Söndag och flocken är samlad!

efter en "famijefri" helg är familjen åter samlad. Temperaturen i huset har stigit några grader och ordningen är återställd. Eller kaoset om man så vill. När man är ensam hemma i huset får sakerna ligga på sina platser. Legobitar och duplo och bilar i sina lådor. Soffkuddarna i soffan. Sängar är bäddade. Ordning och reda. På fem minuter har ungarna ordnat kaoset. Så härligt! Liv i huset och museet är väck. Men nog är det skönt att få ha en helg för sig själv hemma ibland. Att få ha ordning sådär som man hade prebarn. Att ha det en hel dag och inte bara på kvällen efter att de lagt sig, om ens då för att man är så slut i rutan.
När jag är barnfri så lever jag verkligen som jag gjorde innan mammalivet var ett faktum. Jag har ingen plan och ingen tanke. Laga mat vad är det? Klocka och tid?
...
Min värld är mer komplicerad, men ändå mer strukturerad och ordnad sen jag förunnats mina skatter. Jag får så mycket mer gjort idag än vad jag fick innan. Då fattade man inte att ta tillvara tiden. Man var. Åstadkom nada, nix....När helgen kom och när den gick hade inget hänt och så var det vardag igen. Nu hinner man massor. Särskilt en sådan barnfri helg när man kan göra saker tills man är klar. Man är effektiv till tusen! Jag har hunnit städa hela huset, varit till IKEA, tvättat all tvätt och vikt undan den. Städat och sorterat i förrådet, nästan packat klart inför semestern, ordnat i mina godmansuppdrag, cyklat med hundarna, hjälpt kompis med deklarationen, ätit middag och socialiserat med vänner, handlat och lagat middag till min familj, nattat barn....NÖJD!
...
Veckan som är i antågande är intensiv och många saker att ordna och förbereda. Ska använda måndagen till det. Det blir besök i inlandet, söder ut vid kusten och så en sväng upp mot lappmarkerna...Sen har jag i ett svagt ögonblick i livet lovat att hjälpa till på Vårmässan på lördag..på söndag bär det av mot SOLEN och värmen och den underbara all inclusive buffén! Någon annan tar upp sandiga spår efter mina skatter. Jag ska läsa, läsa, läsa...bada och skratta och NJUTA av lata och lediga dagar i solen! Lästips mottages tacksamt! Jag gillar lättsamma böcker som inte kräver så mycket hjärnkapacitet. Jag lämnar hjärnan hemma och tar bara huvet med mig till solstolen! Jag brukar hinna med en 6 böcker på en veckas semester så jag behöver några att ta med mig. Har två...;)

Kommentarer
Postat av: Cecilia

Böcker finns att låna i mitt "bibliotek" om du vill :)



Kram

2010-05-03 @ 08:15:20
URL: http://www.bloggycecilia.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0