan bakar vi ett pepparkakshus efter middagen...I år var vi riktigt lata och satte ihop ett sådant kit från affären. Det måste vara en gåva från ovan! Det är en sak när ungarna själva kan baka, då ska man göra eget, men nu när de ännu är så små så var det grymt skönt..det är ju ändå garnera huset som ungarna gör...så här såg det ut hos oss idag...
Å så non stop..jag tror att Mini tröck i sig en ranson som räcker året ut...
Ta DAAAAAA
Sista måstet den 23 är att ta in granen i huset och sätta i ljusen..När det var gjort gick vi ner i bastun och tvättade av oss så vi är rena och snygga när tomten anländer. Mysigt! Nu sover alla busarna...jag och maken slår in de sista gåvorna, har varit över till familjen för tomtebytet och dealat det sista...Hunden nosar på paketen och undrar vars hans är..de kan man aldrig lägga under granen förrän tomten anländer eftersom han är så himla sugen på sina paket....
Nu ska jag ta min sista kopp kaffe för dagen..sätta mig ner i soffan i sken från denna.....
God jul allesamman! NJUT!

Julklappshysteri...

..är något som inte råder i vårt hus. Vi köper bara några julklappar till barnen och sedan är vi färdiga! Min man menar att min anti-paketinställning är beroende av min förmåga att inte kunna låtsas att jag tycker om något. Det kan vara så, men också att jag är av den åsikten att jag inte uppskattar opersonliga presenter. En sådan present som är köpt för att man ska ge något, inte för att man hittat en present som är speciell för den personen. Jag är skeptisk till att man kan köpa de presenterna dagarna före jul och jag är även skeptisk till den karman en present köpt under stress och press kan medföra. Jag gillar att få presenter som är till mig för att jag är jag. Som vinterdäcken till min cykel som jag fick en gråmulen novemberdag....eller vinterjackan som jag ville ha, men inte hade råd att köpa som mamma köpte i födelsedagspresent och julklapp i oktober. När det gäller julklappar har jag nog som vuxen bara fått en julklapp som verkligen var en present till mig..och det är mina Bartsvantar.
....
Jag älskar att ge presenter. Men jag gillar inte att ge en present för att man måste. Däremot ger jag gärna en present till min man och mina vänner bara för att jag hittade en sak som fick mig att tänka på dem och bli glad av tanken...Lite egoistiskt kan tyckas! Som för några veckor sedan när jag såg en anteckningsbok som det stod S på. Hoppas den satt lite fart på din skrivarglädje igen! Jag ser fram emot att läsa dina dikter igen, har saknat dem länge nu!
...
Min åsikt är den att vuxna människor i dagens Sverige har råd att köpa det de vill ha själva. Så istället för att stressa runt på stan för att köpa något som någon annan egentligen inte vill ha kan vi väl ägna den tiden till att umgås med varandra..eller ta det lugnt så vi orkar umgås ordentligt under julen! Eller så kan man göra egna presenter från hjärtat...När jag pluggade så var det ofta rätt mycket månad kvar i slutet av pengarna. Då kom kreativiteten fram och till farmor och farfar gjorde jag en bok där det stod en massa anledningar till varför de var världens bästa farmor och farfar. Jag tror att det är en av de finaste julklappar som de fått, en riktig kärleksförklaring! Nu när de inte längre finns ibland oss har jag fått tillbaka en välläst anteckningsbok. När jag bläddrar i den nu så kommer minnen och känslor och det är en skatt att ha den..och en ynnest att ha fått förmånen att vara barnbarn till världens bästa fammo och faffa!
...
Jag ger av mig själv både på jobbet, på Aquan & Coren, till våra bonusbarn, mina vänner och min familj året om....Även om jag ibland kanske är dålig på att höra av mig eller hälsa på....så finns ni alla i mina tankar och mitt hjärta. Ni ger mig glädje varenda dag, bara genom att jag får tänka på er och minnas..och fundera på hur trevlig framtiden ska bli tillsammans med alla er! Kanske är jag dålig på att önska mig eller så kan det vara så att jag redan har fått allt jag någonsin kunnat drömma om och därför är jag nöjd. Man kan ju inte önska sig något om man redan har allt. Så är det nog! Jag lever ett så rikt liv redan så jag har inget behov av att fylla det med prylar och jag vill inte ha något som jag inte behöver, det tar bara energi!
...
Så nästa år mina vänner...istället för att stressa runt på stan..korka upp en blossa med goda vänner, spela ett spel som du nästan glömt hur man spelar...ring någon du saknar....ge din gamla vinterjacka till en hemlös som fryser, ge några tior till frälsningsarmen och röda korset så de som har det sämst kan få lite god mat och värme på julen. Det är en gåva, som ger värme och energi!
Karl-Bertil Jonsson, det är du och jag på julafton!
Kramar!

Tandtroll..

...nu har Maxi tappat sin första tand...En stolt kille som studsade ut från toan när tanden lossnat i samband med tandborstningen...Sedan ringa mommo och moster Icka och faster och farmor...å så bild på FB!
..
Nu har tydligast tandfeen varit förbi här på sst...så i morgon bitti kommer lyckan att vara stor och spänningen kännbar!

4 ljus brinner i adventsstaken...

..vad tiden går fort mina vänner! Om man vill få tips på hur man kan bromsa tiden ett tag så kan man försöka åka tåg från punkt a till punkt b...I fredags så skulle jag upp till Kiruna med tåg. Okristligt tidigt släpade jag mig dit...och det första man får höra är att vi måste invänta stockholmståget som är försenat i minst 2 timmar. SUCK...det tog mig drygt 6 timmar att frakta mig från Luleå till Kiruna. Det var många och långa timmar...men vad tusan! Jag kom ju fram! Det har varit en intensiv men trevlig helg i Kiruna..har hunnit jobba,  spelat Lasergame och hälsa på och gå på julmiddag innan jag begav mig hemmåt i morse. ÅÅ vad kul det var att lira lasergame! Det måste jag bara göra igen!
..
Bodde hos finaste kusinen som har det tufft just nu. Jag kan inte ens föreställa mig känslorna som kan komma när man ofrivilligt och helt oförberett får bli varannan veckas förälder och singel..Det är svårt för mig som känt båda att fatta, men hur ska det då inte vara för de som är del i detta? Jag finns här vännen, anytime!
Jag håller på att läsa en massa litteratur inom området relationer till ett projekt på jobbet. Jag hoppas att jag blir klokare och lyckas använda mig av alla knep och tips om jag någonsin skulle hamna i ett sådant läge....
...
Borta bra men hemma bäst...å ja, det är verkligen så! Jag är så nöjd över att få gå och lägga mig i min egen säng i natt! I morgon och p tisdag blir det att jobba lite...sedan ska jag verkligen njuta av livet i några dagar! Ögonen på barnen och få bygga ihop allt fint som de fått i paketen...LÄNGTAR! Undra om det är mamma eller Maxi som är mest förtjust i att bygga ihop lego efter ritningar!

Ombappaeaeaombappaou.....

...eller nått sånt..sitter och tänker att jag kanske skulle göra ett julinspirerat vattenpass till i morgon då det är avslutning på vattengympan......kanske borde, det bådar inte gott!
Annars har det varit en spännande dag på jobbet. Jag vet inte riktigt hur jag ska känna annars. Det är spännande, men jag litar på min magkänsla. Det kommer att bli bra! Spännande hur man tänker olika. Var på ett möte med några damer som jobbar med familjehem. Å så  säger de att det finns familjer som tycker att vad tusan, de har ju uppfostrat sina egna barn så inte behöver då de någon utbildning. Jag skulle bli mörkrädd om någon sa det till mig. Den som är fullärd som människa var god räck upp handen och berätta för mig hur fan du blev Buddha! Jag kommer alltid att veta att det finns saker som jag inte vet eller kan och tacksamt ta emot all kunskap som jag erövrar längs livets stig! Tyvärr är jag en sådan obildad person, som behöver få veta mer....men jag är grymt glad att jag bara är obildad och inte obildbar! Å säg den förälder som aldrig har gjort fel eller som inte hade kunnat göra något på ett bättre sätt! Jag är verkligen nyfiken på och öppen för nya tankar och idéer för hur man kan göra. Å jag kan lova att jag inte har samma tänk idag som jag hade för 3 år sedan...och mycket har jag lärt och omvärderat det senaste året. Å jag är glad att jag gjort tokigt...för det har ju visat mig att det finns andra sätt som är bättre och att man faktiskt kan ändra sig!
..
Ungarna har fått sena dagar på dagis och det gör ont i mammahjärtat att komma sent och hämta dem. De har det bra på dagis, jag vet..men jag vill ju hinna träffa dem också! När man är hemma vid 17 så är det bara laga mat, äta å då börjar Bolibompa...sen hinner man bara plocka i diskmaskinen så är kl 19 och det är dags att lulla i säng för mina skatter....
...
I morgon kommer världens bästa mamma och mormor..Å hon har gjort grymt mycket tokigt i uppfostran av mig det ska ni veta!!;) Men hon har ju haft chansen att göra på ett annat sätt med mina syrror och göra nya misstag som jag AAAALDRIG kommer att göra med mina barn ;)
Känns skönt att killarna får vara hemma från dagis och bara polemasa hela fredagen även om vi är på jobbet. Sedan blir det en intensiv helg i Kiruna. Kul, men säkerligen kommer det att kännas i kroppen. Blir skönt med lediga dagar över jul och nyår..behöver det! Å att vara i stugan över årsskiftet..det blir najs!

Så var vi igång igen!!

Tänk vad snabbt en helg går ändå, och nu är det redan måndagkväll och måndagen den har gått lika fort den med! Det har varit en mysig helg med bonusar...vi har varit en sväng på storheden och kikat på julklappar och till familjen L på lunch på lördag. Ungarna har åkt häst och vagn i centrum....Helgen avslutades med "Luftslottet som sprängdes" på bio med AL och moster I. Mycket bra film! Å mycket trevligt sällskap! Å varje gång man går på bio så tänker jag att fan vad kul detta är! Varför gör man det inte oftare??Jag ska nog planera in lite biobesök under våren, och om man har riktigt tur så kanske man får med sig maken någongång!
...
I morgon ska jag på AF på ett möte ang jobbcoaching. Spännande! Om ni känner någon arbetssökande som behöver en coach här i stan så kan ni tipsa om mig, jag vill mer än gärna hjälpa folk att få sitt drömjobb! Efter mötet ska jag träffa en tjej som ansökt om god man....om hon vill ha mig så har jag 4 adepter som jag hjälper. Det är riktigt roligt!
På onsdag ska jag träffa folk för att sälja in min familjehemsutbildning. Lyckas jag med det så är det verkligen en dröm som går i uppfyllelse! På torsdag är det dags att klippa håret och träffa soc för omprövning av uppdraget som kontaktfamilj till bonusarna. På fredag morgon går tåget mot Kiruna redan kl 05.41...det är okristligt tidigt. Då tänker jag sova på tåget! Det blir skönt! Sedan blir det jobb, jobb på kontoret i Kiruna...men sedan hoppas jag på trevligt sällskap av vänner och kusiner och på lördag vankas Laserzone och julmiddag med mina nya arbetskompisar! På söndag morgon kl 7.50 går tåget hem till Luleå igen. Då blir det barnkalas och fix....
...
Vilken tur jag har att världens bästa mamma och mormor kommer ner över helgen så jag kan åka iväg..och ingen är lyckligare än Maxi som får vara hemma med sina smålego hela fredagen fast både mamma och pappa jobbar....

Mamma till tre nobelpristagare....

Inte illa va! Mini är förskolans nobelpristagare i att äta själv, Midi är förskolans nobelpristagare i trädklättring och Maxi är förskolans nobelpristagare i smålegobyggning! de har fått motta diplomet av "Kungen" under gårdagens 3- rätters lunch. Finklädda och högtidliga...ÅÅÅÅ vad mina barn går på världens bästa förskola! Ni är outstanding!
Igår satt jag och gjorde ett nobelpris till personalen från alla oss föräldrar och barn. Motiveringen var: För att ni skapar världens bästa förskola och nöjer er inte med det. Varje vecka gör ni nya och ännu bättre saker! Så är det verkligen. Igår var jag stum av beundran efter nobeltillställningen och lyckan i ungarnas ögon....idag berättar de att från och med våren ska barnen gå på "simskola", 5 måndagar på raken ska 5 barn gå till badhuset och få öva upp sin vattenvana. Sedan är det nästa 5 barns tur! Jag är mållös, tårögd och tacksam! Jag kan med gott samvete gå till mitt jobb och göra det jag är bra på och veta att mina barn är med personer som ger dem allt man kan önska, och älskar det! För det är ju också den del i det hela. Personalen utstrålar så mycket positiv energi och trygghet så ungarna kan inte annat än må bra när de är på dagis! Nu hoppas jag att personalen vinner på sin trisskalender som de fick av oss....så de kan sätta lite guldkant på tillvaron, för de sätter verkligen guldkant på våra liv!
...
I dag är det operation jobba stenhårt..hem och köra ett rejs i ett ingrott hem....sedan är det FREDAGSMYS med alla 5 barnen. Bonusarna ska hämtas kl 16 idag. Biobarnen är överlyckliga över deras ankomst....
...
På lördag blir det julmys på Hertsön och lunch hos fam L på Bäst. Söndan kanske bjuder på lite bad i Boden om energin räcker till det....
...
KRAM!!!

Trevlig tisdag...

...dagarna bara flyter ihop och jag kan undra vad jag egentligen gör. Idag har jag verkligt inte gjort något vettigt alls. Det var som om dagen gick och jag fattade inte riktigt vad som hände. Så kan det vara ibland. Å så var det för mig idag.
...
Det är dagar som detta som man blir påmind om hur mycket tid och kraft man sparar på att ligga steget före. Att förbereda och se till att allt är på sin plats. Kände det i morse när jag skulle med barnen till dagis. Tiden gick och jag flöt med och sedan var det vantar som var väck, skor som var blöta...U name it. Men barnen kom till dagis, jag kom till jobbet och det löste sig. Men det hade kunnat vara mycket smidigare.
...
Det flyter som ändå på på jobbet, även om jag ibland tänker att var ska detta ta vägen. Å vart tusan ska jag ta vägen nu när jag inte kan vara kvar i den lokalen som jag för tillfället huserar i. Det kommer bli bra. Det kommer lösa sig. I morgon ska jag skriva på min agenda att ringa alla så jag får svar. Innan fredag ska jag veta. Där med basta! Jag känner ändå inte att jag sitter i sjön, Jag menar, det handlar om två fotöljer, ett litet bord och en banankartong med grejer. Jag får väl ställa det här hemma tills jag har någonstans att husera mitt kontor på riktigt om inte annat. Det löser sig alltid.
...
Skickade ut inbjudan till midis 4 års kalas idag. Skriver 29 januari istället för 29 december..det handlar om att vara ute i god tid när man är förvirrad! Vilken tur att det är snabbt ändrat när det handlar om mejl!
...
Tänd ljus i decembermörkret. Hitta din drömplats i ditt sinne och res dit i dina drömmar så ofta som tillfälle ges! Kram alla fina!

Måndagen är en bra dag....

...och när man tänker efter så är de flesta dagar bra dagar! Idag har det varit utbildning på jobbet. Mycket intressant må jag säga! Jag hoppas att jag lyckas sälja in lite sådant på företag så jag får prova verktygen i skarpt läge! Sedan min personliga ledarskaps utbildning. Spännande resa. Även om det känns som om jag inte alltid hinner tänka så mycket som jag önskade så känns det som jag lyckas få ur mig genomtänkt och klokt...jag kanske inte är så virrig som jag själv kan känna mig trots allt!
...
Jag håller på att läsa massor av böcker till kommande projekt. ÅÅÅ vad det finns bra litteratur och tänk att jag får läsa på arbetstid! Det känns som värsta lyxen! Mina mellandagar kommer att gå ut på att läsa, skriva, läsa, skriva. Skönt att man kan göra just de sakerna var som helst i vårt land. Jag tror att det blir tornedalen några dagar över årsskiftet. Inget spikat, men det låter som en skön idé!
...
Idag har jag sett "Flickan som lekte med elden". Vilken film! Nu vill jag se Luftslottet som sprängdes typ NU GENAST och PÅ EN GÅNG! Det är som med böckerna, man kunde som inte sluta när man läst en. Nu har jag varit lite seg, hade ju tänkt gå på bion veckan efter premiären och nu har sista filmen haft premiär och jag har inte sett den förrän idag. Men det var nog bra för mig att få se den hemma..Även om man läst böckerna så är det läbbigt...Vilken powerpingla hon är Lisbeth Salander! Tack bästa I för sällskapet!
...
I morgon blir det läsa, skriva tänka, ringa och boka in möten. Ska jobba hemifrån på morgonen så jag inte behöver stressa med barnen till dagis. I morgon är det avslutning på Maxis sportskola och vi ska på ormberget och åka bob..om nu vädret tillåter. Det blir iaf diplomutdelning och annat trevligt! Jag är så glad att Maxi varit med hela terminen och att han själv önskat att han ska få fortsätta till våren. Midi ska få gå på barngympa i Korpens regi. Funderar på detta med Knytte igen. Det var riktigt mysigt, men det var lite svårt med tiden. 7 söndagar på förmiddagen. Å då är vi ju i stugan några av dem så det blir som ingen struktur...Måste fundera mer. Tur att man inte behöver bestämma sig ännu!
...
Jag blev iallafall glad när jag insåg att Korpen kommer att köra "Afro" på Örnäset. Nära och bra!
Nä, nu läsa/jobba...sedan ZZZZZzzzzzzzzzzzzz

Söndagen är snart ett minne blott...

..tänk vad tiden gått fort, tänk vad mycket vi gjort.eller hur det nu var den gick barnsången från back in the days!

Helgen har varit intensiv men njutningsfull! Kan man säga så? JEPP....Jag har fått sova mycket mer än vanligt och det ger en oanade superkrafter! (åtminstone så hoppas jag det)
....
Idag har det varit mysmorgon med bröderna bus som började först vid 8 tiden, mini sov till 9 (!). Sedan lite småplock och fix efter gästernas spår, tvätta etc och ut med barnen i blötan. Skjutsa syrror till bussen. Ungarna har lekt, lekt lekt! Tänk vad en liten låda med star wars lego kan göra för en dag! Sedan begav vi oss in till city till goaste killen K som bjöd på 31 års fika. Trevligt för vuxna, underbart för våra barn! Tack för att du finns! Å på tal om gårdagens bomull så skulle jag vilja linda in dig i bomull just nu.....vi finns här för dig vännen. Alltid.
...
Jag har kört aqua på pontus för sista gången denna termin. Det är ett härligt gäng som är där och tränar! Nu börjar jag dock känna att det snart är slut på terminen och att jag verkligen behöver fylla på min egen inspiration för att kunna ge. För det tar på ens depåer att peppa och ge flera gånger i veckan. En elloge till alla er som orkar köra år efter år!
...
hemma igen så var det bara duschen och mysa med barnen som gällde..somnade med midi. Han är vår mysfis nummer 1! Älskar dig du goa kille! Han är verkligen en godhjärtad och vänlig kille!
..
Nu jobba sig lite...sedan sova sig lite...sedan en ny vecka och nya möjligheter!

Snöig lördag...me like!

Vilken underbar stad vi bor i som har förmånen att gå på en gratis julkalender varenda dag ända fram till julafton! Det är skådespelare som med hjärtat bjuder oss på en fantastisk saga, och ger oss alla lite hopp om att tomten verkligen finns. Å det gör han ju, i tomteskogen! Vilken tur att han har Tomtemor som håller ordning på honom..och att han har människobarnen som hjälper honom ibland! Våra barn tyckte att det var jättespännande och som sagt, även mamma fick en liten känsla av att tomten kanske finns ändå!
..
Jag önskar verkligen att man hade lite tomteförmågor ibland. Att man hade ett litet trollspö och kunde trolla saker bra. Att man kunde ge barn och unga en spegel så de kan se sina handlingar och sedan prata om konsekvenserna. Jag tänker på barn som far illa. Rapporter från soc här i stan säger att det är rekord på anmälningar om barn som far illa i år. Det känns hemskt så här före jul, men viktigt för oss alla att få en påminnelse om att det finns många barn till och med i vår egen stad som far oerhört illa. Att vi kanske borde öppna våra hem och våra dörrar för dessa barn, och familjer. Vi har fått vänner för livet! Det ger så himla mycket stolthet, glädje och värme i hjärtat när man vet att man hjälpt barn som haft det tufft och att man ännu, flera år senare har en särskild plats i deras hjärtan. Som D som var 4 år när han kom till oss när hans mamma blev sjuk. Nu bor han med mamma och syskon i södra delen av landet och vi brukar chatta på facebook. Ibland tar han fram bilder på mig och maken och önskar att vi bodde närmare så vi kunde ses. Det önskar jag också D, jag vill krama dig och dina fina syskon, och din alldeles underbara mamma!
...
Jag följer Lina Juusos krönika i NSD helg´s livfullt. Jag tycker att hon är en härlig person...om än naiv. Det är vi nog alla lite till mans. Det är enklare att vara naiv och inte veta. I dagens krönika skriver hon om hur barn far illa i dagens social medier. Om 14 åringar som blir mobbade. Idag är det tyvärr så Lina att barn som är betydligt yngre än 14 som mobbas på nätet. Där 11 åringar inte vill att andra ser bilder från vardagen eftersom man "inte är precis fiiin" på bilden, även om "mamman" tycker att man är det finaste som finns även på den bilden. Vidare skriver Lina hon skulle vilja linda in sina barn i bomull och skydda dem mot omvärlden. ÅÅÅÅ, jag vill linda in alla barn i bomull! Känns lite märkligt att det är spikmattan som är årets julklapp. Det kanske är mera bomull till folket som egentligen behövs! Eller egentligen så vill jag ge barnen högt EQ, att de lär sig att hantera omvärlden och är rädda om varandra och andra. Att det förstår att väga sina ord, och använda 5 snälla innan de yppar ett endaste ont. För gott ger gott...och det är just det vi behöver!
...
Jag är så glad över mina fina barn, min familj och mina hundar! De ger mig så mycket kraft och energi och tillfälle till mindfullness. Idag var vi ute i skogen, jag och doggarna. Det föll mjuka stora snöflingor och jag försökte samla tillfället och bilderna. Tog djupa andetag och njöt av stunden. Hundarna hoppar omkring, jagar varandra och unghunden slirar på isfläckar. Sedan hem och till livspusslet igen. Vilken tur att jag har min oas i hundarna, så jag måste ta mig i kragen och hitta lugnet några gånger om dagen!
...
Syrrorna är på besök i staden. De har varit in i city och shoppat. Tiden går så fort. Jag tycker ju att det var igår som minisyrran skulle köpa hela mumindalen om hon fick pengar. Nu är det helt andra saker på önskelistan. Eller andra syrran som är svart runt ögonen och försöker hitta sig själv. Hon är så modig och jag är så stolt. Att hon vågar vara annorlunda även om hon bor på en liten ort. STOLT!
...
Nu är det snart dags att fixa mat igen. Med huset fullt med barn (bonussonen är också här) så går det rätt mycket mat! Det blir kyckling till middag igen. Det går alltid hem hos ungarna. Ska kika i mina recept om jag kan finna något lämpligt.....

Recept!

Jag älskar saker som man kan förbereda och sedan slänga in i ugnen så det sköter sig själv!
Igår gjorde jag Norrlandslåda med bacon och potatis..här kommer receptet:
6 portioner
3 gula lökar
2 paket bacon
500 g renskav
1 msk smör
1 1/2 kg potatis
2 tsk salt
1/2 tsk peppar
4 dl riven västerbottensost
1 dl grädde
Ugn 175 %
Skala och skiva löken. Skär baconet i bitar. Stek lök och bacon lätt på svag värme. Lägg åt sidan. Stek renskaven i smör. Blanda alltsammans.
..
Skala och skiva potatisen tunt. Varva potatisskivor och renskav i en ugnssäker form. Salta och peppra mellan varven. Avsluta med potatis och stö över ost. Häll över grädden.
..
Grädda i ca 45 minuter, tills potatisen blivit mjuk.
..
Idag blir det en lax och broccoligratäng. Jag återkommer när vi provsmakat!

Fika, jobba, fika...

När jag kom till kontoret idag såg det ut såhär i fikarummet:
Fatta att man är i fikahimlen! Mumma vad gott och vilket lyx! Det är verkligen världens bästa korridor att hyra kontor i...men samtidigt är det kanske bra för figuren att man måste byta kontor efter jul ;)
Tänk bara detta konstverk:
Vilka duktiga och konstnärliga personer som jobbar där! Tack för allt brudar!
Vilken tur att mamma L från Bäst ringde och ville ha promenadsällskap hem så man fick göra sig av med lite!
Till middag blev det en norrlandslåda med potatis, lök, renskav, bacon, grädde och västerbottensost..mumma! Sedan snabbt iväg till bästa moster I som fyller år idag! Grattis vännen, du vet att du är värdefull och viktig för oss! Där bjöds det på massor av gott fika och maken fick till och med med sig en doggybag med morotskaka som han avnjutit så snart bröderna bus stängt sina gluggar för aftonen.
Vilken tur att jag var tvungen att avvika från firningen för lite aqua. Det var välbehövligt med lite svett en dag som denna!
I morgon ska jag jobba hemifrån och sedan gå på julkalendern i stadsparken med mina grabbar. Kvällen tillbringas på gruppis...Syrrorna anländer för julshopping och bonuskillen kommer också! Fullt hus, fullt ös! Ha det gott alla!

Jag har världens bästa mamma!

Tack för att du finns! Tänk att mamma kliver på bussen när hon slutar jobbet idag och så kommer hon och är här till på torsdag....då behöver jag inte slita upp barnen i ottan och släpa dem till dagis innan jag ska stressa iväg till Piteå för handledning i två dagar. När mamma ringde och sa att hon kommer så kände jag en stor sten trilla från mitt bröst. Å så skönt! Känns som en lottovinst! Tänk vilken perspektivförändring man genomgår när man blir förälder!
...
Har grym träningsvärk i skuldror och rygg efter gårdagens CardioCore som blev aningens inproviserad. Det var dock roligt att vara på golvet igen! Nu är det två pass kvar i veckan och typ 4 pass totalt kvar att köra innan jul. Ska bli skönt med uppehåll! Det är så roligt att köra pass, men det tar en hel del tid. Nått pass kommer jag ha kvar till våren, men jag är tveksam att jag orkar köra så mycket som jag kört i höst och i våras. Jag tror dessutom att man behöver pausa ibland för att fylla på sina depåer själv, för att orka ge. För man ger verkligen av sig själv när man leder pass. Leder man för mycket så dräneras man på energi och då är det tungt att ta sig upp igen.
...
SNÖ! Fatta att det var vitt i morse, som på beställning! Hoppas bara nu att det stannar på marken så jag inte får hem dyngblöta barn från förskolan idag igen. De var verkligen blöta som dränkta katter igår. Nu ringde bästa maken och berättade att de ringt från dagis att mini har igenmurade ögon. De var ju så fina i morse och nu igenmurade...suck. Vilken tur att mamma kommer så vi slipper VAB! Halleluja, vad jag är glad, jag har världens bästa mamma!


RSS 2.0