Årskrönika...

För ett år sedan hoppades jag på detta:

  •   mycket träning,
  •   Och god mat!
  •   På stughäng med fina vänner och familj!
  •   På vårsolen på påsken och många fiskar på pimpelkroken!
  •   Jag hoppas på reunion med mina coachkollegor och spännande utmaningar i arbetslivet...
  •   Jag ser fram emot en långledig sommar och lata dagar på stranden!
  •   En utlandsresa vore inte helt fel!
  •   Jag ser fram emot vårruset och tjejmilen och häng med fina tjejer!
  •   Längtar till finska föreningens reunion till Kivijärviloppet och tills finaste J tar körkort!
  •   Ser fram emot hösten då stora lillasyster flyttar in....

Det kan inte bli annat än helt underbart 2012!

 

Med facit i hand kan jag säga att det jag kunde påverka blev möjligt!

2012 var året då vi fick en inredd övervåning, ny panel på hela huset, färg på hela huset, plattsättning på framsidan och icket att förglömma en toadörr i källaren! Det känns som att 2013, bara för det kommer bli ett lugnare år både arbetsbelastningsmässigt och ekonomiskt vad gäller hemmafronten! 2012 var året nästan helt utan soffa, och vilken känsla som kommer när en ny soffa införskaffas och vi åter kan dra soffsovningar till filmer!

Det var året då ungarna fyllde 4,6 och 8 och finaste Midi började 6 års och lämnade förskoletiden bakom sig. Det var också året då Maxi började läsa riktigt bra och vågade utmana sig själv i sådan grad att han sov över med morbror i husvagnen och var konferencier på luciafesten på skolan. Det var året då en 17 åring flyttade ut, en 16 åring flyttade in och flera av barnen som bott hos oss tidigare började hänga här igen och höra av sig ofta. Det var också året då fina stora lillasyster flyttade in och började gymnasiet i stan.Det var året då hundarna blev huggormsbitna och skräcken som kommer med rädslan att förlora fyrbenta familjemedlemmar var ett faktum. Tack lyckliga stjärna för att det gick bra den gången!

På våren njöt vi av fiske och skoterkörning i stugan, det blev en resa till Turkiet som var välbehövlig, det blev också stughäng med fina barn! Det blev också en resa till Göteborg och återseende av fina coachkollegan M och den andra fina coachkollegam träffade jag på tjejmilen som också genomfördes 2012! Jag och maken besökte trädhotellet i Harads och fick en fantastisk vistelse där. Verkligen en dag att plocka fram då livet känns orättvist! (Orättvist är för övrigt ett flitigt använt ord av vår Mini som tycker att allt som inte ger honom fördelar är just orättvist!)

Det var en tuff vår med mycket jobb som blev ännu mer jobb då kollegan drabbades av en ofattbar sorg. Den vägdes upp med en underbar ledig sommar och en lättare höst. Från november 2012 jobbar jag halvtid och studerar halvtid.  Jag fortsatte ta steg mot mitt mål i livet genom att påbörja socionomprogrammet på distans. Det är en ynnest att få studera som vuxen, och en skatt med nya fina vänner för livet. Jag är så glad över den nya utmaningen och för allt som kommer med det.  Det var också hösten som jag lämnade mina ”Korpare” på hertsön och började köra pass på Sensia. Träningsinspirationen tröt under hösten, men lusten att instruera är kvar!

2012 fick ett riktigt gott slut tillsammans med goda vänner. Många barn, mycket mat….och lagom med dryck gjorde kvällen till en trevlig tillställning!

2013 han börjat med en sovmorgon, med besök av fina vänner och utlåning av stora H hund. Jag vet att 2013 kommer bli ett härligt år! Jag har redan bokat in mig på reunion med mina coachkollegor i mars i Örebro, och tjejmilen i Stockholm till hösten! Jag ska fortsätta plugga och vara tjänstledig halvtid. Jag hoppas att året ger oss mycket lycka, mycket skratt och kärlek! Hur kommer det bli möjligt…..ja…jag tänker lite som drängen den okände författaren skrivit om i sin text….

Sova när stormen kommer

En bonde som bodde på en illa vindpinad ö hade svårt att få tag på arbetskraft.
Ständigt kom stormar som vräkte omkull träd och gjorde det svårt att ha boskap och bruka jorden. En dag hörde dock en man av sig som hade läst en annons om att det behövdes hjälp på gården.

Bonden frågade om mannen hade erfarenhet av att arbeta på bondgård.
Jag kan i varje fall sova när stormen kommer svarade mannen.
Bonden blev förbryllad, men trots att det inte gick att samtala särskilt mycket
med den tystlåtne mannen, anställde honom på prov.

Dagarna gick, mannen arbetade ihärdigt och bonden kände sig nöjd. Så en natt kom stormen. Bonden vaknade och skyndade iväg för att väcka sin medhjälpare.
Men när bonden bankade på dörren och ropade att ovädret snart skulle dra fram över ön, vände mannen sig obekymrat om i sängen och grymtade:
Jag har ju sagt att jag kan sova även när det stormen kommer.

Bonden blev rasande över att mannen inte ville hjälpa till, men istället för att gräla mer, gav han sig ut för att ordna med olika försiktighetsåtgärder för att skydda gården mot vinden. Då upptäckte han att allt hö var uppknutet och övertäckt, att korna stod inne i ladugården och att dörrarna var ordentligt reglade och han insåg med ens vad mannen menat med att han kan sova även när stormen kommer.

- FÖRFATTARE OKÄND –

God fortsättning alla fina!

 

  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0