Inspirationsdag!

Idag har jag haft förmånen att inspireras av en mängd föreläsare då kunskapsdagen gästat Luleå! Mycket klokskap som inspirerade mig och nu är huvudet än mer fullt av funderingar än det var innan.
Första föreläsaren som jag lyssnade till var optimistkonsulten Inga-Lill Enbom. En helt underbar kvinna. Om än 50 minuter var alldeles för lite för allt hon hade velat berätta...
...
Andra föreläsningen var Medarbetare eller motarbetare med Thomas Lundqvist. Mycket klokskap, både för arbetslivet och privatlivet. Han hade ett gäng lagar som han använde sig av. Som lagen om motivation och lagen om kommunikation. Han gav tips att använda sig av pilotkommunikation både på arbetet och hemma. Att mottagaren ska kvittera informationen. "Gå ut med hunden innan du åker iväg. -"Jag går ut med hunden innan jag åker iväg". Han pratade också om 7 gångers kommunikationen. Att man inte ska ha så bråttom när man presenterar sina förslag, att det kan ta 7 gånger innan man är redo att ta till sig en idé eller tanke.
...
Han pratade också om lagen om kontrast. Att man istället för att fråga t ex partnern om han eller hon kan gå ut med soporna så ska man fråga vill du ta soporna eller diskmaskinen? Lagen om ansvar tog han också upp. Att vi ska våga be om hjälp och ge denne ansvaret för vissa saker genom detta. Det sista som står i mina anteckningar från föreläsningen är rolighetsteorin. Hur viktigt det är att ha roligt!!!! Det blir genast lättare om man har roligt!
...
Någon föreläsning hade blivit inställd så jag hamnade på två föreläsningar med Kelly Odell Den första handlade om ledarens 10 budord:
  1. Var ödmjuk, ingen är så bra som de tror att de är! (Eller så dålig för den delen) Det finns alltid rövslickare som får chefen att tro att han/hon är fantastisk och kommer med fantastiska idéer även om det inte alltid är så.
  2. Lyssna! Ingen vet allt! Ditt jobb är att leda, inte vara expert på varje fråga!
  3. Hamna aldrig i en ekonomisk situation där du inte har råd att be ditt företag att dra åt skogen! Det finns risk att du skapar "en gyllene bur" om du inte har råd att sluta för att du skaffat dig så stora utgifter.
  4. Ta dig an ditt jobb med jobbet som insats! Att förlora jobbet är inte det värsta som kan hända. (Det kan ofta vara det bästa i ett sånt läge!)
  5. Oroa dig inte för politik i verksamheten. I det långa loppet är det resultatet som räknas. Makt är ett medel för att nå målet. Det farliga är när makten blir målet.
  6. Om du inte brinner för det du gör, gör något du brinner för!
  7. Basera beslut på fakta! Intuition är bättre än ingen information alls, men fakta är alltid bäst.
  8. Säg alltid vad du tycker! Du har betalt för vad du har i ditt huvud. Om du tänker något och inte säger det är det bedrägeri.
  9. Tänk på att dina medarbetare arbetar för dig av egen fri vilja.
  10. Företaget valde dig som chef, men medarbetarna bestämmer om du är deras ledare!
Det var lite av min inspirerande dag! Det kommer mera!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0