Rikedom är att kunna ge.....

..utan att vänta något åter. Så stod det på en bonad hemma hos oss när jag växte upp. Jag har insett att det nog är därför jag känner mig så rik. Jag är rik för att jag har en massa fantastiska vänner, en stor och go familj och ett liv som jag känner glädje och tacksamhet för. Tänker att den rikedomen kommer av att ha förmågan att vara glad åt det jag har, men också av att vara tacksam för den ynnesten att få leva!
...
Fick feedback från min chef i fredags Inte sådan att jag är bra på att göra det jag är anställd för att utföra, utan för att jag bidrar med något speciellt till arbetslaget som gör stämningen bättre. Det värmde! Det var feedback till min självkänsla! L, det är skönt att vara i din närhet! Tack för att du finns!
 
Jag är himla tacksam över att människor finns i mitt liv som gör att det känns ännu bättre att vara jag. Som t ex barndomskompisen N som har Stensjöns fastigheter. Han är humoristisk, enkel och ärlig, modig och rastlös. Han ger alltid, utan att vänta något åter. När vi gifte oss lagade jag lax som han som inte gillar fisk gillade. Så när jag såg på ansiktsboken att han var i stan blev jag inspirerad att laga den maten, å så messade jag honom att han kunde komma och äta om han ville..tyvärr hade han hunnit åka hemmåt redan. Fast vi blev mätta och kunde känna vänskapen i hjärtat under middagen. Å nån vecka efter så kom han förbi på kaffe i allafall! Det var "mitt i natten" och han kom på att han ville hämta min fina bror som kommit hem från semestern, bara för att han vill det. Jag älskar det! Å fina vännen N, jag älskar dig för att du finns i vårt liv!
 

Jag är tacksam över att ha min Midi i mitt liv. Han killen med det stora hjärtat och den busiga blicken. Att han är en kompetent människa med kompetenta reaktioner och att han vågar stå upp för dem. Som när fröken skickade ett mejl om att han vägrat ta emot läsläxan. När jag bad honom ta hem läxan så jag skulle kunna förstå hans reaktion gjorde han det. Å jag förstod. Det var en bok han haft i läxa i förskoleklassen. Klart att han inte ville ha den! Tydligare än så kan en elev inte kommunicera!
Midi ville ha en tårta med både grädde och marsipan, "för pappa gillar ju inte marsipan". Vilken kille som förtår att det ena inte behöver utesluta det andra utan att det behöver bli för klurigt!

Jag är tacksam över min älskade Maxi som med sina utmaningar i livet vill vakna kl 06.00 på morgonen innan han ska till skolan och att han berättat för mig att han är stor och klok och fixar detta själv. Att han kokat kaffe till mig och maken hela hösten är helt underbart. Det han lärt sig nu är att fixa limporna som jag förberett kvällen innan så hela huset doftar nybakt före 7 på morgonen är en vardagslyx få förunnat! Jag är en lyckligt lottad person som har förmånen att vara mamma till en sådan människa!

Jag är också rik genom att ha vänner som vet att hos L får man bjuda in sig själv och säga att jag vill ha morotskaka och så kan det bli så! Så är motorcykelkillarna. Jag bakar gladeligen morotskaka till dem när det är läge för det! Att laga mat och baka till andra är nog bland det bästa jag vet att göra. När jag vet att någon annan kommer att bli glad och mätt! Typisk tornedalskt! Å just långpannekakor tar ju ingen tid att göra ens. Speciellt inte när jag äger en diskmaskin..och en mixer..och en elvisp! Fatta att jag är en rik person!
Jag är tacksam över att jag har en make som jag valt med omsorg. En som är min bästa vän i livet. Som i sin egen lilla bygga-motorcykel-bubbla kommer på att jag kan behöva få vara lite i min egen lilla värld av allt och inget så han tar med sig killarna till leklandet och matbutiken och lär dem att ge blommor till personer som de älskar. Jag älskar dig massor! Tack för att jag får vara din människa på jorden. Du är min. Alla kategorier. Jämt.


Jag är också glad över snabba kommunikationsvägar så att jag på mindre än 5 minuter sålde lite saker som blivit över efter att jag köpte nytt på IKEA förra helgen. Tacksam över min lillasyster som utan att blinka putsade dem med vim så de nästan ser nya ut innan de gick ut på annons. Nu kommer några kronor in på kontot. Rik på pengar blir jag nog aldrig, men det känns som att jag utvecklats från att ge bort allt jag har till att våga ta betalt!
Jag är tacksam över en mysig stund på förmiddagen då jag och Midi monterade klistermärken i hans rum på väggen där han pillat sönder den fina och dyra tapeten. Tänk vilka enkla lösningar det finns om jag bara är öppen för möjligheterna! Det var härligt att få lyssna till argumenten för varför vilket märke skulle sitta var. Det värmde även mammahjärtat när sonen var stolt över dagsverket och visade upp det för "storasyster" som utbildar sig till målare!


Efter en dag med min fina familj, med goda vänner och middag lagad av maken kändes det skönt när barnens stoj tystnade...när alla tänder var borstade och alla nedbäddade i sina sängar. Då kände jag tacksamhet över mina fina klasskompisar som jag skrivit rapport med, över deras klokskap och tålamod med mig. Jag präntade ned lite i rapporten innan inlämning och fick lite frisk luft när hundarna behövde få rastas. Sen kände jag en otrolig rikedom över att ha polly i min sockerlåda hemma. Mest av allt kände jag mig tacksam över att vara vuxen och att få bestämma själv att jag ville ha choklad och polly just nu..mitt i natten på en söndag. Galet! Underbart! Tacksam till tusen!

Rik, frisk och tacksam! Vilket liv jag har förmånen att leva! Vilken tur att vänner är en skattefri förmögenhet! Kram alla fina och kloka!

Kommentarer
Postat av: Magdalena Berggren

Underbara du :) Jag saknar din energi! Kram ♥

2014-01-20 @ 19:24:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0